HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waar Smaakt Dragon Fruit Naar?

Waar Smaakt Dragon Fruit Naar
Meer informatie – De pitahaya, ook wel drakenfruit of drakenvrucht, is een rode of gele, ovaalvormige vrucht met grote, platte schubben die aan de bovenkant groen gekleurd zijn. Deze schubben zijn overgebleven doordat na het oogsten lange stekels verwijderd zijn.

Hoe gezond is dragon fruit?

Houdbaarheid tot 3 dagen bij 2 – 5 graden 0 Pitahaya wit vruchtvlees Wat is een pitahaya : Pitahaya’s, ook wel drakenfruit genoemd, zijn ovale cactusvruchten die aan de buitenkant rozerood of geel gekleurd zijn. De geschubde schil bevat groene uitsteeksels die sierlijk om de vrucht heen buigen. Het vruchtvlees van de pitahaya is wit of rood (afhankelijk van de variëteit) en bevat vele kleine zwarte eetbare pitjes.

Pitahaya’s zijn lichtzoet van smaak en het vruchtvlees is sappig. De schil van de rode pitahaya is veel minder dik dan die van de gele. Pitahaya is er in drie varianten: een met gele schil en wit vruchtvlees, een met rode schil en rood vruchtvlees en een met rode schil en wit vruchtvlees. Waar komt de pitahaya vandaan : Pitahaya’s komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika.

Tegenwoordig wordt de pitahaya ook veelvuldig in Zuidoost-Azie gekweekt. Wanneer is de pitahaya verkrijgbaar : Pitahaya’s zijn het gehele jaar te verkrijgen. Wat is de houdbaarheid van de pitahaya : Rijpe pitahaya’s kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.

 1. Waarom is de pitahaya goed voor je gezondheid : De pitahaya bevat veel folaat (vitamine B11) en kalium en is rijk aan vezels.
 2. Folaat is in je lichaam betrokken bij de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je rode en witte bloedcellen.
 3. Daarnaast is folaat een belangrijke vitamine voor de groei van de ongeboren baby tijdens de zwangerschap.

Voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden is het dan ook extra belangrijk voldoende folaat binnen te krijgen. Het mineraal kalium is betrokken bij de regulatie van je bloeddruk en de goede werking van je spieren en zenuwen. Deze sierlijke vrucht is dan ook zeker gezond! Voedingswaarde per 100 gram

Per 100 gram RI*
Energie 209 kJ
50 kcal
Vet 0,3
Waarvan verzadigd 0
Koolhydraten 11,8
Waarvan suikers 11,8
Voedingsvezel 1,9 g
Eiwitten 1,4 g
Zout 0 g
Vitamine B11 / Folaat 44 µg 22%
Kalium 350 18%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

Waarom is Drakenfruit duur?

Waarom is drakenfruit redelijk prijzig? – Drakenfruit is een exotisch fruit dat steeds populairder wordt bij gezondheidsbewuste consumenten. Hoewel het duur kan zijn, zijn er verschillende redenen waarom dit het geval is. De kosten van productie, transport en arbeid dragen allemaal bij aan het hoge prijskaartje van drakenfruit.

Is Dragonfruit lekker?

Pitahaja’s werden jarenlang in Nederland gebruikt als decoratie bij kitscherige toetjes en fruitmanden, maar met de trend van de smoothie – en acai bowls zien we ze opeens overal. Wij vertellen je meer over deze prachtige vrucht, ofwel dragon fruit, Pitahaja (ook wel pitaja genoemd) is de oorspronkelijke naam voor de vruchten van cactusbomen uit Zuid-Amerika en inmiddels ook het Verre Oosten. Ondanks hun prachtige verschijning, hebben de roze vrienden helaas niet zo veel smaak. Doordat ze over het algemeen te vroeg worden geoogst, krijgen ze niet de tijd om hun smaak volop te ontwikkelen. Tel daarbij op dat ze na het plukken niet meer narijpen (wat veel andere fruitsoorten wel doen), en je hebt een teleurstelling in een mooi jasje. Dragon fruit kan je op verschillende manieren eten. Je kunt ze halveren en uitlepelen (net als bij een kiwi), maar je kunt ook de schil eraf halen met een mesje en het vruchtvlees in plakjes of stukjes snijden. De pitjes zijn in de verte krokant en kun je dus gewoon prima mee eten. Yotam Ottolenghi en zijn team uit de Ottolenghi Test Kitchen weten niet alleen wat lekker is, ze weten zelfs wat éxtra lekker smaakt. In hun nieuwe boek ‘Extra Lekker’ (deel twee uit de serie) deelt het team zijn keukengeheimen en mindblowing recepten.

Kijk bijvoorbeeld naar deze parmigiana-taart, die extra bijzonder (en lekker!) wordt door het kataifideeg. De naam zegt het al: Extra Lekker draait helemaal om het extra smakelijk maken van simpele gerechten. Een extra crunchy element, een spannend ingelegd zuurtje of een onbekende manier om groenten nieuwe smaken te geven.

Onlangs hadden we al Ottolenghi’s beste kooktips op een rijtje gezet, maar dit boek bevat dus nog veel meer!

Is dragon fruit zoet?

Rode zoete drakenvrucht smaak – De rode zoete drakenvrucht heeft een zoete smaak. Je kunt de rode zoete drakenvrucht zo gebruiken:

See also:  Wanneer Is De Koelkast Uitgevonden?

Halveren en uitlepelen, besprenkeld met citroen- of limoensap. In blokjes door een vruchtensalade. In blokjes bij citroensorbetijs.

Toon meer Verkrijgbaarheid uit Nederland Verkrijgbaarheid uit het buitenland

Hoe duur is dragon fruit?

Hylocereus undatus “Dragon Fruit” voor € 29,95 | Claessen Orchideeën

Deze plant bloeit uitbundig. Deze plant bloeit zeer frequent. Deze plant groeit en bloeit gemakkelijk in de huiskamer. Deze plant kan ook functioneren als hangplant in de woonkamer Deze plant vereist weinig aandacht. Deze plant zuivert de lucht

Let op! Planten en Orchideeën zijn levende organismen die een goede verzorging nodig hebben.

De Hylocereus undatus ‘Dragon Fruit’ die verzonden wordt is minder groot (en heeft minder bladeren) dan op de voorbeeldfoto te zien is. Deze foto is een voorbeeldfoto van hoe de plant eruit kan komen te zien bij de juiste verzorging en in goede omstandigheden.

Helaas kost het enorm veel werk en tijd om van alle planten in alle leeftijden en plantstadia correcte foto’s te maken, bewerken en uploaden. We zijn namelijk een familiebedrijf met een klein team. Vandaar dat we voornamelijk werken met voorbeeldfoto’s en onder de foto aangeven dat u bij de specificaties kunt kijken voor meer informatie over de betreffende plant.

De Hylocereus undatus is een cactussoort. Tegenover vele andere cactussoorten prikken de stekeltjes van deze plant vrijwel niet. De talloze stengels kunnen flink groeien. Een oudere, grote plant kan scheuten krijgen van wel 6 meter. De bloemen van een Hylocereus undatus gaan ‘s nachts open; het zijn redelijk grote geelwitte bloemen.

De bloemen zijn de grootste onder dit soort cactussen. Wanneer de geurende bloemen afsterven kunnen hier vruchten aan komen, het zogenaamde ‘drakenfruit’ of pitaja. Hiervoor moet de plant wel bestoven worden. Volgens de legende werd het drakenfruit door een vuurademende draak uitgespuugd tijdens een veldslag.

De soldaten gaven dit fruit als gift aan hun koning. Vietnam is een van de grootste producenten van het rode drakenfruit. Terwijl het door de Fransen in Vietnam werd geintroduceerd, ongeveer honderd jaar geleden. Ze werden toen alleen nog maar gekweekt voor rijke families en voor de koning.

 1. De planten worden inmiddels wereldwijd gekweekt voor fruit en voor de bloemen, die voor gezondheidsproducten en medicijnen gebruikt worden.
 2. Deze plant kan groeien als een klimplant als deze ondersteuning krijgt.
 3. Dankzij de luchtwortels kan de plant tegen bomen klimmen.
 4. Ook kan de plant als hangplant gebruikt worden.

De plant is gemakkelijk te kweken en kan mogelijk snel groot worden. Geef de plant ongeveer één keer per week water, afhankelijk van de omstandigheden. Deze specifieke soort kan meer water nodig hebben dan andere cactussoorten! De plant staat graag op een lichte plek.

 1. Volle zon of halfschaduw is prima.
 2. Wij gebruiken turf als substraat.
 3. De plant dient ongeveer jaarlijks verpot te worden.
 4. Zorg ervoor dat cactussen die verpot zijn niet te veel water krijgen, omdat dit kan leiden tot wortelrot.
 5. Het beste is om de plant ongeveer een week droog te houden waarna bewatering voorzichtig mag worden opgebouwd.

De plant kan bemesting nodig hebben in de lente, wanneer de groei toeneemt. Een langzaam vrijkomende meststof zoals onze osmotische korrel is hiervoor perfect. Deze kunt u hier vinden: : Hylocereus undatus “Dragon Fruit” voor € 29,95 | Claessen Orchideeën

Wat doet dragon met je lichaam?

Dragon is een goede bron van de mineralen calcium en kalium en is bovendien rijk aan vezels. Calcium heb je onder andere nodig voor de instandhouding van sterke botten en tanden en de normale stolling van je bloed. Kalium helpt je bloeddruk goed te houden.

Kan je dragon fruit kopen in Nederland?

Dragon Fruit kan je in Nederland voornamelijk kopen in de Surinaamse, Aziatische en Turkse toko’s/supermarkten. Omdat de vrucht behoort tot de categorie fruit kan je deze vaak terugvinden in het groenteschap van de desbetreffende toko of supermarkt.

Hoe weet je of een dragon fruit rijp is?

Drakenfruit heeft 4 tot 7 dagen nodig om te rijpen. Even geduld hebben dus! Onrijp drakenfruit kun je gewoon laten rijpen op een fruitschaal. Zodra de schubben een mooie egale kleur hebben en de uiteindes droog aanvoelen, is de vrucht rijp.

See also:  Wat Voor Vlees Is Ossenhaas?

Hoe moet je dragon fruit eten?

De oorsprong van pitahaya – Pitahaya’s komen oorspronkelijk uit Mexico en Amerika en groeien in vele warme landen met temperaturen tot 40C. Onze Discovered Pitahaya’s komen vooral uit Vietnam, Thailand, Israël. Het vruchtvlees van de pitahaya smaakt als een verse mix van watermeloen en kiwi en is lichtzoet en caloriearm.

Pitahaya’s smaken het best als ze vers en koud gegeten worden. Het vruchtvlees is perfect voor gebruik in salades, desserts en cocktails of als garnering. De schil is niet eetbaar. Laat rijpen op kamertemperatuur of bewaar in de koelkast voor een paar dagen. Pitahaya is rijp als de schil roze is en de bladeren felgroen.

Als je het vruchtvlees zo wilt eten, is een lekkere tip om er een likeurtje, bijvoorbeeld Grand Marnier, over het vruchtvlees te sprenkelen en even een uurtje in de koelkast te zetten. Extra lekker! Pitahaya bevat een hoog gehalte aan vitamine C en vitamine B en is rijk aan vezels mineralen en antioxidanten.

Waar groeit dragon fruit?

WAT IS PITAJA? – Pitaja, ook wel drakenvrucht of dragon fruit genoemd, is een exotische vrucht die vooral in Azië veel wordt gegeten. De vrucht groeit van nature vooral in Midden- en Zuid-Amerika, maar inmiddels groeit pitaja overal. Pitaja is van buiten felroze met groengele stekels; van binnen is hij wit of roze met talloze piepkleine zwarte zaadjes.

Waar kan je Drakenfruit kopen in Nederland?

Drakenfruit of Pitaya koop je bij de beter gesorteerde groenteboer en incidenteel in de supermarkt.

Kun je dragon rauw eten?

Verrassende dragon Als er een standaard moestuinhandleiding bestaat, dan zou er bijna verplicht in moeten staan dat dragon tot je basisuitrusting behoort. Het kruid is zo ontzettend veelzijdig, bezit een typische geur en smaak en kan zowel rauw als warm in gerechten worden gegeten.

 • Een moes- of kruidentuin zonder dragon is niet compleet, zeg dat wij het hebben gezegd.
 • Graag in de zon Geef dragon een plekje in de zon, het liefst op een voedzame, humusrijke bodem die goed doorlatend is.
 • Zogenaamde natte voeten vindt de plant niet leuk, ze veroorzaken namelijk schimmels.
 • Je kunt extra voeding geven in de vorm van plantengier rijk aan stikstof (N).

Laat vooraf ook een flinke portie compost aanrukken om de bodem luchtig te maken. Dragon doet het goed in vollegrond, maar kan ook in potten worden gehouden. Kies dan voor een ruime pot waar onderaan gaten in zitten en een kwalitatieve potgrond. Niet zaaien, wel scheuren Dragon wordt in de meeste gevallen niet gezaaid.

Je scheurt de oude moederplanten of je koopt meteen plantgoed in een tuincentrum of bij een gespecialiseerde kruidenkweker. Kweek ze voor in potjes en plant ze vanaf eind april, begin mei buiten. Franse dragon is matig winterhard en zal dus bij een zachte winter overleven. Je kunt dragon combineren met andere aromatische kruiden zoals onder andere koriander, rozemarijn en bonenkruid.

Of experimenteer met eetbare bloemen. Over snoeien en de winter doorkomen Zodra je dragon hebt geplant, moet je hem terugsnoeien tot ongeveer 10 centimeter boven de grond. Meestal heeft een plant een of twee lange stengels die, als je ze niet tijdig snoeit, smal en rechtop zullen groeien.

 • Door ze te knippen zorg je ervoor dat de plant nieuwe scheuten vormt en dikker wordt.
 • Om ze goed de winter door te helpen is het belangrijk om ze te beschermen tegen hevige vorst.
 • Breng stro of bladeren aan de voet van de plant en probeer ze beschut te houden.
 • Snoei ze net voor de eerste vorst tot net boven de grond af.

Om de drie jaar dragon scheuren en verplanten zorgt ervoor dat je vitale exemplaren krijgt die niet aan bladproductie inboeten. Oogsten en bewaren Je kunt vrijwel meteen oogsten. Pluk niet alleen de blaadjes, maar knip de stengels terug tot gemiddeld 10 centimeter boven de grond.

 1. De jongste blaadjes zijn het lekkerst, de iets oudere exemplaren zijn vrij hard en vezelig, maar wel nog te gebruiken in sauzen en soepen.
 2. Bewaren kun je de scheuten nauwelijks, vers verwerken is dus de boodschap.
 3. Je kunt ze op olie en azijn zetten of je droogt de blaadjes, die helaas een groot deel van hun smaak verliezen.
See also:  Wanneer Mag Je Rechts Inhalen Fruit?

Franse en Russische dragon Er zijn twee soorten bekend; de Franse en Russische dragon. De Russische variant is minder geconcentreerd en vrij flauw van smaak. Ik raad aan alleen Franse dragon te gebruiken, die is veel aromatischer en ronder van smaak. Naar de Rus moet je meestal niet omkijken, de Franse daarentegen moet worden beschermd tijdens de wintermaanden en is dus niet helemaal winterhard.

Wat is de geur van dragon?

Wat wil je weten over dragon?

Recepten Aankooptips Wanneer in het seizoen Bewaren Schoonmaken Smaak Meer informatie

Dragon is een zachtaromatisch kruid met een ietwat zoete geur, de blaadjes zijn smal en groen. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken in bijvoorbeeld stoofschotels.

Waar lijkt dragon op?

Hoe kan je dragon vervangen? Kun je geen verse dragon vinden? In het schap met kruiden en specerijen vind je de gedroogde variant in een potje. Of vervang het kruid door kervel, basilicum of venkelzaad.

Welke vitamines zitten er in dragon fruit?

Een mooie toekomst voor dragon fruit Peter Prins op 25 december 2016 22:18 / Zo tegen het einde van het jaar vallen ze opeens op in de schappen van de supermarkt, rose vruchten met groene schubben: dragon fruit of pitahaya. Dragon fruit doet voorzichtig zijn intrede in de Europese markt.

Vooral tegen de kerst is de vraag groot. Het is ook een uitermate feestelijke vrucht. Het witte of donkerrode vruchtvlees bevat hele kleine pitjes. Het doet wat aan de kiwi denken, ook door de hele kleine pitjes in het vruchtvlees. Dragon fruit is wat zoeter. Dragon fruit is heel geschikt om te verwerken in smoothies, salades of met ijs.

Dragon fruit is gezond. Het bevat veel vitamine C en B1, maar ook mineralen zoals Calcium. Het gehalte aan antioxidanten is bijzonder hoog. Nederlandse importeurs van tropisch fruit laten de vruchten per vliegtuig en per schip naar Europa brengen. Boeren in Vietnam zijn massaal dragon fruit gaan telen.

De plant lijkt op een cactus en doet het goed in droge streken, zoals de provincies Long An en Binh Thuan. Inmiddels is meer dan 45.000 ha aangepland. Veel van het fruit gaat naar China. De telers willen echter nieuwe markten betreden, zoals Europa, maar ook de Verenigde Staten en Japan. Deze markten staan als betrouwbaar te boek.

Bovendien hecht de westerse consument meer aan kwaliteit en duurzame teelt. Om de export te bevorderen moet er gewerkt worden aan de kwaliteit, in het bijzonder de bewaarbaarheid. Het transport naar verre markten duurt per schip circa 4 weken. In die tijd gaat door rot al snel 20 % verloren.

 1. Samen met de boerenorganisatie Viet Nam Farmers’ Union werken we aan een programma dat de kwaliteit van dragon fruit moet verbeteren.
 2. Telers geven water en meststoffen op basis van hun onderbuikgevoel, hetgeen in de praktijk vaak betekent dat er teveel wordt gegeven.
 3. Dat gaat ten koste van de kwaliteit, maar ook van de portemonnaie.

In het programma willen we telers inzicht geven in de relatie tussen bemesting, irrigatie en de kwaliteit van de vruchten. Maar ook in de opslag en het transport kunnen nog slagen worden gemaakt, bijvoorbeeld door te werken met koeling en een betere goede verpakking.

Tijdig detecteren van schimmel kan bovendien helpen om goede en aangetaste vruchten te sorteren. Nieuwe analysetechnieken bieden veel perspectie. Nederlandse partijen willen samenwerken met de Vietnamezen om dragon fruit een mooie toekomst in Europa te geven. Daarmee gaat een wens van de Vietnamese boeren in vervulling.

Zij zien dat Europese consumenten meer waarde hechten aan een gezond en duurzaam geteeld product. Anders dan de Chinezen. Voor ons als consumenten ook een heerlijk idee. Laat die smoothie met dragon fruit maar komen!

Hoe weet je of een dragon fruit rijp is?

Drakenfruit heeft 4 tot 7 dagen nodig om te rijpen. Even geduld hebben dus! Onrijp drakenfruit kun je gewoon laten rijpen op een fruitschaal. Zodra de schubben een mooie egale kleur hebben en de uiteindes droog aanvoelen, is de vrucht rijp.