Onze diamanthaas is de keuze van topchefs door heel Nederland en fijnproevers in onze webshop. De diamanthaas wordt in verschillende gewichten vers gesneden in de eigen slagerij. Het is een zeer mals stukje vlees uit de voorpoot van een rund. De diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd omdat orthodoxe joden geen vlees eten uit de achterpoot.
De diamanthaas lijkt wat vorm betreft op de ossenhaas, maar is een stuk kleiner. Door de vorm is verwarring ontstaan en werd de diamanthaas ‘ossenhaas voor de Joden’ genoemd. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder en ligt boven op het schouderblad. Wil je wellicht ook eens iets anders bijzonders proberen? Overweeg dan ook zeker ons heerlijke entrecote, ribeye, picanha of bbq vlees assortiment.
Diamanthaas van Ierse Angus boeren De diamanthaas is misschien wel het meest onderschatte of onbekend stukje biefstuk. De diamanthaas is van zichzelf een bijzonder mals stukje vlees dat in de betere en meer traditionele restaurants in Nederland al jaren op de kaart pronkt.
Onze diamanthaas wordt gesneden van grasgevoerde Ierse Black Angus runderen wat het vlees nog wat extra bijzonder maakt. Dit ras staat bekend om hun voornamelijk gras en kruiden gevoerd dieet. Daarnaast mogen de runderen leven in de buitenlucht op uitgestrekte wijden die gemiddeld tot wel 36 hectare groot zijn.
De diamanthaas is dus niet alleen bijzonder mals en smaakvol, de dieren hebben ook een duurzaam leven mogen genieten.
Hoe smaakt diamanthaas?
Diamanthaas – De diamanthaas is wederom een mooi stukje vlees en is afkomstig van de schouder. Het vlees heeft minder werk gehad dan bijvoorbeeld de bavette en heeft daardoor een iets minder sterke smaak. Wel is het goed mals en hoef je er maar weinig mee te doen om het lekker te maken.
Is diamanthaas hetzelfde als biefstuk?
Ossenhaas voor de Joden – een mals stuk vlees uit de schouder – Biefstuk en ossenhaas worden uit het achterste deel van het rund gesneden en mogen dus niet gegeten worden. Om toch een ‘biefstuk’ te kunnen eten wordt het meest malse stukje uit de voorschouder gesneden.
Wat lijkt er op diamanthaas?
Diamanthaas, ook bekend als jodenhaas, van 100% natuurvlees Is diamanthaas hetzelfde als ossenhaas? Het antwoord is nee. De diamanthaas komt uit het schouderblad van de voorpoot van het rund en de ossenhaas uit het schouderblad van de achterpoot. Het zijn beide wel de meest malse stukken uit de schouderbladen bovenaan de poten.
Wat kost diamanthaas per kilo?
Prijs Diamanthaas – De prijs van de diamanthaas verschilt nogal. Natuurlijk is het van invloed van welke koe de Diamanthaas afkomstig is. Maar ook de partij die het levert. Veel partijen verkopen Diamanthaas van de Black Angus koe. La Carna levert enkel Diamanthaas van het Simmentaler rund.
Wat is malser tournedos of diamanthaas?
200 gr. Prijs per kilo € 74,75 Tournedos, ofwel biefstuk van de haas, is en mooie steak uit de ossenhaas. Dit is, naast de diamanthaas, het meest malse deel van het rund, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Tournedos is geen werkvlees en daarom heel zacht.
- Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
- Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
- Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
- Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting
- Beschrijving
- Extra informatie
- Beoordelingen (79)
Is diamanthaas zacht?
Onze diamanthaas is de keuze van topchefs door heel Nederland en fijnproevers in onze webshop. De diamanthaas wordt in verschillende gewichten vers gesneden in de eigen slagerij. Het is een zeer mals stukje vlees uit de voorpoot van een rund. De diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd omdat orthodoxe joden geen vlees eten uit de achterpoot.
De diamanthaas lijkt wat vorm betreft op de ossenhaas, maar is een stuk kleiner. Door de vorm is verwarring ontstaan en werd de diamanthaas ‘ossenhaas voor de Joden’ genoemd. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder en ligt boven op het schouderblad. Wil je wellicht ook eens iets anders bijzonders proberen? Overweeg dan ook zeker ons heerlijke entrecote, ribeye, picanha of bbq vlees assortiment.
Diamanthaas van Ierse Angus boeren De diamanthaas is misschien wel het meest onderschatte of onbekend stukje biefstuk. De diamanthaas is van zichzelf een bijzonder mals stukje vlees dat in de betere en meer traditionele restaurants in Nederland al jaren op de kaart pronkt.
Onze diamanthaas wordt gesneden van grasgevoerde Ierse Black Angus runderen wat het vlees nog wat extra bijzonder maakt. Dit ras staat bekend om hun voornamelijk gras en kruiden gevoerd dieet. Daarnaast mogen de runderen leven in de buitenlucht op uitgestrekte wijden die gemiddeld tot wel 36 hectare groot zijn.
De diamanthaas is dus niet alleen bijzonder mals en smaakvol, de dieren hebben ook een duurzaam leven mogen genieten.
Waarom heet een diamanthaas?
Dudefood: Tatakisalade van diamanthaas (v/h Jodenhaas) • Vlees.nl Vandaag wat meer aandacht voor een mooi stukje vlees dat lange tijd vergeten vlees was, maar inmiddels weer aan een goede comeback werkt. Een beetje de John Travolta van het vlees, zeg maar.
Ik heb het hier over het supermalse en onwijs smaakvolle diamanthaasje. Lange tijd werd de neus opgehaald voor dit mooi stuk rundvlees en werd de voorkeur gegeven aan de biefstuk. Maar gelukkig heeft de schouderhaas, dit is namelijk één van zijn bijnamen, in rap tempo weer terrein gewonnen op de bil van de koe.
Je kunt tegenwoordig geen barbecue forum bezoeken zonder dat je hier een post over het perfect grillen van een schouderhaas, jodenbiefstuk of diamanthaas tegenkomt. Vroeger werd de diamanthaas ook zeer regelmatig de jodenhaas genoemd. Maar dat was in de tijd dat er ook nog negerzoenen, zwarte Pieten en blanke vla bestonden (volgens mij is de blanke vla de enige uit die tijd die nog over is?) De jodenhaas dankt zijn naam aan het feit dat het eigenlijk een biefstuk/haas is van de voorpoot van de koe in plaats van de achterpoot.
En dit heeft er weer mee te maken dat de Orthodoxe joden geen vlees van de achterpoot mogen eten. Waarom niet? Omdat de stamvader van de Joodse stammen, Jacob, een keer heeft gevochten met een engel die met een ‘achterpoot’ Jacob mank trapte. En daarom is het vanuit de Joodse leer verboden om de traditionele biefstuk te eten.
Maar ja, het is wel een lekker stukje vlees, dus vond men er een goed alternatief voor: de ‘biefstuk’ op de schouder van de voorpoot van de koe. En nu weet je ook direct weer waarom dit vlees ook wel schouderhaas wordt genoemd. Waarom we tegenwoordig met een mooi woord diamanthaas noemen, hebben we aan onze Belgische buren te danken.
- In de diamantbuurt van Antwerpen wonen namelijk traditioneel veel Joodse mensen die dit alternatieve ossenhaasje wel mogen eten, vandaar de naam diamanthaas.
- Nu even wat meer over het stuk vlees zelf.
- Het is een mooi en mals stukje vlees dat het best rosé en hooguit medium rare gegeten kan worden.
- Mensen die medium of well done types zijn, kunnen beter om dit stukje vlees heen zeilen (misschien zelfs wel om de meeste mooie stukken vlees, trouwens.) Voor de beste manier om een diamanthaas (of überhaupt welk stuk vlees) te bereiden, check je de uitgebreide,
In veel restaurants wordt de diamanthaas gebruikt om er de steak tartaar van te snijden. Dit omdat hij zo mals en vol van smaak is. Kortom een geweldig stuk vlees, waar je zeker vaker wat mee kunt doen. En omdat wij dudes, toch regelmatig niet zo op de calorietjes letten wanneer we de keuken inrennen voor wat lekkers, bewijzen we hier dat je met mooie ingrediënten snel een lekker, gezond en toch stoer gerecht op tafel kunt toveren.
- Hier het recept voor die salade waar je ook indruk mee maakt op je stoerste vrienden.
- De salade met tataki van diamanthaas.
- Tataki is een bereidingswijze van vlees of vis die je gloeiendheet dichtschroeit en daarna met zuur (citroen of azijn) besprenkelt om het vlees extra mals te maken.
- Supermakkelijk en lekker snel om te maken.
Dus wat houd je tegen?
Kun je diamanthaas rauw eten?
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Jodenhaas, ook wel bekend als diamanthaas of schouderhaas, is biefstuk van het voorste gedeelte van het rund. Het bevindt zich bovenop het schouderblad en heeft de vorm van een kleine ossenhaas.
- De kleur is vrij licht en de structuur mooi fijn.
- Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom botermals en wat minder intens van smaak.
- Op voorraad Gewicht ca.500 gram p/kg 35,80 17,90 Jodenhaas, ook wel bekend als diamanthaas of schouderhaas, is biefstuk van het voorste gedeelte van het rund.
- Het bevindt zich bovenop het schouderblad en heeft de vorm van een kleine ossenhaas.
De kleur is vrij licht en de structuur mooi fijn. Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom botermals en wat minder intens van smaak. Diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd, omdat orthodoxe joden geen delen van de achtervoet van het rund mogen eten.
- Zij eten dit mooie stuk schoudervlees wanneer zij een smakelijk stukje biefstuk willen.
- Diamanthaas is heerlijk mals en eet je het beste rauw (fijngesneden als steak tartaar), of rood of rosé gebakken.
- Je kunt er natuurlijk ook een prachtige beef Wellington mee maken.
- Bewaren: Maximaal 4°C.
- Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking.
Na ontdooien niet meer invriezen. Herkomst: Nederland.
Is diamanthaas halal?
De diamanthaas is van Halal geslachte runderen.
Is diamanthaas hetzelfde als Longhaas?
Vergeten rundvlees Een sappige biefstuk of entrecote? Vleeseters zijn er dol op. Maar het rund biedt meer! Prachtig vlees, dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is. Heeft u belangstelling voor onderstaande vlees soorten, mail ons dan even. De kiloprijs van vergeten rundvlees is € 15,47 per kg.
Bavette De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook ‘vanglap’, flank steak’ of ‘vinkelap’ genoemd, hoewel dat laatste een ander stukje is met een fijnere structuur. De bavette is ‘mager werkvlees’ dat veel beweging heeft gehad, met een grove, lange draad, maar met een echte ‘bite’ en met veel eigen smaak.
Omdat het makkelijk én smaakvol is, kan de bavette ook goed op de BQQ of grill. Laat daarvoor de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi het met een beetje zout en peper. Grill het vlees één minuut aan beide kanten in het midden van de BBQ. Laat de bavette daarna aan de zijkant drie minuten rustig garen.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het zo’n 8 minuten rusten.
- De bavette mag nog wat rood zijn vanbinnen.
- Snij het op de draad.
- Longhaas De longhaas, bestaande uit de middenrifspier van het rund, wint steeds meer aan bekendheid.
- In Nederland dan, want in Parijse bistro’s staat het al jaren op de kaart.
Dit stuk vlees is heerlijk mals, sappig en smaakvol. De naam longhaas is ontstaan omdat de spier vlakbij de longen ligt. Bak de longhaas kort aan alle kanten in een klontje roomboter met wat peper en zout. Serveer met een lekkere jus of saus. Pas op dat je het niet te lang bakt, daar wordt het namelijk alleen maar steviger van.
Runderezel Ook wel Ezeltje, liesstukje, slip van de lende, aguilette baronie, of tri tip genoemd. De runderezel komt van de achtervoet, uit de lies van het rund. Donker van kleur, met een duidelijk zichtbare draad en een lichte vet door adering. Het ezeltje is gemakkelijk te bereiden. Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd.
Mogelijk heet het ‘ezeltje’ omdat iedere ezel het kan maken. Staartstuk Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.
- In Brazilië is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks.
- Ook kun je het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.
- Diamanthaas De diamanthaas is de biefstuk van het voorste gedeelte van het rund, de voorvoet.
- Het is ronder van vorm en lichter van kleur dan de longhaas en veel fijner van structuur.
Heel mals, en niet zo intens van smaak. Diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd. De joodse religie verbiedt het eten van de biefstuk van de achtervoet. Daarom eten Joden van oudsher dit mooie stuk schoudervlees. Runderborstlappen Borstlappen zijn lappen rundvlees gesneden van de borst van de koe.
Wat is duurder haas of kogelbiefstuk?
Chateaubriand – Chateaubriand is een runderbiefstuk van tussen de 200 tot 350 gram. De biefstuk wordt uit de kop van een ontvliesde ossenhaas gesneden. De chateaubriand is het dikste deel van de ossenhaas en is een portie voor minimaal twee personen. We onderscheiden meestal drie verschillende biefstuksoorten, aan de hand van de malsheid.
Hoe bereid je een haasbiefstuk?
De perfecte haasbiefstuk – Een perfecte haasbiefstuk kunt u ook ca.45 minuten in de oven doen op 50 graden. Verwarm de oven voor op 50 graden en doe de haasbiefstuk op een bord in de oven voor ca.30 tot 45 minuten. De kern van uw biefstuk is al perfect en u hoeft de haasbiefstukjes alleen nog even dicht te groeien. Gegarandeerd een perfecte tournado!
Wat is het beste stuk vlees van een rund?
De haas – Bij elke koe is de haas – ook wel de ossenhaas – het meest malse en meest geprezen onderdeel. Dit is omdat de haas een spier is die de koe niet gebruikt. Het vlees heeft daardoor vrijwel geen zogenaamd bindweefsel en een heel fijne structuur wat het zeer mals maakt. De haas zit aan de binnenkant van de ribbenkast en is aan de nieren bevestigd. Het is bij een mens te vergelijken met een spier die vanaf de nieren voorlangs de ruggengraat loopt. De haas is omgeven door een heel dun laagje vet. Een zilverwit velletje dat grotendeels met de handen te verwijderen is. De haas bestaat uit 3 delen: 1 – Een plat uiteinde dat vaak in stukjes gesneden wordt. Het is net wat minder mals en daarom niet zo geschikt als hele stukken biefstuk.2 – Een kop of groot hoofd, een dik deel waar een lekkere chateaubriand van bereid kan worden.3 – Het middeldeel, dat overblijft, is het meest malse stuk vlees. Hier worden de haasbiefstukken en carpaccio van gesneden Er is ook nog een stuk vlees dat de zogenaamde ‘jodenhaas’ genoemd wordt. Dit is een stuk vlees dat zich tussen de schouders aan de voorkant van de koe bevindt. Dit stukje vlees van slechts 300 gram is het meest malse stukje vlees uit de schouders. Het heeft zijn naam gekregen doordat orthodoxe joden door hun spijswetten geen rundvlees van een achterbout mogen eten. Vlees van de voorkant van een koe mag wel. De naam haas komt voort uit een verbastering uit het Duitse woord Harst (wat lijkt op haas), en heeft dus niets met een in het wild lopende langoor te maken. Kijk ook eens hier > voor een filmpje over de ossenhaas
Is ossenhaas hetzelfde als chateaubriand?
De klassiekers – Voor echte rundvleesliefhebbers Recepten Wat is nu eigenlijk het verschil? De kop van de ossenhaas wordt ook wel chateaubriand genoemd. Het middenstuk staat bekend als tournedos. En van de filet mignon snijdt de Keurslager ossenhaaspuntjes. De ossenhaas weegt gemiddeld 2 tot 5 kilogram. Wil je tournedos? Dan snijdt de Keurslager een biefstuk van het dunne deel van de ossenhaas af. Een tournedos is niet zwaarder dan 100 gram. Om de vorm te behouden – en het vlees rosé te bakken – kun je het omwikkelen met wat spek en vast zetten met een touwtje. Ribeye bevindt zich in de fijne rib. Om precies te zijn: in het verlengde van de dunne lende. Dit stukje vlees is botermals en voorzien van een klein randje vet. Deze vleesstructuur is uniek. Het vet zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft tijdens het bereiden. Dat is trouwens niet moeilijk: je bakt een ribeye net als een biefstuk. Bij een handgeknoopte rollade zit het meeste werk in het vliezen van het deksel van de bovenbil. Dat deel wordt gebruikt voor een magere runderrollade. Is het vlees schoon? Dan wordt het gekruid, opgerold én geknoopt. De bereidingstijd is afhankelijk van het gebruikte rundvlees, de omvang en de vulling. Entrecote is gesneden van de dunne lende, halverwege de rug van het rund, en heeft een klein vetrandje. Dat zorgt voor extra smaak. Entrecote met bot staat bekend als T-bonesteak. Entrecote is ook heerlijk van de barbecue. Helemaal als je het vlees van tevoren marineert.
Hoe lang bak je biefstuk van de haas?
Malse haasbiefstuk koop je bij Jager&Boer – Heb je ook zin gekregen in het meest malse stukje Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog een heerlijke biefstuk van de haas, ofwel ossenhaas, bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn.
- Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren! Biefstuk van de haas (ossenhaas) is het magerste en de meest malse biefstuk van het rund.
- Bak de haasbiefstuk 3-5 minuten.
- Bewaren: Maximaal 4C.
- Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking.
- Na ontdooien niet meer invriezen.
Ras: Blonde d’Aquitaine Herkomst: Nederland : Ossenhaas – Haasbiefstuk
Wat is het verschil tussen ossenhaas en biefstuk van de haas?
Wat is het verschil tussen biefstuk van de haas en ossenhaas? – Er is geen verschil tussen biefstuk van de haas en ossenhaas. Het zijn twee benamingen voor hetzelfde stuk rundvlees.
Hoe bereid je een runderhaas?
Haal de ossenhaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur boter een koekenpan en wacht tot de boter bruin kleurt. Dep de ossenhaas vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur.
Kun je diamanthaas rauw eten?
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Jodenhaas, ook wel bekend als diamanthaas of schouderhaas, is biefstuk van het voorste gedeelte van het rund. Het bevindt zich bovenop het schouderblad en heeft de vorm van een kleine ossenhaas.
- De kleur is vrij licht en de structuur mooi fijn.
- Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom botermals en wat minder intens van smaak.
- Op voorraad Gewicht ca.500 gram p/kg 35,80 17,90 Jodenhaas, ook wel bekend als diamanthaas of schouderhaas, is biefstuk van het voorste gedeelte van het rund.
- Het bevindt zich bovenop het schouderblad en heeft de vorm van een kleine ossenhaas.
De kleur is vrij licht en de structuur mooi fijn. Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom botermals en wat minder intens van smaak. Diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd, omdat orthodoxe joden geen delen van de achtervoet van het rund mogen eten.
Zij eten dit mooie stuk schoudervlees wanneer zij een smakelijk stukje biefstuk willen. Diamanthaas is heerlijk mals en eet je het beste rauw (fijngesneden als steak tartaar), of rood of rosé gebakken. Je kunt er natuurlijk ook een prachtige beef Wellington mee maken. Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking.
Na ontdooien niet meer invriezen. Herkomst: Nederland.
Wat is het verschil tussen longhaas en diamanthaas?
Vergeten rundvlees Een sappige biefstuk of entrecote? Vleeseters zijn er dol op. Maar het rund biedt meer! Prachtig vlees, dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is. Heeft u belangstelling voor onderstaande vlees soorten, mail ons dan even. De kiloprijs van vergeten rundvlees is € 15,47 per kg.
- Bavette De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund.
- Het wordt ook ‘vanglap’, flank steak’ of ‘vinkelap’ genoemd, hoewel dat laatste een ander stukje is met een fijnere structuur.
- De bavette is ‘mager werkvlees’ dat veel beweging heeft gehad, met een grove, lange draad, maar met een echte ‘bite’ en met veel eigen smaak.
Omdat het makkelijk én smaakvol is, kan de bavette ook goed op de BQQ of grill. Laat daarvoor de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi het met een beetje zout en peper. Grill het vlees één minuut aan beide kanten in het midden van de BBQ. Laat de bavette daarna aan de zijkant drie minuten rustig garen.
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het zo’n 8 minuten rusten. De bavette mag nog wat rood zijn vanbinnen. Snij het op de draad. Longhaas De longhaas, bestaande uit de middenrifspier van het rund, wint steeds meer aan bekendheid. In Nederland dan, want in Parijse bistro’s staat het al jaren op de kaart.
Dit stuk vlees is heerlijk mals, sappig en smaakvol. De naam longhaas is ontstaan omdat de spier vlakbij de longen ligt. Bak de longhaas kort aan alle kanten in een klontje roomboter met wat peper en zout. Serveer met een lekkere jus of saus. Pas op dat je het niet te lang bakt, daar wordt het namelijk alleen maar steviger van.
- Runderezel Ook wel Ezeltje, liesstukje, slip van de lende, aguilette baronie, of tri tip genoemd.
- De runderezel komt van de achtervoet, uit de lies van het rund.
- Donker van kleur, met een duidelijk zichtbare draad en een lichte vet door adering.
- Het ezeltje is gemakkelijk te bereiden.
- Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd.
Mogelijk heet het ‘ezeltje’ omdat iedere ezel het kan maken. Staartstuk Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.
In Brazilië is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kun je het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden. Diamanthaas De diamanthaas is de biefstuk van het voorste gedeelte van het rund, de voorvoet. Het is ronder van vorm en lichter van kleur dan de longhaas en veel fijner van structuur.
Heel mals, en niet zo intens van smaak. Diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd. De joodse religie verbiedt het eten van de biefstuk van de achtervoet. Daarom eten Joden van oudsher dit mooie stuk schoudervlees. Runderborstlappen Borstlappen zijn lappen rundvlees gesneden van de borst van de koe.
Wat past bij diamanthaas?
Wat voor wijn drink je bij Bavette? – Welke wijn bij gerijpt vlees? – Aanraders zijn: krachtige en kruidige rode wijnen als Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot, Pinot Noir, Chianti Classico, Bourgogne, Amarone, Côtes de Provence of Barolo. Liever wit? Ga dan voor een stevige houtgerijpte wijn met voldoende frisheid als Chardonnay, Rhône, Viognier of Muscat.
Wat is malser biefstuk van de haas of kogelbiefstuk?
Kogelbiefstuk is na de bief van de haas het meest malse rundvlees. Het is afkomstig van het spierstuk of de bovenbil van het rund. Het heeft de naam ‘kogelbiefstuk’ omdat het vlees bij het kogelgewricht van de koe zit. Kogelbiefstuk is malser dan gewone biefstuk,
Dat komt omdat het vlees van korte spieren is. Hoe korter de spieren, hoe malser het vlees is. Bereiding Kogelbiefstuk van haKOEna is van de Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het heeft altijd veel smaak en daarom hoef je er maar weinig mee te doen om een perfect stukje vlees te bereiden. Klik even op: haKOEna bereidingswijzen voor de beste tips.
Kogelbiefstuk zet je in een handomdraai op tafel. Zet het vuur hoog. Zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het vlees rondom dicht. Zet de hittebron laag en laat nog ca.2 minuten om en om in pan als je het vlees rood van binnen wilt.
Ca.4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken. Tijden zijn richtlijnen als het kogelbiefstuk zo’n 1,5 cm dik is. Strooi daarna zout naar wens erop. Ca.5-10 minuten laten rusten op een bordje onder aluminiumfolie. Kogelbiefstuk, kort bakken, snel klaar vlees. Voor alle vlees dat je maar kort hoeft te bakken kun je alle bereidingstechnieken gebruiken die daarvoor in aanmerking komen.
Ze staan hieronder met +++ aangegeven. Als je ze kort bereidt, kun je kiezen voor: bijna rauw, rosé, medium. Als het doorbakken is, ervaar je het vlees al gauw als taai. Je kunt er dan nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven,
Bakken | +++ |
Bakkerellen | +++ |
Braden | + |
Barbecueën | +++ |
Gourmet/Fondue | +++ |
Grillen/Roosteren | +++ |
Koken | + |
Roerbakken | +++ |
Steengrill | +++ |
Stomen | + |
Stoven | Als kort bakken vlees is doorgeslagen, te gaar is. Dan kun je het altijd nog stoven. |
Oven | Geschikt voor grotere delen aan het stuk. Of bij veel porties, na aanbraden in pan, garen in oven. |
++ uitermate geschikt ++ kan wel + niet ons advies. Suur ons jouw recept als je zó wel iets lekkers van maakt van dit vlees Zie onderstaande tabel voor voedingswaarde kogelbiefstuk per 100 gram.
Soort | Hoeveelheid |
---|---|
Energie (kcal) | 127 kcal |
koolhydraten | 71,7 g |
Eiwit | 23,8 g |
Vet | 3,5 g |
Waarvan verzadigd vet | 0,7 g |
Waarvan onverzadigd vet | 0,7 g |
Cholesterol | 55,5 mg |