HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Zwaar Is Een Koelkast?

Hoe Zwaar Is Een Koelkast
Het gemiddelde gewicht van een koelkast varieert tussen 90 kilo en 180 kilo. Nieuwe moderne koelkasten wegen vaak niet zwaarder dan 100 kilo. Het gewicht van een koelkast is heel afhankelijk van het type.

Hoe zwaar weegt een Amerikaanse koelkast?

Verschil 7: plaatsing en inbouwen – Een Amerikaanse koelkast heeft de ventilatie aan de onderzijde van de koelkast (in de plint). Daar wordt zowel lucht aan- als ook afgezogen. Dit in tegenstelling tot een Koreaanse koelkast. Door dit systeem kan een Amerikaanse koelkast dan ook strak tegen de achtermuur geplaatst worden.

Hoe groot is een normale koelkast?

Amerikaanse koelkasten, koel-vriescombinaties, inbouwkoelkasten en tafelmodellen, koelkasten zijn er in allerlei soorten en afmetingen. Amerikaanse koelkasten zijn vanwege de dubbele deuren erg breed, hierdoor zijn ze een indrukwekkende verschijning in je keuken.

 1. Een tafelmodel-koelkast is juist klein en past daardoor makkelijk in een kleinere keuken, studentenkamer of camper.
 2. Welke grootte je ook kiest, meet de ruimte die je hebt goed op, zodat je het juiste formaat koopt.
 3. De meeste koelkasten hebben een standaardhoogte tussen de 140 en 200 centimeter.
 4. Je kunt kiezen uit een hoogte van 140, 160, 180 of 200 centimeter.

De gemiddelde breedte is 50 tot 90 centimeter. Een koelkast is meestal tussen de 50 en 80 centimeter diep. MediaMarkt heeft ijskasten van allerlei merken en in veel verschillende afmetingen. Elke koelkast heeft zijn eigen pluspunten en eigenschappen, er is altijd een grootte te vinden die bij jou past.

Kan een koelkast tegen de muur staan?

Advies over koelkasten en vriezers. Elektro Loeters zoekt het beste uit voor u!

Elektro Loeters geeft jou 4 tips bij de plaatsing van een koelkast of diepvries Niet enkel een energiezuinig toestel is van belang, maar ook de ruimte waar u uw koelkast plaatst zorgt voor een beter rendement. TIP 1: kamertemperatuur

Te hoge temperaturen in de zomer of te lage temperaturen in de winter kunnen de goede werking van uw toestel verhinderen en het toestel zelfs beschadigen. Vermijd dus balkons, veranda’s en terrassen. Let er ook op dat het toestel niet in direct zonlicht staat en plaats het niet te dicht tegen warmtebronnen zoals kookvuren, ovens, radiatoren en verwarmingstoestellen.

TIP 2: geen te vochtige ruimtes Overmatig vocht kan elektrische schokken en stroompannes veroorzaken. Plaats uw koelkast of diepvriezer dus ver genoeg van waterkranen en zeker niet in vochtige ruimtes. Vermijd ook om twee toestellen vlak naast elkaar te plaatsen, want dat verhoogt de kans op condensvorming aanzienlijk.

TIP 3: voldoende ventilatie Zorg dat de warmte die achter uw koelkast of diepvriezer vrijkomt, gemakkelijk weg kan. Plaats een vrijstaand toestel daarom nooit vlak tegen een muur, maar houd een spatie van 8 à 10 cm over. Dit leidt tot betere koelresultaten en bijgevolg minder energiekosten.

 • Veel koelkasten worden geleverd met een “spacer”.
 • Deze “spacers” dienen als een soort stop bij het plaatsen van uw koelkast.
 • U kunt uw koelkast zo ver tegen de muur zetten totdat de spacers de muur raken.
 • Op deze manier heeft de koelkast nog genoeg ruimte aan de achterkant.
 • TIP 4: stabiel transport Zorg er ook voor dat het toestel waterpas staat op een vlakke ondergrond.

Indien mogelijk mag u de voetsteunen zelfs zo instellen dat het toestel licht achterover helt. Zo bent u er immers zeker van dat de deur goed sluit en vermijdt u energieverspilling. De koelvloeistof achteraan uw toestel wordt flink dooreengeschud bij een levering of een verhuis.

 1. In die mate zelfs, dat er een kleine hoeveelheid olie in het koelingscircuit terecht is gekomen.
 2. Geef de olie ruimschoots de tijd om terug naar de motor te vloeien vooraleer u uw toestel aanzet.
 3. Anders kan het toestel beschadigd raken.
 4. De aangeraden rusttijd verschilt per toestel en staat normaal gezien in de handleiding.

Wordt dit niet vermeld of bent u de handleiding kwijt? Wacht dan voor de zekerheid 8 uur vooraleer u het toestel weer aanzet. : Advies over koelkasten en vriezers. Elektro Loeters zoekt het beste uit voor u!

Hoeveel gewicht kan er op een koelkast?

Het draagvermogen van versterkte glazen koelkastplanken is 100 KG. Alle koelkasten beschikken over deze versterkte koelkastplanken.

Hoeveel weegt een Samsung koelkast?

RS7547BHCSP SAMSUNG Side by side koelkast

Algemene kenmerken
Bouw Vrijstaand
Gewicht 116 kg
Gewicht verpakking 118.5 kg
Hoogte 178.9 cm

Hoe verplaats je een koelkast?

Hoe verplaats je een koelkast? Geschreven door Marijn 21 maart 2023 13.53 Voordat je een koelkast verplaatst, zijn een aantal stappen noodzakelijk. Denk aan het leegmaken van je koelkast, het eventueel ontdooien van de vriesruimte en het rechtop verplaatsen van de koelkast. In dit artikel leggen we je in 5 stappen uit hoe je dit het beste doet. Met de onderstaande 5 stappen verplaats je je koelkast veilig, zodat deze geen schade oploopt.

Stap 1. Maak de koelkast leeg Stap 2. Ontdooi het vriesvak Stap 3. Zet losse onderdelen vast Stap 4. Draai de poten omhoog Stap 5. Vervoer je koelkast staand

Allereerst maak je je koelkast leeg. Bewaar je boodschappen tijdelijk in een andere koelkast of in een koelbox met koelelementen. In de winter kun je je etenswaren ook tijdelijk buiten bewaren. Met een sopje maak je gelijk de binnenkant schoon. Heeft je koelkast een vriesvak of -gedeelte? Deze moet je ook ontdooien voordat je het apparaat verplaatst. Hoe lang het ontdooien duurt, hangt af van de grootte van het vriesvak. Voer deze klus daarom niet uit op de dag van de verplaatsing zelf, maar een dag van tevoren. Haal de lades en draagplateaus uit de koelkast of plak ze vast met plakband of tape. Zo voorkom je dat ze tijdens het vervoer gaan schuiven en je koelkast van binnen beschadigen. Zet de koelkastdeur vast met een spanband, zodat deze gesloten blijft. Het snoer van de stekker bind je met een touw vast, zodat deze nergens tegenaan komt en niet beschadigt raakt. Voordat je de koelkast verplaatst, draai je de verstelpoten omhoog. Deze zitten aan de voorkant van de koelkast. Zo zorg je ervoor dat je vloer mooi blijft tijdens het verplaatsen. Een koelkast verplaats je bij voorkeur staand met een steekwagen of tilband. Wanneer je hem schuin of liggend verplaatst, komt er olie in de compressor terecht, wat schade aan je koelkast veroorzaakt. Zodra de koelkast op de gewenste plek staat, sluit en zet je het apparaat aan.

Wat is het beste merk koelkast?

Inhoudsopgave –

Wat kun je met een koelkast? Welke soorten koelkasten zijn er? Welke functies heeft een koelkast? Groot vs klein vs mini Welke merken maken de beste koelkasten? Koelkast schoonmaken

Je gaat een koelkast kopen! Kies je voor een compact tafelmodel ijskast, een inbouwkoelkast die naadloos aansluit bij je keuken of ga je voor een groot vrijstaand model met een hippe retro look? Er is zo veel waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe ijskast.

 • Heb je er al over nagedacht of je een gewone koelkast of een koelvriescombinatie zoekt? En wil je dan een upside down model,een dubbeldeurs Amerikaanse koelkast of een horeca-koelkast in stoer RVS? Er is zo veel keuze! Vergelijk hier het aanbod en vind de koelkast die het beste bij jou past.
 • Een koelkast is meer dan alleen een plek om je eten koel te houden: het kan een aanwinst zijn voor je keuken.

Tegenwoordig heb je de keuze uit enorm veel formaten, modellen en kleuren,van een tafelmodel vrijstaande koelkast tot een flinke dubbeldeurs inbouw-koelkast. Steeds meer mensen kiezen voor een koelvriescombinatie omdat dit ruimte bespaart. Ook populair zijn grote Amerikaanse koelkasten voorzien van leuke extra’s, zoals een ijsblokjesmaker of een watertap voor gekoeld drinkwater. De eerste stap bij het bepalen van je keuze voor de beste koelkast voor jou, is de vraag of je een vrijstaande koelkast of een inbouw-koelkast zoekt. Vrijstaande koelkasten kun je overal waar je maar wilt neerzetten en zijn verkrijgbaar in alle denkbare uitvoeringen: als grote koelkast, als tafelmodel en als kleine camping-koelkast.

See also:  Wat Heb Je Nodig Om Brood Te Maken?

Vooral de retro koelkast (o.a. van Smeg) is erg populair. De kleinst verkrijgbare koelkast is de barkoelkast, met zo’n 30 tot 40 liter inhoud. Een barmodel koelkast is een heel kleine koelkast die je wel in hotelkamers ziet als minibar. Dit model is bijzonder geschikt voor op de camping, vakantiehuis of studentenkamer.

Inbouwkoelkasten worden keurig weggewerkt in een keukenkast of achter een keukenkast-deurtje. Ze zijn verkrijgbaar als kastmodel en koel-vriescombinatie. Let bij het kopen van een inbouwkoelkast altijd goed op het type deurscharnier. Dit moeten speciale inbouw-deurscharnieren zijn, anders wil de deur van je nieuwe koelkast straks niet open.

 • Een koel-vriescombinatie heeft een koeldeel en een vriesdeel met elk een eigen deur.
 • Let op: sommige modellen hebben slechts een 2-sterrenvriezer waarin je alleen producten kunt bewaren die al bevroren zijn.
 • Om etenswaren in te kunnen vriezer, heb je een 4-sterren vriezer nodig.
 • Het koeldeel zit bij deze koelkast boven en het vriesdeel onder.

Dit heet een upside-down-model, omdat vroeger de vriezer vaak boven zat. Veel koel-vriescombinaties hebben twee thermostaten, waardoor je het koel- en vriesdeel los van elkaar kunt aan- en uitzetten, bedienen en instellen. Zo kun je de temperatuur beter regelen.

Oel-vriescombinatie met 1 thermostaat kunnen dit niet. Amerikaanse koelkasten zijn ook koel- vriescombinaties, maar dan met de deuren naast elkaar in plaats van boven elkaar. Sommige modellen hebben een ‘door-in-door’, een apart deurtje in de koelkastdeur waar je de meest gebruikte spullen in kunt opbergen zonder de grote deur te openen.

Zo verlies je minder kou.Ook populair is de koelkast met ice-dispenser die ijskoud water en (crushed) ijsblokjes geeft. Voor deze functie moet de koelkast echter wel aangesloten zijn op de waterleiding, of moet er een apart waterreservoir worden geplaatst. Koelkasten worden steeds geavanceerder. De ouderwetse ijskast is langzaam aan het transformeren in een smart apparaat. Zo heeft Siemens een Home Connect-koelkast met camera’s die een foto van de inhoud van de koelkast naar je smartphone of tablet sturen.

Je kunt dan in de winkel zien wat je nog in de koelkast hebt staan. De Samsung Family Hub koelkast maakt en stuurt ook foto’s en heeft een ingebouwd tablet in de deur dat is aangesloten op het internet. De tablet maakt foto’s van je voorraad en laat video’s van recepten zien. Maar er zijn meer nuttige verbeteringen aangebracht.

De klassieke koelkast met vriesvak wordt ingehaald door de koelkast met vrieslade, die veel overzichtelijker en groter is. Ook de temperatuur van de voedingswaren is steeds beter te regelen. In een klassieke koelkast verschilt de temperatuur van plaats tot plaats.Vaak is het onderin kouder dan bovenin, en worden producten in de deur (die natuurlijk steeds open gaat) het warmst.

Steeds meer koelkasten hebben een luchtcirculatie-systeem waardoor de temperatuur in de koelkast overal gelijk is. Deze technieken hebben per merk een andere naam, zoals PowerCooling, MultiAirFlow en AirFlowCooling. Ook zijn er koelkasten met verschillende klimaatzones (ook wel vershoudzones genoemd) voor het bewaren van groenten, fruit, vlees en vis.

Een voorbeeld van zo’n klimaatzone is de nul-gradenzone; een apart vak dat afgesloten is van de rest van de koelkast en zodoende een eigen temperatuur heeft. Het voordeel van zo’n compartiment is dat je daarbinnen de temperatuur dusdanig laag kunt zetten dat de rest van de koelkast iets minder koud hoeft te staan.

 • En daarmee kun je natuurlijk flink energie besparen! Er bestaan ook klimaatzones met een andere luchtvochtigheid dan rest van de koelkast.
 • Dit is vooral handig voor het bewaren van sommige soorten groenten, die daarmee langer vers blijven.
 • Veel koel-vriescombinaties zijn voorzien van No frost techniek.

Dit haalt het vocht uit de lucht in de vriezer en de koelkast waardoor er geen ijsafzetting ontstaat en je hem dus niet meer hoeft te ontdooien. No frost kost wel wat vriezerruimte en de koelkast maakt iets meer geluid. Koelkastfabrikanten introduceren ook steeds vaker flexibiliteit in de koelvriesruimte.

 • Zo heeft Beko op sommige modellen een Multi-Zone die je als koelruimte én als vriesruimte kunt gebruiken.
 • De meeste koelkasten koelen middels cycli.
 • Als de temperatuur te ver oploopt, slaat de compressor aan en daalt de temperatuur in de koelkast.
 • Het probleem is dat de temperatuur in een koelkast dus nogal fluctueert.

Ook vraagt deze manier van koelen vrij veel energie. Zodoende worden steeds meer koelkasten uitgerust met zogenoemde invertermotoren. Deze koelen niet met cycli, maar staan constant aan. Hiermee verbruik je minder energie en voorkom je temperatuurschommelingen.

Dat de motor constant aanstaat, betekent echter wel dat je koelkast altijd geluid maakt. Sommige mensen moeten hier even aan wennen. Ten slotte bespreken we de superkoel- of supervriesfunctie van moderne koelkasten. Met deze functie is het mogelijk grote hoeveelheden boodschappen snel af te koelen of in te vriezen.

Om etenswaar beter te behouden, is het belangrijk dat je deze snel kunt afkoelen. Je schakelt deze functie in op het moment dat je boodschappen gaat doen. De temperatuur zakt dan tijdelijk. Het voordeel van superkoelen en supervriezen is dat de boodschappen die je in de koelkast legt extra snel op de juiste temperatuur komen en dat producten die al in de koelkast lagen niet te veel van temperatuur veranderen.

Bij het kopen van een koelkast kijk je natuurlijk naar de afmetingen. Uiteraard moet de koelkast wel in je huis passen. Meet daarom van tevoren altijd de hoogte, breedte en diepte van de ruimte waar je de koelkast wilt zetten. Voor een inbouw-koelkast moet je goed de nismaten opmeten, zodat je er zeker van bent dat je koelkast straks past.

Naast de beschikbare ruimte spelen ook jouw behoeften mee. Wil je alleen drankjes koelen of zoek je een klein koelkastje voor je vakantiehuis of caravan, dan is een barmodel (mini)koelkast met een inhoud van zo’n 30 tot 50 liter voldoende. Minikoelkasten zijn gemiddeld 60 cm hoog, 50 cm breed en 55 cm diep. De inhoud van een tafelmodel koelkast bedraagt gemiddeld zo’n 150 liter. Je kunt er dagelijkse boodschappen voor 1 tot 2 personen in kwijt. Ben je met 3 tot 5 personen thuis, dan heb je een grote koelkast nodig; een kastmodel of een koel-vriescombinatie.

 • Deze is minimaal 90 cm hoog heeft een koelkastinhoud van gemiddeld 250 liter.
 • He grootste formaat koelkast is een Amerikaanse koelkast.
 • Deze zijn verkrijgbaar in allerlei maten, met een koelruimte variërend van 250 tot 600 liter.
 • Omdat een koelkast dag en nacht is ingeschakeld, verbruikt hij aardig wat energie.

Kijk bij de aanschaf van een nieuwe koelkast dus ook naar de energieklasse. Sinds 1 maart 2021 zijn er nieuwe energielabels voor de koel- en vrieskasten. Het nieuwe label B, C of D is ongeveer te vergelijken met het oude A+++. En wat nu label F is, was voorheen A+.

Voor een degelijke koelkast met een goede prijs-kwaliteitverhouding kun je terecht bij bekende merken als Beko, Electrolux, Proline en Indesit. In het topsegment kun je veel extra’s verwachten van Liebherr, Siemens, Atag, Miele en Bosch. Zo zijn koelkasten van deze merken voorzien van bijvoorbeeld aparte klimaatvakken, luchtvochtigheidszones en antibacteriële wanden.

Voor apart (retro) design kom je uit bij merken als Smeg en Boretti.Gram heeft horecakoelkasten. Ook Whirlpool is een bekend merk. Voor de hygiëne in de keuken is het belangrijk de koelkast maandelijks schoon te maken en jaarlijks de vriezer te ontdooien. Kies je een koelkast met No frost, dan ontstaat er geen ijs en kun je dit klusje overslaan. Schoonmaken is simpel: alle losse onderdelen van de koelkast, zoals flessenhouder en groentenlades en vershoudlades kun je afwassen met afwasmiddel en heet water.

Maak de binnenkant van de koelkast schoon met een (microvezel)doekje en een sopje van een halve emmer water met drie eetlepels soda.Soda maakt niet alleen schoon, maar neutraliseert ook eventuele nare luchtjes. Vergeet het afvoergaatje in de achterwand niet: je kunt het schoonmaken met een wattenstaafje.

Ook tussen de plooien van het afsluitrubber kan zich viezigheid ophopen. Je kunt dit wegpoetsen met een doekje met wat afwasmiddel.Zit het vuil erg diep, gebruik dan –voorzichtig- een saté-prikker. Als je wat talkpoeder op de rubbers smeert blijven ze zacht en kan er geen vuil aankoeken.

See also:  Wat Is De Koudste Stand Koelkast?

Hoe lang doe je gemiddeld met een koelkast?

Dit verschilt uiteraard voor elke koelkast, maar een gemiddelde koelkast gaat ongeveer 6 tot 7 jaar mee. Duurdere koelkasten gaan vaak 2 keer zo lang mee en kunnen het wel 15 jaar volhouden. Duurdere koelkasten gaan langer mee omdat de bouwkwaliteit een stuk beter is.

Waarom kan een koelkast niet in de schuur?

Wil je de biervoorraad altijd koud houden, dan kan een koelkast in de schuur of een koelkast in de garage uitkomst bieden. Echter, een niet geïsoleerde of onverwarmde schuur of garage is geen optimale plek: dan is het net alsof je koelkast buiten staat.

De meeste koelkasten werken niet meer goed als de omgevingstemperatuur lager is dan 10 graden Celsius. Een koelkast buiten in de winter zal zeker te koud worden. Als de omgevingstemperatuur te laag of juist te hoog is, kan de temperatuur in het apparaat te ver oplopen en zorgen voor een hoog energieverbruik.

Door vocht of condens kunnen elektrische onderdelen van zo’n ‘buiten-koelkast’ na een tijdje stukgaan. De omgevingstemperatuur van de ruimte waarin je de koelkast gaat zetten is dus belangrijk. Meestal is de garage een stuk kouder dan je keuken. Maar vergis je niet, in de keuken kan een koelkast naast verwarming of fornuis juist weer veel te warm worden! Daarom is het ook beter om je koelkast nooit neer te zetten op een plek waar direct zonlicht op valt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig koelkasten die speciaal geschikt zijn voor wat warmere of koudere ruimtes. Dat kun je aflezen aan de klimaatklasse. Temperatuur ruimte Is de omgevingstemperatuur minimaal 10 graden Celsius en maximaal 32 graden Celsius, kies dan voor klimaatklasse SN. Wordt het erg warm op de plek waar je de koelkast zet, kies dan voor klimaatklasse ST (16 tot 38 graden Celsius) of T (16 tot 43 graden Celsius).

De combinatie SN-ST betekent dat het apparaat geschikt is voor omgevingstemperaturen van 10 tot 38 graden Celsius en de combinatie SN-T voor omgevingstemperaturen van 10 tot 43 graden Celsius. Kortom, voor de garage kun je afhankelijk van de maximale omgevingstemperatuur kiezen voor klimaatklasse SN, SN-T of SN-ST. Hoewel je ook een 0 graden koelkast kunt kopen, betekent dit niet dat je deze koelkast in een ijskoude ruimte kunt zetten. Een 0 graden koelkast heeft alleen een 0 graden zone waarmee je groenten langer goed kunt houden. Wil je toch een koelkast in de schuur zetten, gebruik hem dan niet het hele jaar door.

 1. Zet het apparaat in de hete zomermaanden en in de koude wintermaanden uit of in een andere ruimte.
 2. Oelkast in schuur koelt niet meer Als het rond de koelkast vriest, wordt de temperatuur in de koelkast juist hoger.
 3. Dit leidt tot een hoger energieverbruik en dus een hogere stroomrekening.
 4. Na verloop van tijd kunnen er onderdelen in de koelkast kapot gaan, en zal hij op een bepaald moment helemaal niet meer koelen.

Het is dus niet aan te raden om een werkende koelkast in een onverwarmde schuur te zetten. Trek je de stekker uit het stopcontact, dan kun je natuurlijk wel een koelkast in schuur opslaan. Laat de deur van de koelkast wel een stukje openstaan, om schimmel te voorkomen.

 1. Twee thermostaten Ga je een koelvrieskast kopen die je in de schuur wilt zetten, let er dan op dat hij twee thermostaten heeft waarmee de temperatuur van het koeldeel en van het vriesdeel apart van elkaar kunnen worden ingesteld.
 2. Bij een koelvrieskast met maar één thermostaat zit de temperatuurmeter in het koeldeel.

Als het in de schuur net zo koud wordt als in de koelkast, stopt het apparaat met koelen én met vriezen. Met twee thermostaten blijft de vriezer in zo’n geval tenminste wél werken. Koelkasten zijn ingedeeld in klimaatklassen. De klasse van een koelkast geeft aan bij welke minimumtemperatuur en maximumtemperatuur de koel- en vriesfunctie goed blijft werken.

Echter, de klimaatklassen van koelkasten lopen van minimaal 10 graden Celsius tot maximaal 43 graden Celsius. Zet je een koelkast in de winter in een niet-geïsoleerde of onverwarmde ruimte, dan zal de temperatuur zeker lager worden dan 10 graden. Een koelkast in een koude garage zetten is dus geen goed idee.

Je kunt er ook voor kiezen om de garage te isoleren. Ben je een beetje handig, dan kun je dit zelf doen door isolatiemateriaal (bijvoorbeeld glaswol of piepschuim) tegen de stenen muur aan te doen, daarna vochtwerende folie en daarna een voorzetwand. Zelfs een houten schuur isoleren is niet heel erg moeilijk.

Kunnen alle koelkasten in de schuur?

Wil je je koelkast of vriezer in het schuurtje, tuinhuis, de berging of garage neerzetten? Controleer dan middels de klimaatklasse of jouw koelkast of vriezer daarvoor geschikt is. De klimaatklasse van een koelkast geeft aan bij welke minimale en maximale omgevingstemperatuur de koelkast of vriezer goed werkt.

Zomer In de zomer wil je voorkomen dat je koelkast of vriezer op een te warme plek staat. Het toestel verbruikt dan meer energie omdat het harder moet werken om op temperatuur te blijven. Winter In de winter wil je de koelkast, vriezer of koelvriescombinatie juist niet op een plek neerzetten waar de omgevingstemperatuur lager wordt dan de klimaatklasse van jouw toestel.

Doe je dat wel, dan kan een juiste werking niet gegarandeerd worden of veroorzaakt het mogelijk een storing. Uitgebreide informatie over de klimaatklasse en omgevingstemperatuur voor jouw koelkast of vriezer staat in de handleiding. Hoe herken ik de klimaatklasse? De klimaatklasse staat op het typeplaatje, deze sticker vind je links onderin naast de onderste lade (bij de koelkast is dit meestal de groentelade).

1. Sub Normal 10 – 32°C SN
2. Normal 16 – 32°C N
3. Sub Tropical 16 – 38°C ST
4. Tropical 16 – 43°C T

Staat er een combinatie van klimaatklassen op het typeplaatje, bijvoorbeeld SN-ST dan geldt de laagste minimale temperatuur en de hoogste maximale temperatuur. Bij SN-ST is de minimale omgevingstemperatuur 10°C en maximaal 38°C. Bijvoorbeeld: De klimaatklasse is rood omrand op deze voorbeeld typeplaatjes. Koelkasten en vriezers met de klimaatklasse SN-T zijn het meest geschikt om in de schuur neer zetten. De SN-T betekent dat de koelkast of vriezer goed blijft werken in een omgeving van minimaal 10°C en maximaal 43°C. Goed om te weten: Bij ATAG verkopen wij geen koelvriescombinaties die geschikt zijn om in een ruimte te kunnen staan waar de temperatuur kan dalen tot onder de 5°C.

Hoeveel gewicht op glasplaat koelkast?

Beko RCHA270K30XBN kenmerken – Led Illumination® Soms is het lastig om alles in de koelkast te kunnen zien, vooral in de hoeken en achterin. Met Led Illumination® wordt de koelkast bovenin en bij elk rek met ledlampjes verlicht, zodat je de hele inhoud duidelijk kunt zien.

 1. Bovendien is ledverlichting energiezuiniger dan standaard verlichting.
 2. Omkeerbare deur Aan welke kant de deur van de koelkast moet opengaan, is afhankelijk van de indeling van de keuken.
 3. Met de omkeerbare deur kunnen de scharnieren zowel links als rechts worden geplaatst, dus bepaal je zelf naar welke kant de deur opengaat.
See also:  Hoe Lang Stamppot Bewaren In Koelkast?

Om nog meer koelruimte te creëren kun je twee koelkasten naast elkaar zetten en de deur van een van beide omkeren. Veiligheidsglas Maak je dankzij het veiligheidsglas geen zorgen als je een enorm grote en zware pot in de koelkast wilt zetten. De platen van gehard veiligheidsglas kunnen een gewicht tot 25 kg dragen.

Kan ik een tafelmodel koelkast op een vriezer kast zetten?

Het is niet aan te raden om twee apparaten op elkaar te plaatsen. Een uitleg van de effecten en gebruiksproblemen: Een koelkast koelt niet en een vrieskast vriest niet maar deze apparaten voeren warmte af. Het onderste apparaat, bijna altijd de vrieskast, zal de koelkast ‘voorverwarmen.

Hoeveel weegt een Smeg koelkast?

FAB28LX1 SMEG Koelkast

Algemene kenmerken
Bouw Vrijstaand
Gewicht 71 kg
Hoogte 151 cm
nis hoogte vrijstaand

Wat weegt een vriezer?

Wat is een tafelmodel vriezer? – Dit is een kleine vriezer die je overal kunt plaatsen in je huis. Het is dus een vrijstaande vrieskast die je niet hoeft in te bouwen. De vrieskast heeft een deur en bij sommige modellen kun je de deur van richting veranderen. Dus het deurtje kan dan links- of rechtsom open gemaakt worden. Let bij de aanschaf van een tafelmodel vriezer op de volgende punten:

Bruto inhoud in liters : 30 liter is mini, 50 liter is klein, 80 liter is standaard en 100 liter is groot. Geluid : Je wil de vriezer niet horen als je deze op zolder of in je keuken hebt staan. Doorgaans produceren de relatief stillen vriezers zo’n 42 dB. Aantal lades : Hoeveel lades heb je beschikbaar om je producten in te bewaren? Doorgaans hebben tafelmodel vriezers 2 tot 3 laden. Ontdooien : Bekijk hoe vaak je de vriezer per jaar dient te ontdooien. Lengte kabel : Waar wil je de vriezer plaatsen? En is hier een stroomvoorziening? Ga uit van een snoerlengte van zo’n 1,5 tot 2 meter. Energielabel : Hoeveel stroom verbruikt de vriezer? Voor een zuinige vriezer kies je het beste voor A++ (energieverbruik per jaar: 142 kWh) of hoger. Gewicht en formaat : Bekijk hoe zwaar en hoe groot een tafelmodel vriezer is. Een 85 liter model is ongeveer 32 kilogram zwaar en heeft een formaat van h*b*d -> 85 cm *55 cm * 58 cm.

Let bij de aanschaf van je vriezer op dat je niet per ongeluk een kleine koelkast met vriezer aanschaft. Verschillende formaten diepvriezers

Hoever koelkast van de muur?

Cookie-instellingen – HIER.nu maakt standaard gebruik van functionele en analytische cookies die nodig zijn om de website te laten functioneren en te optimaliseren. Daarnaast maken wij gebruik van tracking cookies om doorgeplaatste content en relevante advertenties te kunnen tonen. Kies de cookies die je wilt toestaan op deze website: Wist je dat de achterkant van je koelkast minimaal 10 centimeter van de muur af moet staan? We leggen uit waarom. Een koelkast moet hard werken om het binnenin het apparaat koud te krijgen en houden. Bij dat proces komt ook warmte vrij. De warme lucht die de koelkast produceert komt er via het rooster, dat vaak aan de achterkant zit, weer uit. Download onze gratis gids met de 20 beste tips om energie te besparen in huis! Leer hoe je eenvoudig stroom & gas bespaart en krijg praktische tips in begrijpelijke taal. Stuur mij de gids Zorg ervoor dat de achterkant van de koelkast minimaal 10 centimeter van de muur af staat, zodat de warme lucht makkelijk weg kan stromen.

Is Samsung een goed merk koelkast?

Beste uit de Test: Samsung RB37J5029SS EF – De koelkast van Samsung is een uitstekende koelkast. Hij kan goed tegen een warme en koude omgeving en is dus heel geschikt om neer te zetten in je garage of schuur. Boodschappen kan hij snel op temperatuur brengen.

 1. Ideaal als je snel van een koud drankje wilt genieten.
 2. Verder is hij zeer energiezuinig en ook nog eens heel stil.
 3. Nadeel van deze Samsung-koelkast is dat hij weinig plateaus heeft voor je eten en drinken.
 4. Ook de groentela en de lades van de vriezer zijn niet optimaal.
 5. Je trekt ze er makkelijk te ver uit.

Je kunt de koelkast lastig schoonmaken omdat de rail van de lade vastgeschroefd zit en je de voorkant niet kunt verwijderen. De Samsung heeft een snelvriesfunctie waarmee je voedsel extra snel invriest. Helaas werkt dit niet optimaal en voegt hij niet veel toe aan de normale vriesfunctie. Foto: De Consumentenbond

Hoe vervoer je een Amerikaanse koelkast?

Hoe verplaats je een Amerikaanse koelkast? Geschreven door Caitlin 21 maart 2023 14.20 Een Amerikaanse koelkast verplaatsen is door zijn gewicht misschien niet iets waar je naar uitkijkt. Gelukkig zijn er tips waardoor het eenvoudiger wordt. Door de deuren te demonteren wordt de koelkast een stuk lichter en is hij gemakkelijker te verplaatsen. Om jouw Amerikaanse koelkast zo eenvoudig mogelijk op de juiste plek te krijgen, volg je onderstaande 3 stappen.

Stap 1. Demonteer de deuren Stap 2. Zet de koelkast op de juiste plek Stap 3. Monteer de deuren

Om de Amerikaanse koelkast minder groot en zwaar te maken, demonteer je als eerste de deuren. Heeft de koelkast een waterdispenser? Ontkoppel als eerst de waterslang als deze al gekoppeld is om lekkage te voorkomen. Je vindt deze aan de onderzijde bij de deur. Nu de deuren verwijderd zijn, is de koelkast lichter en makkelijker te tillen. Om de koelkast gemakkelijk te verplaatsen, raden wij een steekkar aan. Zet de koelkast via de zijkant op de steekkar en niet met de achterkant om schade te voorkomen. Rijd de koelkast naar de plek waar je hem gaat plaatsen. Als de koelkast op de juiste plek staat, is het tijd om de deuren weer te monteren. Vergeet ook de waterleiding niet koppelen wanneer je koelkast een dispenser heeft. Haak de deur eerst aan het onderste scharnier vast. Plaats daarna het bovenste scharnier en zet deze vast met de klem.

Kan je een Amerikaanse koelkast liggend vervoeren?

Koelkast vervoeren Het is geen probleem als je de koelkast liggend vervoert. Zet de koelkast thuis rechtop. Na het vervoeren moet je even wachten met aanzetten: laat hem ongeveer 4 uur staan voor je hem aanzet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof.

Hoe groot is een Amerikaanse koelkast?

Afmetingen 1-deurs koelkast – De hoogte van een 1-deurs koelkast varieert tussen de 75 en 190 centimeter. De breedte zit tussen de 54 en 60 centimeter, en de diepte tussen de 55 en 80 centimeter.

Heel laag: lager dan 90 centimeter. Laag: tussen de 90 en 150 centimeter. Gemiddeld: tussen de 150 en 180 centimeter. Hoog: hoger dan 180 centimeter.

Vanwege de verschillende groottes is het model voor elk huishouden geschikt. Houd er rekening mee dat de meeste modellen geen vriesvak hebben.

Hoe bouw je een Amerikaanse koelkast in?

Als je de Amerikaanse koelkast in een nis wilt inbouwen is voldoende ventilatieruimte rondom de koelkast daarom belangrijk. In de inbouwtekening vind je hoeveel ruimte er minimaal aan de zijkanten en achterzijde nodig is. We adviseren hier meestal tussen de 5 en 10 cm.