HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Wijn Bij Zalm Met Venkel?

Wijntip: Houd rekening met het zilte en vettige van de vis en het beetje zoet van de venkel. Onze favoriet is een witte wijn uit de Elzas van Domaine Haegi (nemen we zelf mee uit Frankrijk). En dan maakt het niet eens zoveel uit welke: de Riesling, Muscat sec of Sylvaner.

Welke wijn bij gemarineerde zalm?

De basisregel voor wijn bij zalm

Ook een lichtgekoelde rode Pinot Noir past goed. Volle witte wijn uit de Bourgogne, Champagne of Elzas past hier goed bij. Pinot Gris d’Alsace, Riesling d’Alsace, Riesling spätlese, Grüner Veltliner, Furmint, Sauvignon Blanc uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Welke wijn past bij venkel?

Een witte wijn met uitgesproken aromatisch profiel is aangewezen: een blend van roussanne en marsanne uit de noordelijke Rhônevallei, pinot gris uit de Elzas, riesling uit de Pfalz, malvasia uit Italië, grüner veltliner uit Oostenrijk.

Welke Chardonnay bij zalm?

CHARDONNAY: LEKKER BIJ ZALM!

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z’n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm.

Welke druif bij zalm?

Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitige rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Welke wijn bij rauwe vis?

Wijn bij rauwe vis

Een te zware rode wijn werkt vaak niet, maar lichte rode wijnen zoals Pinot Noir, Zweigelt, Beaujolais of een rode Sancerre zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een tonijnsteak. En ook rosé is vaak een goede keuze bij visgerechten met een wat uitgesproken smaak.

See also:  Hoe Lang Verse Zalm Bewaren In Koelkast?

Welke witte wijn bij zalm uit de oven?

Wat betreft je wijnkeuze: kies een volle witte wijn, zoals een Chardonnay (zonder houtrijping). Bereid je de zalm in de oven, is een Riesling of Chardonnay een perfecte keuze. In de oven is de zalm vaak minder vet, waardoor een droge, frisse wijn op zijn plaats is.

Welke wijn bij sinaasappel?

Chocolade en sinaasappelschil kom je ook tegen in de complexe smaak van zoete PX-sherry, zoete Madeira (Malmsey of Boal) en aged Tawny Port. Samen met de sinaasappel-chocotaart zorgen zij voor een overrompelende dessertbeleving.

Wat drink je bij dorade?

Magere vissen als kabeljauw, schelvis, dorade en tong zijn licht en fris en daarbij passen lichte wijnen met frisse zuren. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé en een frisfruitige, soepele rode wijn kunnen ook.

Welke wijn bij Saffraanrisotto?

Door de stevige smaak combineert u deze Risotto het beste met een frisse, stevige en krachtige rode wijn, bij voorkeur een rode wijn van donker fruit en met aardse tonen als tabak. Toch liever wit? Ga dan voor een mooie, houtgelagerde, witte wijn.

Welke witte wijn bij gerookte vis?

Bij het rokerige smaakje van gerookte zalm, passen houtgerijpte witte wijnen en rosés met ronde, zachte zuren die rond en tamelijk vol overkomen. Kijk uit voor wijnen met een hoog gehalte aan frisse zuren. Die botsen met zaken uit de rookoven en kunnen zelfs een onaangenaam ijzerachtig gevoel in je mond veroorzaken.

Welke wijn bij Zalm Wellington?

Een iets vettige chardonnay doet het goed, bijvoorbeeld de chardonnay van Toques et Clochers Océanique uit de Limoux.

See also:  Welke Zalm Voor Sushi?

Welke wijn bij een garnalencocktail?

Kies dan ook voor een frisse, knisperende witte wijn. Deze combineert goed met de garnalen en vormt een mooi contrast met de romigheid van de saus. Witte Loire is klassiek, maar bijvoorbeeld een Spaanse Verdejo of een elegante bubbel kunnen ook prima.

Wat drink je bij gerookte zalm?

Wijn bij gerookte zalm

Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitig rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Wat te eten bij Sancerre?

Sancerre is erg lekker bij onder andere:

 • Geitenkaas; het liefst Franse natuurlijk, maar ook brie en camembert smaken er goed bij. Deze Franse smaken zijn voor elkaar gemaakt.
 • Gegrilde kip of forel.
 • Schelp of schaaldieren – oesters.
 • Groene groenten zoals courgette, asperges, avocado, komkommer en rucola.
 • Welke wijn bij gerookte zalm en garnalen?

  Zo’n droge champagne accentueert de ziltige smaak van de gerookte zalm en biedt een mooi tegenwicht bij het ‘vetje’ van de vis. De snelle wijntips: Druivenrassen: Chardonnay, Sylvaner, Pinot Gris, Chenin Blanc, Riesling, Pinot Grigio, Kerner.

  Welke wijn bij Zalm Belle Vue?

  Welke wijn bij Zalm Belle Vue? Denk aan witte wijnen van de variëteiten grenache blanc, roussanne en/of marsanne, bijvoorbeeld witte Rhône en ook witte Beaujolais. Ook witte wijnen uit Italië als Gavi en Soave en een delicate, droge rosé uit de Provence sluiten geruisloos aan bij gestoomde en gepocheerde zalm.

  Welke wijn bij sashimi van zalm?

  Anders, maar ook heerlijk bij sashimi zijn niet al te uitbundige, maar wel geurige wijnen als Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, droge Pinot Gris/Pinot Grigio, Furmint, droge Riesling en witte Rhône. Een klassieke, en dus niet te frivool fruitige, rosé uit de Provence is ook beslist een aanrader.

  See also:  Wat Is Het Verschil Tussen Zalm En Zalmforel?

  Welke wijn bij een garnalencocktail?

  Kies dan ook voor een frisse, knisperende witte wijn. Deze combineert goed met de garnalen en vormt een mooi contrast met de romigheid van de saus. Witte Loire is klassiek, maar bijvoorbeeld een Spaanse Verdejo of een elegante bubbel kunnen ook prima.

  Welke wijn bij pasta met zalm?

  Eet je gebakken zalm een romige pasta, dan wordt het gerecht in zijn geheel ronder. In zo’n geval kun je kiezen voor een wijn met dezelfde kenmerken als het gerecht, dus rond en zacht zoals bijvoorbeeld menig Chardonnay en Pinot Blanc die heeft.