HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wagyu Vlees Wat Is Dat?

Wagyu Vlees Wat Is Dat
Wagyu vlees wat is het en hoe bereid je het? Zoals de titel het al zegt is een Japans runderras. Letterlijk betekend Wagyu Japanse (Wa) koe (gyu). Het ras wordt al eeuwen gefokt in Japan maar rond 1868 ontdekten de Japanners pas echt de waarde van hun runderras.

 1. Wagyu staat wereldwijd bekend om de intense marmering in het vlees wat een verfijnde smaak, textuur en malsheid geeft.
 2. Zoals met veel runderrassen lopen deze runderen niet alleen in Japan rond.
 3. Echter in 1997 heeft de Japanse regering verboden om Wagyu DNA te exporteren om op deze manier de bloedlijn van het ras te beschermen.

Hierdoor is Japans Wagyu vlees het meest exclusieve vlees dat er te verkrijgen is. Let dus goed op bij de aankoop van Wagyu dat deze ook echt uit Japan komt en niet bijvoorbeeld uit Australië. is een verzamelnaam van vier verschillende runderrassen. Het bekendste ras is de Kuroge Washu of anders gezegd Japans zwart.

Wat is er zo bijzonder aan Wagyu?

Wat betekent Wagyu? – In het Japans betekent Wagyu “Japans Rund”. Wa – betekent letterlijk Japans; en Gyu – betekent koe of rund. Dit gezegd zijnde, worden niet alle runderen uit Japan Wagyu genoemd. Het is geen overkoepelende term, maar het is eerder een aanduiding voor runderen met speciale genetische eigenschappen.

Hoeveel kost 1 kilo Wagyu?

Het prijskaartje – Wagyu-rundvlees wordt beschouwd als een van de duurste vleessoorten ter wereld. De prijs voor authentiek Japans A5 Wagyu ligt tussen €300 en €550 per kilo. Er zijn echter enkele redenen waarom het zo duur is. Ten eerste duurt het jaren om de juiste genetica te ontwikkelen om het perfecte wagyu-rundvlees te maken.

 1. Ten tweede moeten de koeien speciaal voer eten dat een hoog gehalte aan eiwitten en omega-vetzuren bevat.
 2. Ten derde moeten de koeien leven in een klimaat dat ideaal is voor de productie van vlees van de hoogste kwaliteit.
 3. Ten slotte moeten de koeien met een waanzinnige zorg en aandacht worden grootgebracht.

Japan heeft ook een aantal strenge regels uitgevaardigd met betrekking tot de beoordeling van de kwaliteit van het geproduceerde rundvlees. Overheidsambtenaren bezoeken regelmatig de Wagyu-boerderijen om alle kwaliteitsfactoren van het rundvlees te controleren.

Waarom is Wagyu zo duur?

Hoogwaardige wagyu is over de hele wereld gewild vanwege zijn rijke marmering en boterachtige smaak én structuur. Ook in Nederland is dit Japanse stuk mals vlees is razend populair en hoeft je niet raar op te kijken om het ook hier op de menukaarten te zien staan. Toch is dit exclusieve exportproduct niet weggelegd voor iedere sterveling, vanwege z’n opvallend hoge prijs.

Hoe worden Wagyu koeien gehouden?

In de media is er momenteel veel rumoer over de vleesindustrie. Er is onduidelijkheid over de herkomst van de runderen, de manier waarop ze gefokt zijn en de leefomstandigheden. Ook vleesproducten worden onder de loep genomen, klopt de omschrijving en de ingrediënten op de verpakking nog wel met dat wat er in zit? Veel onduidelijkheden helaas.

 • Gelukkig pakken wij dit bij Het Koeienhuis heel anders aan.
 • Wij hebben onze werkwijze hieronder omschreven, en verder nodigen wij u graag uit op onze boerderij om met eigen ogen te zien hoe de Wagyu-runderen bij ons leven in De Koeientuin.
 • Omschrijving van de werkwijze van het houden van Wagyu-runderen bij Het Koeienhuis en de verwerking van ons Wagyu-vlees De Wagyu’s worden gehouden als een kudde zoogkoeien, waarvan de kalveren minimaal 9 maanden bij hun moeder lopen.

De kudde is hoofdzakelijk zomerkalverend. In de zomer (mei-okt/nov) lopen ze buiten in het weiland, deels op een stuk aardkundig monument wat door zijn kweekruggen moeilijk te bewerken is met moderne machines. Daarnaast lopen ze op regulier grasland waar zo nodig structuurrijk hooi kan worden bijgevoerd.

De moederdieren kalveren voornamelijk zelfstandig af in het weiland. De kalveren lopen en drinken direct bij hun moeder, maar wij zorgen zelf voor een extra fles biest van een geënte koe met antistoffen zodat we zeker weten dat het kalf een goede start maakt. Daarna neemt de moeder de zorg over. Als het kalf op latere leeftijd behoefte heeft aan krachtvoer, worden ze bijgevoerd door middel van een zoogkalveren voerbak.

Twee maanden na afkalveren worden de moederdieren gedekt door natuurlijke dekking van een stier. Hier gaat onze voorkeur naar uit. Maar tevens wordt gebruik gemaakt van K.I. Dit is noodzakelijk voor de spreiding van de bloedlijnen. Met de fokkerij proberen wij het traditionele fokdoel vast te houden door te fokken op kwaliteit en smaak.

 • Als het in het land te nat wordt (medio okt-nov) gaan de Wagyu’s als gehele kudde lopend over de openbare weg naar huis, waar ze gehuisvest worden in onze Koeientuin.
 • De Koeientuin is een door ons zelf ontwikkelde vrijloopstal met daarin geplaatst tussen de steunpilaren rijen hoogstam fruitbomen.
 • De koeien lopen op 50 cm geschredderd snoeihout (waarvan de grove delen uitgezeefd worden voor biobrandstof).

Deze bodem wordt door de koeien belopen en bemest en door ons gecultiveerd om er zo zuurstof in te brengen, zodat het composteringsproces op gang komt. Om een gelijkmatige bemesting van de bodem te realiseren, hebben wij verplaatsbare waterbakken en voerwagens in de stal geplaatst.

 1. Als alle houtsnippers gecomposteerd zijn, hebben we als restproduct een bijzonder voedzame compostsoort die verrijkt is met koemest.
 2. Er heerst een optimaal klimaat in de stal die valt te sturen met de beweegbare zijwanden en dakventilatie.
 3. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van daglicht zodat alleen de nachtverlichting noodzakelijk is.

De mannelijke dieren worden op jonge leeftijd gecastreerd, dit zodat ze langzamer groeien en de geprezen marmering van het vlees tot stand komt. Dit alles om de slachtkwaliteit van de vrouwelijke dieren te benaderen. De dieren leven als kudde bij elkaar, waarbij tot op heden alleen de mannelijke dieren zijn geslacht.

Na zo’n 2,5 jaar worden de mannelijke dieren op een afmest rantsoen geplaatst. Dit bevat wederom structuurrijk hooi wat gewonnen is van land met een uitgestelde maaidatum, zogenaamd vogeltjesland. Daarnaast krijgen ze een uitgebalanceerde krachtvoermix die speciaal samengesteld is om de bijzondere smaak en de onverzadigde vetten in het vlees te versterken.

De bestanddelen uit het krachtvoer zijn GMO-vrij en hoofdzakelijk bijproducten, die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, zodat ze geen productieve landbouwgrond aan onze voedselketen onttrekken. Na ca.3 jaar zijn de Wagyu ossen klaar voor de slacht.

 • De dieren worden door ons zelf weggebracht naar het slachthuis.
 • Ze zijn eerder die maand al rondgereden in de veewagen, om ze te laten wennen aan het vervoer.
 • Ze worden vroegtijdig aangevoerd op het slachthuis, zodat ze kunnen herstellen van het vervoer, alvorens ze geslacht worden.
 • We proberen hiermee te bereiken dat de dieren stressvrij geslacht worden, wat de kwaliteit, houdbaarheid en smaak ten goede moet komen.
See also:  Hoe Lang Blijft Brood Goed In De Koelkast?

We hebben nadrukkelijk gezocht naar een slachthuis dicht bij ons in de buurt (30 km), zodat transport zo beperkt mogelijk is. Het slachthuis is uiteraard gecertificeerd en slacht naast al hun andere runden, alleen Wagyu-runderen van Het Koeienhuis. Doordat het vlees onmiskenbaar herkenbaar is als Wagyu, weten wij zeker dat wij ons eigen vlees verwerken.

 • Daarna wordt het door onszelf verwerkt in samenwerking met een slager bij een gecertificeerd vleesverwerkingsbedrijf (op 16 kilometer van huis).
 • Wij zijn daar van het begin tot het einde helemaal zelf bij.
 • En ook het gemalen vlees (burgers en gehakt) worden handmatig door onszelf gemaakt.
 • Alles wordt door ons verpakt en gestickerd.

Wij kunnen met 100% zekerheid garanderen dat ons vlees 100% Wagyu-vlees is van eigen runderen.

Wat kost 100 gram Wagyu?

Goedkoopste wagyusteak – Voor slechts €35,80 euro heb je 2 prachtige A4-steaks van 100 gram Japans Wagyuvlees.

Wat is het beste vlees ter wereld?

Wat is wagyu? – Wagyu wordt wereldwijd gezien als het beste rundvlees ter wereld, specifieker gezegd A5 wagyu. Dit is een specifieke score die gegeven wordt aan het allerbeste Japanse vlees, Dit vlees komt van koeien van een Japans ras, opgegroeid en geslacht in Japan volgens een specifieke procedure.

Met uiteindelijk ook een keurmerk van echte meesters, erkend door de Japanse overheid. Deze score is onder andere gebaseerd op de hoeveelheid vetadertjes die door alle lagen van het vlees lopen. Dit zorgt voor een smaaksensatie die niet te vergelijken is met welk ander vlees dan ook. Des te meer, en des te fijner deze vetadertjes zijn des te beter de kwaliteit is.

Wat er in deze restaurants geserveerd wordt is vaak helemaal geen vlees dat ook daadwerkelijk uit Japan komt, en ook geen erkende certificering en score heeft. Maar waarom adverteren ze dan toch met wagyu?

Kan je Wagyu rauw eten?

Per stuk verkocht (circa 100 gram) Tartaar is veelzijdig, lekker en snel klaar Een korte bereiding geeft een malse en sappige smaakbeleving Gratis verzending vanaf 150,-

Herkomst Hof van Twente (Delden), Nederland Bewaaradvies Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen Leveringsconditie Vers of Diepvries Wagyu tartaar is gemaakt van de achtermuis van het rund, hetzelfde vlees waar ook carpaccio van wordt gesneden. Het malse vlees is puur van smaak en heeft een lager vetgehalte dan wagyu rundergehakt,

Het is een veelzijdig stukje vlees die je op verschillende manieren kan bereiden. Je kan de tartaar bakken, grillen of rauw eten. Een tartaar weegt ongeveer 100 gram en wordt per stuk verkocht. Voor het beste resultaat raden wij aan om een wagyu tartaar niet langer dan 4 minuten te bakken of te grillen (ongeveer 1 tot 2 minuten per zijde).

Heb je nog vragen over het online bestellen van Wagyu Tartaar? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen, Uiteraard kan je voor meer informatie ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Wat is het verschil tussen Kobe en Wagyu?

Hoe smaakt Kobe Beef? – Sommigen denken misschien dat het verworven prestige uitsluitend van marketing komt, maar wij zijn het daar zeker niet mee eens. Japans Kobe-rundvlees onderscheidt zich op een heerlijke manier van gewone Japanse Wagyu. Het smaakpalet vertaalt zich in een nog romiger smaak en boterachtige sensatie.

Wat krijgt een Wagyu koe te eten?

De leefomstandigheden en voeding – Japan bestaat voor 67% uit bergen die bedekt en omgeven zijn met bossen. Het regent er veel. Al het regen wordt gezuiverd door de bossen. Dit water komt ten goede aan zowel mens als dier. Ook de Wagyu runderen worden grootgebracht met dit zuivere regenwater.

Hoewel er een hoop verhalen rondgaan worden Japanse Wagyu runderen niet met speciaal voedsel grootgebracht. Wel volgens een uitgebalanceerd dieet. Dit dieet bestaat uit een mix aan zorgvuldig geselecteerde vezels. Deze komen uit hooi en graan uit de velden waar ze opgroeien. Boeren verbouwen vervolgens zelf het voedsel voor hun runderen.

De omgeving waarin de Wagyu runderen in Japan worden groot gebracht hebben effect op de smaak van het vlees. Ze groeien op in vrijheid op groene velden bij hun moeders. Ook in de stallen is genoeg bewegingsruimte voor het vee, zodat ze geen stress ondervinden.

Is Wagyu vlees gezond?

Gezond – De Wagyu is een van oorsprong Japans koeien ras dat wordt geroemd om zijn onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. De smaak komt voort uit deze unieke marmering. Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht onverzadigd vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6 vetzuren.

 • Dit zijn essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.
 • Wagyu vlees is cholesterolarm en bevat wel 30% meer onverzadigde vetzuren dan vlees van andere runderen.
 • Wagyu vlees draagt hiermee bij aan een gezond en bewust voedingspatroon.
 • Dit maakt Wagyu het meest smaakvolle en gezonde vlees ter wereld.
See also:  Runderreepjes Welk Vlees?

Wilt u de ervaring hebben van een (h) eerlijke stukje Premium Wagyu? Kijk dan eens op onze bestelpagina

Wat drinkt een Wagyu koe?

Wagyu koe uit het oosten – Kaviaar onder het vlees Bier, Bach & Massage een bijzonder verhaal. een bijzonder stukje vlees. Wagyu, kaviaar onder het rundvlees Bijzonder stukje vlees met Omega 3 & 6! Het meest kostbare vlees ter wereld komt uit het oosten.

Ook wel ‘super-beef’ of ‘het kaviaar onder het vlees’ genoemd. Wagyu vlees is bijzonder; het is zo zacht dat het smelt in de mond. Chefs over de hele wereld doen de grootste moeite om wagyu op de menukaart te krijgen. Onze wagyu koeien worden gemasseerd, krijgen bier te drinken en luisteren ontspannen naar muziekstukken gecomponeerd door Johann Sebastian Bach,

Waar komt dit bijzondere verhaal toch vandaan? Het draait allemaal om de uitmuntende kwaliteit van het vlees, en in het bijzonder het vet, Wagyu is een van oorsprong Japans koeienras en worden geroemd om het onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. Waar het beste Westerse vlees doorlopen is met witte strepen, is Japanse wagyu meer vet dan vlees,

 • Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6,
 • Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld.
 • Muziek van Bach Een genot voor Wagyu oren Bier De Wagyu koeien genieten dagelijks van hun bier.
 • Deze versnapering krijgen de runderen om hun eetlust en de kw.

Lees meer Bach De stieren staan in een ruime stal waar constant klassieke muziek uit de luidsprekers komt. De stressloze stal. Lees meer Massage Iedere wagyu koe wordt dagelijks 15 tot 20 minuten gemasseerd. De koeien genieten hier optimaal van en zijn al.

Is Wagyu varken?

Wagyu Wagyustier Wagyu (: 和牛, wagyū ) is een van oorsprong, dat bekend is vanwege het zeer exclusieve en smakelijke, Wagyuvlees is dan ook erg kostbaar. Wa is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, of naar zaken uit Japan, en met een van de betekenissen van gyu wordt gedoeld op rundvlees “in levende zin”, ofwel op vleesvee.

 • Het begrip wagyu is in Japan dan ook een algemene aanduiding.
 • Er zijn vier soorten wagyu in Japan.
 • Het beroemdst is het Japanse zwarte rund of de zwarte wagyu.
 • Dit verenigt in zijn huidige commerciële vorm zowel de Fujiyoshi-, Kedaka- als Tajiri-lijn, die elk op zich ook beschouwd worden te voldoen aan de fokstandaard van de zwarte wagyu.

Het Japanse bruine rund of de bruine wagyu komt voort uit de Kochi- en Kumamoto-lijn. Zowel de zwarte als de bruine wagyu zijn dus geen oude inheemse rassen zoals het, maar pas na de door gerichte fok ontstaan uit verschillende – op hun beurt door buitenlandse rassen beïnvloede – lokale bloedlijnen.

Hoe oud worden Wagyu koeien?

‘Ik laat mijn dames masseren en geef ze bier’ – In tegenstelling tot andere runderrassen, waarin koeien klaar zijn voor de slacht zodra ze meer dan achttien maanden oud zijn, kunnen Wagyu runderen tot dertig maanden blijven leven. Tijdens hun laatste vijf maanden worden ze in stallen gehouden om hun gewicht te controleren en worden ze geleidelijk voorbereid op hun laatste transport.

In deze periode geven we massages en een dagelijkse portie bier’, zegt Humphreys. In Japan wordt het vee gemasseerd om spiermassa te behouden en krijgt bier om de eetlust bij warm weer te stimuleren. In het volgen van deze traditie heeft Humphreys gemerkt dat de runderen hun eten zo ook beter verteren en dat hun algemene welbevinden erdoor verbetert.

Lees meer

Is Wagyu vlees halal?

Wagyu Ribeye (BMS 8/9+) – 365 gram is in bestelling en wordt verzonden zodra het weer op voorraad is Kaviaar van het rundvlees.100% halal Wagyu Ribeye. Normaal gesproken sla je deze over in je favoriete restaurant, omdat deze in de meeste gevallen niet halal is.

Vanuit Premium Halal Meat maken we Wagyu rundvlees toegankelijk voor iedereen. De halal Wagyu Ribeye rundvlees is een stuk dat je ooit geproefd moet hebben in je leven. Het vlees is prachtig fijn gemarmerd rundvlees van de rib. Dit zorgt voor een heerlijke en sensationele smaak. De Wagyu Ribeyes van Premium Halal Meat heeft een marbling-scale (BMS) van 9+.

Met een BMS van 9+ bevindt de Wagyu Ribeye van Premium Halal Meat zich aan de absolute top qua marbling-scale (1-12). De steak is afkomstig uit de voorkant van de rug van het Wagyu rund en is afkomstig uit Australië en wordt ook wel AusKobe genoemd. Wagyu bevat bovenop die uiterste malsheid, bijzondere smaak en smeltsensatie tevens een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren met omega 3 & 6 en is daardoor ook gezond en mogelijk zelfs cholesterol verlagend.

Achtergrond van de Wagyu runderen De runderen hebben hun roots in Japan en de genen van hun Japanse voorouders, het ‘Tajima’ Black Angus ras. Dit runderras wordt in Japan als keizerlijk beschouwd en is een ware delicatesse. De Wagyu graast met een kudde en krijgt natuurlijke voeding zonder hormonen of antibiotica en leidt een stressloos bestaan in ruime weiden.

De kwaliteit en de rund zijn in lijn met de regels van het Kobe Beef Marketing and Distribution Promotion Association. De daadwerkelijke runderen komen uit Australië en dragen daarom ook wel de naam AusKobe. Bereiding

Laat de Wagyu steak langzaam in de koelkast ontdooien; Dep de Wagyu steak droog met een doek of keukenpapier; Grill of bak de Wagyu steak zoals je wilt en bepaal zelf welke kookniveau; Onze aanbevolen kerntemperatuur is 54°C.

Halal certificering Alle producten die wij aanbieden en binnen het assortiment van Premium Halal Meat vallen zijn allemaal 100% halal. De producten zijn met veel zorg geselecteerd. Al onze leveranciers worden periodiek getoetst door onafhankelijke halal certificeringsinstanties.

 1. Bekijk hier al onze halal certificaten! Hulp nodig bij het bestellen? Combineer jouw favoriete halal producten en bestel eenvoudig jouw halal vlees online bij dé online slager van Nederland en België.
 2. Bij besteding vanaf € 75,- is jouw verzending gratis.
 3. Alle bestellingen voor 09:30 uur op maandag t/m vrijdag bezorgen wij dezelfde dag nog.
See also:  Wanneer Soep In De Koelkast?

Naast bezorgen kun je jouw bestelling ook afhalen op onze afhaallocatie. Hiervoor dien je te kiezen voor de optie ‘afhalen’ tijdens het afrekenen. Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze Halal producten? Of wil je jouw producten afhalen in onze afhaallocatie? Neem dan contact met ons op via onze contactformulier of bel / Whatsapp naar 070 209 9099.

Is Wagyu biefstuk?

Wagyu voor de échte vleesliefhebbers – Naast steaks bieden we ook diverse andere topkwaliteit Wagyu producten aan. Van burgers tot picanha. Wagyu is dus niet enkel een biefstuk of steak. Het overheerlijke vlees heeft nog veel meer te bieden. Doordat het vlees goed gemarmerd is, is het erg machtig en raak je op een fijne manier verzadigd.

Is Wagyu het waard?

Voor de mensen die het even gemist hebben: Wagyu is hét neusje van de zalm op het gebied van beef. De Argentijn in de binnenstad levert natuurlijk prima vlees. Maar dat is toch echt een Suzuki Swift, waar de Japanse vleessoort als Ferrari in het vleesch mag worden gezien.

Hoe maak je Wagyu klaar?

Bereidingswijze Wagyu steak Bak het vlees rondom bruin. Gaar het 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Wikkel het in aluminiumfolie en laat het een kwartier rusten in een voorverwarmde oven op 60 °C. Breng het vlees op smaak met versgemalen peper en zout.

Wat is de duurste biefstuk?

Chateaubriand – Chateaubriand is een runderbiefstuk van tussen de 200 tot 350 gram. De biefstuk wordt uit de kop van een ontvliesde ossenhaas gesneden. De chateaubriand is het dikste deel van de ossenhaas en is een portie voor minimaal twee personen. We onderscheiden meestal drie verschillende biefstuksoorten, aan de hand van de malsheid.

Waar koop je Wagyu?

Wat is Wagyu beef? – Wagyu is misschien wel de Bentley van de runderrassen en daarvan is Japans Wagyu beef dan weer het absolute neusje van de zalm. The real deal, zeg maar. Wagyu betekent letterlijk vertaald dan ook Japanse koe (Wa = Japan, Gyu = koe) en hoewel Amerikaans en Australisch Wagyu uiteraard ook van goede kwaliteit zijn, is Japans A5 Wagyu echt next level.

Het vlees overtreft in marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en nootachtige smaak die werkelijk nergens mee te vergelijken is, misschien wel elk ander runderras. Hoewel over smaak natuurlijk niet te twisten valt. Er zijn 4 soorten Wagyu beef in Japan: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn en en Japanese Polled.

Op Butchery.nl verkopen we vlees van Japanese Black, wat ons betreft een van de mooiste en meest exclusieve rundvleesrassen verkrijgbaar en het enige Japanse ras dat een A4 & A5 grading krijgt toegewezen. Wagyu beef wordt geroemd om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering.

Wat is het beste vlees ter wereld?

Wat is wagyu? – Wagyu wordt wereldwijd gezien als het beste rundvlees ter wereld, specifieker gezegd A5 wagyu. Dit is een specifieke score die gegeven wordt aan het allerbeste Japanse vlees, Dit vlees komt van koeien van een Japans ras, opgegroeid en geslacht in Japan volgens een specifieke procedure.

Met uiteindelijk ook een keurmerk van echte meesters, erkend door de Japanse overheid. Deze score is onder andere gebaseerd op de hoeveelheid vetadertjes die door alle lagen van het vlees lopen. Dit zorgt voor een smaaksensatie die niet te vergelijken is met welk ander vlees dan ook. Des te meer, en des te fijner deze vetadertjes zijn des te beter de kwaliteit is.

Wat er in deze restaurants geserveerd wordt is vaak helemaal geen vlees dat ook daadwerkelijk uit Japan komt, en ook geen erkende certificering en score heeft. Maar waarom adverteren ze dan toch met wagyu?

Wat is het verschil tussen Kobe en Wagyu?

Hoe smaakt Kobe Beef? – Sommigen denken misschien dat het verworven prestige uitsluitend van marketing komt, maar wij zijn het daar zeker niet mee eens. Japans Kobe-rundvlees onderscheidt zich op een heerlijke manier van gewone Japanse Wagyu. Het smaakpalet vertaalt zich in een nog romiger smaak en boterachtige sensatie.

Kan je Wagyu rauw eten?

Per stuk verkocht (circa 100 gram) Tartaar is veelzijdig, lekker en snel klaar Een korte bereiding geeft een malse en sappige smaakbeleving Gratis verzending vanaf 150,-

Herkomst Hof van Twente (Delden), Nederland Bewaaradvies Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen Leveringsconditie Vers of Diepvries Wagyu tartaar is gemaakt van de achtermuis van het rund, hetzelfde vlees waar ook carpaccio van wordt gesneden. Het malse vlees is puur van smaak en heeft een lager vetgehalte dan wagyu rundergehakt,

Het is een veelzijdig stukje vlees die je op verschillende manieren kan bereiden. Je kan de tartaar bakken, grillen of rauw eten. Een tartaar weegt ongeveer 100 gram en wordt per stuk verkocht. Voor het beste resultaat raden wij aan om een wagyu tartaar niet langer dan 4 minuten te bakken of te grillen (ongeveer 1 tot 2 minuten per zijde).

Heb je nog vragen over het online bestellen van Wagyu Tartaar? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen, Uiteraard kan je voor meer informatie ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Is Wagyu het waard?

Voor de mensen die het even gemist hebben: Wagyu is hét neusje van de zalm op het gebied van beef. De Argentijn in de binnenstad levert natuurlijk prima vlees. Maar dat is toch echt een Suzuki Swift, waar de Japanse vleessoort als Ferrari in het vleesch mag worden gezien.