HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Pulled Pork Welk Vlees?

Pulled Pork Welk Vlees
Pulled pork is uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken. Het is inmiddels overal verkrijgbaar: van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees.

Is pulled pork gezond?

Dit product kan de wekelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. PANINI PULLED PORK is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. PANINI PULLED PORK kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.

Wat is het meest malse stuk vlees?

Wat is steak eigenlijk? – Van het woord beefsteak komt het woord biefstuk. Een steak of stuk van een rund dus. Biefstuk is de algemene benaming voor malse stukken vlees welke afkomstig zijn van verschillende delen van een rund. Elk deel heeft zijn eigen mate van malsheid, smaak en prijs.

Hoe mals het vlees is, wordt bepaald door de hoeveelheid bindweefsel. Minder bindweefsel betekent malser vlees. Dit bevindt zich vooral in de bil en de rug van het rund. Er zijn heel veel verschillende rassen met allemaal hun eigen bijzondere smaak. De kwaliteit en prijs worden niet alleen bepaald uit welk deel van het rund de biefstuk gesneden wordt.

Het ras, de mestwijze, de voeding, de leeftijd en kwaliteit van leven van het rund zijn ook medebepalend. Het wordt wel een heel lang artikel als we alle delen van het rund nader gaan beschrijven, daarom hierbij een greep uit de meest voorkomende stukken beef die grotendeels in ons assortiment terug te vinden zijn en uitermate goed te bereiden zijn op de grill, de BBQ of in de pan.

In bovenstaande afbeelding kun je terugvinden waar het betreffende stuk vlees zich bevindt. Ossenhaas De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.

Delen van de ossenhaas zijn: chateaubriand (het begin van het stuk), de tournedos (de stukken uit het middelste deel) en de ossenstaartpuntjes (de laatste stukjes van de punt). Ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden.

 1. In Nederland is de ossenhaas favoriet.
 2. Dit vanwege de malsheid en omdat het vlees mager is.
 3. In andere landen is de ossenhaas minder geliefd omdat de ossenhaas weinig marmering heeft.
 4. Marmering van vlees wil zeggen dat er in het spiervlees sprake is van dooradering van streepjes vet.
 5. Vet is een belangrijke drager van smaak.

Weinig marmering betekent weinig smaak. Dat het vlees toch tot de favorieten behoort, heeft dus vooral te maken met de malsheid niet met de smaak. Entrecote Entrecote (striploin) komt uit de dunne lende van het rund. Een lange eenvormige spier met een randje vet en een beetje vetmarmering.

 • Dat randje vet is belangrijk omdat het meer smaak geeft met het bakken.
 • Na het bakken kun je overwegen om het eraf te halen.
 • Het is mals vlees, wel iets steviger dan de ossenhaas maar meer smaak door de vetdooradering.
 • T-Bone steak De T-bone steak is afkomstig van de dunne lende én de ossenhaas, waarbij het bot is mee gesneden.
See also:  Hoe Lang Voor Bier Koud Is Koelkast?

De steak kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan het zijn naam te danken heeft. Tomahawk De Tomahawk is een “Côte de boeuf” met het bot er nog aan. De Tomahawk wordt gesneden uit de dikke en fijne rib in het ribstuk van een rund. Ribeye De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende.

 • Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.
 • Enmerkend voor de ribeye is een vetader die door het vlees loopt.
 • Met een klein beetje fantasie lijkt het op een oog.
 • Vandaar de naam ribeye.
 • Côte de boeuf De côte de boeuf is een ribeye met het been er nog aan.

Het vlees heeft een fijne draad, is zeer mals en bevat slechts een dun laagje vet. Kogelbiefstuk Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van het rund of van de kogel van het spierstuk. Dit vlees wordt zo genoemd omdat het bij het kogelgewricht zit.

 1. Door de mindere spieren is de kogelbiefstuk malser dan de “gewone” oftewel Hollandse biefstuk.
 2. Hollandse) biefstuk De Hollandse of gewone biefstuk wordt gesneden van de dikke delen van de bovenbil.
 3. Deze steak is vetloos, mals en sappig.
 4. Vaak is deze biefstuk aan de bovenkant met een ruitpatroon ingekerfd als versiering.

Vergeten biefstuk Dat zijn stukken beef die vroeger veel gebruikt werden voor gehakt of filet americain, maar steeds vaker als één stuk bij de slager worden aangeboden. Zoals bijvoorbeeld bavette, longhaas en diamanthaas. – Bavette Bavette (flank steak of ook wel halvemaan vlees) is bezig met een opmars.

 1. Dit “vergeten” stuk vlees komt uit de zogenaamde vang (stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) en wordt daarom ook wel vanglap genoemd.
 2. De bavette is “mager werkvlees” dat veel beweging heeft gehad.
 3. Daarom heeft het een wat grovere structuur, hierdoor een echte bite maar veel meer smaak.
 4. Longhaas Ook de longhaas (onglet) wordt steeds bekender.

Dit stuk vlees is een plat, langwerpig stuk dat wordt uitgesneden ter hoogte van heet ribstuk achter de schouder. Het heeft de naam longhaas omdat het vlakbij de longen ligt. Longhaas lijkt een beetje op ossenhaas, maar is meer gemarmerd en heeft daarom veel meer smaak.

Welk type varken geeft het meest malse vlees?

Het haasje (filet) is mager en zeer mals. Het haasje is het superieure stukje van het varken, maar ook het duurste.

Hoeveel vlees op Broodje pulled pork?

Hoeveel broodjes haal ik uit dit recept? – Eén van de vragen die ik heel vaak krijg is: ‘Hoeveel pulled pork moet ik maken voor een bepaalde hoeveelheid mensen?’. Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over.

See also:  Stoofvlees Hoe Lang Bewaren In Koelkast?

Wat kost procureur bij de slager?

De procureur van het varken is afkomstig uit de nek. Dit stukje vlees is heerlijk sappig en gemarmerd. Ideaal als braadstuk en op zijn best door het lang te garen. Veel gebruikt voor pulled pork, waar dit stuk vlees zich goed voor leent. Gaar de procureur op de BBQ of in de oven en laat de beste smaken van het varkensvlees samenkomen! ★ Pulled pork ★ Heerlijk sappig ★ Steelt de show! ★ Ideaal voor slow cooking ★ Aanrader bij grote gezelschappen ★ Gezellig snijden op tafel! Naast de procureur leveren wij ook procureurlappen en procureurrollade

Hoe lang pulled pork laten rusten?

Iedereen die lekker bezig is op de BBQ maakt regelmatig de pulled pork. Het is dan ook een echte allemansvriend en zo lekker qua smaak. De grootste uitdaging bij pulled pork is het tijdstip waarop je vlees klaar is. Dit is iedere keer anders en kan wel 4 uur schelen.

 1. De belangrijkste tip hiervoor is dat je pulled pork ook een dag van te voren kunt klaarmaken.
 2. Volg onderstaand recept tot en met het inpakken.
 3. Je gaat het vlees dus nog niet pullen.
 4. De volgende dag warm je het vlees rustig op in de kamado, eventueel nog wat roken voor het show effect bij je gasten :).

en pullen maar! Zo voorkom je dat je gasten te ongeduldig worden wanneer het diner een paar uur uitgesteld wordt. Bereidingswijze

Begin 24 uur van te voren met het voorbereiden van de varkensschouder. Smeer het stuk vlees in met een klein beetje olijfolie en verdeel de zakjes rub erover. Kneed de rub goed in het vlees. De dag dat het gaat gebeuren injecteer je het vlees met appelsap, Je zal met verbazing staan te kijken hoeveel vocht er in gaat! Door het injecteren kan het vlees eigenlijk niet meer mislukken, succes gegarandeerd 🙂Breng je kamado op een temperatuur van 100 graden indirect met de plate setter.Zodra hij de temperatuur bereikt heeft gooi je er een paar mooie stukken hickory chunks in. Deze hoef je niet nat te maken.Leg een druippan op de plate setter, deze kun je vullen met appelsap of water. Hierdoor krijg je condens, droogt je stuk vlees van buiten niet uiten krijg je die felbegeerde smoke ring. Vul deze ook regelmatig bij.Zorg dat je kamado gedurende 10+ uur op een constante temperatuur blijft, dit is het leukste gedeelte! Hoelang het stuk nodig heeft is iedere keer anders. De ene keer duurt het 9 uur, de andere keer 13 uur.Je vlees blijft een tijdje in de 60 graden ‘zone’ hangen. Door deze constante temperatuur wordt je vlees supermals.Mocht het stuk schouder al erg donker worden zou je er voor kunnen kiezen om het stuk vlees in te pakken met aluminiumfolie.Gaar het stuk vlees tot een kern van 88 graden en haal deze uit de kamado. Controleer voorzichtig of het vlees al helemaal zacht is en uit elkaar valt. Mocht dat niet het geval zijn laat hem dan gerust nog langer door garen.Om alle sappen te behouden kan je het beste het vlees nu een half uur tot een uur laten rusten in aluminiumfolie.Wanneer je het vlees wilt gaan pullen, maak dan vooral gebruik van meat claws, Hiermee gaat het veel makkelijker dan met vorken en belangrijker: je krijgt een andere structuur wat van grote invloed is op de smaak. Met vorken krijg je al snel fijne draadjes.Bewaar het vocht wat uit je pulled pork is gekomen bij het rusten, dit kun je later toevoegen met de bbq sausAls je pulled pork helemaal uit elkaar getrokken is kun je nu de bbq saus toevoegen naar smaak, samen met het vocht wat uit de pulled pork is gekomen. Gewoon lichtjes doorroeren zodat het vocht en de saus overal komt.Je kunt pulled pork op een broodje eten met lekker wat koolsla of verwerken in andere gerechten.

See also:  Hoe Lang Garnalen Bewaren In Koelkast?

Tip: Om zeker te weten of het gaat met je pulled pork kun je gebruik maken van een digitale kerntemperatuur. Daardoor kan je de kamado temperatuur en of je vlees temperatuur op afstand in de gaten houden, Dit maakt het allemaal wel een stuk makkelijker.

Hoe lang duurt een procureur?

Stap voor stap –

Verwarm de oven voor op 160° C. Kruid het vlees met peper en zout, uw eigen kruidenmengsel of met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix, Let op: deze mix bevat zout, dus niet apart zout toevoegen. Bind de rollade zoals aangegeven in deze instructie, Wrijf de buitenkant van de rollade eventueel nog in met wat fijn Dijonmosterd voor een extra fijne smaak.

Zet een stevig bakblik of braadslee op het fornuis. Laat hierin de geklaarde boter goed heet worden. Rol de rollade rondom in de bruisende boter tot deze mooi kleurt. Zet het bakblik vervolgens midden in de oven. Houd de eerste 30 minuten de temperatuur op 160 ° C. Verminder daarna naar 120° C en laat de rollade mooi garen (ongeveer een uurtje) tot een binnentemperatuur van 60-65° C is bereikt. Laat de rollade minstens vijf minuten rusten (rijpen) voor u hem aansnijdt.

Deze rollade is zowel in dikke schijven als in dunne plakjes erg lekker. Ook presenteert hij in beide gevallen mooi. Blus het bakvocht af met water en eventueel een scheutje witte wijn en serveer deze jus bij het vlees, gefilterd door een zeefje. Trancheren aan tafel heeft natuurlijk de voorkeur, welke tafelgast is daar nou niet gek op? Een mooie jonge rode wijn met een stevig boeket past hier goed bij. Dit recept is leuk voor uw paasbrunch