HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Kost Een Inbouw Koelkast?

Wat Kost Een Inbouw Koelkast
Heb je daarnaast behoefte aan het nog langer vers houden van producten, ga dan voor een inbouw koelkast met vriesvak. Zoek je een goedkope inbouw koelkast? Een klein model is al te vinden voor minder dan 160 euro.

Wat kost een inbouw koelkast plaatsen?

Amerikaanse koelkast inbouw: gemiddelde prijs

Soort klus Gemiddelde prijs
Aanschaf Amerikaanse koelkast inbouw € 600,- tot €4.000,-
Plaatsen Amerikaanse koelkast inbouw € 50,- tot € 200,-
Waterleiding verleggen circa € 150,-

Wat is de zuinigste inbouw koelkast?

De meest energiezuinige koelkast van 2023 is de Samsung RB38A7B6AB1/EF.

Hoe lang gaat een inbouw koelkast mee?

Hoe lang gaat een koelkast mee? – Het is natuurlijk handig om te weten hoe lang een koelkast gemiddeld meegaat. Dit verschilt uiteraard voor elke koelkast, basisklasse koelkasten gaan gemiddeld 6 tot 7 jaar mee. Duurdere koelkasten gaan gemiddeld 2 keer zo lang mee en houden het vaak wel 15 jaar vol.

Waarom is inbouw koelkast duurder?

Vaak is een inbouw koelkast iets duurder dan een vrijstaand model. Hier zijn twee redenen voor. Er worden hogere eisen gesteld aan componenten die zorgen voor efficiënte ventilatie en warmteafgifte. Daarnaast zijn inbouw apparaten in Nederland wel populair, maar in veel andere landen juist minder.

Hoeveel energie verbruikt een koelkast van 20 jaar oud?

Wat is het jaarlijkse energieverbruik van een koelkast?

Leeftijd koel-vriescombinatie Jaarlijks verbruik
10 jaar 330 kWh / jaar
15 jaar 380 kWh / jaar
20 jaar 420 kWh / jaar
25 jaar 480 kWh / jaar

Is energieklasse F koelkast zuinig?

Wat betekent het energielabel van je koelkast? Geschreven door Marijn 3 april 2023 15.32 Bij je nieuwe koelkast krijg je standaard een energielabel. Hierop staat belangrijke informatie over het energieverbruik van de koelkast, die is opgesteld vanuit de Europese Unie.

QR-code Energieklasse Energieverbruik Inhoud vriesgedeelte Inhoud koelgedeelte Geluidsniveau

We lichten de onderdelen in dit artikel verder uit. Rechtsboven het energielabel staat de QR-code. Zodra je deze code scant met je telefoon, kom je in de database van de Europese Unie terecht. Je ziet dan direct alle eigenschappen van de koelkast. De energieklasse geeft de energie efficiëntie aan met de klassen A tot en met G. Hoe dichter bij de A, hoe beter het apparaat voor het milieu is. Je betaalt dan weinig energiekosten per jaar. Heeft de koelkast een energieklasse van F of lager? Dan is de koelkast niet energiezuinig. Naast de energieklasse staat ook het energieverbruik van de koelkast op het label. Dit staat aangegeven in kilowattuur (kWh). Doe je dit getal keer € 0,40, dan krijg je de jaarlijkse energiekosten. Heeft de koelkast een vriesgedeelte? Dan zie je ook de netto inhoud hiervan op het energielabel. Hoe hoger de inhoud, des te meer etenswaren je in het vriesgedeelte bewaart. We adviseren de volgende capaciteit:

Klein: minder dan 110 liter – 1 tot 2 personen Normaal: 110 tot 250 liter – 2 tot 3 personen Groot: 250 tot 350 liter – 3 tot 4 personen Zeer groot: 350 liter of meer – 4 personen of meer

Ook bij de netto inhoud van het koelgedeelte geldt: hoe groter de inhoud, hoe meer boodschappen je bewaart. We adviseren het volgende voor het koelgedeelte:

Klein: minder dan 150 liter – 1 tot 2 personen Normaal: 150 tot 250 liter – 3 tot 4 personen Groot: 250 liter of meer – 5 personen of meer

See also:  Welk Fruit Verbrand Buikvet?

Onderaan staat het geluidsniveau van de koelkast. Hoe lager het geluidsniveau, hoe relatief stiller het apparaat is. Elke 3 decibel is een verdubbeling van het geluid. Wil je geen last hebben van harde geluiden? Kies dan een koelkast met een geluidsniveau van 35 decibel of lager.

Stil: 35 decibel of lager Gemiddeld: 36 tot en met 38 decibel Luid: 39 decibel of hoger

: Wat betekent het energielabel van je koelkast?

Welk merk Inbouwkoelkast is het beste?

19 jun 2020 om 16:35 Update: 3 jaar geleden Wat is de beste inbouwkoelkast zonder vriezer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord. Een inbouwkoelkast is mooi weggewerkt en wordt vaak gekocht in combinatie met een keuken.

Hij heeft meestal wel wat minder ruimte vanbinnen dan een vrijstaand model en is vaak wat duurder. De Consumentenbond test koelkasten op onder meer koelvermogen, energieverbruik en optimale temperatuur. Er zijn in totaal 188 koelkasten getest die goed verkrijgbaar zijn. Binnen de categorie inbouwkoelkasten zonder vriezer is een model van Siemens de Beste uit de Test.

Dit model heeft tegelijk ook de beste prijs-kwaliteitverhouding en is dus ook Beste Koop. Geef je toch liever wat minder geld uit, dan is een model van AEG een goed alternatief. Foto: De Consumentenbond

Wat is beter Sleepdeur of deur op deur?

Wat is een sleepdeursysteem? – Het sleepdeursysteem is een gemakkelijk te monteren systeem, waarbij de deur van de diepvriezer met een sleepgeleider aan het keukenpaneel wordt bevestigd. Dit keukenpaneel wordt door middel van eigen scharnieren met de keukenkast verbonden.

Wat is de zuinigste energieklasse voor koelkast?

Sinds 1 maart 2021 nieuw energielabel – Het energielabel voor koelkasten en vriezers is op 1 maart 2021 vernieuwd. Het nieuwe label loopt van A (donkergroen) tot G (rood). A is het meest zuinige energielabel, G het minst zuinige. Voor 1 maart 2021 liep het label van A+++ tot D. Omdat de plusjes voor veel mensen onduidelijk waren, zijn die nu verdwenen.

Hoeveel liter koelkast voor 2 personen?

Welke koelkast is geschikt mijn huishouden? De inhoud van de koelkast wordt vaak op basis van je gezinssamenstelling gemaakt, heb je een klein huishouden met 1 of 2 personen, een middelgroot huishouden met 3 of 5 personen of heb je een groot huishouden met 6 of meer personen? Afhankelijk van hoe groot je huishouden is kies je een koelkast met een inhoud koelen van minder dan 150 liter, 150 – 250 liter of 250 liter of meer.

Hoeveel kost een koelkast gemiddeld?

Energieverbruik 1-deurs

Gemiddeld verbruik per jaar Energiekosten per jaar
D 113 kWh € 45,-
E 130 kWh € 52,-
F 139 kWh € 56,-

Hoe meet je een inbouw koelkast op?

Nisdiepte van de inbouw koelkast meten – Inbouw koelkasten hebben een standaard nisdiepte van 55 cm, maar er bestaan een paar modellen van 60 cm diep. Daarom is het verstandig om altijd even te controleren hoe diep de nis is in jouw keuken. Meet de nis aan de binnenkant van achter tot aan de voorkant.

Hoe meet je de maat van een inbouw koelkast?

Zo meet je de nis maten voor een inbouw koelkast

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis Scherpe prijzen 3 échte winkels Klantwaardering 9.1 uit 10

See also:  Hoe Hoog Is Een Koelkast?

Zo kies je een inbouw koelkast met de juiste afmetingen, afgestemd op de nismaten in je keuken. Om een zonder problemen in te kunnen bouwen moeten de afmetingen overeen komen met de nismaten in je keuken. Het goed opmeten van de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte is daarom van groot belang. Zo meet je de nismaten voor een inbouw 1-deur koelkast op Voor een 1-deurskoelkast meet je de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte op. Zorg dat je deze maten altijd checkt met de inbouwtekening op de productpagina zodat je zeker weet dat de koelkast past.

 1. De meest verkochte inbouwkoelkasten hebben een nishoogte van 88 cm, 102 cm, 122 of 178 cm.
 2. Daarnaast zijn er ook inbouwmodellen van 140, 158 cm beschikbaar.
 3. Er zijn echter ook modellen met afwijkende maten.
 4. Zo meet je de nismaten voor een inbouw koelvriescombinatie op Voor een koel-vriescombinatie meet je de nishoogte, nisbreedte, nisdiepte en de hoogte van het onderste deurpaneel op.

Houdt bij de hoogte van het deurpaneel goed rekening met het uitstekende stukje paneel aan de onderkant. Zorg dat je deze maten altijd checkt met de inbouwtekening op de product pagina. Zo weet je zeker dat de koel vries combinatie van jouw keuze zonder problemen kan worden ingebouwd.

Zo meet je de nismaten voor een onderbouw koelkast op Een onderbouw koelkast is een 82 cm hoge inbouw koelkast speciaal voor montage onder het aanrechtblad. Omdat je dit type koelkast onder een aanrecht plaatst, heeft deze extra ventilatieruimte nodig. Dit model is dan ook herkenbaar aan het ventilatierooster aan de onderkant.

Een onderbouw koelkast heeft een standaard nishoogte van 82 centimeter. Deze hoogte is eenvoudig aan te passen met verstelbare pootjes. Op de inbouwtekening staat precies vermeld tot welke hoogte de onderbouw koelkast is te verstellen. Meet vervolgens de nisbreedte en nisdiepte op en vergelijk deze met de afmetingen op de inbouwtekening.

Welk deursysteem heb ik voor mijn inbouw koelkast nodig? Bij een inbouw koelkast wordt de deur van de koelkast aan de deur van je keukenkast bevestigd. Hierbij heb je de keuze uit 2 soorten deursystemen: met sleepgeleiders of met een deur-op-deur bevestiging. Deze verschillende deursystemen lichten we hieronder kort toe.

Sleepdeursysteem Bij het sleepdeursysteem hebben de deur van je inbouw koelkast en je keukendeur elk eigen scharnieren. Beide deuren zijn door middel van sleepgeleider aan elkaar bevestigd. Dit is een soort railsysteem waarmee beide deuren tegelijk geopend worden.

 • Heb je een oude inbouw koelkast met sleepdeursysteem? Dan kun je deze vervangen door een inbouw koelkast met sleepdeursysteem of deur-op-deursysteem.
 • Deur-op-deursysteem Bij het deur-op-deursysteem wordt de keukendeur met een vlakscharnier direct op de deur van je inbouw koelkast gemonteerd.
 • Met een deur-op-deursysteem kan de koelkastdeur verder open.

Daarnaast is deze constructie steviger, en ziet deze er netter uit. Heeft je oude koelkast een deur-op-deursysteem? Dan zijn alleen inbouw koelkasten met deur-op-deursystemen geschikt voor je keuken. Problemen met opmeten? Heb je geen rolmaat of vind je het opmeten van de nismaten lastig? Zoek dan naar het typenummer van jouw huidige inbouw koelkast.

Het typenummer bevindt zich meestal aan de binnenkant van de koelkast. Heb je nog een handleiding van jouw huidige inbouwkoelkast dan kun je het typenummer en de maten daar ook in terugvinden. Onze klantenservice helpt je graag verder! Op onze klantenservice ( ) kunnen ze je aan de hand van het typenummer van je huidige koelkast precies vertellen aan welke maten jouw nieuwe inbouw koelkast moet voldoen.

See also:  Welk Fruit Vult Het Meest?

Onze klantenservice is dagelijks tot 23:00 uur geopend en is je graag van dienst. : Zo meet je de nis maten voor een inbouw koelkast

Wat kost meer energie een volle of lege koelkast?

4. Laat de legborden van je koelkast niet leeg – Een te volle koelkast verbruikt meer, maar een lege ook. Vul de lege ruimte op met lege dozen of flessen. Een koelkast die voor ¾ gevuld is, verbruikt het minste. Ook andere kleine ingrepen helpen je om je energiefactuur te verlagen,

Hoeveel ruimte onder inbouw koelkast?

3 Denk aan de ventilatie – Genoeg ventilatie is ook van cruciaal belang bij het inbouwen van een koelkast. Zowel onder als boven moet genoeg ruimte zijn voor beluchting en ontluchting. Dit zorgt voor een lager verbruik en een langere levensduur van het apparaat.

 • Wij raden een ventilatieruimte van minstens 200 cm² aan.
 • Immers, hoe meer ruimte, hoe zuiniger het toestel.
 • This YouTube video is provided by Google*.
 • If you load the video, your data – including your IP address – is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA.

We have no influence over further data processing by Google. By clicking on “Accept”, you consent to the transmission of data to Google for this video in accordance with Art.6 (1) (a) GDPR and at the same time expressly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art.49 (1) (a) GDPR.

If you no longer wish to consent to each YouTube video individually in the future and wish to be able to load the videos without this blocker, you can also select “Always accept YouTube” and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other YouTube videos which you open on our website in the future.

Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide suitable safeguards to protect your data and offset this shortcoming.

Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, criminal prosecution or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective means of redress being available to you.

You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the, For further information, please see our and, *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA