HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Voor Vlees Zit Er In Een Saucijzenbroodje?

Wat Voor Vlees Zit Er In Een Saucijzenbroodje
De voedingswaarde van saucijzenbroodje » » De voedingswaarde van saucijzenbroodje

Per 100 g saucijzenbroodje ADH*
kcal 356 17,80%
Kj 1484 17,67%
Water (g) 37,5 1,88%
Eiwit (g) 7,2 12,86%
Koolhydraten (g) 28,5 10,96%
Suiker (g) 0,5
Vet (g) 23,4 33,43%
Verzadigd (g) 10,8
E.O.V. (g) 7,6
M.O.V. (g) 2,1
Omega 6 (g) 1,7
Omega 3 (g) 0,3
Cholesterol (mg) 45
Transvet (g) 1,1
Vezels (g) 1,4 4,00%
A (mg) 0,01 1,11%
B1 (mg) 0,29 26,36%
B2 (mg) 0,18 12,00%
B3 (mg) 2,7 16,88%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,24 16,00%
B11 / Foliumzuur (ug) 3,4 1,13%
B12 (ug) 0,8 28,57%
C (mg) 5 6,67%
D (ug) 0,4 4,00%
E (mg) 0,2 2,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 625 62,50%
Kalium (mg) 126 3,60%
Calcium (mg) 11 1,10%
Fosfor (mg) 126 15,75%
IJzer (mg) 1,1 13,75%
Jodium (ug) 2,3 1,53%
Magnesium (mg) 16 5,33%
Koper (mg) 0,06 6,67%
Selenium (ug) 7 12,73%
Zink (mg) 2,17 14,47%

Bron:,,, * Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Over het saucijzenbroodje In het Engels spreekt men over een sausage roll, in Duitsland over een Münsterländer Wurstbrötchen en in Tsjechië weer over klobásník; in alle gevallen wordt een rechthoekig broodje van bladerdeeg bedoeld, dat is gevuld met gekruid gehakt.

 • De naam doet vermoeden dat dit broodje een saucijs zou bevatten.
 • Een saucijs is een klein gekruid braadworstje van varkensvlees.
 • Het saucijzenbroodje bevat geen saucijs, maar wel de vulling die voor het maken van een saucijs wordt gebruikt.
 • Ingrediënten De basis van een saucijzenbroodje is varkensgehakt.

Het broodje bestaat gemiddeld uit 40% vleesvulling. Steeds vaker worden saucijzenbroodjes ook gemaakt met rundvlees, half-om-half gehakt, kalfsvlees of kip. Dit gehakt wordt op smaak gebracht met kruiden, waarvan nootmuskaat zorgt voor de kenmerkende smaak.

 1. Verder wordt het voor het broodje roomboterbladerdeeg gebruikt.
 2. Vrijwel alle saucijzenbroodjes bevatten relatief veel zout.
 3. Soms wordt er een ei gebruikt om het broodje een wat glimmend uiterlijk te geven.
 4. De smaak van het broodje valt in de categorie ‘hartig’.
 5. Verkrijgbaarheid Saucijzenbroodjes worden vaak warm verkocht bij snackbars en benzinepompen.

Meestal worden ze op eettemperatuur onder een warmtelamp bewaard. Veel supermarkten verkopen naast diepvries saucijzenbroodjes ook afbakvarianten, die in een voorverwarmde oven op 200 graden in slechts 6 à 8 minuten klaar zijn. Hoewel de meeste mensen kiezen voor kant-en-klare saucijzenbroodjes, zijn ze ook heel gemakkelijk zelf te maken.

Op internet circuleren vele recepten met een bereidingstijd van gemiddeld 40 minuten, inclusief 20 minuten in de oven. Toepassingen Saucijzenbroodjes worden vaak bij de lunch of borrel gegeten, maar zo’n hartig hapje is ook een geliefd tussendoortje. Er bestaan speciale kleine varianten voor tijdens de borrel.

Wist je dat?

See also:  Pulled Beef Welk Vlees?

Er ook vegetarische saucijzenbroodjes bestaan? De Vegetarische Slager heeft ze in het assortiment. Je vindt ze in de diepvries. De Grieken en Romeinen ook al vlees in hun brood stopten? Dit waren eigenlijk de voorlopers van het moderne saucijzenbroodje. Je heel gemakkelijk zelf een saucijzenbroodje kan maken met kant-en-klaar bladerdeeg en een worstje? Een saucijzenbroodje eigenlijk een soort worstenbroodje is?

De gezondheidswaarde van een saucijzenbroodje Een kant-en-klaar saucijzenbroodje levert ten opzichte van de hoeveelheid micronutriënten veel calorieën en zout. Vooral het aandeel vet is vrij hoog. Kortom: je kunt beter niet dagelijks saucijzenbroodjes eten.

De voedingswaarde van een saucijzenbroodje kan je gemakkelijk verbeteren door ze zelf te maken. Door eieren, uien, knoflook, pepertjes en vele kruiden zoals verse peterselie te gebruiken wordt het broodje lekkerder en gezonder. Tegelijkertijd kan je de hoeveelheid zout beperken. Wanneer je een groter aantal van deze broodjes tegelijk maakt, kan je ook wat saucijzen invriezen, waarmee de hoeveelheid werk per broodje weer meevalt.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: : De voedingswaarde van saucijzenbroodje

Wat zit er in een saucijzenbroodje Albert Heijn?

Ingrediënten – Ingrediënten: tarwe bloem, plantaardige olie (palm, raap), 15% varkensvleesª, 15% rundvleesª, water, scharrelei, roomboter, zout, conserveermiddel (natriumacetaat, natriumlactaat ), gejodeerd zout, specerijenextract, kaliumchloride (dieetzout), voedingszuur (melkzuur, citroenzuur ), erwteneiwit, natuurlijk aroma, specerijen, maïszetmeel, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren ).

Is braadworst varkensvlees?

Wat is een braadworst? Een braadworst is gemaakt van de snijresten van het varken en kan dus uit verschillende delen van het varken komen. Aan de braadworst van Grutto.com wordt zeezout, witte peper, foelie en nootmuskaat toegevoegd.

Wat kost een saucijzenbroodje bij de bakker?

Saucijzenbroodje € 2,40.

Is worstenbrood varken?

Worstenbroodje is typisch Brabants en zo komt dat Brabant loopt weer warm voor de verkiezing van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje en maar liefst 527 mensen hebben zich aangemeld voor de consumentenjury. De commissie gaat nu kiezen wie van al deze kandidaten de negentig ‘typisch Brabantse’ worstenbroodjes mogen gaan proeven.

See also:  Welk Fruit Werkt Stoppend?

Maar wat maakt dat worstenbroodje nu eigenlijk zo typisch Brabants? Het worstenbroodje is een echte traditie. Veel mensen zullen het nog kennen van vroeger. Al sloffend door de sneeuw na een lange nachtmis kwam je thuis met je hele gezin en daar lagen de warme worstenbroodjes dan al te wachten. Tegenwoordig zijn er veel meer momenten wanneer wij het worstenbroodje eten zoals met carnaval, Pasen of gewoon lekker bij de lunch.

In 1934 wordt er in de krant al eens gesproken over ‘het traditionele worstenbroodje’, maar de oorsprong ligt veel verder terug in de tijd. Het worstenbroodje ontstond namelijk om een puur praktische reden. “Hoewel mensen de laatste tijd steeds minder vet willen eten, hoort een echt worstenbroodje wel gewoon vettig te zijn.” “Het worstenbroodje ontstond toen koelkasten en vriezers nog niet bestonden”, zegt bestuurslid Ton Poppelaars van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje.

 1. Omdat veel boeren hun varkens thuis slachtten, moesten ze op zoek naar een andere manier om het vlees langer goed te houden.
 2. Ze kwamen erachter dat het vlees langer goed bleef als zij hun worsten in brooddeeg wikkelden en dit dan bakten.” Een belangrijk onderdeel van het worstenbroodje is het soort vlees, varkensvlees.

Vol passie vertelt Ton Poppelaars waarom dit zo belangrijk is. “Varkensvlees blijft lekker vettig als je het bakt. Hierdoor wordt het broodje niet te droog zoals je bij rundvlees hebt. Hoewel mensen de laatste tijd steeds minder vet willen eten, hoort een echt worstenbroodje wel gewoon vettig te zijn.” “Het liefst had je gewoon gevonden dat een bakker uit Oisterwijk op een bepaalde datum het broodje voor het eerst bakte.” Dat vettige varkensvlees is meteen een van de redenen dat het worstenbroodje bij Brabant hoort.

 1. Historicus Piet van Cruyningen vertelt waarom: “Brabant heeft namelijk veel zandgrond.
 2. Vroeger was die niet echt geschikt voor akkerbouw, maar je kon er wel prima varkens op kwijt.
 3. Vandaar dat er zoveel varkens zijn in Brabant en dus ook meer vlees voor het worstenbroodje.” De echte geboortedag van het worstenbroodje bestaat helaas niet.
See also:  Welk Brood Verteert Het Best?

“Vroeger noteerden mensen weinig, waardoor onduidelijk is wanneer het worstenbroodje precies ontstaan is”, zegt Marilou Nillesen, historisch verslaggever bij het Brabants Historisch informatiecentrum. “Soms zijn het ook gewoon toevalligheden die uiteindelijk leiden tot een gebeurtenis.

Kun je een saucijzenbroodje koud eten?

Saucijzenbroodje Beschikbaarheid Dit product is beschikbaar op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Opwarmtips Een echt saucijzenbroodje eet je nooit koud. Dat is niet lekker en je mist de herkenbare geur van de combinatie gehakt en vers brood.

Magnetron: Nooit de magnetron gebruiken, want dan worden de broodjes slap. Allergenen stoffen Gluten, Ei, Vis, Soja, Mosterd Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca.4 dag(en).Onze snacks zijn het lekkerst als u het dezelfde dag nog benuttigd. Als u het de volgende dag nog wilt eten is het raadzaam deze eerst een beetje vochtig te maken en nog enkele minuten in de oven te doen. Dan wordt het weer een lekkere krokante snack.

Hoeveel calorieën zitten er in een saucijzenbroodje?

De voedingswaarde van saucijzenbroodje – Je weet nu hoeveel calorieën, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels er in saucijzenbroodje zitten. Wil je weten wat de voedingswaarde van dit product betekent binnen je hele eetpatroon? In de Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt.

Hoe heet Albert Heijn in Amerika?

De VS – De winstgroei van Ahold Delhaize komt bijna geheel op naam van de winkels in de VS, waar het concern vooral aan oostkust vijf supermarktketens en webshop Peapod (het Amerikaanse ah.nl) exploiteert. De omzet steeg daar in dollars met 1,1 procent, maar het onderliggende operationele resultaat nam (zonder valuta-effecten) met bijna 8 procent toe.

Is Albert Heijn kaas vegetarisch?

AH biologische kaas wordt gemaakt van de lekkerste biologische koemelk, bereid met vegetarisch stremsel en heeft een mooie volle smaak.

Wie bakt het brood van Albert Heijn?

Bakkerij – Bakkersland bakt brood voor onder andere Albert Heijn en Jumbo. In de nacht van zondag op maandag brak er even na middernacht brand uit, Bakkerswereld, De grote bakkerij is naar eigen zeggen een van de grootste bakkers van Nederland. Omdat er bij de brand veel rook vrij kwam, was ook het al gebakken brood in de productiehal onverkoopbaar.