Wat voor vlees is shoarma? • Vlees.nl Shoarma kan gemaakt worden van verschillende soorten vlees. Het is een gerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Net als, betekent shoarma ‘draaiend’ in het Turks. Het shoarmavlees wordt opgesteld aan een spit en draaiend gegrild.
Shoarmavlees wordt gemaakt van rundvlees, kip, lamsvlees of kalkoen. In Nederland wordt het ook van varkensvlees gemaakt. Het vlees wordt gekruid met shoarmakruiden en na het grillen wordt het in dunne reepjes gesneden. Shoarma wordt vaak geserveerd in een pitabroodje met knoflooksaus en rauwkost. Op vlees.nl vind je verschillende recepten voor shoarma, zoals of,
: Wat voor vlees is shoarma? • Vlees.nl
Welk deel varken shoarma?
Varkens Reepjesvlees Shoarma – Beef & Steak
/ Varkens Reepjesvlees Shoarma
Beschrijving Mooi gesneden reepjes varkensvlees van de Schouder. Deze reepjes zijn heerlijk gekruid voor een broodje shoarma. Perfecte vlees-vetverhouding voor de beste smaak en bite. Verpakt per circa 500 gram. Recepten er zijn geen recepten beschikbaar Extra informatie
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | varkensvlees, 53,87% kruiden en specerijen (komijn, KORIANDER, paprikapoeder, peper, kurkuma, nootmuskaat, gemberpoeder, laurier, cayenne, foelie, kerrie, kruidnagel, tijm), zout, maltodextrine, gedroogde groente (knoflookpoeder, uitpoeder), gehydrolyseerd eiwit (koolzaad), gistextract, suiker, plantaardige olie (zonnebloem), aroma, natuurlijk ui aroma |
Allergie | Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Nee |
Manier van afmesten | Nee |
Bereidingsmethode | Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Grill |
voedingswaarde | energie: 185kcal, vet: 12,0g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 19,0g |
Reviews
Is shoarma Pitavlees?
Shoarma – Last but not least: shoarma. Of shawarma, maar net hoe je wil. Ook dit valt weer te herleiden naar de Turken. Shawarama is de Arabische uitspraak van het Turkse woord çevirme, wat – net als döner – draaien betekent. Nu spreken de Turken ‘Ç’ uit als ‘tsj’ maar die letter bestaat niet in het Arabisch dus werd het ‘sj’.
In tegenstelling tot döner bestaat shoarma – net als gyros – niet uit gemalen vlees maar uit stukken vlees. Verder wordt het op eenzelfde manier aan het spit gestapeld. Kip en lam zijn het meest gebruikelijk, maar en rund wordt ook gebruikt. In Nederland is het trouwens vaak ook varkensvlees. Hoe eet je shoarma? In Nederland wordt het eigenlijk precies zo gegeten als döner: als broodje, in een wrap of als schotel.
Maar in het Midden-Oosten zijn de toppings wel degelijk anders. Tahini- of amba-dressings, verse peterselie, beetje citroen, tomaten, komkommer, gepekelde groenten, allemaal samen in een platbrood als laffa en eten maar. Lees ook:
Een ode aan shoarma Een geschenk uit de hemel: döner van halloumi Take-out klassiekers thuis maken
Wat is het verschil tussen shoarma en kebab?
Alles wat je wil weten over Döner Kebab Döner kebab is een populair fastfoodgerecht dat oorspronkelijk uit Turkije komt. Het bestaat uit dönervlees, dat gegrild wordt op een spit en vervolgens wordt geserveerd in een pita-broodje met groenten en saus.
- Er bestaat enige verwarring over het verschil tussen kebab en döner.
- Ebab is een algemeen begrip dat verwijst naar gegrild vlees dat wordt geserveerd in een pita-broodje of op een plaat.
- Döner is echter specifiek het vlees dat gegrild wordt op een spit en geserveerd wordt in een döner kebab.
- Er bestaat ook een gerecht genaamd shoarma, dat vaak wordt verward met döner kebab.
Shoarma bestaat echter uit gegrild vlees dat geserveerd wordt in een pita-broodje of op een plaat, terwijl döner kebab specifiek het vlees is dat gegrild wordt op een spit. Shoarma kan gemaakt worden van verschillende soorten vlees, zoals lamsvlees, kip of rundvlees, terwijl döner kebab specifiek gemaakt wordt van dönervlees.
- Het Turkse vleesgerecht werd gemaakt met kalfs of lamsvlees.
- Dit vlees wordt heerlijk gekruid en gegrild op een draaiend spit.
- Als het vlees gegrild is wordt het in dunne reepjes afgesneden en vaak gegeten in een pita brood of durum.
- De kosten van een döner kebab kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type vlees dat gebruikt wordt.
Ook varieert het type gerecht waarin je döner kebab kan bestellen. Je kunt het bestellen in een Turkse Pizza of als een broodje döner. Gemiddeld kost een döner kebab tussen de €5 en €10. Er bestaat enig debat over of döner kebab gezond is of niet. Aangezien het vlees gegrild wordt en vaak wordt geserveerd met groenten, kan het een gezonde optie zijn.
- Echter, de sauzen en toppings die vaak worden toegevoegd, zoals friet, mayonaise of kaas, kunnen het gezonde aspect van het gerecht verminderen.
- Het is belangrijk om een balans te vinden en niet te vaak döner kebab te eten als onderdeel van een gezonde levensstijl.
- Yaprak döner bestaat uit verschillende soorten vlees zoals kalf, lam en schaap.
Volgens Turken zijn de poten en schouders van deze dieren het lekkerste vlees voor Yaprak döner. Het vlees hiervan wordt dun gesneden om zoveel mogelijk smaak te geven aan de Yaprak döner. Het vlees wordt om en om opgestapeld op het spit, ook wordt er om extra smaak toe te voegen ook laagjes vet toegevoegd aan het vlees.
Veel mensen denken dat Döner Kebab afkomstig is uit Turkije, maar is dit wel zo? De precieze afkomst van Döner kebab is omstreden, maar het wordt algemeen aangenomen dat het een afgeleide is van een ouder gerecht genaamd shoarma, dat ook uit het Midden-Oosten komt. Shoarma bestaat uit gekruid vlees dat op een spit wordt geroosterd en vervolgens in dunne plakjes wordt gesneden.
Het vlees wordt geserveerd in een pita-broodje of op een bord, samen met groenten en saus. Een andere bekende theorie is dat het is afgeleid van Sis Kebab wat ontstaan is uit Anatolië. Bij een Sis Kebab werd het vlees hier horizontaal gegrild boven houtskool.
Toen gebruikten ze ook alleen maar schaapsvlees. Het vlees werd in smalle reepjes gesneden en geserveerd met brood. Een tijd later zou een chef-kok genaamd Hamid de eerste versie van de döner kebab gemaakt hebben. Hij laagde schaapsvlees op een spit en grilde dit verticaal. Hij marineerde dit vlees met een mengsel van paprika, komijn, ui, zout & peper.
In de jaren 70 werd döner kebab mee genomen naar Duitsland door migranten. Sindsdien is het gerecht enorm populair geworden en is het momenteel wereldwijd bekend. Om een Döner kebab te maken, heb je het volgende nodig: Ingrediënten:
- – 500 gram lamsvlees, in dunne plakjes gesneden
- – 1 teentje knoflook, fijngehakt
- – 1 theelepel komijnpoeder
- – 1 theelepel paprikapoeder
- – Zout naar smaak
- – Olijfolie
- – 4 pitabroodjes
- – Groenten naar keuze (tomaat, komkommer, ui, paprika, sla)
- – Saus naar keuze (tzatziki, knoflooksaus, hummus)
- 1. Meng in een kom de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en zout met een beetje olijfolie tot een marinade. Voeg het vlees toe en laat het een uur of langer marineren in de koelkast.
- 2. Verwarm de grill of grillpan en grill het vlees tot het gaar is. Snijd het vlees in dunne plakjes.
- 3. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4. Beleg de pitabroodjes met het vlees en de gewenste groenten en saus. Vouw de pitabroodjes dicht en serveer ze warm.
Waar wordt shoarma vlees van gemaakt?
Wat voor vlees is shoarma? • Vlees.nl Shoarma kan gemaakt worden van verschillende soorten vlees. Het is een gerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Net als, betekent shoarma ‘draaiend’ in het Turks. Het shoarmavlees wordt opgesteld aan een spit en draaiend gegrild.
- Shoarmavlees wordt gemaakt van rundvlees, kip, lamsvlees of kalkoen.
- In Nederland wordt het ook van varkensvlees gemaakt.
- Het vlees wordt gekruid met shoarmakruiden en na het grillen wordt het in dunne reepjes gesneden.
- Shoarma wordt vaak geserveerd in een pitabroodje met knoflooksaus en rauwkost.
- Op vlees.nl vind je verschillende recepten voor shoarma, zoals of,
: Wat voor vlees is shoarma? • Vlees.nl
Is shoarma en gyros hetzelfde?
Gyros – En als we dan toch bezig zijn, kunnen we net zo goed de Griekse variant onder de loep nemen. Zoals hierboven al stond beschreven is de Turkse döner overgenomen door de omliggende Arabische landen en verbasterd tot shawarma. Aangezien Griekenland op steenworp afstand van Turkije ligt was het een kwestie van tijd tot de Grieken het van de Turken overnamen.
Daar werd het gerecht ‘gyros’ genoemd, afkomstig van het Griekse woord gheereezo – wat net als döner en cevirme, draaien betekent in het Grieks. Gyros heeft behoorlijk wat weg van shoarma. Het bestaat uit stukken opeengestapeld vlees, dat gemarineerd wordt en op een braadspit geregen. Echter gebruiken de Grieken geen lamsvlees of rund, maar meestal varkensvlees of kip.
Het vlees wordt meestal tussen een dubbelgevouwen pita gelegd, samen met tzatziki en groenten als tomaten, uien, sla en komkommer. En soms, jawel, friet.
Wat voor een vlees is kebab?
Wat voor vlees is döner? • Vlees.nl Döner is van oorsprong een Turks vleesgerecht dat gemaakt wordt van of, Het vlees wordt gekruid en aan een draaiend spit opgehangen. Döner betekent ‘draaiend’ en vaak wordt het gerecht benoemd als döner kebab of, Het vlees wordt gegrild om vervolgens in laagjes van het spit afgesneden te worden.
Is shoarma goed voor je?
Er zit 19,2 gram vet in 1 stuk (200 gram) broodje shoarma, waarvan 3,8 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Wat voor soort vlees is gyros?
Wat voor vlees is gyros? • Vlees.nl Gyros wordt gemaakt van of kip. Af en toe wordt er ook gebruik gemaakt van lamsvlees of rundvlees. Oorspronkelijk komt gyros uit Griekenland. Het vlees wordt eerst gekruid met gyroskruiden en vervolgens aan een verticaal draaiende spies gegrild.
- Dit is dezelfde bereiding als en,
- Net als döner en shoarma, betekent gyros ‘draaiend’.
- Wanneer het vlees gegrild is, wordt het in reepjes gesneden.
- In Griekenland wordt gyros geserveerd met frietjes, salade, platte broodjes en niet te vergeten frisse tzatziki.
- Met het bereiden van gyrosvlees kun je veel verschillende kanten op.
Je kunt het eten net als de Grieken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een van maken of met gyroskruiden andere soorten vlees op smaak brengen. : Wat voor vlees is gyros? • Vlees.nl
Is shoarma bewerkt vlees?
Andere definitie bewerkt vlees – Bewerkt vlees staat niet meer in de Schijf van Vijf en dit sluit aan bij ons advies om geen bewerkt vlees te eten ter preventie van darmkanker. Het Voedingscentrum hanteert wel een bredere definitie van bewerkt vlees dan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.
- Bewerkt vlees volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: Rood vlees dat is geconserveerd door het bijvoorbeeld te roken, zouten, drogen of er chemische conserveringsmiddelen aan toe te voegen.
- Voorbeelden zijn ham, salami en knakworst.
- Bewerkt vlees volgens het Voedingscentrum: Al het (wit en rood) vlees dat is geconserveerd door het te roken, zouten, drogen of er chemische conserveringsmiddelen aan toe te voegen.
Onder bewerkt vlees beschouwt het Voedingscentrum ook het vlees waaraan om smaakredenen zout en kruidenmixen met zout zijn toegevoegd door slager of supermarkt. Voorbeelden zijn shoarma, rollade, hamburger en rundervink. Het Voedingscentrum hanteert deze bredere definitie van bewerkt vlees omdat bewerkt vlees niet alleen het risico op kanker verhoogt, maar ook omdat het zout in bewerkt vlees de bloeddruk en de kans op een beroerte kan verhogen.
Is döner en kebab hetzelfde?
Wat is het verschil tussen doner en kebab? – Hoewel doner en kebab allebei gemaakt worden van gebakken op een donerbrander vlees, zijn er een aantal verschillen tussen de twee. Het grootste verschil is de manier waarop het vlees wordt bereid. Bij doner wordt het vlees in dunne plakjes gesneden, terwijl bij kebab het vlees in kleine stukken wordt gesneden.
Waarom heet shoarma shoarma?
Het is een mooie vraag voor in een quiz: wat is het verschil tussen shoarma, gyros, kebab en döner? Weet u het antwoord? Na het lezen van dit artikel wel! Shoarma Shoarma komt van oorsprong uit het Midden-Oosten waar Israëliërs het de naam shoarma hebben gegeven wat weer afgeleid is van een vertaling van het Turkse woord voor draaiend: çevirme.
- Het heeft daarmee dezelfde betekenis als döner wat draait betekent.
- Shoarma is een verticaal opgestelde spit van rundvlees, kip, lamsvlees, of kalkoen.
- En in Nederland ook met varkensvlees.
- Het geroosterde en gemarineerde vlees wordt dun van het spit afgeschraapt en meestal gegeten in een pitabroodje.
- In de supermarkt kunt u shoarma in een bakje kopen.
Gyros Gyros is van oorsprong een Grieks gerecht gemaakt van een spies met gegrild varkensvlees, maar wordt soms ook gemaakt van kip. De reepjes vlees worden gesneden en gekruid. Het Griekse woord Gyros betekend rond(e). Het gerecht Gyros is een afgeleide van het Turkse döner kebab. Döner (kebab) Tenslotte hebben we döner. Döner betekent “draait” of roterend in het Turks. Traditie getrouw is döner gemaakt van gekruid lamsvlees maar inmiddels ook van kalfsvlees, kalkoen of kip. Het vlees wordt aan een draaiend spit opgehangen. De staande grill maakt het vlees gaar waarna de laagjes met gekruid vlees met een mes of elektrische snijmachine van het spit wordt gesneden.
Wat is Arabische shoarma?
Wat is het verschil tussen kebab, shoarma, gyros en döner? Vroeger at je een broodje shoarma voor je na het stappen op huis aan ging. Tegenwoordig kun je na een avond doorzakken ook vaak kebab, gyros of döner op de menukaart vinden. Meestal in de vorm van een broodje, wrap of als schotel, en met heel veel vlees.
- Maar wat is nou precies het verschil tussen deze vier gerechten? Kebab bestaat al eeuwen en zou zijn ontstaan in het Ottomaanse rijk.
- Het verhaal gaat dat Ottomaanse soldaten vlees aan hun zwaarden spiesten om deze vervolgens langzaam te bakken boven een vuur.
- De naam komt dan ook uit het Perzisch en betekent letterlijk gebakken vlees.
In feite zegt het woord kebab dus niet veel over het gerecht, zolang het maar uit gebakken vlees bestaat. Er zijn dan ook er allerlei soorten kebab waaronder de welbekende döner kebab, köfte kebab en sis kebab. In Europa is döner kebab veruit het populairst.
Want waar de döner kebab zijn oorsprong in Turkije vindt, is de döner die in Nederland zo geliefd is in Berlijn uitgevonden. Döner in de vorm van een broodje met sambal en knoflooksaus, dat kennen ze in Turkije namelijk niet. De originele döner bestaat echter al honderden jaren, en betekent in het Turks iets als ‘draaiend’ en döner kebab dus ‘draaiend gegrild vlees.’ Het vlees – van oudsher bereid van lamsvlees, maar inmiddels ook met rundvlees, kalkoen of kip – wordt gekruid, samengeperst en op een draaiend braadspit geregen.
Van dit draaiende spit snijd je met een speciaal mes of een elektrisch snijapparaat stukken vlees vanaf. Shoarma is een Arabische variant op de döner kebab, en is afgeleid van het Turkse woord ‘çevirme’ – dat net als döner iets betekent als ‘draaien’. Het van oorsprong Turkse gerecht is door Israëliërs meegenomen naar Arabische landen waar het de verbasterde naam shoarma of shawarma kreeg.
- Maar is er dan überhaupt een verschil tussen döner en shoarma? Shoarma wordt namelijk van origine net als döner kebab gebraden op een verticaal spit en bereid met lamsvlees, kip of rund.
- Shoarma en kebab verschillen dus maar weinig van elkaar op de kruiden en variatie in toppings na.
- Al zul je de authentieke shoarma hier niet snel terugvinden.
De shoarma uit de supermarkt is zelfs van varkensvlees, en bestaat uit dikkere reepjes voorgekruid vlees. Over het algemeen vaak gegeten met knoflooksaus in tegenstelling tot hummus of tahini volgens Israëlisch recept. Aangezien Griekenland op steenworp van Turkije ligt was een kwestie van tijd tot de Grieken met een eigen variatie op de döner kwamen. Gyros heeft dan ook veel weg van shoarma. Ook dit gerecht bestaat uit gemarineerde stukken opeengestapeld vlees, die aan een verticaal spit garen. Echter waar de Turken voornamelijk lams of kalfvlees gebruiken voor hun kebab, gebruiken de Grieken van origine varkensvlees of kip om gyros van te maken.
Dit wordt vervolgens samen met tzatziki en groenten als komkommer, sla, tomaten en ui in een pita gevouwen Dus heb je na het stappen trek in een broodje gebraden vlees, dan is de keuze reuze. Veel landen hebben letterlijk en figuurlijk hun eigen draai gegeven aan de gegrilde spiesen vlees. Zo heeft Turkije tientallen soorten kebab, Israël heeft shoarma met hummus en Griekenland varkensgyros met tzatziki.
Bestel je één van deze gerechten in Nederland, dan is de kans groot dat het ook weer een variatie is op de authentieke bereiding, want wij Hollanders hebben er nou eenmaal weer onze eigen draai aan gegeven. Vaak met knoflooksaus en een simpele salade. : Wat is het verschil tussen kebab, shoarma, gyros en döner?
Is pita en shoarma hetzelfde?
De Arabische, Libanese of Israëlische zaken serveren shoarma in kleine, ongegiste broodjes, de zogenaamde pita. Maar waar de Arabisch-Levantijnse terminologie populairder is dan hun eigen kebab, aarzelen de Turken niet om de naam pita-shoarma op hun etalage te schilderen.
Waar komt shoarma uit?
Shoarma Shoarma komt van oorsprong uit het Midden-Oosten waar Israëliërs het de naam shoarma hebben gegeven wat weer afgeleid is van een vertaling van het Turkse woord voor draaiend: çevirme. Het heeft daarmee dezelfde betekenis als döner wat draait betekent. Shoarma is een verticaal opgestelde spit van rundvlees, kip, lamsvlees, of kalkoen. : Shoarma
Wat lijkt op shoarma?
Wat is gyros? – Gyros is een traditioneel gerecht uit de Griekse keuken, In de basis lijkt het erg op döner en shoarma, want ook gyros is gekruid vlees dat op een verticaal draaiende spies wordt gegrild. In het Grieks betekent gyros dan ook ‘draaien’ of ‘rondje’.
Wat is Arabische shoarma?
Wat is het verschil tussen kebab, shoarma, gyros en döner? Vroeger at je een broodje shoarma voor je na het stappen op huis aan ging. Tegenwoordig kun je na een avond doorzakken ook vaak kebab, gyros of döner op de menukaart vinden. Meestal in de vorm van een broodje, wrap of als schotel, en met heel veel vlees.
- Maar wat is nou precies het verschil tussen deze vier gerechten? Kebab bestaat al eeuwen en zou zijn ontstaan in het Ottomaanse rijk.
- Het verhaal gaat dat Ottomaanse soldaten vlees aan hun zwaarden spiesten om deze vervolgens langzaam te bakken boven een vuur.
- De naam komt dan ook uit het Perzisch en betekent letterlijk gebakken vlees.
In feite zegt het woord kebab dus niet veel over het gerecht, zolang het maar uit gebakken vlees bestaat. Er zijn dan ook er allerlei soorten kebab waaronder de welbekende döner kebab, köfte kebab en sis kebab. In Europa is döner kebab veruit het populairst.
Want waar de döner kebab zijn oorsprong in Turkije vindt, is de döner die in Nederland zo geliefd is in Berlijn uitgevonden. Döner in de vorm van een broodje met sambal en knoflooksaus, dat kennen ze in Turkije namelijk niet. De originele döner bestaat echter al honderden jaren, en betekent in het Turks iets als ‘draaiend’ en döner kebab dus ‘draaiend gegrild vlees.’ Het vlees – van oudsher bereid van lamsvlees, maar inmiddels ook met rundvlees, kalkoen of kip – wordt gekruid, samengeperst en op een draaiend braadspit geregen.
Van dit draaiende spit snijd je met een speciaal mes of een elektrisch snijapparaat stukken vlees vanaf. Shoarma is een Arabische variant op de döner kebab, en is afgeleid van het Turkse woord ‘çevirme’ – dat net als döner iets betekent als ‘draaien’. Het van oorsprong Turkse gerecht is door Israëliërs meegenomen naar Arabische landen waar het de verbasterde naam shoarma of shawarma kreeg.
Maar is er dan überhaupt een verschil tussen döner en shoarma? Shoarma wordt namelijk van origine net als döner kebab gebraden op een verticaal spit en bereid met lamsvlees, kip of rund. Shoarma en kebab verschillen dus maar weinig van elkaar op de kruiden en variatie in toppings na. Al zul je de authentieke shoarma hier niet snel terugvinden.
De shoarma uit de supermarkt is zelfs van varkensvlees, en bestaat uit dikkere reepjes voorgekruid vlees. Over het algemeen vaak gegeten met knoflooksaus in tegenstelling tot hummus of tahini volgens Israëlisch recept. Aangezien Griekenland op steenworp van Turkije ligt was een kwestie van tijd tot de Grieken met een eigen variatie op de döner kwamen. Gyros heeft dan ook veel weg van shoarma. Ook dit gerecht bestaat uit gemarineerde stukken opeengestapeld vlees, die aan een verticaal spit garen. Echter waar de Turken voornamelijk lams of kalfvlees gebruiken voor hun kebab, gebruiken de Grieken van origine varkensvlees of kip om gyros van te maken.
Dit wordt vervolgens samen met tzatziki en groenten als komkommer, sla, tomaten en ui in een pita gevouwen Dus heb je na het stappen trek in een broodje gebraden vlees, dan is de keuze reuze. Veel landen hebben letterlijk en figuurlijk hun eigen draai gegeven aan de gegrilde spiesen vlees. Zo heeft Turkije tientallen soorten kebab, Israël heeft shoarma met hummus en Griekenland varkensgyros met tzatziki.
Bestel je één van deze gerechten in Nederland, dan is de kans groot dat het ook weer een variatie is op de authentieke bereiding, want wij Hollanders hebben er nou eenmaal weer onze eigen draai aan gegeven. Vaak met knoflooksaus en een simpele salade. : Wat is het verschil tussen kebab, shoarma, gyros en döner?
Waar komt shoarma origineel vandaan?
Shoarma Shoarma komt van oorsprong uit het Midden-Oosten waar Israëliërs het de naam shoarma hebben gegeven wat weer afgeleid is van een vertaling van het Turkse woord voor draaiend: çevirme. Het heeft daarmee dezelfde betekenis als döner wat draait betekent. Shoarma is een verticaal opgestelde spit van rundvlees, kip, lamsvlees, of kalkoen. : Shoarma
Is pita en shoarma hetzelfde?
De Arabische, Libanese of Israëlische zaken serveren shoarma in kleine, ongegiste broodjes, de zogenaamde pita. Maar waar de Arabisch-Levantijnse terminologie populairder is dan hun eigen kebab, aarzelen de Turken niet om de naam pita-shoarma op hun etalage te schilderen.