HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welk Vlees Voor Pulled Beef?

Welk Vlees Voor Pulled Beef
INSTRUCTIES – Pulled beef maken is helemaal niet moeilijk. Het recept volgt eigenlijk dezelfde stappen als pulled pork. Je hebt er gewoon wat geduld voor nodig. Pulled beef maak je doorgans van de rundernek (ook wel chuck roll genoemd). Je kan het ook van de brisket (de borstlap) maken maar dat is best duur.

 • Haal je chuck roll uit de verpakking en leg hem in een schaal of op je snijplank en dep hem droog met wat keukenrol.
 • Wij zijn grote fan om rundsvlees enkel met peper en zout te rubben.
 • Dus onze rub bestaan uit één hoeveelheid grof gerookt zout en één hoeveelheid grove peper.
 • Je er nog wat extra smaak aan toevoegen door er een halve hoeveelheid MeatPal aan toe te voegen.

Rub je chuck roll rijkelijk in met je rub. Je ziet op de foto dat we het vlees stevig in de rub hebben gelegd zo krijgen we een mooi bark. Wanneer je gaat pullen gaan alle kruiden zich in het vlees mengen en heb je meteen overal smaak.

Wat is het beste vlees voor pulled pork?

Pulled pork is uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken. Het is inmiddels overal verkrijgbaar: van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees.

Wat is runder procureur?

Runder Procureur Rosé Rundvlees – Wil je thuis de show stelen? Dan is de pulled beef een gerecht waar je maar 1 opmerking bij kunt verzinnen. WOW! Ook wel “Chuck” genoemd, is een onderdeel uit de nek van het rund. Je kunt van dit vlees uitermate goed pulled beef van maken.

 1. Een goedkoop stuk vlees waar je iets heerlijks van kunt maken, met name op de BBQ.
 2. Omdat het een product wat aan stuk geleverd wordt kun je rekening houden met een gewicht van circa 1 tot 1.5 kilo.
 3. Flink doorregen rundvlees uit de runderhals.
 4. Ook wel chuck genoemd, prachtig vlees om langzaam te garen.
 5. Heerlijk smeuïg van smaak, zacht draadjesvlees.
See also:  Welk Vlees Baby 6 Maanden?

Het stuk is minder bekend, en vaak denkt men aan varkens vlees als het gaat over de procureur. Een andere naam daarvoor is de “Boston Butt”. De naam is zoals je kunt verwachten afkomstig uit de Boston regio.

Hoeveel vlees per persoon pulled pork?

Wat voor vlees koop je voor pulled pork – In Amerika gebruiken ze bij voorkeur een Boston Butt. Hoewel de naam doet vermoeden dat dit stuk zich ergens aan het achtereind van een varken bevind is dit niet het geval. Een Butt was een houten vat van een bepaalde maat waar stukken vlees in werden bewaard en vervoerd.

 • En de manier van snijden van de schouder was typisch iets voor slagers uit Boston.
 • Vandaar de naam Boston Butt.
 • In Nederland kan je bij elke varkensslager aankloppen voor een varkensschouder en die snijd hem precies zoals je hem hebben wilt.
 • Traditioneel is dit met een stuk van het schouderblad er nog in maar dit is niet noodzakelijk.

Heeft de slager het schouderblad al verwijderd, moet je wel het stuk vlees wat inbinden om het geheel bij elkaar te houden zoals in ons geval. Er zijn verschillende theorieën wat betreft de hoeveelheid vet die er op het vlees moet zitten. Bij deze bereiding hebben we al het vet op het vlees laten zitten.

 1. Dat werkte deze keer fantastisch goed.
 2. Nu is niet elk stuk vlees hetzelfde en reageert dus elk stuk vlees anders.
 3. Intramusculair vet in het vlees is belangrijker dan het vet dat aan de oppervlakte zit.
 4. Ook zal de dikke vetlaag de rook en de dryrub tegenhouden waardoor het dus minder smaak opneemt.
 5. Daarom snijden we tegenwoordig een hoop vet weg en laten we hooguit een paar millimeter zitten.
See also:  Wat Verbruikt Koelkast?

Wij kochten een varkensschouder van een dikke 3 kilo bij onze eigen slager zonder schouderblad. Een complete varkensschouder weegt ergens tussen de 4 en 6 kilo. Aangezien je ongeveer 20 tot 30% verliest door het verdampen van vocht tijdens de bereiding houd je met 3 kilo vlees nog genoeg over om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken.

 • Je kunt ook gaan voor een stuk procureur,
 • Dit is een varkensnek.
 • Net zo lekker maar een stukje vetter.
 • Mocht je twijfels hebben over het droog worden van het vlees dan moet je gaan voor de procureur.
 • Wil je eerst met een kleiner stuk aan de gang om te proberen dan kies je ook voor varkensnek.
 • Oop een stuk van minstens 3 cm dik en volg voor een groot gedeelte de zelfde bereiding als een stuk vlees van 3 kilo.

Probeer ons recept voor mini pulled pork als je eerst eens wilt proberen of pulled pork wel wat voor je is. Als je, zoals in ons geval, een stuk schouder koopt waar het schouderblad is verwijderd, moet je het vlees inbinden omdat er teveel losse delen zijn. Vraag dit aan je slager of doe het zelf met een stuk slagerstouw, Het doel is om één dik stuk vlees te krijgen dat bijna vierkant is of in ieder geval een compacte vorm heeft. Heb je de vorm die je wilt hebben dan gaan we naar de volgende stap.

Hoeveel procureur pulled pork?

Varkensschouder kopen in de juiste porties – Ga uit van 150 gram per persoon als u van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is.250 gram moet voldoende zijn als u grote eters verwacht die voornamelijk de pulled pork zullen eten.

See also:  Wat Voor Vlees Is Rosbief?

Welk Rookhout voor Pulled beef?

Snippers Rookhout – Naast mot zijn er ook rooksnippers. Deze zijn al wat grover dan rookmot en worden gebruikt om warm te roken. Bijvoorbeeld als je spareribs of Pulled Pork gaat bereiden. Snippers rookhout gebruik je voornamelijk met een smokerbox of ingepakt in aluminium.

 • Gooi je ze direct op de brandende kolen, dan is een groot deel al verbrand voor je überhaupt je vlees of vis op de BBQ hebt liggen.
 • Het inpakken in aluminium (of het gebruiken van een smokerbox) zorgt ervoor dat de snippers langzamer zullen verbranden.
 • Zo kun je over een langere tijd rook genereren en dus meer rooksmaak aan je gerecht afgeven.

Hoe maak ik zo’n aluminium pakketje? Neem een flink stuk aluminiumfolie en leg hier een hoopje houtsnippers op. Vouw dit pakketje dicht en prik vervolgens rondom gaatjes in het aluminiumfolie. Zo kunnen de snippers wel ontbranden, maar zullen ze niet in één keer verbranden.