HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welk Fruit Is Goed Voor De Lever?

Welk Fruit Is Goed Voor De Lever
Met welke voeding kunnen we de lever herstellen? – Verse groente Probeer elke dag zoveel mogelijk (verse) groente en een paar stukken fruit te eten. Neem bijvoorbeeld een salade of soep mee als lunch. Dat vormt al een groot deel van de hoeveelheid gewenste groente.

Gedroogd fruit Trek in snoep in de middag? Neem een bakje mee met gedroogd fruit (cranberries, appel, banaan, abrikozen etc.) gemengd met wat noten, Bittere groenten Alle plantaardige stoffen die bitter zijn, zijn een weldaad voor de lever. Denk daarbij aan lof (hartje niet weg snijden), artisjok, groene groenten als snijbiet, spinazie en rucola, maar ook avocado en koolsoorten als broccoli, boerenkool, spruiten en rode kool.

Fruit Fruit bevat over het algemeen een hoop antioxidanten, maar bessen zijn daarin de meesters. Goed fruit voor de lever is grapefruit en citroenen. Hoogwaardige vetstoffen Dit zijn vetstoffen met een hoog gehalte aan omega 3. We vinden deze in ongebrande noten, in vette vis zoals ansjovis, sardientjes, zoute haring, makreel, paling en zalm en in koudgeperste, plantaardige oliën,

Wat is goed om je lever te herstellen?

3. Vetten – De omega-3, 6 en 9 vetzuren in bijvoorbeeld fijngemalen lijnzaad, noten, peulvruchten, komkommer en olijfolie kunnen mogelijk zorgen voor een gezonde lever. Maar ook kleine hoeveelheden verzadigd vet in de vorm van bijvoorbeeld roomboter of ongeraffineerde kokosolie houden de lever mogelijk in balans. Net als bittere voeding, activeren vetten de afgifte van gal in de darmen.

Welk fruit ontgift je lever?

20 x ontgiftende voedingsmiddelen voor een gezonde detox Al duizenden jaren geloven mensen in de kracht van ontgiften. Hierdoor raak je namelijk afval- en gifstoffen kwijt. De effectiviteit van dit reinigingsproces zal echter nog meer toenemen wanneer je ervoor zorgt dat je minder slechte stoffen binnenkrijgt.

De ontgifting kan op nog een andere manier bevorderd worden. Door gezond te eten krijg je namelijk veel goede voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Je zal jezelf daardoor veel fitter en gezonder gaan voelen. In dit artikel vind je een lijst met de meest gezonde voeding met ontgiftende eigenschappen die goed passen bij een,

Avocado : Avocado bevat veel vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwitten en gezonde vetten en staat bekend om zijn vele gezonde eigenschappen. Een avocado past goed in een, Daarnaast maakt je lichaam met behulp van avocado extra glutathion aan.

 1. Glutathion is een lichaamseigen antioxidant die verantwoordelijk is voor het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam.
 2. Asperges : De lever is verantwoordelijk voor het ontgiftingsproces in je lichaam en asperges helpen de lever om sneller afvalstoffen af te voeren.
 3. Daarnaast helpt het huidveroudering tegen te gaan, maakt het je hart gezonder en werkt het ontstekingsremmend.

Artisjok : Artisjok zorgt ervoor dat urine makkelijker wordt afgedreven, waardoor de afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Daarnaast is een artisjok rijk aan vezels, magnesium,, calcium en ijzer. Bieten : Gifstoffen blijven regelmatig in het lichaam achter, omdat verschillende factoren ervoor zorgen dat ze niet afgevoerd worden.

 • Bieten zorgen ervoor dat gifstoffen daadwerkelijk het lichaam verlaten.
 • Ook zorgen bieten ervoor dat de lichaamscellen eenvoudiger zuurstof kunnen opnemen.
 • Dankzij bieten krijg je daarom meer energie, verlaagt je bloeddruk, wordt afvallen makkelijker en wordt de kans op het krijgen van kanker kleiner.

Broccoli : Broccoli zorgt ervoor dat met behulp van de enzymen in je lever gifstoffen een vorm aannemen die je lichaam gemakkelijk kan afbreken. Daarnaast is broccoli rijk aan vezels, eiwitten en veel vitaminen en mineralen als kalium, vitamine C, vitamine B6, en vitamine A.

Daardoor draagt broccoli bij aan de preventie van veel ziekten. Boerenkool : Boerenkool is één van de meest gezonde groente die er bestaat. Veel krachtige antioxidanten zijn te vinden in boerenkool, waaronder quercetine en kaempferol. Quercetine en kaempferol zijn fytonutriënten waarbij bewezen is dat het de celgroei van kankertumoren tegengaat.

Citroen : Net als avocado’s kunnen citroenen je helpen bij het aanmaken van meer glutathion. Ook zorgt citroen ervoor dat gifstoffen een vorm aannemen waarin ze makkelijk op te lossen zijn in water. Hierdoor kunnen deze eenvoudiger het lichaam verlaten.

Het sap van de citroen bevat daarnaast ook meer dan 20 verbindingen die de kans op kanker verkleinen. Gember : Gember versnelt de stofwisseling, terwijl het tegelijkertijd ook bijdraagt aan de ontgifting van je lichaam. Dankzij gember heeft je lever het minder zwaar om zich van alle gifstoffen te ontdoen.

Grapefruit: Grapefruit kan net zo effectief zijn als sommige medicijnen. Het helpt bijvoorbeeld bij diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, kanker, tandvleesontsteking, maagzweren en gewichtstoename. Ook zorgt grapefruit ervoor dat je lever meer energie krijgt om slechte stoffen uit te schakelen.

Groene thee: Catechines zijn antioxidanten die de werking van je lever bevorderen. Door groene thee te drinken krijg je veel van deze stoffen binnen. Kanee l: heeft één van de hoogste antioxidantenwaardes. Hierdoor kan dit gebruikt worden in de strijd tegen verschillende ziektes en kwalen. Ook heeft kaneel een sterke antibacteriële werking.

Volgens verschillende onderzoekers is dit zo effectief dat het zelfs gebruikt zou kunnen worden als een alternatief voor conserveringsmiddelen. Tip: Eet een koolsalade als lunch of serveer het als bijgerecht. Kool : Veel studies hebben aangetoond dat een hoge consumptie van koolsoorten het risico op obesitas, diabetes en hartziekten kleiner maakt. Kool zorgt voor de aanmaak van meer enzymen, die je lever nodig heeft om schadelijke stoffen te verwijderen.

 • Het kan er zelfs voor zorgen dat sigarettenrook minder schade aanricht in je lichaam.
 • Noflook : Het is bewezen dat knoflook 100 keer effectiever is dan antibiotica.
 • Dit komt doordat knoflook veel zwavel bevat.
 • Hierdoor raak je eenvoudiger bacteriën, virussen en parasieten kwijt.
 • Ook zorgt knoflook ervoor dat de ophoping van slijm in de longen of kaakholtes vermindert waardoor je minder snel ziek wordt.
See also:  Welke Vitamine Zit In Vlees?

Kurkuma: De werkzame stof in kurkuma is curcumine, een krachtige antioxidant, ontstekingsremmer en een booster voor je immuunsysteem. Een onderzoek uitgevoerd door het AMC naar kurkuma wijst uit dat de werkzame stof curcumine een rol speelt in de celdood van tumoren.

Daarnaast is kurkuma een natuurlijk reinigingsmiddel. Het helpt zware metalen uit je lichaam verwijderen. Olijfolie: Een studie naar de werking van olijfolie wees uit dat extra vierge olijfolie de lever beschermt tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress veroorzaakt schade aan je cellen, doordat de vrije radicalen moleculen en genen in ons lichaam kunnen aanvallen.

Hierdoor verandert de cel van structuur, wat onze gezondheid geen goed doet. Het beste is om olijfolie niet op hoge temperaturen te verhitten. Gebruik olijfolie als saladedressing over gezonde donkere bladgroenten. Tarwegras : Het is aangetoond dat de dichtheid van voedingsstoffen in tarwegras 20 keer groter is dan bij andere groentes.

 • Hierdoor werkt het bloeddrukverlagend, versnelt het de stofwisseling en verhoogt het de hoeveelheid rode bloedcellen.
 • Ook herstelt het de alkaliteit in het bloed, waardoor de zuurgraad niet te hoog zal worden.
 • Hierdoor wordt de lever beschermt en het lichaam ontgift.
 • Uien : Voedsel kan verontreinigd worden door arseen, lood, kwik, tin en cadmium.

Wanneer je uien eet, wordt je lichaam gereinigd van deze stoffen. Ook bevatten uien aminozuren die zwavel bevatten. Hierdoor wordt de lever ontgift. Water : Lijkt voor de hand liggend, maar toch vergeten we nog wel eens hoe belangrijk water eigenlijk is.

Aangezien ons lichaam voor 70% uit water bestaat, moeten we dit ook dagelijks met minimaal 1,5 tot 2 liter aanvullen. Daarnaast zorgt water ervoor dat gifstoffen sneller het lichaam verlaten. Drink het ook eens met citroensap en gember voor een extra ontgiftende werking. Waterkers: Met behulp van waterkers worden er enzymen in de lever aangemaakt die afval- en gifstoffen opruimen.

Zeewier: Zeewier is een voedingsmiddel dat nog weinig wordt gebruikt in de dagelijkse keuken. Toch zouden we dat vaker moeten doen. Zeewier zit vol met antioxidanten,, eiwitten en vitaminen. Zeewier is zelfs in staat om schadelijke resten aan radioactieve straling te verwijderen uit het lichaam.

Dit zijn uiteraard niet de enige soorten voeding met ontgiftende eigenschappen. Veel groente en fruit soorten werken ontgiftend. Denk aan blauwe bessen, appels, ananas, venkel, spruitjes etc. Veel van deze ingrediënten komen in mijn gratis, Er zijn veel kruiden en specerijen met gezonde eigenschappen. Breng je maaltijden op smaak met peterselie, koriander en basilicum.

Maak van brandnetel, eucalyptus en munt. Maak dagelijks of meerdere keren per week een groene, Het belangrijkste is dat je blijft variëren met gezonde voeding. : 20 x ontgiftende voedingsmiddelen voor een gezonde detox

Wat drinken voor lever?

Lever ontgiften – Om je lever te ontgiften is het zinvol om je een tijdje strikt aan het bovenstaande ‘dieet’ te houden. Ban alles wat slecht is voor het orgaan en eet enkel wat de lever activeert. Daarnaast is het een goed idee om veel water te drinken, dat helpt om schadelijke stoffen af te voeren.

Waar wordt je lever blij van?

Waar wordt je lever nog meer blij van? –

Start de dag met een groot glas lauw water met een scheut citroensap of grapefruitsapOntbijt met iets dat niet zoet is, het liefst iets hartigs met eiwitten zoals zaden, noten, pitten, eieren of wilde zalm. Een mix van rood fruit met bijvoorbeeld kokosroom is ook prima.Eet een grote variatie aan verse producten in alle kleuren van de regenboog, vooral groenten. Knoflook en uien zijn aan te bevelen.Eet volop groene bladgroenten; deels rauw. Verwerk ze bijvoorbeeld in een groene smoothieEet groenten uit de kruisbloemenfamilie zoals kolen, spruitjes, broccoli, bloemkool, radijs en waterkers: heel gezond!Vooral broccolisprouts zijn toppers voor je lever.Voeg gezonde vetten toe aan je dagelijks menu. Gezonde vetten zijn niet het probleem bij een vette lever. Lees hier wat gezonde vetten zijn. Gezonde kruiden voor je lever zijn o.a. kurkuma en gember,Zet thee van mariadistel, paardenbloem of boldo of mix deze door elkaar. Groene thee is ook prima.

Wat voel je als je last hebt van je lever?

Wat zijn de symptomen van een chronische leveraandoening? – Veel patiënten die lijden aan een chronische leveraandoening vertonen geen symptomen. Als er al symptomen zijn, blijven deze vaak zeer vaag, zoals vermoeidheid, jeuk, misselijkheid, pijn rechtsboven in de buik, geelzucht, asthenie, spier/gewrichtslast en/of anorexie.

Hoe merk je als je lever niet goed is?

In het begin geeft leverkanker nog geen klachten. Klachten ontstaan pas als de lever door de tumor niet goed meer werkt. Dit zijn de symptomen van leverkanker:

een opgezette lever (hier merk je meestal niets van) (vage) buikpijn misselijkheid en overgeven minder eetlust vermoeidheid en gevoel van zwakte afvallen, of juist dikker worden door vasthouden van vocht geelzucht: gele huid, geel oogwit, jeuk over je hele lichaam, donkere urine, lichtgekleurde ontlasting (stopverfkleurig)

De symptomen hierboven komen ook voor bij andere leverziekten.

Hoe lang duurt het voor je lever weer schoon is?

Herstel van de lever – De lever is echter een sterk orgaan. Herstel van de lever na het stoppen met alcohol of stabilisatie van het functioneren van een deels beschadigde lever is dan ook meestal mogelijk als je de drank voortaan laat staan. Dat heeft wel zijn tijd nodig.

Iedere week dat je niet drinkt, neemt het levervet af. Het kan echter wel maanden duren voordat je lever weer echt helemaal schoon is. Om de lever te helpen bij het herstel, is het erg belangrijk om een streng vetarm dieet te volgen. Dit moet bovendien rijk zijn aan vitaminen en voedingsstoffen. Wil jij stoppen met alcohol en werken aan het herstel van je lever? Fundamentum biedt een unieke detox om jouw lever te ontgiften.

Bel vandaag nog voor informatie of een afspraak naar 0800 2345 800. : Herstel lever na stoppen met alcohol | Fundamentum

See also:  Hoe Lang Gebakken Kip Bewaren In Koelkast?

Is paracetamol slecht voor je lever?

Leverschade door geneesmiddelen: niet alleen door paracetamol Breadcrumbs Sander van den BogertNr 11-12 | 2019 (53) | Pagina 106-111 | | 05-11-2019 De lever speelt een centrale rol bij het metabolisme van geneesmiddelen. Het is dan verwonderlijk hoe vaak dat ‘schadeloos’ verloopt.

Het is desondanks klinisch relevant dat dokters en apothekers wél rekening houden met leverschade ten gevolge van geneesmiddelen. Leverschade door geneesmiddelen kan namelijk ernstige complicaties voor de patiënt met zich meebrengen, ondanks dat dit relatief zelden voorkomt. Van, in te hoge dosis, is de schadelijke werking op de lever misschien wel het meest bekend.

Het geldt echter voor veel meer middelen, zoals voor veel in de eerste lijn gebruikte NSAID’s en antibiotica (doxycycline of nitrofurantoïne). Bovendien zijn gevallen van (ernstige) leverschade bekend na het gebruik van voedingssupplementen en kruiden.

 • Leverschade is een weinig voorkomende, maar potentieel levensbedreigende bijwerking van veel geneesmiddelen, kruiden en voedingssupplementen.
 • Bij onbegrepen leverfunctiestoornissen of andere leverschade dienen geneesmiddelen altijd als oorzaak overwogen te worden.
 • Om in te schatten of en hoe een geneesmiddel de oorzaak kan zijn van leverschade is kennis over de verschillende ontstaanswijzen (direct, indirect of idiosyncratisch) zinvol.
 • De website LiverTox.nih.gov is een onafhankelijke bron voor casuïstiek en achtergrondinformatie over leverschade door geneesmiddelen en andere stoffen.

Leverschade door geneesmiddelen is de belangrijkste oorzaak van levensbedreigend acuut leverfalen in de westerse wereld.1, 2 Een bekend voorbeeld is, waarbij leverschade kan optreden zowel bij eenmalige bewuste overdosering als bij inname van een supratherapeutische dosering over een langere periode. Paracetamol veroorzaakt leverschade via een uitstekend begrepen mechanisme. Een toxische metaboliet van paracetamol wordt door de lever geconjugeerd met glutathion en vervolgens renaal geklaard. De glutathionvoorraad is echter niet onuitputtelijk. Bij overdosering raakt deze snel uitgeput waardoor de toxische metaboliet een vrijgeleide krijgt om de hepatocyten te beschadigen. Deze beschadiging kan irreversibel zijn. Meestal is de schade te beperken door tijdige behandeling met acetylcysteïne, wat net als glutathion de toxische metaboliet neutraliseert.3 Het probleem van leverschade beperkt zich echter niet tot, Meer dan 1200 stoffen waarmee we bedoeld of onbedoeld in aanraking komen worden in verband gebracht met een schadelijk effect op de lever. Naast receptgeneesmiddelen en geneesmiddelen in de vrije verkoop zijn dit ook kruiden, voedingssupplementen, metalen en toxines. Dit is op te maken uit een onafhankelijke bron voor casuïstiek over hepatotoxiciteit: de publiekelijk toegankelijke website LiverTox.nih.gov ( ). De site wordt gefinancierd door de National Institutes of Health (NIH), een instelling van de Amerikaanse overheid. Op basis van de gegevens op de LiverTox-website is een classificatie gepubliceerd van hepatotoxische geneesmiddelen. Van 671 individuele geneesmiddelen is de beschikbare casuïstiek systematisch in kaart gebracht en beoordeeld.4 De onderliggende pathofysiologie, diagnose en behandeling van leverschade door kruiden- en voedingssupplementen verschilt niet van leverschade door geneesmiddelen. Recente casus tonen eens te meer aan dat verschillende kruiden en voedingssupplementen ook onder de risicoproducten vallen. Twee gebruikers van plantextracten kregen een zodanig ernstig leverfalen dat levertransplantatie nodig was.5 Een bijkomend probleem ten opzichte van geneesmiddelen is dat leverschade door kruiden- of voedingssupplementen niet eenduidig geassocieerd is met individuele stoffen die hepatotoxisch kunnen zijn, zoals Aloë Vera, zilverkaars, omega vetzuren of vitaminen. Het lastige is dat dit soort preparaten verschillende ingrediënten kunnen bevatten waarvan de kwaliteit en samenstelling vaak niet volgens betrouwbare standaarden is gewaarborgd. De incidentie van leverschade door geneesmiddelen is in absolute zin weliswaar laag (14-19 gevallen per 100.000 patiëntjaren exclusief paracetamolintoxicaties), maar in westerse landen wordt 3-5% van de ziekenhuisopnames vanwege geelzucht (één van de klinische symptomen van leverfalen) toegeschreven aan geneesmiddelen. Ernstige leverschade kan leiden tot acuut leverfalen. Acuut leverfalen is zeldzaam (< 10 gevallen per 1.000.000 patiëntjaren inclusief paracetamolintoxicaties), maar heeft een mortaliteitspercentage van 50%.6, 7, 8 In de westerse wereld wordt meer dan de helft van de gevallen veroorzaakt door geneesmiddelen. beslaat meer dan de helft van dit aandeel.1, 2, 6, 7, 8, 9 Leverschade door geneesmiddelen is een diagnose die lastig te stellen is. Dit moet vaak gebeuren door exclusie van alternatieve verklaringen. Een eenduidig en voorspelbaar causaal verband kan vaak niet worden gelegd tussen blootstelling aan een geneesmiddel en het optreden van leverschade. Gegevens erover komen op zijn best van case-controle-onderzoeken. Een belangrijk nadeel van dergelijk epidemiologisch onderzoek naar casus van leverschade door geneesmiddelen is, dat niet of moeilijk gecorrigeerd kan worden voor verstorende factoren die ook invloed kunnen hebben op de lever. Een voorbeeld van een verstorende factor waarvoor niet altijd goed gecorrigeerd kan worden is alcoholgebruik. Het spreekt voor zich dat de mate van alcoholgebruik een belangrijke parameter is in het vaststellen van de eventuele bijdrage van een geneesmiddel aan bepaalde vormen van leverschade, zowel op patiënt- als op populatieniveau. In databaseonderzoek is daarentegen soms alleen een variabele beschikbaar of de patiënt wel of geen alcohol gebruikt zonder informatie over de hoeveelheid.10

See also:  Paprika Bewaren In Koelkast Hoe Lang?

Hoe lang duurt het ontgiften van de lever?

Lever ontgiften van alcohol – De lever is het orgaan dat ons lichaam reinigt en giftige stoffen verwijdert. Wanneer je veel alcohol drinkt, moet je lever hard werken. Het duurt bij ieder glas alcohol ongeveer anderhalf uur voordat je lever dit verwerkt heeft.

Is appel goed voor lever?

5: Appels – Appels bevatten krachtige antioxidanten die helpen om je lever te beschermen tegen ontstekingen. Ook bevatten appels pectine. Dit is een vezel die helpt bij het verwijderen van gifstoffen.

Is koffie goed voor je lever?

‘Koffie goed voor de lever’ Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties. vrijdag 12 december 2014 | Bron: Goed nieuws voor de koffieleuten onder ons: koffie blijkt goed voor de, Een Amerikaanse studie laat zien dat mensen die veel koffie drinken, minder schadelijke eiwitten in hun lever hebben in vergelijking met de koffieonthouders. Dit geldt voor de koffie met én zonder cafeïne.

In totaal deden bijna 28.000 volwassenen mee aan het Amerikaanse onderzoek. Zij moesten hun ‘koffie drinkgedrag’ 24 uur lang bijhouden via een vragenlijst. Vervolgens werd hun geanalyseerd, waarbij er vooral werd gekeken naar de stoffen die in verband staan met de leverfunctie. Dit is de stof GGT, die aangeeft of er sprake is van leverziekten of aandoeningen aan de galwegen.

Daarnaast geeft de hoeveelheid van de stoffen ALT, AST en ALP aan in welke mate er sprake is van schade aan de levercellen. Deelnemers die drie of meer kopjes koffie per dag dronken, hadden lagere niveaus van ALT, AST, ALP en GGT in het bloed in vergelijking met mensen die geen koffie dronken.

De onderzoekers vonden ook lagere niveaus van deze stoffen bij mensen die alleen cafeïnevrije koffie dronken. Al was deze groep aanzienlijk klein. De resultaten van dit onderzoek zijn dus goed nieuws voor koffielovers. Al moet wel in het achterhoofd gehouden worden dat in dit onderzoek slechts de koffie-inname van één dag wordt bekeken en niet voor een langere duur.

Maar daarnaast werden er ook al eerder positieve gezondheidseffecten van koffie gevonden. Zo zou koffie het risico op,, niet-alcoholische leverontsteking, en verlagen. Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren. Om gezondheidsplein.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken, gebruikt Gezondheidsplein cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen.

Met deze informatie passen wij en derde partijen de website, onze communicatie en advertenties aan op jouw interesses en profiel. Daarnaast kan je door deze cookies informatie delen via social media. Als je op “Accepteer” klikt, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen.

Lees hier meer over in ons en, Via “Cookie Instellingen” kan je zelf ook instellen welke cookies worden geplaatst. Je kan je keuze altijd wijzigen of intrekken op ons : ‘Koffie goed voor de lever’

Is komkommer goed voor je lever?

Waarom is komkommer gezond? – Komkommer bevat een enorme hoeveelheid water. Dit water wordt bovendien op een natuurlijke wijze gezuiverd, waardoor het van hogere kwaliteit is dan gewoon water. Dit water maakt komkommer gezond voor de huid. Het zorgt voor extra hydratatie en dat is goed tegen huidonzuiverheden en huidveroudering.

Hoe lang duurt het voor je lever weer schoon is?

Herstel van de lever – De lever is echter een sterk orgaan. Herstel van de lever na het stoppen met alcohol of stabilisatie van het functioneren van een deels beschadigde lever is dan ook meestal mogelijk als je de drank voortaan laat staan. Dat heeft wel zijn tijd nodig.

 1. Iedere week dat je niet drinkt, neemt het levervet af.
 2. Het kan echter wel maanden duren voordat je lever weer echt helemaal schoon is.
 3. Om de lever te helpen bij het herstel, is het erg belangrijk om een streng vetarm dieet te volgen.
 4. Dit moet bovendien rijk zijn aan vitaminen en voedingsstoffen.
 5. Wil jij stoppen met alcohol en werken aan het herstel van je lever? Fundamentum biedt een unieke detox om jouw lever te ontgiften.

Bel vandaag nog voor informatie of een afspraak naar 0800 2345 800. : Herstel lever na stoppen met alcohol

Hoe merk je als je lever niet goed is?

In het begin geeft leverkanker nog geen klachten. Klachten ontstaan pas als de lever door de tumor niet goed meer werkt. Dit zijn de symptomen van leverkanker:

een opgezette lever (hier merk je meestal niets van) (vage) buikpijn misselijkheid en overgeven minder eetlust vermoeidheid en gevoel van zwakte afvallen, of juist dikker worden door vasthouden van vocht geelzucht: gele huid, geel oogwit, jeuk over je hele lichaam, donkere urine, lichtgekleurde ontlasting (stopverfkleurig)

De symptomen hierboven komen ook voor bij andere leverziekten.

Wat voel je als je last hebt van je lever?

Wat zijn de symptomen van een chronische leveraandoening? – Veel patiënten die lijden aan een chronische leveraandoening vertonen geen symptomen. Als er al symptomen zijn, blijven deze vaak zeer vaag, zoals vermoeidheid, jeuk, misselijkheid, pijn rechtsboven in de buik, geelzucht, asthenie, spier/gewrichtslast en/of anorexie.