HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welk Vlees Voor Pulled Pork?

Welk Vlees Voor Pulled Pork
Pulled pork is uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken. Het is inmiddels overal verkrijgbaar: van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees.

Welk vlees kopen voor pulled pork?

Dit is waarom u varkensschouder moet kopen voor het maken van pulled pork – Voor het bereiden van pulled pork kunt u het best varkensschouder kopen. Wedstrijdbarbecueërs kiezen altijd een ‘Boston Butt’, omdat deze is voorzien van een speciaal spiertje genaamd de ‘Money Muscle’.

Wat is een alternatief voor procureur?

Puntje bij paaltje is dit vergelijkbaar met de procureur van een varken.

Hoeveel vlees nodig voor pulled pork?

Om BBQ pulled pork te maken, gebruik je het vlees van de nek van het varken, ook wel procureur. Voor 5 personen heb je een kilo varkensvlees nodig. Je kunt dit gerecht ook maken met schouderkarbonade. Met de handige tips van Jumbo én een lekker recept kan je pulled pork van de BBQ niet mislukken.

Is pulled pork draadjesvlees?

Het geheim van pulled pork is dat je soort draadjesvlees maakt van varkensschouder door het heel langzaam te garen. Het liefst boven een houtskoolvuur, dan krijg je die heerlijke rooksmaak, In die combinatie is pulled pork het lekkerst. De fabrieken garen het vlees ‘sous vide’ en dan krijg je een waterige, kleffe en smakeloze pulled pork.

Ons advies: maak het zelf, dat geeft de beste smaak! De truc is om de varkensschouder op lage temperatuur te garen. Dat wil zeggen dat je maximaal 120 graden Celsius mag meten onder de deksel. Het duurt dan ongeveer 2 uur per kilo gewicht, maar let op, het kan langer duren! Het vlees moet een kerntemperatuur bereiken van 90 graden.

Voordat je die temperatuur hebt bereikt zul je zien dat het lijkt of de kerntemperatuur helemaal niet meer stijgt! Het verschijnsel heet ‘ the stall ‘ of ‘the zone’ en daar moet je gewoon geduld voor opbrengen. Het vlees mag een laagje vet houden, dat smelt weg tijdens de bereiding.

 1. Het geeft smaak af aan het vlees.
 2. Om te beginnen plaats je de varkensschouder gerubt met een mooie pork rub, op het rooster, indirecte wijze.
 3. Laat het vlees zo maar 2 uur garen.
 4. Pak het vervolgens in aluminiumfolie en gaar door tot 80 graden in de kern.
 5. Door het in te pakken voorkom je dat je vlees uitdroogt.

Vervolgens pak je de schouder uit en smeert deze in met een mooie saus. Gaar het af tot 90 graden in de kern. Onbedekt zodat het vlees een mooie kleur krijgt, bark noemen we dat. Laat het stuk even bijkomen onder een dakje van folie en het pullen kan beginnen.

Neem twee vorken en trek het vlees uit elkaar, meng intussen met wat extra saus en genieten maar! De wetenschap van pulled pork is dat je door langzame garing op lage temperatuur de aanwezige collageen omzet in gelatine. Daardoor verdwijnt de stugge hechting in de stuctuur en kun je het vlees zo uit elkaar trekken.

Tip: als je gasten uitnodigt om pulled pork te eten, maak dan je pulled pork een dag van tevoren. Dan loop je niet het risico dat het vlees een uur of meer langer nodig heeft dan je dacht en dat je de gasten moet laten wachten. Bereide pulled pork kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.

Wat kost een stuk procureur?

De procureur van het varken is afkomstig uit de nek. Dit stukje vlees is heerlijk sappig en gemarmerd. Ideaal als braadstuk en op zijn best door het lang te garen. Veel gebruikt voor pulled pork, waar dit stuk vlees zich goed voor leent. Gaar de procureur op de BBQ of in de oven en laat de beste smaken van het varkensvlees samenkomen! ★ Pulled pork ★ Heerlijk sappig ★ Steelt de show! ★ Ideaal voor slow cooking ★ Aanrader bij grote gezelschappen ★ Gezellig snijden op tafel! Naast de procureur leveren wij ook procureurlappen en procureurrollade

Wat voor vlees is procureur?

Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

Wat is het beste vlees voor Pulled beef?

INSTRUCTIES – Pulled beef maken is helemaal niet moeilijk. Het recept volgt eigenlijk dezelfde stappen als pulled pork. Je hebt er gewoon wat geduld voor nodig. Pulled beef maak je doorgans van de rundernek (ook wel chuck roll genoemd). Je kan het ook van de brisket (de borstlap) maken maar dat is best duur.

Haal je chuck roll uit de verpakking en leg hem in een schaal of op je snijplank en dep hem droog met wat keukenrol. Wij zijn grote fan om rundsvlees enkel met peper en zout te rubben. Dus onze rub bestaan uit één hoeveelheid grof gerookt zout en één hoeveelheid grove peper. Je er nog wat extra smaak aan toevoegen door er een halve hoeveelheid MeatPal aan toe te voegen.

Rub je chuck roll rijkelijk in met je rub. Je ziet op de foto dat we het vlees stevig in de rub hebben gelegd zo krijgen we een mooi bark. Wanneer je gaat pullen gaan alle kruiden zich in het vlees mengen en heb je meteen overal smaak.

See also:  Hoe Lang Blijft Brood Goed?

Kan je pulled pork een dag van te voren maken?

Tips –

Pulled pork kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in. Opwarmen doe je het beste in een afgesloten ovenschaal met een beetje appelsap op 120°C. Voor een nog mooier resultaat: maak de schouder na een uur op de barbecue vochtig met appelsap of met whiskey (of een combinatie). Tussendoor kun je ook rookhout toevoegen. De eerste 3 uur roken is genoeg. Daarna is het vlees verzadigd en neemt het geen rook meer op. Houd de kerntemperatuur van het vlees in de gaten houden met de WeGrill. Dit werkt via je telefoon en bluetooth. Vang het vocht op. Mocht de pulled pork te droog geworden zijn, dan maak je het hiermee wat vochtiger. Start je met 3 kilo vlees, dan heb voldoende pulled pork om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken. Is de temperatuur 87°C, maar je gasten zijn er nog niet? Geen probleem. Pak de schouder weer in in aluminiumfolie, wikkel oude handdoeken eromheen en stop het geheel in een koelbox. Zo houd je het vlees urenlang op temperatuur. Dit komt ook de malsheid van de pulled pork ten goede.

Hoeveel kg procureur voor pulled pork?

Ingrediënten: 2 kilogram Procureur (Varkensnek) 20 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)

Waar koop je procureur?

Schrijf een review – You’re reviewing: Procureur kopen Als u varkensprocureur vlees wilt kopen voor een aantrekkelijke prijs, dan is Beef&Steak dé online slagerij waar u dit kunt doen. Procureur is vlees van de varkensnek die u zonder been kunt kopen. Dit vlees is heerlijk mals en sappig. Dit maakt het ideaal om te gebruiken om een rollade van te maken of om als braadstuk te bereiden in de oven.

 1. Bij Beef&Steak hebben wij alleen de mooiste stukken vlees van Iberico varkens, wroetvarkens en Livar Kloostervarkens.
 2. Deze varkens hebben een goed leven gehad en dat vinden wij bij Beef&Steak erg belangrijk.
 3. Vlees is om te genieten, maar dat mag niet ten koste gaan van het dierenwelzijn.
 4. U kunt vandaag nog procureur varkensvlees kopen voor een mooie prijs, door uw bestelling te plaatsen op onze website.

En heeft u vragen of wenst u wat advies bij het kopen van varkensprocureur, dan staat onze medewerkers van de klantenservice uiteraard voor u klaar.

Waarom pulled pork in aluminiumfolie?

Pulled pork : het absolute icoon voor de low & slow BBQ-methode – Een gerecht van traag gegaarde varkensschouder dat zijn oorsprong kent uit de Amerikaanse deelstaat North-Carolina en inmiddels heel Europa heeft veroverd. De Amerikanen gebruiken ‘Boston Butt’, een deel van de schouder waar het schouderblad nog in zit en wat dus niets met het achtereind van een varken te maken heeft.

1 varkensschouder (Boston Butt) van circa 4 kg of procureur van circa 2,5 kg, van een goed varken 4 el Amerikaanse mosterd 50 g Pig Powder BBQ rub ( zie recept ) 100 ml Smokey’s Finest BBQ saus ( zie recept )

100 ml appelsap 100 ml appelciderazijn 100 ml whisky

Rookhoutsnippers (liefst van appelhout) 
BBQ met deksel voor indirect grillen BBQ Guru (optioneel) Kernthermometer Sprayflesje

Duur: voorbereiding 1 uur Bereiding: circa 12 uur (of 6-8 bij gebruik van procureur zonder been) Verwijder eventuele dikke en harde stukken vet van de varkensschouder met een mesje. Wrijf vervolgens de hele schouder in met mosterd. Houd 3 eetlepels Pig Powder BBQ rub apart en verdeel de rest gelijkmatig over de hele schouder.

Bereid ondertussen de BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 à 115 °C is bereikt. Om die temperatuur te houden moet je de luchtschuiven van de BBQ goed afstellen of maak je gebruik van een BBQ Guru (klein computertje met een ventilator die de temperatuur van de BBQ constant houdt).

Meng voor de piggy mix de drie ingrediënten in een sprayflesje en spray de schouder na 1 uur om het uur in met Smokey’s Pig Spray om het kruidenmengsel op de buitenzijde te laten karamelliseren en uitdroging te voorkomen. Houd de temperatuur van de BBQ goed in de gaten en vul indien nodig bij met houtskool en/of briketten. Rol de hele schouder na circa 6 uur (of eerder als hij al een mooie diepe mahoniekleur heeft) in aluminiumfolie en leg hem terug op de BBQ voor opnieuw 6 uur traag garen. De aluminiumfolie houdt het vlees extra sappig en versnelt de bereiding. Na circa 12 uur moet de kerntemperatuur 87 °C zijn.

Haal de schouder pas van de BBQ als hij deze temperatuur heeft: bij een lagere temperatuur valt hij niet goed genoeg uit elkaar om te kunnen pullen (het uit elkaar trekken van het vlees). Laat de schouder een kwartier rusten op een warme plek. Haal hem uit de aluminiumfolie, verwijder het schouderblad en trek het vlees met twee vorken los in dunne draadjes.

Voeg na het pullen nog 3 eetlepels Pig Powder BBQ rub toe en meng goed. De Pulled Pork is nu klaar voor verwerking in je favoriete gerecht of om direct op te eten. Meng de Pulled Pork met Smokey’s Finest BBQ-saus voor het lekkerste resultaat.

See also:  Welk Vlees Mag Een Hond Eten?

Wat is pulled vlees?

Uit elkaar getrokken vlees – Pulled pork is een stuk varkensvlees dat wordt gemarineerd (gedurende een dag) om het vervolgens te garen en af te laten koelen. Daarna laat het vlees zich gemakkelijk uit elkaar trekken, iets waar de naam vandaag komt. Pulled pork is wat dat betreft niets anders dan uit elkaar getrokken varkensvlees.

Is rib eye varkensvlees?

Onze Rib-eye is echt een must om een keer te proberen. De rib-eye bevindt zich aan de voorkant van de rug van het varken. Tussen de schouder en de rug zitten de riplappen. Midden in het hart van de riblappen zit de rib-eye van het varken. De naam komt van het “oogje” dat precies in het midden van het vlees zit.

Het vlees is erg mals, omdat het varken deze spier heel weinig gebruikt. De rib-eye is mooi doorregen met vet en daardoor erg smaakvol. Door het verhitten op hoge temperatuur op de barbecue, smelt het vet en lost het in het vlees op. Vet is de drager van de smaak en geeft op deze manier perfect zijn smaak af aan het vlees.

Echt de moeite waard om een keer te bereiden op uw barbecue. Per 130 gram Bakken 5-8 minuten, niet te lang laten liggen dan word het droog

Hoeveel gram vlees op Broodje pulled pork?

Hoeveel broodjes haal ik uit dit recept? – Eén van de vragen die ik heel vaak krijg is: ‘Hoeveel pulled pork moet ik maken voor een bepaalde hoeveelheid mensen?’. Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over.

Hoe pulled pork Pullen?

Iedereen die lekker bezig is op de BBQ maakt regelmatig de pulled pork. Het is dan ook een echte allemansvriend en zo lekker qua smaak. De grootste uitdaging bij pulled pork is het tijdstip waarop je vlees klaar is. Dit is iedere keer anders en kan wel 4 uur schelen.

De belangrijkste tip hiervoor is dat je pulled pork ook een dag van te voren kunt klaarmaken. Volg onderstaand recept tot en met het inpakken. Je gaat het vlees dus nog niet pullen. De volgende dag warm je het vlees rustig op in de kamado, eventueel nog wat roken voor het show effect bij je gasten :).

en pullen maar! Zo voorkom je dat je gasten te ongeduldig worden wanneer het diner een paar uur uitgesteld wordt. Bereidingswijze

Begin 24 uur van te voren met het voorbereiden van de varkensschouder. Smeer het stuk vlees in met een klein beetje olijfolie en verdeel de zakjes rub erover. Kneed de rub goed in het vlees. De dag dat het gaat gebeuren injecteer je het vlees met appelsap, Je zal met verbazing staan te kijken hoeveel vocht er in gaat! Door het injecteren kan het vlees eigenlijk niet meer mislukken, succes gegarandeerd 🙂Breng je kamado op een temperatuur van 100 graden indirect met de plate setter.Zodra hij de temperatuur bereikt heeft gooi je er een paar mooie stukken hickory chunks in. Deze hoef je niet nat te maken.Leg een druippan op de plate setter, deze kun je vullen met appelsap of water. Hierdoor krijg je condens, droogt je stuk vlees van buiten niet uiten krijg je die felbegeerde smoke ring. Vul deze ook regelmatig bij.Zorg dat je kamado gedurende 10+ uur op een constante temperatuur blijft, dit is het leukste gedeelte! Hoelang het stuk nodig heeft is iedere keer anders. De ene keer duurt het 9 uur, de andere keer 13 uur.Je vlees blijft een tijdje in de 60 graden ‘zone’ hangen. Door deze constante temperatuur wordt je vlees supermals.Mocht het stuk schouder al erg donker worden zou je er voor kunnen kiezen om het stuk vlees in te pakken met aluminiumfolie.Gaar het stuk vlees tot een kern van 88 graden en haal deze uit de kamado. Controleer voorzichtig of het vlees al helemaal zacht is en uit elkaar valt. Mocht dat niet het geval zijn laat hem dan gerust nog langer door garen.Om alle sappen te behouden kan je het beste het vlees nu een half uur tot een uur laten rusten in aluminiumfolie.Wanneer je het vlees wilt gaan pullen, maak dan vooral gebruik van meat claws, Hiermee gaat het veel makkelijker dan met vorken en belangrijker: je krijgt een andere structuur wat van grote invloed is op de smaak. Met vorken krijg je al snel fijne draadjes.Bewaar het vocht wat uit je pulled pork is gekomen bij het rusten, dit kun je later toevoegen met de bbq sausAls je pulled pork helemaal uit elkaar getrokken is kun je nu de bbq saus toevoegen naar smaak, samen met het vocht wat uit de pulled pork is gekomen. Gewoon lichtjes doorroeren zodat het vocht en de saus overal komt.Je kunt pulled pork op een broodje eten met lekker wat koolsla of verwerken in andere gerechten.

See also:  Welk Fruit Is Koolhydraatarm?

Tip: Om zeker te weten of het gaat met je pulled pork kun je gebruik maken van een digitale kerntemperatuur. Daardoor kan je de kamado temperatuur en of je vlees temperatuur op afstand in de gaten houden, Dit maakt het allemaal wel een stuk makkelijker.

Is Varkensnek hetzelfde als procureur?

Van marineren tot aan garen en grillen – De procureur is de varkensnek zonder been en is een veelzijdig stuk vlees. Het wordt vaak gebruikt als mals en sappig braadstuk of om een rollade van te maken. Wat je ook van procureur kunt maken is heerlijke pulled pork. Zoals je merkt kun je met procureur veel kanten op. Wij vertellen je graag wat meer hierover en leggen we je uit hoe je procureur kunt bereiden.

Hoe smaakt procureur?

Als je aan Pulled Pork denkt, denk je aan de procureur. En dit is niet zomaar varkensvlees, dit is vlees van het unieke Iberico varken wat een nootachtige smaak heeft en een aanzienlijke marmering.

Is procureur varkensvlees?

Het is mals en sappig vlees dat vaak gebruikt wordt om een rollade of pulled pork van te maken en is afkomstig van de nek van het varken. Procureur is een dooraderd stuk vlees. Hierdoor is het volgens kenners smakelijker dan stukken vlees met minder dooradering, zoals fricandeau.

Wat is het verschil tussen een hamlap en Varkenslap?

nienke70 Fanatiek lid – 16 aug 2006 1.149 0 36 #4 nienke70, 17 mrt 2010 Hamlappen zijn wat steviger en malser. Varkenslappen zijn meer geschikt om in een stoofgerecht te doen.

 • Is Spiering hetzelfde als procureur?

  Is het nu spiering of procureur? – “Procureur, spiering of varkensnek: het is een andere benaming voor hetzelfde stukje vlees. Vraag bij je slager toch het best naar procureur, want dat is al uitgebeend”, geeft Erwin als tip. “Het vlees is mooi gemarmerd en sappig.

  Hoe braad ik Procureurlapjes?

  Haal de procureurlapjes een half uur voor bereiding uit de koelkast. Dep ze voor het bakken droog met keukenpapier. Bak de procureurlapjes op middel hoog vuur om en om bruin aan en laat het nog zachtjes 15-20 minuten garen. Laat het als variatie tot 40 minuten lekker stoven op een zacht vuurtje.

  Wat is het beste vlees voor Pulled beef?

  INSTRUCTIES – Pulled beef maken is helemaal niet moeilijk. Het recept volgt eigenlijk dezelfde stappen als pulled pork. Je hebt er gewoon wat geduld voor nodig. Pulled beef maak je doorgans van de rundernek (ook wel chuck roll genoemd). Je kan het ook van de brisket (de borstlap) maken maar dat is best duur.

  Haal je chuck roll uit de verpakking en leg hem in een schaal of op je snijplank en dep hem droog met wat keukenrol. Wij zijn grote fan om rundsvlees enkel met peper en zout te rubben. Dus onze rub bestaan uit één hoeveelheid grof gerookt zout en één hoeveelheid grove peper. Je er nog wat extra smaak aan toevoegen door er een halve hoeveelheid MeatPal aan toe te voegen.

  Rub je chuck roll rijkelijk in met je rub. Je ziet op de foto dat we het vlees stevig in de rub hebben gelegd zo krijgen we een mooi bark. Wanneer je gaat pullen gaan alle kruiden zich in het vlees mengen en heb je meteen overal smaak.

  Hoeveel kg procureur voor pulled pork?

  Ingrediënten: 2 kilogram Procureur (Varkensnek) 20 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)

  Waar koop je procureur?

  Schrijf een review – You’re reviewing: Procureur kopen Als u varkensprocureur vlees wilt kopen voor een aantrekkelijke prijs, dan is Beef&Steak dé online slagerij waar u dit kunt doen. Procureur is vlees van de varkensnek die u zonder been kunt kopen. Dit vlees is heerlijk mals en sappig. Dit maakt het ideaal om te gebruiken om een rollade van te maken of om als braadstuk te bereiden in de oven.

  1. Bij Beef&Steak hebben wij alleen de mooiste stukken vlees van Iberico varkens, wroetvarkens en Livar Kloostervarkens.
  2. Deze varkens hebben een goed leven gehad en dat vinden wij bij Beef&Steak erg belangrijk.
  3. Vlees is om te genieten, maar dat mag niet ten koste gaan van het dierenwelzijn.
  4. U kunt vandaag nog procureur varkensvlees kopen voor een mooie prijs, door uw bestelling te plaatsen op onze website.

  En heeft u vragen of wenst u wat advies bij het kopen van varkensprocureur, dan staat onze medewerkers van de klantenservice uiteraard voor u klaar.

  Hoeveel broodjes uit kilo pulled pork?

  Hoeveel broodjes haal ik uit dit recept? – Eén van de vragen die ik heel vaak krijg is: ‘Hoeveel pulled pork moet ik maken voor een bepaalde hoeveelheid mensen?’. Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over.