HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Is Rustiek Brood?

Wat Is Rustiek Brood
MyFoodSpot – Waarom is jouw klant dol op rustiek brood? Knapperig en vers, net uit de oven of fris belegd, ‘s ochtends, ‘s middags én ‘s avonds, met iets zoets, iets hartigs of gegrild. Jouw klanten zijn dol op Rustiek brood! We kiezen steeds vaker voor kwaliteit en premium producten, maar zijn daarnaast ook op zoek naar natuurlijke ingrediënten. 1. Goed brood is de basis Kies voor rustiek brood van hogere kwaliteit dat past bij de vulling en het serveermoment. Zorg voor een gevarieerd broodjesmenu waarmee je klanten kan verrassen.2. Speel met textuur Een goede vuistregel: beleg het rustieke broodje met iets romigs, iets knapperigs en iets om op te kauwen. 4. Maak het broodje voedzaam Een goed broodje moet wel een beetje vullen. Een rustiek broodje vult al lekker, maar zorg daarnaast voor voldoende dierlijke of plantaardige eiwitten in het beleg. Denk bijvoorbeeld aan vleesproducten, vis, kaas, groenten, peulvruchten of noten.5.

 • Speel met kleur & vorm Mensen kopen met hun ogen en een kleurrijke vulling kan bepalend zijn bij hun keuze voor jouw product.
 • Beleg jouw broodje bijvoorbeeld met groene pepertjes, rode biet, geraspte wortel of licht versneden kruiden.6.
 • Speel in op de trends Verras jouw klanten met on-trend broodjes en varieer qua aanbod.

Wereldse smaken zijn bijvoorbeeld enorm populair de laatste tijd! Waan je in Griekenland met een broodje halloumi of in Italië met een rustiek broodje burrata. 6 redenen waarom jouw klant dol is op rustiek brood

80% houdt van bloem, pitten, zaden en een rustieke korst 75% heeft liever brood met een knapperige korst 60% van de consumenten zijn bereid méér te betalen voor premium, rustieke broodproducten 60% geeft de voorkeur aan zuurdesem brood en vindt het beter smaken 57% geeft de voorkeur aan steenovengebakken brood.

Wat is Rustiek brood? Rustiek brood is brood, op traditionele wijze gebakken. Brood dat zacht wordt gekneed en de tijd krijgt om te rusten en rijzen op de juiste temperatuur. Door deze zachte behandeling, krijgt rustiek brood een zachte, luchtige textuur én een authentieke, karaktervolle smaak.

Wat betekent steenoven gebakken? De Rustieke broden worden gebakken op steen. Bij Pastridor niet zomaar een steen, maar op Italiaans marmer. De warmte wordt opgeslagen in de marmeren stenen en wordt direct afgegeven aan het deeg tijdens het bakproces. Resultaat: een heerlijke krokante korst, een luchtig open kruim en fantastische smaaknuances.

Bovendien blijft het brood langer vers doordat het kruim licht vochtig blijft. Wat is desem? Desem wordt gemaakt op basis van bloem, water en desemcultuur. Desem zorgt voor de karaktervolle smaak van het rustieke brood, en heeft een positieve invloed op de korst en de zachtheid van de kruim.

 • Het brood mag volkoren genoemd worden, als het hoofdbestanddeel volkorenmeel is, en niet tarwebloem.
 • Je hoeft nooit iets saais te serveren, omdat je eindeloos kunt variëren met het beleg en het soort brood dat je uitkiest.
 • In het schema hieronder vind je onze inzichten over welke ingrediënten meer ‘mainstream’ zijn en met welke ingrediënten je volgens de laatste trends belegt.
See also:  Wat Zit Er In Koolhydraatarm Brood?

Dus daag jezelf uit, creëer je ultieme rustieke broodje en verras je klanten, maar ook concurrenten met iets nieuws. Hierbij natuurlijk rekening houdend met een interessant spel van texturen, gebalanceerde smaken en kleur en vorm. Of ga direct aan de slag met onze recepten onder aan de pagina.

Wat voor soorten broden zijn er?

In Nederland hebben we een lange traditie van brood eten. Er zijn erg veel soorten brood. De een wat bekender dan de ander. Wij hebben ze voor je onderverdeeld in verschillende groepen. Globaal genomen verdelen we brood onder in witbrood, bruinbrood en volkorenbrood.

Daarnaast onderscheiden we nog meergranenbrood, kleinbrood, roggebrood, luxe en speciaal brood, feestelijk brood, desembrood en buitenlands brood. Ten slotte geven we ook nog een overzicht van een aantal soorten speltbroden vanwege de populariteit van spelt. Kijk ook eens naar de verschillende lokale broodsoorten per provincie bij streekbroden ! Er zijn enorm veel broodsoorten.

Maar wat is nu precies wat? De broodweter laat je in 4 filmpjes de basisindeling van brood zien. Bekijk in een paar minuten hoe het zit.

Waarom is mijn zelf gebakken brood steeds droog?

12 mogelijke oorzaken waarom jouw brood kruimelig is – De meest waarschijnlijke oorzaak van jouw kruimelige brood is dat je te weinig water hebt gebruikt voor het soort meel dat in het deeg zit. Maar het kan ook komen doordat je het deeg niet voldoende gekneed hebt.

Hoeveel verschillende broden zijn er in Nederland?

Broden in overvloed uit de bakkerij Rob Janssen: – Broden: Dagelijks zo’n 20 soorten tarwebrood verdeeld over wit, bruin, meergranen en volkoren broden. Daarnaast hebben wij natuurlijk nog de Limburgse roggebroden in het assortiment, het rozijnenbrood en op vrijdags en zaterdags verschillende soorten speltbroden.

Wij maken deze broden in verschillende vormen: busbrood (hoge blikken), vloerbrood (lagere, bredere blikken) en ouderwets op de vloer gebakken broden (met of zonder desem). Alle broden wegen 800 gram (op 2 soorten na die 600 gram wegen) en zijn ook tegen een kleine meerprijs in halfjes te verkrijgen.

Rustiek brood uit de Dutch Oven zonder te kneden

Robs broden staan bekend om zijn malsheid en lange houdbaarheid. Door het gebruik van goede ingrediënten en consistente bakkwaliteit in een ‘ouderwetse’ gasoven, blijft de smaak behouden en droogt het brood niet uit. Ook niet nadat u het in de diepvries heeft bewaard. Het grootste deel van de voedingsvezels, vitamines en mineralen bevindt zich in de buitenste laag van de graankorrel – de zogenaamde zemel. Een ander onderdeel van het buitenste gedeelte van de graankorrel is de kiem. Deze bevat voornamelijk goede vetten, vitamines en mineralen.

See also:  Wat Verbruikt Een Koelkast Per Dag?

Welke Turkse broden zijn er?

Wat is Turks brood? – Brood is een essentieel onderdeel van de Turkse maaltijd en wordt dan ook dagelijks en met veel overtuiging verorberd. Brood verdient respect en wordt zeker niet verspild. Heb je toch een stuk pide of een simitring over? Voer het dan op zijn minst op aan de vogeltjes, of aan de meeuwen zoals de bewoners van Istanbul doen.

 1. Er zijn verschillende soorten Turkse broden.
 2. Pide (spreek uit: ‘ pie-DEH ‘) oftewel pide ekmek zijn de grote, ronde of ovalen Turkse platbroden die we in Nederland gewoon Turks brood noemen.
 3. Pide heeft vaak een ruitpatroon in de bovenkant gekerfd.
 4. Het brood wordt al sinds de jaren tachtig in ons land verkocht.

Bestel je een pide in een Turks restaurant of bij de afhaal, dan krijg je meestal geen groot rond brood voorgeschoteld, maar een gevuld broodje, oftewel icli pide. Het broodje is dan vaak in een soort bootje gevouwen waarin de vulling zichtbaar is. In het bootje vind je gehakt, kaas, spinazie of sucuk (Turkse worst).

 1. Simit (spreek uit: ‘ sih-MIHT ‘), ook wel gevrek genoemd: een ringvormig, gevlochten broodje dat voor het bakken royaal bestrooid wordt met sesamzaadjes.
 2. Simit is favoriet als streetfood in Istanbul en wordt de hele dag door gegeten.
 3. Yufka (spreek uit: ‘ joefka ‘): een rond of ovaal platbrood, dunner dan pide en lavas, gemaakt van ongerezen deeg.

Het wordt gebakken op een hete plaat en vaak gebruikt als wrap (durum). Yufkadeeg wordt ook gebruikt voor baklava en börek, Lavas (Turkse spelling lavaş, spreek uit: ‘ lah-WASJ ‘) is opgebold brood gemaakt van gerezen deeg. Het is dikker dan yufka. Yufka en lavas hebben beide een lange traditie.

 • Ze worden van oudsher op een houten plank, de senet, gerold met een oklava oftewel deegroller en met de hand tot ovalen gevormd.
 • Durum (Turkse spelling dürüm, spreek uit: ‘ duu-RUUM ‘): een wrap gemaakt van yufka- of lavasbrood.
 • De wrap wordt meestal gevuld met döner kebab, maar kan ook andere ingrediënten in zich hebben, zoals shish (blokjes vlees van de spies), kaas of kip.
See also:  Welk Fruit Helpt Tegen Verkoudheid?

De termen pide, lavas en durum worden in de praktijk door elkaar gebruikt.