Welk fruit is gezond voor jouw hond? – Veel fruit is goed voor jouw hond, zoals ananas, appel, mango, meloen (Cantaloupe of watermeloen), mango, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Ook veel groenten is gezond, zoals zoete aardappel, flespompoen en wortelen. Maar over: groenten gaan we het apart hebben. We hebben het nu alleen over fruit voor honden.
Welke groenten zijn giftig voor honden?
Dit mag een hond niet eten: – Groente Aubergine, avocado, champignon, paddenstoelen, paprika, prei, aardappel rauw, tomaat, ui. Fruit Abrikoos pit, druif, appel klokhuis, krent, perzik pit, rozijn.
Welk fruit is goed voor een hond?
Welke groente en fruit mag je hond wel en niet eten? – Vitakraft Nederland We horen steeds vaker dat honden een stukje groente of fruit te eten krijgen. Gewoon lekker als gezond tussendoortje. Nu is de vraag: zijn alle groente en fruit wel goed voor je hond? Lees gauw verder om erachter te komen welke groente en fruit wel en welke niet gezond zijn voor jouw hond.
Gezonde groenten Welke groenten zijn gezond voor jouw trouwe hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet.
Rauwe groenten zijn moeilijker te verteren voor je hond dan wanneer de groentes licht gekookt zijn. Het beste kun je daarom, als je groentes wilt geven aan je hond, de groentes pureren of licht koken. Zo kan je viervoeter niet alleen lekker snacken maar kan zijn lichaam ook de vitamines en mineralen uit de groenten opnemen.
Ongezonde groenten Een aantal groenten die voor ons heel vanzelfsprekend te eten zijn, zijn dit niet voor je hond. Denk maar eens aan champignons/paddenstoelen. Wij vinden ze heerlijk, jouw hond kan er juist erg ziek van worden. Lees hierover meer in, Groenten als ui, prei en bieslook zijn ook erg ongezond voor je hond.
Voor de meeste huisdieren zijn deze groenten giftig. Het eten van deze groenten kan bij je hond diarree en maagpijn veroorzaken, dus let er goed op dat je hond ze niet opeet. Groenten met zetmeel Een hond kan zetmeel niet goed verteren en daarom is het van belang kleine hoeveelheden te geven.
- Een hond kan slechts een kleine hoeveelheid zetmeel verteren en kan dit niet heel erg goed.
- Aardappelen bestaan juist voor een groot gedeelte uit zetmeel.
- Net als voor mensen is het eten van een ongekookte aardappel voor honden giftig.
- In veel knolsoorten zit relatief veel zetmeel, wat dus ook moeilijk te verteren is voor je viervoeter.
Gezonde fruitsoorten Is jouw viervoeter dol op fruit? Je wil hem natuurlijk alleen maar verwennen met fruit dat ook echt gezond voor hem is. Fruit bevat veel antioxidanten welke de vrije radicalen in de cellen van jouw hond onschadelijk kunnen maken. Hierdoor blijft je hond langer gezond en dat is wat we allemaal willen voor ons maatje! Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen.
Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond. Ongezonde fruitsoorten De algemene stelregel is dat de pitten in het fruit niet goed zijn voor je hond. Daarom kun je je hond ook beter geen druiven, kersen en avocado geven. Krenten en rozijnen worden gemaakt van druiven en zijn om die reden ook niet goed voor je hond.
Ook limoenen en citroenen zijn geen gezonde fruitsoorten voor je hond. Nu klinkt het heel verleidelijk om je hond veel meer groenten en fruit te gaan geven. Let op dat je niet meer dan 10 – 15% van het dieet van je hond uit groenten en fruit laat bestaan.
Je hond haalt het grootste gedeelte van zijn energie uit de volgende voedingsstoffen: eiwitten, vetten en koolhydraten. Verwen je hond met Vita Veggies! Wil jij hond verwennen met groente? Verras je hond met de nieuwe groentesnacks van Vitakraft! 100% vegetarische snacks zonder granen en toegevoegde suikers.
Nieuwsgierig? Klik dan op de onderstaande banner en ontdek de Vita Veggies! : Welke groente en fruit mag je hond wel en niet eten? – Vitakraft Nederland
Is aardappel goed voor een hond?
Kunnen honden gekookte aardappelen eten? – Honden zijn semi-carnivoren. Naast een voldoende hoeveelheid dierlijke eiwitten en vetten moet hun voeding ook een bepaalde hoeveelheid plantaardig voedsel bevatten. Plantaardig voedsel voorziet uw viervoeter onder meer van energie in de vorm van koolhydraten.
- Gekookte aardappelen zijn zeer geschikt voor dit doel.
- In tegenstelling tot glutenbevattende granen worden deze door honden meestal zonder problemen verdragen.
- Behalve verteerbare koolhydraten bevatten aardappelen ook een aantal vitaminen en mineralen.
- Daartoe behoren diverse B-vitaminen, vitamine C, ijzer, magnesium en fosfor.
De knollen, die hun oorsprong vinden in Zuid-Amerika, zijn dan ook een uitstekende bron van diverse waardevolle voedingsstoffen, niet alleen voor mensen maar ook voor honden. Dit betekent natuurlijk niet dat u uw viervoeter alleen aardappelen moet voeren.
Wat is het meest giftig voor honden?
Giftige planten – De druif (Vitis vinifera, vooral voor de hond) en leliesoorten (geslacht Lilium, met name bij de kat) blijkt als het om vergiftigingen gaat als plant het meest giftig voor honden. Druiven, rozijnen en krenten zijn voor honden en katten zeer giftig en kunnen maagdarmklachten, sloomheid en nierfalen veroorzaken.
Wat is extreem giftig voor honden?
Giftige planten – Een aantal tuin- en kamerplanten zijn giftig voor honden. Deze kunnen dus een risico vormen voor de gezondheid van je hond. Wat betreft kamerplanten zijn o.a. Aloë Vera, Amaryllis, Azalea, Monstera, Philodendron en nog een aantal minder bekende planten giftig voor je hond.
Een hond hoeft de plant niet letterlijk op te eten om er toch ziek van te kunnen worden. Kauwen of bijten kan ook al voldoende zijn om klachten te veroorzaken. Gelukkig komen lang niet alle planten die giftig zijn voor honden veel voor, of alleen in bepaalde gebieden in Nederland. Extreem giftige planten voor honden zijn o.a.
taxus (conifeer), gele monnikskap, herfsttijloos (lijkt beetje op een krokus), pontische rododendron, vingerhoedskruid, wonderboom, maretakken, doornappels en bilzekruid. Wanneer honden planten uit de lookfamilie (knoflook, prei, sjalotten en bieslook), tomatenplanten of aardappelplanten eten, dan kan dat maag-en darmproblemen opleveren.