HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welk Fruit Bevat Veel Vezels?

Welk Fruit Bevat Veel Vezels
Vezelrijk fruit op een rij

 • #1 Granaatappel. Een granaatappel is hét fruit met de meeste vezels.
 • #2 Bramen. Ook bramen zijn een vezelrijk fruit.
 • #3 Frambozen. Frambozen zijn net als bramen bijzonder rijk aan vezels.
 • #4 Peer. Een peer van 225 gram bevat maar liefst 5 gram vezels.
 • #6 Sinaasappel.
 • #7 Banaan.

Heeft fruit veel vezels?

Vezelrijk fruit? – Kan je eigenlijk wel van vezelrijk fruit spreken? Is fruit vezelrijk in vergelijking met andere voedingsmiddelen zoals groenten, graanproducten of peulvruchten ?

Groenten bevatten gemiddeld zo’n 3 tot 5 gram voedingsvezels per 100 gram. Knolselderij is een van de koplopers met 4,9 gram vezels per 100 gram. Graanproducten zijn ook een goede bron van vezels, vooral als je kiest voor de volkoren variant. Volkoren brood bevat 7 gram vezels per 100 gram. Noten dragen verrassend veel bij aan je dagelijkse hoeveelheid vezels. Cashewnoten bevatten 3,8 gram vezels per 100 gram. En amandelen maar liefst 10,2g! Zaden zijn klein, maar de concentratie aan vezels is groot. Sesamzaad bevat 3 gram vezels per 100 gram, lijnzaad 34,8 gram. Peulvruchten is niet altijd het eerste waar je aan denkt. Maar ze bevatten maar liefst tussen de 4 en de 8 gram voedingsvezels per 100 gram. Voor kidneybonen is dit maar liefst 8,5 gram per 100 gram. En dat merk je soms wel als je er veel van eet.

En fruit? Fruit bevat net als groenten ongeveer 2 tot 5 gram vezels per 100 gram. Het kan dus zeker een prima bijdrage leveren, maar bevat niet de hoogste concentratie aan vezels in vergelijking met sommige andere voedingsmiddelen.

See also:  Glutenvrij Brood Waar Te Koop?

Heeft komkommer veel vezels?

5 voordelen van komkommer – 1 Hydrateert Komkommer bestaat voor het grootste deel (maar liefst 95,2 procent om precies te zijn) uit water. Een gemiddelde portie komkommer staat daarom gelijk aan zo’n 150 milliliter water. Dat is al zo’n 26 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water die je binnen hoort te krijgen. Dat schiet lekker op! 2 Ondersteunt een gezond hart Een te laag kaliumgehalte kan uiteindelijk aan het begin liggen van de ontwikkeling van diverse hart – en vaatziekten. Laat de komkommer nu net een behoorlijk grote hoeveelheid kalium bevatten! Een portie komkommer bevat zo’n 152 milligram kalium.

 • Uit een studie is gebleken dat mensen waarbij de kaliuminname erg hoog lag, de kans op hart – en vaatziekten lager werd.
 • Merk je dat je het erg lastig vindt om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid kalium te komen (zo’n 4.700 milligram per volwassene)? Voeg dan komkommer aan je eetpatroon toe om jezelf een eindje op weg te helpen.3 Beschermt je huid Je kent het beeld uit die Amerikaanse films vast wel: een dame die geniet van een gezichtsbehandeling en bij ligt te komen met twee schijfjes komkommer op haar ogen.

Het is geen fabeltje: komkommer doet echt wonderen voor je huid. Komkommer bevat anti-aging stofjes, waardoor het onze huid echt kan beschermen tegen veroudering. Ook verfrist het je huid als je verbrand bent door de zon! 4 Voorkomt verstopping Zoals bij punt 1 al duidelijk werd: komkommers bestaan voornamelijk uit water. Maar wist je dat de komkommer ‘huid’ uit vezels bestaat? Zowel water als vezels zijn onmisbare ingrediënten voor een goed werkend spijsverteringskanaal en daarmee een goede stoelgang.

Daarom kan komkommer eten verstopping voorkomen en draagt het bij aan een gezonde darmflora.5 Ondersteunt een gezond gewicht Komkommers bevatten weinig calorieën (zo’n 16 calorieën per portie). Daarnaast bevatten ze veel vezels. Vezels zijn goed voor de spijsvertering en stoelgang en daarmee ook voor je gewicht.

Want vezels geven je gauw een vol gevoel, wat overeten of ongezond snacken tegengaat. Ideaal dus om veel komkommer te eten als je een paar kilo af wilt slanken, Multifunctioneel Je kunt komkommers op diverse manieren in je eetpatroon verwerken: rauw in een salade, gefermenteerd als een augurk, wokken of door je groene smoothie. En, ook niet onbelangrijk: komkommers zijn over het algemeen een erg betaalbare groentesoort. Hoe kun je de komkommer het beste bewaren? Vaak wordt de komkommer in de koelkast bewaard, maar wist je dat komkommers niet van kou houden? Ze kunnen er niet goed tegen en worden daardoor erg snel slap als je ze in de koelkast bewaard.

See also:  Vanaf Wanneer Brood Baby?

Wat is goed voor je darmen om te eten?

Je guts willen gezonde voeding. Je spijsvertering en microbioom houden van onbewerkte en pure voeding. Het liefst vezelrijk, Vezels zitten in groente, fruit, volkorengraanproducten, maar ook in peulvruchten, aardappels, noten en zaden. In je dunne darm kunnen vezels niet verteerd worden.

Is banaan Vezelarm?

Vezelarm fruit : Zacht rijp fruit of fruitconserven zonder pitjes, vezels of schil; Appel- of vruchtenmoes; Banaan.

Wat is het beste om te eten in de ochtend?

Wat kan ik eten als gezond ontbijt? –

 • Bruin of volkorenbrood met halvarine of margarine uit een kuipje en gezond beleg, zoals 30+ kaas of 100% pindakaas.
 • Magere of halfvolle melk of yoghurt met volkoren ontbijtgranen zoals havermout en muesli (havervlokken). Je kunt ook een muesli kiezen met gedroogd fruit of noten. Het beste kun je een variant kiezen zonder toegevoegd zout en niet te veel toegevoegd suiker.
 • Neem er fruit bij, bijvoorbeeld plakjes banaan of appel voor op je brood, fruit door je yoghurt met muesli of gewoon los.
 • Bij je ontbijt kun je bijvoorbeeld halfvolle melk of karnemelk drinken. Wil je geen zuivel gebruiken? Dan kun je kiezen voor een sojadrink met toegevoegd calcium en B-vitamines. Of drink water, thee of koffie zonder suiker bij je ontbijt.

Wat voor eten werkt laxerend?

1. Genoeg vezels eten – Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen. Zo zorgen ze voor een soepele ontlasting en geven volume aan de ontlasting. Ook zorgen vezels ervoor dat de darmen in beweging blijven. Bekijk tips om meer vezels te eten,