Wat is een sleepdeursysteem? Bij een sleepdeursysteem is de deur van de koelkast of vriezer met de keukenkast verbonden door middel van meubelscharnieren. Met een glijdende verbinding sleept de meubeldeur de koelkastdeur mee tijdens het openen en sluiten.
Wat is koelkast Sleepdeur?
Wat is een sleepdeur systeem? – Bij een sleepdeursysteem is de deur van de keukenkast met geleiders verbonden met de koelkastdeur. Wanneer je de koelkast opent, schuift de keukendeur over de koelkastdeur; de twee deuren kunnen ten opzichte van elkaar bewegen.
Kun je van Sleepdeur naar deur op deur?
Het is vrij eenvoudig om een sleepdeurmodel te vervangen door een deur-op-deurmodel. Verwijder simpelweg de scharnieren van het keukenmeubelpaneel en monteer het keukenmeubelpaneel direct op de deur van de nieuwe koelkast met het deur-op-deursysteem.
Wat is SoftClose koelkast?
BigBox, easyAccess, varioZone, touchControl wanneer je op zoek bent naar een Siemens koelkast kom je allerlei termen tegen. Wat zijn deze functies en technologieën precies? Op deze pagina leggen we het uit. Zo kun jij koelkasten van Siemens vergelijken met elkaar, op precies die functies die voor jou belangrijk zijn! Op de productpagina’s hier op Kieskeurig.nl kun je verschillende modellen heel simpel met elkaar vergelijken.
- Je kunt ook een maximum prijs instellen wanneer je op zoek bent naar goedkope Siemens koelkasten.
- Ben je op zoek naar algemene informatie voor het aanschaffen van een koelkast, bekijk dan ook eens onze informatiepagina,
- AirFresh is een filter met antiBacteria dat luchtjes neutraliseert en bacteriën filtert; je vindt het in een Siemens koelkast.
De luchtjes worden dankzij airFresh geabsorbeerd en de lucht in de koelkast blijft lekker fris. Bovendien hoef je het filter niet te verwisselen: het gaat net zo lang mee als de levensduur van de koelkast. BigBox is een extra diepe vriezerlade in een Siemens koelkast waarin je bijvoorbeeld grote porties vlees kwijt kunt. De coolBox is een apart, afsluitbaar vak waarvan de temperatuur een paar graden lager is dan in de rest van je Siemens koelkast. Je kunt er bijvoorbeeld vlees en vis in bewaren dat je binnenkort nodig hebt (en dat je daarom misschien liever niet in de vriezer wilt bewaren).
- Ook kun je deze koelkast lade het gebruiken om blikjes drinken of bier snel koud te krijgen.
- De crisperBox is een lade in een Siemens koelkast waarin je (dagverse) producten langer vers en knapperig kunt houden.
- Dat doe je door handmatig de luchtvochtigheid in de crisperBox aan te passen.
- Dit dagvers koelen zorgt dat vitaminen en voedingsstoffen langer behouden blijven.
De naam komt van het Engelse crisp, wat knapperig betekent. EasyAccess-plateaus zijn glasplaten die je deels uit de koelkast kunt trekken, waardoor je meer overzicht houdt over de producten die je er al op bewaart. Ook kun je het plateau hierdoor zo optimaal mogelijk inruimen.
- In meerdere Siemens koelkasten kun je deze easyAccess plateaus vinden.
- Het easyLift deurvak in een Siemens koelkast is een vak dat je makkelijk in hoogte kunt verstellen.
- Daarbij maakt het niet uit als die deurlade vol spullen staat.
- Omdat het zo makkelijk in hoogte verstelbaar is, heb je ook voor lastige boodschappen (hoge flessen bijvoorbeeld) altijd ruimte in de koelkast.
Een easyLift glasplateau in een Siemens koelkast is een glazen plaat die je makkelijk in hoogte kunt verstellen. Daarom worden easyLift platen ook wel flexibele plateaus genoemd. Handig aan het easyLift-concept is dat de plateaus ook heel makkelijk in hoogte aangepast kunnen worden als het volledig gevuld is met producten. FlexShelf is een uitklapbaar plateautje in de koelruimte van een Siemens koelkast waarmee je de opbergruimte heel makkelijk kunt uitbreiden. Het. Heb je veel kleine producten die je wilt opbergen, dan kun je de flexShelf uitklappen. Wil je grote producten wegbergen, dan klap je de flexShelf weer in.
- De Fresh-lade in een Siemens koelkast is een lade waarin je producten als groenten en fruit langer knapperig en vers kunt houden.
- De bodem van deze koelkast lade is gegolfd, waardoor groenten en vruchten nooit in een plasje (condens)water kunnen komen te liggen.
- FreshSense-sensoren meten doorlopend de temperatuur in de koelkast én de omgevingstemperatuur, zodat de koeltemperatuur aangepast kan worden als dat nodig is.
Deze sensoren, die je kunt vinden in Siemens koelkasten/koel-vriescombinaties, zijn onderdeel van de iSensoric-technologie, die ervoor zorgt dat de temperatuur constant blijft. Siemens Home Connect is een smart technologie waardoor apparaten met elkaar kunnen praten.
Heb je een Home Connect koelkast, dan kun je deze bijvoorbeeld via de Home Connect app bedienen, via wifi. Heel handig is dat Home Connect koelkasten voorzien zijn van twee kleine cameraatjes. Elke keer wanneer je de koelkast sluit, maken ze een foto van de binnenkant. Deze foto’s kun je via de app bekijken.
Zo kun je dus altijd controleren of je van een bepaald ingrediënt nog voldoende op voorraad hebt of dat je hoognodig boodschappen moet doen. De hydroFreshbox is een afsluitbaar vak/lade in een Siemens koelkast waarvoor je apart de luchtvochtigheid instellen kunt.
Het klimaat in de hydroFresh-box zorgt voor dat groente en fruit langer vers blijven en (dus) dat vitaminen en voedingsstoffen langer behouden blijven. HyperFresh Plus in een vershoudsysteem dat je kunt vinden in Siemens koelkasten. In de speciale lade is het 2 tot 4°C kouder dan in de rest van de koelkast.
Een speciale vochtigheidsregeling zorgt ervoor dat groenten en fruit langer goed blijven. Je kunt er ook vis en vlees in bewaren. Producten in de hyperFresh Plus-lade blijven tot 2x langer vers. HyperFresh Premium is een technologie waarbij er in de koelkast (van Siemens) een speciale zone (lade) zit waarin je etenswaren langer vers blijven.
- Door ze te bewaren in deze lade, waar de temperatuur constant 0° Celsius is, blijven ze tot drie keer langer vers.
- Omdat voor verschillende soorten fruit en groenten een ander vochtigheidsniveau ideaal, kun je dit met een knop instellen.
- Je kunt in de hyperFresh Premium-lade ook vlees en vis bewaren.
- De hyperFresh-lade is een lade in een Siemens koelkast waar het 2 tot 4 graden kouder is dan in de rest van de koelkast.
Dat zorgt ervoor dat producten langer vers blijven. Het vochtigheidsniveau wordt gereguleerd, waardoor met name groenten en fruit langer goed blijven. Je kunt in een hyperFresh-lade ook vlees en vis bewaren. Er zijn drie soorten hyperFresh: naast degewone is er ook nog hyperFresh Plus (producten blijven tot twee keer langer vers) en hyperFresh Premium (producten blijven tot drie keer langer vers; heeft ook een 0°-lade). De iceTwister is de ijsblokjesmaker in een Siemens koelkast; je hebt daarbij geen losse ijsblokvormpjes nodig. Wanneer in de Siemens koelkast iceTwister geactiveerd is, kun je tot wel 20 blokjes vers ijs per keer maken. Wel moet je het waterreservoir regelmatig bijvullen.
- LowFrost betekent dat er in het vriesgedeelte van je Siemens koelkast minder ijsafzetting plaatsvindt.
- Omdat er minder ijsvorming in de koelkast is, hoeft het vriesgedeelte minder vaak handmatig ontdooid te worden.
- MultiAirflow zorgt ervoor dat de luchtcirculatie in de binnenruimte van je Siemens koelkast of koel-vriescombinatie zo optimaal mogelijk is.
Daardoor is de lucht in een koelkast met het Multi-Airflow-systeem de koeling heel gelijkmatig: er zijn geen plekken in de koelkast die kouder of warmer zijn dan andere plekken. NoFrost betekent dat er geen ijsvorming optreedt in een koel-vriescombinatie van Siemens.
Bij een iSensoric koelkast meten sensoren onder meer de omgevingstempratuur, waarna automatisch het vriezer ontdooien wordt ingeregeld. Zelf hoef je dus nooit meer de vriezer te ontdooien. Bijkomend voordeel van een noFrost koelkast is dat het energieverbruik lager is. SafetyGlass is een ander woord voor beveiligingsglas: in een Siemens koelkast met safetyGlass zijn de plateaus gemaakt van dit extra sterke glas.
Wanneer de platen gemaakt zijn van safetyGlass, breken ze minder snel dan gewone glasplaten of kunststof platen. SoftClose is een mechanisme waarbij de deur van je Siemens koelkast automatisch sluit wanneer de openingshoek 20° of minder is. Dit betekent in de praktijk dat het nooit meer kan gebeuren dat je denkt dat je de koelkastdeur hebt dichtgedaan, maar dat hij toch nog op een kiertje openstaat. De Vakantiemodus is een energiebesparende koelkmodus van een Siemens koelkast die handig is wanneer je een tijdje weggaat. Tijdens je afwezigheid hoeft de koelkast immers veel minder te koelen. Je kunt de temperatuur instellen voor je vakantieperiode: je zet hem dan een paar graden hoger, zodat je energie bespaart.
Omdat je ook de dag kunt instellen dat je terugkomt, werkt de koelkast weer op de door jou gewenste temperatuur zodra je de sleutel weer in het slot steekt. Zorg wel dat je tijdens je afwezigheid geen spullen in de koelkast laat staan die snel kunnen bederven! TouchControl betekent dat je alle functies van een Siemens koelkast kunt bedienen via een scherm in de deur.
Een lichte aanraking is genoeg om bijvoorbeeld heel nauwkeurig de temperatuur in te stellen. VarioFreezing is een systeem waarmee je zelf de vriezer van je Siemens koel-vriescombi kunt indelen. Wil je veel grote producten invriezen, dan kun je heel makkelijk de glasplaten eruit halen.
- Met dit flexibele systeem heb je dus altijd genoeg ruimte in je vriezer.
- VarioShelf is een systeem waarbij een of meerdere koelkastplateaus uit twee verstelbare delen bestaan.
- Afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt, kun je een helft verschuiven.
- Wil je bijvoorbeeld vooraan in de koelkast ruimte vrijmaken voor veel flessen, dan kun je één helft van de verschuifbare plank opklappen.
Door deze flexibele indeling heb je altijd genoeg ruimte in je koelkast. VarioZone is een systeem waarbij je je vriezer precies zo kunt indelen als jij wilt. Dankzij verwijderbare lades en glasplateaus heb je altijd genoeg ruimte in je Siemens koel-vriescombi.
Wat is Sleepdeurmontage?
Bij een sleepdeursysteem is de deur van de koelkast of vriezer met de keukenkast verbonden door middel van meubelscharnieren. Met een glijdende verbinding sleept de meubeldeur de koelkastdeur mee tijdens het openen en sluiten.
Wat is een Sleepdeur bevestiging?
Sleepdeur bevestiging –
Bij een sleepdeursysteem heeft zowel de kastdeur als de koelkastdeur een eigen paar scharnieren. De meubeldeur wordt niet direct op de koelkast gemonteerd, maar gaat open en dicht via een geleider (glijsysteem). De deur van de koelkast wordt zo tegelijk geopend met de deur van de kast Met een sleepdeursysteem heeft u altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een deur-op-deursysteem
: Loeters legt het verschil uit tussen deur-op-deur en sleepdeur
Waarom Sleepdeur vaatwasser?
Sleepdeursysteem – Bij een sleepdeursysteem zit het frontpaneel met een geleider vast aan de vaatwasserdeur. Hierdoor schuift het paneel naar boven wanneer je de vaatwasser opent. Onderaan de vaatwasser ontstaat ruimte en beweegt de deur vrij. Een sleepdeursysteem past altijd.
Wat is deur op deur montage?
Hoe monteer ik een inbouwkoelkast met deur-op-deur montage? Bij een deur-op-deur installatie wordt het houten meubelpaneel van je keuken direct op de koelkastdeur gemonteerd waardoor het een geheel vormt. De koelkastdeur draagt het gewicht van de meubeldeur.
- Sommige modellen zijn bovendien voorzien van een SoftSystem, dit systeem sluit de deur vanaf een grotere openingshoek en dempt de deurbeweging bij het sluiten zodat de deur – ook bij volle deurbelading – altijd zachtjes en volledig sluit.
- Om een inbouwkoelkast met deur-op-deur montage te installeren hoeft u geen handige Harry te zijn, hieronder vindt u een handige doe het zelf video die u stap voor stap in het proces begeleidt.
: Hoe monteer ik een inbouwkoelkast met deur-op-deur montage?
Wat kost een nieuwe inbouw koelkast?
Heb je daarnaast behoefte aan het nog langer vers houden van producten, ga dan voor een inbouw koelkast met vriesvak. Zoek je een goedkope inbouw koelkast? Een klein model is al te vinden voor minder dan 160 euro.
Wat is de juiste stand voor een koelkast?
Als vuistregel kun je aanhouden dat je de thermostaat instelt op ongeveer 60% van de maximale stand. Bij 7 standen draai je de knop dus tot 4, een thermostaat met 5 standen zet je op 3. Dit stel je afhankelijk van de buitentemperatuur bij.
Wat is stille koelkast?
Een stille koelkast heeft een geluidsniveau van 38 dB of minder. Een koelkast met een gemiddeld geluidsniveau heeft een geluidsniveau van 39 dB of 40 dB. Een luide koelkast heeft een geluidsniveau van 41 dB of meer.
Hoe komt het dat mijn koelkast aanvriest?
Wat moet ik doen bij ijsvorming in mijn koelkast? Wat moet ik doen bij ijsvorming in mijn koelkast? Wat moet ik doen bij ijsvorming in mijn koelkast? Het is niet ongebruikelijk dat er een dunne laag ijs op de achterwand van het apparaat zit. Als de achterwand bedekt is met een dikke ijslaag, controleer dan of je het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.
- Controleer de temperatuurinstelling De temperatuurregeling van de koelkast is mogelijk niet goed ingesteld.
- Ijk in de handleiding waar de knop van de temperatuurregeling zit.
- Je kunt de handleiding ook hier downloaden.
- Gebruik het modelnummer van jouw product.
- Draai de knop rechtsom en stel de temperatuur in.
De aanbevolen temperatuur is ongeveer 4 °C tot 5 °C voor de koelkast en ongeveer -18 °C voor het vriesvak. Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koel-vriescombinatie instroomt.
- Dit kun je voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan.
- Controleer de afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren De koude lucht in het apparaat moet goed van de buitenomgeving worden geïsoleerd.
- Controleer of de rubberen afdichting van de deur en de kast goed op elkaar aansluiten.
In geval van een of meerdere spleten, vervorm je de rubberen afdichting door deze voorzichtig met je vingers van de deur af te trekken. Als de spleten niet geheel verdwijnen, moet je het rubber zo snel mogelijk vervangen. Neem in dit geval contact op met een erkend servicebedrijf.
Wat is energielabel E koelkast?
Een koelvries-combinatie verbruikt gemiddeld 225 kWh per jaar. Vaak heeft dit type koelkast energieklasse E.
Hoe haal je een inbouw koelkast eruit?
De inbouw koelkast losschroeven – De inbouw koelkast is in de hoeken bij de scharnieren op vier plekken vastgeschroefd aan de nis. Verwijder de plastic afdekkapjes, draai de vier schroeven los en verwijder alle afdekstrips. Probeer nu of je de koelkast naar voren kunt schuiven. Als de koelkast nu toch nog vastzit, controleer dan op extra schroeven en strips en haal ook deze los.
Kan je een vrijstaande koelkast inbouwen?
Om goed te kunnen koelen is het belangrijk dat een koelkast z’n warmte kwijt kan. Bij een vrijstaand exemplaar is dit geen probleem, daar ontsnapt de lucht aan alle kanten. Ga je een Amerikaanse koelkast inbouwen, bijvoorbeeld in een nis, dan moet je hier wel rekening mee houden.
Hoe maak je scharnieren los?
Wanneer je met een kleine schroevendraaier dat dopje verwijder kan je weer met een schroevendraaier, priem of drevel de pen naar boven slaan met behulp van een hamer. Op deze manier kan je de scharnieren uit elkaar halen.
Waarom Sleepdeur vaatwasser?
Sleepdeursysteem – Bij een sleepdeursysteem zit het frontpaneel met een geleider vast aan de vaatwasserdeur. Hierdoor schuift het paneel naar boven wanneer je de vaatwasser opent. Onderaan de vaatwasser ontstaat ruimte en beweegt de deur vrij. Een sleepdeursysteem past altijd.
Wat voor scharnieren op stompe deur?
Gebruik voor stompe binnendeuren een van de volgende soorten: verdekte scharnieren, paumelle scharnieren of kogellagerscharnieren. Paumelle scharnieren worden het meest gebruikt voor stompe deuren. Wil je dat het scharnier minder zichtbaar is in je interieur? Kies dan voor een verdekte variant.
Welk deel scharnier op deur?
Stap 2: Scharnieren plaatsen in het kozijn – De volgende stap is het plaatsen van de scharnieren op de juiste hoogte. In theorie zou je een deur met een hoogte van 201,5 cm of 211,5 cm af kunnen hangen met 2 scharnieren. Het is voor de zekerheid, en later met onderhoud ook, aan te raden om gebruik te maken van 3 scharnieren.
- Het eerste scharnier plaats je in het midden van de deur.
- Het onderste scharnier komt op 30 cm vanaf de grond en het bovenste scharnier op 12 cm van de bovenkant van het kozijn.
- De volgende stap is het aftekenen van de scharnieren in de sponning van het kozijn.
- Zorg er hierbij voor dat de knoop (de bevestiging van de scharnierbladen waar de pen in gaat) 2 millimeter uit het kozijn steekt.
Als je het kozijnblad netjes hebt uitgetekend in de kozijnsponning kun je met een beitel de contouren van het scharnier in de deur hakken. Zorg dat de uitsparingen even diep zijn en schroef de kozijnbladen alvast met één schroef in het kozijn. Hierdoor kun je de deur nog stellen.