HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Kost Wagyu Vlees?

Wat Kost Wagyu Vlees
Hoeveel kost Japans Wagyu rundvlees? – De prijs van de hoogste kwaliteit Wagyu bedraagt over het algemeen €250 of meer per kilo voor de beste stukken. Zeldzame soorten Wagyu (zoals Kobe Beef of Olive Wagyu) kosten over het algemeen meer dan €400 per kilo.

Wat eet een Wagyu koe?

De leefomstandigheden en voeding – Japan bestaat voor 67% uit bergen die bedekt en omgeven zijn met bossen. Het regent er veel. Al het regen wordt gezuiverd door de bossen. Dit water komt ten goede aan zowel mens als dier. Ook de Wagyu runderen worden grootgebracht met dit zuivere regenwater.

Hoewel er een hoop verhalen rondgaan worden Japanse Wagyu runderen niet met speciaal voedsel grootgebracht. Wel volgens een uitgebalanceerd dieet. Dit dieet bestaat uit een mix aan zorgvuldig geselecteerde vezels. Deze komen uit hooi en graan uit de velden waar ze opgroeien. Boeren verbouwen vervolgens zelf het voedsel voor hun runderen.

De omgeving waarin de Wagyu runderen in Japan worden groot gebracht hebben effect op de smaak van het vlees. Ze groeien op in vrijheid op groene velden bij hun moeders. Ook in de stallen is genoeg bewegingsruimte voor het vee, zodat ze geen stress ondervinden.

Wat is het beste Wagyu vlees?

De hoogste kwaliteit – Dus Wagyu A5 is de hoogste kwaliteit en daarbij ook het duurste vlees. De bijzondere marmering van dit vlees wordt gewaardeerd op een BMS score tussen de 1 en de 12. Hierbij is een score van 12 de hoogst haalbare. Het vereist veel kennis van deze dieren en het voer wat ze krijgen om dit te bereiken.

  • De “Japanese Meat Grading Association” beschermt deze standaarden.
  • Wagyu A5 heeft een BMS van 8-12, A4 een BMS van 5-7, A3 een BMS van 3-4, A2 een BMS van 2 en A1 een BMS van 1.
  • Over Japans Wagyu vlees gaan veel verhalen en fabels rond.
  • Er wordt gezegd dat deze dieren bier en sake te drinken krijgen en dat ze gemasseerd worden.
See also:  Welk Fruit Niet Eten Tijdens Zwangerschap?

Mogelijk komt dit voort uit het feit dat ze veel granen te eten krijgen en daarbij ook de restproducten vanuit de bierbrouwerijen en sake fabrieken. Ook het masseren lijkt een fabel te zijn, het is wel van belang dat deze dieren voldoende beweging nodig hebben om het vet echt in de spieren te krijgen voor een hoge BMS waarde. Bij diverse Wagyu fokkerijen zie je borstels hangen die gaan draaien wanneer de koe ertegenaan schuurt, ze vinden dit gewoon lekker en het is dan een vorm van massage.

Hoe moet je Wagyu bakken?

Bereidingswijze Wagyu steak Bak het vlees rondom bruin. Gaar het 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Wikkel het in aluminiumfolie en laat het een kwartier rusten in een voorverwarmde oven op 60 °C. Breng het vlees op smaak met versgemalen peper en zout.

Wat maakt Wagyu zo bijzonder?

Het ras Wagyu komt oorspronkelijk uit Japan en is wereldwijd beroemd om de diepe marmering in het vlees. Dit intramusculaire vet dat in het fluweelzachte, rozige vlees zit, zorgt ervoor dat het vlees extreem mals en smaakvol is. Want, hoe vetter het vlees, des te voller de (bijna zoete) smaak.

Wat is een lady steak?

Lady steak Dit magere en bijzonder malse stukje varkensspiering is zo licht en verfijnd van smaak dat het de naam Lady Steak kreeg, voor de dames aan tafel. Verwachte leverdatum: donderdag 13 april 2023 Aangegeven gewichten zijn indicatief, lichte afwijkingen zijn steeds mogelijk.

See also:  Wat Is Het Gezondste Fruit?

Verkocht per 9 kg (3 x 3 kg) of 3 kg

: Lady steak