HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waar Goedkoop Vlees Kopen?

Waar Goedkoop Vlees Kopen
6. Kies voor een goedkopere supermarkt – Er zijn diverse supermarkten die goedkoop vlees aanbieden. Zo kun je voor goedkoop vlees terecht bij de Aldi, Lidl, Plus en Albert Heijn. Zitten deze supermarkten bij jou in de buurt? Ga alle supermarkten langs en kijk wat de prijzen zijn voor de producten die jij graag wil kopen.

Is vlees van de slager goedkoper?

6. Goedkoper dan vlees uit de supermarkt – Dat klinkt heel tegenstrijdig, want als je naar de gemiddelde prijzen kijkt van een slager dan liggen deze hoger dan bij de supermarkt. Toch is het voordeliger om vlees bij de slager te kopen. Dat komt omdat je na bereiding veel meer vlees overhoudt als je kiest voor slagerskwaliteit.

Juist omdat er geen water toegevoegd wordt blijft de hoeveelheid en het gewicht hetzelfde. Bak je 500 gram vlees van de supermarkt, dan is de kans groot dat je aan het einde nog maar 350 gram overhoudt. De rest van het gewicht is letterlijk verdampt, omdat het niets anders was dan water. En dan blijkt ineens dat het vlees van de slager eigenlijk goedkoper is.

Al met al redenen genoeg om voortaan te kiezen voor vers vlees van de slager. En zoals gezegd: je hoeft hiervoor niet meer de deur uit, want er zijn genoeg online slagers te vinden die kwalitatief goed vlees aanbieden, dat ook nog eens verantwoord is.

Wat is het goedkoopste vlees in de supermarkt?

Welke vleessoorten zijn goedkoop? Het goedkoopste vlees uit de supermarkt is afkomstig van een kip of varken. Diepvriessnacks (zoals frikandellen) zijn het goedkoopst en te koop vanaf een gemiddelde kiloprijs van €1,61. Voor goedkoop vers vlees betaal je minimaal gemiddeld €3,96 per kilo. Goedkoop vlees kopen doen we maar al te graag hier in Nederland. We kunnen het maar niet laten om bij elke gelegenheid of het nu een feestdag, verjaardag of een hete zomerdag is om te gourmetten of te barbecueën en enorme stukken vlees naar binnen te werken.

 • Het is een trend wat we vooral zien in de afgelopen jaren.
 • Alsof eten alleen maar bestaat uit vlees.
 • Toch heeft niet iedereen het geld om elke maand genoeg vlees te kopen.
 • Dan is er nog een andere doelgroep waar wij onder vallen.
 • Wij kunnen genoeg vlees kopen, maar we hoeven niet persé elke dag vlees te eten en wisselen dit af of vullen dit aan met andere eiwitten.

Voor iedereen die om zijn of haar redenen goedkoop vlees wil eten lees dan mijn artikel.

Welke supermarkt is nou echt het goedkoopst?

Markt duurst, Lidl goedkoopst – De markt viel meteen af, die was de duurste! De Lidl bleek voor de meeste producten de goedkoopste supermarkt te zijn. Voor biologisch vlees en kaas bleek de boer de goedkoopste (en duidelijk de lekkerste). Het bleek dat voor ons boodschappenbriefje de over het algemeen goedkope supermarkt Lidl niet altijd goedkoper was dan de Albert Heijn. Het loont dus per product te kijken welke supermarkt het goedkoopst is.

Is Turkse slager goedkoper?

#1. Vlees is meestal goedkoper – Wanneer traditionele supermarkten geen aanbiedingen hebben, vind je bij de Turkse slager over het algemeen lagere prijzen. Kip is vooral favoriet, omdat het bijna altijd goedkoper is dan in de gewone supermarkt. Ik zie nu wel een trend dat zodra supermarkten stunten ze dichtbij prijzen van een Turkse slager komen.

Is Sligro goedkoper dan supermarkt?

AD vergeleek eind oktober de prijzen van een aantal producten in de groothandels Sligro en Makro met die van Albert Heijn, volgens de meest recente supermarkttest van het AD een supermarkt met gemiddelde prijzen. In dit beperkte onderzoek bleek Makro de goedkoopste bij twee derde van de producten.

 1. Maar toch waren sommige producten bij Albert Heijn goedkoper, zelfs al leken ze bij Makro en Sligro heel voordelig, in verpakkingen van zes of twaalf stuks.
 2. Bovendien hebben gewone supermarkten vaak ook kwantumkorting: zes flessen cola tegelijk bij AH kosten slechts 1,33 per stuk.
 3. Dat is goedkoper dan de losse flessen bij zowel Makro als Sligro.
See also:  Welke Voedingsstoffen Zitten Er In Vlees?

Al met al zijn Makro en in mindere mate Sligro bij voedselproducten toch het goedkoopst. Bij de niet-voedselproducten is Sligro echter geregeld het duurst. Dat is begrijpelijk, omdat Sligro gespecialiseerd is als horecagroothandel. De test was overigens heel beperkt:

Voor de test kozen we l ang houdbare producten die mensen graag in het groot inslaan. Indien goedkoper, nemen we de prijs mee die geldt voor aankoop van meerdere exemplaren Om eerlijk te vergelijken deden alleen merkproducten mee. Daarvan is zeker dat de kwaliteit vergelijkbaar is. De producten moesten ook in elke winkel te krijgen zijn, Daarom konden we geen toiletpapier vergelijken. Elke winkel had eigen merken en typen, van bruin schuurpapier tot zijdezacht papier met kamille-extract. Verder kozen we voor verpakkingen van handelbare grootte, Een pak hagelslag van 1,5 kilo op de ontbijttafel wensen we niemand toe. Een verpakking van zes kleine pakjes is wel praktisch. De vergelijking is eind oktober gedaan. Waarschijnlijk zijn de prijzen sindsdien aangepast. Ook is het mogelijk dat er kleine foutjes in de prijzen zijn geslopen. Het gaat echter niet om de prezieze prijs op de cent af van een pot appelmoes, maar om het globale beeld: is de groothandel goedkoper?

Sligro Makro Albert Heijn
Prijs Bij aankoop van. Prijs Bij aankoop van. Prijs Bij aankoop van.
Voedingproducten
Heineken bier, per krat €9,55 €10,66 €11,15
Fles Coca-Cola, per fles 1,5 l € 1,40 12 flessen € 1,41 € 1,33 6 flessen
Bonduelle Haricots Verts, per blik 400g € 1,43 3 blikken € 1,67 € 1,69
Conimex ketjap manis (literprijs) € 3,40 fles 1 liter € 2,71 fles 1 liter € 4,00 fles 1/4 liter
Nutella, hazelnootpasta per pot 400 g € 1,88 6 potten € 1,69 € 1,94
Hagelslag melk De Ruijter, per pak 400 gr € 1,49 6 pakken € 1,79 € 1,77
Whiskas brokjes rund, (kiloprijs) € 3,20 zak 1 kg € 2,68 zak 4 kg € 3,29 zak 1 kg
Kellog’s cornflakes (kiloprijs) € 4,35 pak 1 kg € 4,13 pak 1 kg € 4,30 pak 0,5 kg
Niet-voedingsproducten
Tandpaste MacLeans, per tube € 1,06 6 tubes € 0,78 6 tubes € 0,99
Nivea Deodorant for men, per bus 150 ml € 2,38 3 bussen € 1,43 3 bussen € 2,39
Andrelon shampoo 2 in 1, per fles € 2,38 4 flessen € 1,49 4 flessen € 2,29
Dreft afwasmiddel (literprijs) € 2,30 fles 1 liter € 2,01 fles 1,1 liter € 3,32 fles 0,6 liter
Komo vuilniszakken, per rol 20 st. € 1,25 12 rollen € 1,37 3 rollen € 1,07
Huishouddoekjes (stuksprijs) € 0,20 10 doekjes € 0,18 20 doekjes € 0,17 12 doekjes

Wat is goedkoper Lidl of Aldi?

Lidl is 3 procent goedkoper dan gemiddeld en Aldi zit, samen met Albert Heijn, op 1 procent onder het gemiddelde. De prijzen bij Jumbo en Plus zijn gemiddeld.

Wat is goedkoper Jumbo of Albert Heijn?

Waar zitten de prijsverschillen? – Zoals gezegd kopen wij vlees bij de slager en glutenvrij brood bij een speciale bakker. Daarnaast stond er deze keer geen fruit op ons lijstje omdat we dat enkele dagen ervoor al hadden gekocht bij het wekelijkse bezoekje aan de supermarkt voor wat verse dingetjes.

See also:  In Welk Vlees Zit Veel Eiwit?

Jep, deze disclaimers zijn allemaal nodig, want naast de vele leuke reacties ontvang ik wekelijks ook een heleboel ongevraagde tips en commentaar op het weekmenu dat ik deel. Ik heb in bovenstaand boodschappenlijstje de prijzen van Jumbo en Albert Heijn naast elkaar gelegd. Waar zitten de prijsverschillen? Die hebben in eerste instantie te maken met de verpakkingsgrootte en het aanbod van huismerken.

Zo heeft Jumbo veelal het eigen huismerk als goedkoopste optie, maar Albert Heijn heeft van een aantal producten een budgetvariant in haar assortiment. Daarnaast is het tegenovergestelde ook het geval: van een aantal producten heeft Jumbo een huismerkproduct in de (digitale) schappen, terwijl Albert Heijn dat weer niet heeft.

Althans, niet op het moment dat ik deze boodschappen ‘bestelde’. Qua bezorgmoment zit je bij Jumbo aan tijdsvakken per 3 uur en verschilt de prijs met name per dag. Bij Albert Heijn kun je kiezen voor ruimere of minder ruime tijdsvakken, deze ‘ruimte’ bepaald ook de prijs van het bezorgmoment. Ik koos er nu bijvoorbeeld één van 08.00 – 14.00 uur en dat kostte in dit geval €2,50.

Ik had ook de optie om een kleiner tijdsvak te nemen, in dat geval was ik maximaal €6,95 kwijt geweest. INZICHT IN JE UITGAVEN? CHECK DEZE BUDGETPLANNER!

Waar komt vlees van Aldi vandaan?

Van boer tot winkelschap: wij maken de productieketen van ons verse vlees transparant en zorgen ervoor dat onze producten traceerbaar zijn. Daarom eisen wij van onze vers-vlees-leveranciers dat ze zijn aangesloten bij IKB (of bij een gelijkwaardig kwaliteitzorgsysteem in het buitenland).

 1. IKB is een kwaliteitskeurmerk binnen de Nederlandse vleessector.
 2. Dit keurmerk garandeert dat bij de productie van het vlees wordt voldaan aan de normen voor dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid.
 3. Per diersoort heeft IKB voorwaarden vastgelegd.
 4. Zowel bij de productie als bij het transport en de verwerking van het vlees controleren onafhankelijke certificeringsinstanties of aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Zij toetsen onder andere op de wettelijke eisen voor veevoer, dierenwelzijn, medicijngebruik, gebruik van verboden stoffen, hygiëne en voedselveiligheid en transport. Alle schakels in de productieketen van ons vlees zijn gecertificeerd, zodat de consument zekerheid heeft over de kwaliteit van het vlees.

 • Onze leveranciers verzamelen, verwerken en beheren alle belangrijke informatie uit de voorgaande schakels in de keten.
 • Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gezondheidssituatie van het dier, de kwaliteitskenmerken van het vlees en de resultaten van kwaliteitscontroles.
 • Zo ontstaat een helder en compleet overzicht van de keten, waardoor we de veiligheid van onze producten voor u als consument kunnen waarborgen.

Bij ALDI doen we geen concessies aan de kwaliteit van onze producten.We laten onze klanten graag zien dat goede producten niet duur hoeven te zijn.

Is vlees op de markt goedkoper?

Markt of supermarkt: waar ben je als klant goedkoper uit? Rivierengebied 12 april 2022, 20:41 • 2 minuten leestijd Het verschil tussen de prijzen op de markt en in de supermarkt kan flink oplopen. © Omroep Gelderland CULEMBORG – Steeds meer mensen doen hun boodschappen op de markt. Gelderse marktverkopers zien al sinds de uitbraak van corona een toename in het aantal klanten, maar ook de recente inflatie speelt een rol.

een heel witbrood voor € 2,25een doosje met tien eieren voor € 1,95drie biologische bananen voor € 0,65 (€ 1,75 per kilo)twee paprika’s voor € 2,15 (€ 5,98 per kilo)een stuk jong belegen Goudse 48+ kaas voor € 4,90 (€ 9,25 per kilo)

See also:  Hoe Lang Brood In Koelkast?

Bij elkaar opgeteld is dat € 11,90. Aangezien de marktkooplieden niet zo moeilijk doen over afdingen, kwamen we uit op een bedrag van € 11,00. De markt in Culemborg © Omroep Gelderland Dezelfde boodschappen haalde onze verslaggever bij een supermarkt in de buurt van de markt. Dit was de opbrengst:

een heel witbrood voor € 1,35een doosje met tien eieren voor € 3,39drie biologische bananen voor € 0,99 (€ 1,99 per kilo)twee paprika’s voor € 2,18 (€ 1,09 per stuk)een stuk jong belegen Goudse 48+ kaas voor € 6,90 (€ 12,99 per kilo)

In totaal is dat € 14,81, ruim 3 euro meer dan op de lokale markt. Wat opvalt, is dat vooral de kaas en de eieren goedkoper zijn op de markt dan in de winkel. Fruit en groente zijn vrijwel even duur, het brood is juist een stuk goedkoper bij de supermarkt.

 1. Ijk waarom mensen ervoor kiezen naar de markt te gaan: Mensen kiezen voor de markt in plaats van de supermarkt Het loont om de boodschappen op de lokale markt te doen.
 2. Je bent gemiddeld goedkoper uit dan bij de supermarkt en je hebt de mogelijkheid om af te dingen.
 3. Wil je écht het allergoedkoopst uit zijn, dan is het goed om de prijzen tussen de markt en de supermarkten te blijven vergelijken.

: Markt of supermarkt: waar ben je als klant goedkoper uit?

Is de slager duurder dan de supermarkt?

Wat met de prijs? – Naast een verschil in smaak is er ook een duidelijk verschil in prijs. “Vlees bij de slager kost gemiddeld 5 euro per kilo meer dan bij de supermarkt. Bij de biosupermarkt is het vlees vaak nog duurder,” Biovlees is dus het duurste.

Welk vlees is niet goed?

Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten. Het eten van te veel vlees brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee.

 1. Rood en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker.
 2. Eet vlees daarom met mate.
 3. Let verder op met het eten van rauw en verbrand vlees, want ook dit kan nadelig zijn voor je gezondheid.
 4. Vlees heeft veel invloed op het klimaat vergeleken met andere producten: kippenvlees het minste en rundvlees het meest.

De toenemende vraag naar vlees leidt tot ontbossing, meer land- en watergebruik en het verdwijnen van regenwoud. Diverse houderijen houden rekening met dierenwelzijn. Aan keurmerken is te zien hoe het dier heeft geleefd.

Waar komt het vlees van Picnic vandaan?

Dus nam Picnic het in Friesland gekruid rundergehakt van Weidenaar op in het assortiment voor de Friese klanten.

Hoe duur is vlees bij de slager?

Prijslijst Rundvlees

(H) eerlijk Drents rundvlees Verpakt per Prijs per kilo in Euro
Haasbiefstuk Per stuk +/- 140 gr. per kilo 59,99
Hamburgers (Glutenvrij) Per 1, 2, 3 of 4 +/- 125 gr. p/st. per kilo 12,95
Hart in pakjes 300 gram per kilo 7,75
Holl. biefstuk 1 of 2 +/- 150 gr. p/st per kilo 20,95

Is kip goedkoper bij de slager?

#1. Vlees is meestal goedkoper – Wanneer traditionele supermarkten geen aanbiedingen hebben, vind je bij de Turkse slager over het algemeen lagere prijzen. Kip is vooral favoriet, omdat het bijna altijd goedkoper is dan in de gewone supermarkt. Ik zie nu wel een trend dat zodra supermarkten stunten ze dichtbij prijzen van een Turkse slager komen.