HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Verbruikt Een Koelkast Per Dag?

Wat Verbruikt Een Koelkast Per Dag
FAQ Hoeveel energie verbruikt een koelkast – Hieronder staan de meest gestelde vragen over hoeveel energie een koelkast verbruikt: Hoeveel energie verbruikt een koelkast? Gemiddeld genomen verbruikt een koelkast rond de 0,5 kwh en 1 kwh per dag. Dit is uiteraard afhankelijk van het type, het energielabel en de leeftijd van de koelkast.

 • Hoeveel energie verbruikt een Amerikaanse Koelkast ? Gemiddeld genomen verbruikt een Amerikaanse koelkast rond de 320 kwh per jaar.
 • Dit komt neer op €285,- stroomkosten per jaar.
 • Wat is zuiniger A of G? Energielabel A is het meest energiezuinige label die een koelkast kan krijgen.
 • Energielabel G is het minst energiezuinige label die een koelkast kan krijgen.

Hoeveel kost een koelkast per dag aan stroom? Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte, het energielabel en de leeftijd van de koelkast. Gemiddeld genomen is dat rond de 0,5 kwh en 1 kwh per dag. Dit komt neer op €0,44 – €0,89 stroom kosten per dag.

Hoeveel kilowatt verbruikt een koelkast per dag?

Verbruik koelkast per uur – Vervolgens kunt u ook het verbruik van uw koelkast per uur berekenen. U berekent dit door het verbruik van uw koelkast per dag te delen door 24 uur. Het verbruik van e en koelkast met energielabel D is: 0,31 kWh per dag / 24 uur = 0,013 kWh per uur en 310 Watt per dag / 24 uur = 12,92 Watt per dag.

Wat verbruikt een koelkast van 20 jaar oud?

Wat is het jaarlijkse energieverbruik van een koelkast?

Leeftijd koel-vriescombinatie Jaarlijks verbruik
10 jaar 330 kWh / jaar
15 jaar 380 kWh / jaar
20 jaar 420 kWh / jaar
25 jaar 480 kWh / jaar

Wat is een normaal verbruik voor een koelkast?

Koelkasten hebben een verbruik tussen de 50 en 400 kWh per jaar, afhankelijk van de grootte, de energieklasse en het model van de koelkast. De meeste koelkasten hebben een verbruik tussen de 100 en 250 kWh per jaar en gemiddeld verbruikt een koelkast ongeveer 200 kWh per jaar.

Hoe bereken je het verbruik van een koelkast?

Voorbeeld 1: een koelkast Stel, je hebt een koelkast die elke dag aanstaat, elke dag van het jaar. Het vermogen van de koelkast is 18 Watt. Het energieverbruik per jaar van deze koelkast bereken je dan als volgt: 24 * 365 * (18/1000) = 157,68 kWh. Voorbeeld 2: een stofzuiger Je gebruikt je stofzuiger 1x per week, 2 uur lang.

Welk apparaat verbruikt vaak het meeste stroom in huis?

Door hoge energieprijzen vraag je je misschien af hoe je kunt besparen op stroom. Kijken welke apparaten veel stroom gebruiken, is een slimme eerste stap. In dit artikel vind je een overzicht van stroomslurpende apparaten die je in en rond het huis gebruikt.

 1. Dat helpt je om doelgericht minder stroom te gebruiken en apparaten met een laag energielabel te vervangen.
 2. We rekenen met een stroomprijs van 0,22 cent per kWh.
 3. Werkelijke energieprijzen kunnen per contract verschillen.
 4. Deze apparaten heeft eigenlijk iedereen in huis.
 5. Een wasdroger gebruikt veel stroom.
See also:  Wat Voor Vlees Is Rookworst?

Afhankelijk van het energielabel zo’n 120 tot 410 kWh per jaar, wanneer je hem drie keer per week gebruikt. Dat is € 26 tot € 90 per jaar. Op de lange termijn loont het dus behoorlijk om goed naar het energielabel te kijken wanneer je een nieuwe gaat uitzoeken! Een gemiddeld huishouden zet de vaatwasser vijf keer per week aan.

 1. Afhankelijk van je energielabel moet je dan rekenen op 150 tot 270 kWh per jaar.
 2. Dat is € 33 tot € 59 per jaar.
 3. Daarnaast gebruikt een vaatwasser natuurlijk ook behoorlijk wat water per wasbeurt.
 4. Een koelkast is een soort airconditioner die de hele dag aan staat.
 5. Echt een stroomvreter.
 6. Een zuinige koelvriescombinatie met energielabel B gebruikt jaarlijks zo’n 120 kWh stroom.

De kosten daarvan zijn € 26. Met energielabel E loopt het al snel op tot 230 kWh, wat neerkomt op € 51 euro per jaar. Heb je een grote Amerikaanse koelkast staan met twee deuren? Cool! Maar wel duur in gebruik. Reken maar op 35% extra stroomkosten. Zelfs een superzuinige wasmachine gebruikt 125 kWh per jaar.

En minder zuinige modellen gaan al snel richting de 200 kWh. Dan hebben we het over jaarlijkse stroomkosten van € 28 tot € 44. Sommige televisies gebruiken veel elektriciteit, anderen bijna niks. Dat heeft vooral te maken met de grootte van het scherm en het energielabel. Een 32″ tv met energielabel A gebruikt bijvoorbeeld slechts 17 kWh per jaar.

Dat is maar € 4 aan stroom. Maar een 65″ tv met energielabel G verbruikt 230 kWh. Dan hebben we het over ruim € 50. Elektrische alternatieven voor apparaten die werken op gas, zijn meestal goedkoper in gebruik. Toch laten ze de energierekening flink oplopen.

Verwarming en het opwarmen van water is samen goed voor 95% van het gasverbruik in een woning. Een warmtepomp is een alternatief dat werkt op elektriciteit. Afhankelijk van de gekozen techniek, verbruikt een warmtepomp gemiddeld 2200 tot 3000 kWh stroom per jaar. Dat is € 484 tot € 660. Flink bedrag, maar het is veel goedkoper dan stoken op gas.

Je bespaart al snel € 200 tot € 400 per jaar. Wanneer je helemaal van het gas af bent, bespaar je nog eens € 250 wanneer je je gasaansluiting laat verwijderen, Het water in een elektrische boiler moet constant op temperatuur gehouden worden. Er wordt dus continu stroom gebruikt.

 1. En veel ook! Een elektrische boiler verbruikt in een gemiddeld huishouden zo’n 1900 kWh per jaar.
 2. Dat komt neer op € 418 per jaar.
 3. Een serieuze stroomvreter, ook al worden ze in de meeste woningen slechts als bijverwarming ingezet.
 4. En zeker als je een exemplaar hebt zonder thermostaat.
 5. Die slaat namelijk niet vanzelf af wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.
See also:  Welke Vitamine In Vlees?

Een elektrische radiator van 1000 Watt gebruikt 400 kWh wanneer hij 400 uur in een jaar aanstaat. Dat is € 88 per radiator per jaar. Infraroodpanelen zijn iets zuiniger dan elektrische radiatoren. Met dezelfde 400 uur verwarmen moet je rekenen op 320 kWh per paneel.

 • Dat is iets meer dan € 70 per paneel per jaar.
 • Deze apparaten heeft lang niet iedereen.
 • Jij wel? Lekker bubbelen in de tuin! Wel jammer dat het zoveel energie kost.
 • Dat komt vooral doordat het water continu op temperatuur wordt gehouden.
 • Een gemiddelde hottub verbruikt zo’n 2000 kWh per jaar.
 • Dat is € 440 per jaar.

Lekker koel de zomer doorkomen? Gemiddeld staat een airco veertig (zomer)dagen per jaar aan, acht uur per dag. Een gemiddelde airconditioner verbruikt dan 320 kWh stroom per jaar. Dat is iets meer dan € 70 per unit per jaar. Bij een vijver in de tuin is het belangrijk dat het water blijft circuleren.

Daar gebruik je een vijverpomp voor die continu aanstaat. Bij een klein vijvertje hoort een kleine pomp die zo’n 180 kWh per jaar verbruikt. Maar bij een vijver van 10.000 liter hoort ook een sterke pomp. Dan kan het oplopen tot ruim 3700 kWh per jaar. We hebben het dan over een bedrag van € 814. Visjes kijken in huis is een dure hobby.

Vooral het op temperatuur houden van het water kost bij een tropisch aquarium veel stroom. Bij een gemiddeld exemplaar van 110 liter moet je rekenen op een stroomverbruik van ruim 1400 kWh per jaar. Dat is € 308 per jaar. Direct kokend water uit de kraan.

 • Superhandig! Maar verwarmen en constant op temperatuur houden, kost natuurlijk wel veel stroom.
 • Gemiddeld 511 kWh per jaar.
 • Daar hoort een prijskaartje van € 112 bij.
 • Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe naar de sauna te gaan.
 • En sommigen laten er zelfs één in huis plaatsen.
 • Bij een gemiddeld gebruik verbruikt een infraroodsauna 415 kWh per jaar.

Dat is € 32 per jaar. Geschrokken van het verbruik van deze alledaagse apparaten? Lees dan verder in ons artikel 10 tips om thuis energie te besparen, Daar vertellen we je alles wat je moet weten om je stroomverbruik omlaag te brengen. Van aanpassingen in gedrag, tot apparaten vervangen, sluipverbruik voorkomen en slimme investeringen.

See also:  Hoe Lang Kun Je Gebakken Gehakt In De Koelkast Bewaren?

Hoeveel geld bespaar je met een nieuwe koelkast?

Oude koelkasten van 15 jaar oud verbruiken jaarlijks ongeveer 360 kWh stroom. Oudere koelkasten verbruiken nog meer. Een nieuwe koelkast met label C verbruikt jaarlijks gemiddeld 150 kWh en een koelkast met label A zelfs maar 110. Je kunt hiermee jaarlijks dus 45 tot 150 euro mee besparen.

Wat verbruikt een vriezer per dag?

FAQ Hoeveel energie verbruikt een Vriezer – Hieronder staan de meest gestelde vragen over hoeveel energie een Vriezer verbruikt: Hoeveel stroom verbruikt een Vriezer? Dit is afhankelijk van het type en het energielabel. Op jaarbasis kan dit uitkomen op wel 250 kwh.

Hoe vaak slaat een koelkast aan per uur?

Een normale koelkast slaat een paar keer per uur aan. Gemiddeld draait de koelkast dan zo’n vijf minuten. Dit hangt natuurlijk onder meer af van de buitentemperatuur, hoe vaak je ‘m opent en de ingestelde koelkasttemperatuur. Kortom ongeveer een kwartier per uur.

Hoeveel stroom verbruikt een oplader zonder telefoon?

Je hoorde vast al van de term ‘sluipverbruik’. Wanneer toestellen uitgeschakeld zijn, maar toch nog energie verbruiken, noemen we dat sluipverbruik. Een duidelijk voorbeeld van sluipverbruik is de televisie: je ziet constant het stand-by lampje oplichten. Ook het digitaal klokje van de microgolfoven verbruikt stroom. Maar wat met smarphoneopladers? Zijn dat ook sluipverbruikers? Vroeger – laat ons zeggen: in de jaren negentig – verbruikten opladers van mobiele toestellen nog behoorlijk wat stroom als ze ingeplugd zaten zonder toestel. Je kon dat ook letterlijk voelen: de stroom werd omgezet in warmte, en de adapter voelde dus warm aan.

 1. Dit bracht trouwens ook brandgevaar met zich mee.
 2. De huidige generatie opladers is intussen aangepast: wanneer er geen smartphone aan de oplader hangt, verbruikt hij slechts een verwaarloosbare hoeveelheid stroom, zeker niet te vergelijken met het verbruik van een stand-by tv-toestel.
 3. De smartphonelader zal dan ook koud aanvoelen als hij niet in verbinding staat met een toestel.

Let op! Merk je toch dat je oplader opwarmt als hij in het stopcontact blijft zitten? Dan is hij mogelijk defect en is het raadzaam om hem te vervangen door een nieuw exemplaar. Merk je op dat bij het opladen enkel je snoer of de connector warm worden wees dan ook extra voorzichtig en koop een snoer of connector van betere kwaliteit of trek zeker je stekker uit na het opladen.