HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Oud Is Mijn Liebherr Koelkast?

Hoe Oud Is Mijn Liebherr Koelkast
U vindt dit nummer op het typeplaatje van uw apparaat, dat zich aan de linkerbinnenzijde van vrijstaande apparaten bevindt of aan de rechterbuitenzijde van vrieskisten.

Hoe kun je zien hoe oud je koelkast is?

Dikwijls staat ook de productiedatum op de sticker, als de koelkast niet is ingebouwd kun je ook achter op de koelkast zoeken naar een sticker met gegevens (bijvoorbeeld op de compressor).

Welke Liebherr vriezer heb ik?

Waar kun je het typeplaatje vinden? – Bij bijna alle Liebherr apparaten bevindt het typeplaatje zich op de linker binnenwand. Het kan zijn dat je een van de laden moet verwijderen om het plaatje te kunnen zien. De vrieskisten vormen een uitzondering, bij diepvrieskisten is het plaatje op de rechter buitenwand geplaatst. In onderstaand overzicht is te zien waar je het typeplaatje kunt terugvinden. Hieronder vind je een voorbeeld van een typeplaatje. Het typenummer (of modelnummer) staat linksboven en is altijd een combinatie van een aantal letters en vier cijfers, gevolgd door een indexnummer. Het serienummer dat uit 9 cijfers bestaat, staat rechtsonder. Bij veel nieuwe apparaten kunt u het serienummer ook via het display terugvinden.

Hoe lang moet een Liebherr koelkast staan na vervoer?

Zet de koelkast thuis rechtop. Na het vervoeren moet je even wachten met aanzetten: laat hem ongeveer 4 uur staan voor je hem aanzet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof.

Waar kun je zien welk type koelkast je hebt?

Waar kan ik het typenummer van mijn koelkast vinden? – Het type- of modelnummer kun je vinden op het typeplaatje van de koelkast. Het typeplaatje vind je meestal links op de bodem, bij de groentelades. Kun je het hier niet vinden, dan kan het ook zijn dat het plaatje aan de zijkant of aan de achterkant zit.

Hoe lang gaat een Liebherr vriezer mee?

Zo lang gaat een vriezer mee – Een vriezer gaat ongeveer, Omdat een vriezer zo’n lange tijd mee kan gaan, is het zonde om niet te investeren in een model dat energiezuiniger is. Misschien lijken de verschillen op je energierekening tussen een zuinig model en een minder zuinig model klein, over een periode van 15 tot zelfs 18 jaar genomen, kan je besparing al snel in een paar honderd euro lopen voor een zuinig model ten opzichte van een minder zuinig model.

Welke temperatuur koelkast Liebherr?

Is de temperatuur te koud ingesteld. In de koelkast moet het gemiddeld 5 tot 7°C zijn. Zijn er zo veel producten in de koelkast, dat de lucht niet goed kan circuleren.

Wat is beter Bosch of Liebherr?

Welke vrieskast? Bosch of Liebherr? Ter vervanging van een oude, te kleine, (Liebherr) tafelvrieskast, zijn wij op zoek naar een nieuwe grotere vrieskast. Budget is ca 1200 euro Het beoogde gebruik is voor een gezin met 4 personen (en een moestuin). Het apparaat komt in de bijkeuken te staan. Specifieke wensen:

Goede no-frostInhoud 360 literA+++Breedte 70 cm (ivm bredere laden)

Op dit moment hebben we 3 apparaten op het oog:

Bosch Serie 6 | GSN54AW45 GSN58AW45Liebherr GN 5215Liebherr GNP 5255

De beste vrieskast lijkt me zonder twijfel de GNP 5255: laagste verbruik met 32,40 €/jaar en beste bouwkwaliteit. Prijs is echter ook de hoogste van de 3: €1449. De GN 5215 is 250 euro goedkoper, maar het verbruik is iets hoger met 40,20 €/jaar. Dat verschil verdien je niet terug tijdens de levensduur van de vriezer.

Van beide Liebherrs gaat de voorkeur nu uit naar deze. Vanwege de lagere prijs en vergelijkbare bouwkwaliteit op de laden na (geen telescopische rails). De Bosch is voor ons de outsider. Zit qua energieverbruik met 37,40 €/jaar tussen de beide Liebherrs in en is voor ca €900,- te vinden. Het hogere geluidsniveau (41 vs 38), lijkt me geen bezwaar omdat het apparaat in een afgesloten bijkeuken komt te staan.

Hoe is de kwaliteit van Bosch tov Liebherr en hoe goed is de no-frost functie van Bosch? Wat heeft de Liebherr GN 5215, wat de Bosch niet kan bieden? Ik ken de Bosch niet genoeg om daar iets zinnigs over te zeggen, zie dat de inhoud wel een aantal liters kleiner is dan de beide Liebherr kasten (323 vs 360 liter).

 • In jouw geval zou ik de GN 5215 gekozen hebben boven de duurdere GNP 5255.
 • Toegegeven, de laden op telescopische rails werken erg prettig, maar om daar €250 extra voor te betalen.
 • De GN 5215 is dan ietsje minder zuinig, maar nog steeds erg zuinig voor een kast van dit formaat.
 • Ik heb zelf de GNP 2855 (zeg het kleine broertje van 125 cm hoog / 60 cm breed) staan en die bevalt erg goed.
See also:  Hoe Lang Paprika Bewaren Koelkast?

Handig is de status LED in de deur die met een blauw lampje aangeeft dat alles in orde is. Mocht er een stroomstoring geweest zijn, dan knippert er een rood lampje en zal het display aangeven wat de hoogste temperatuur in de kast is geweest. En en mijn geval ook geen issue, maar het apparaat is echt fluisterstil.

Ik werk bij de importeur van Liebherr, maar schrijf bovenstaande op persoonlijke titel Ik ken de Bosch niet genoeg om daar iets zinnigs over te zeggen, zie dat de inhoud wel een aantal liters kleiner is dan de beide Liebherr kasten (323 vs 360 liter). In jouw geval zou ik de GN 5215 gekozen hebben boven de duurdere GNP 5255.

Toegegeven, de laden op telescopische rails werken erg prettig, maar om daar €250 extra voor te betalen. De GN 5215 is dan ietsje minder zuinig, maar nog steeds erg zuinig voor een kast van dit formaat. Ik heb zelf de GNP 2855 (zeg het kleine broertje van 125 cm hoog / 60 cm breed) staan en die bevalt erg goed.

 • Handig is de status LED in de deur die met een blauw lampje aangeeft dat alles in orde is.
 • Mocht er een stroomstoring geweest zijn, dan knippert er een rood lampje en zal het display aangeven wat de hoogste temperatuur in de kast is geweest.
 • En en mijn geval ook geen issue, maar het apparaat is echt fluisterstil.

Ik werk bij de importeur van Liebherr, maar schrijf bovenstaande op persoonlijke titel Keuze tussen Bosch en Liebherr zou in mijn geval altijd de Liebherr zijn. We hebben ze beide (gehad, de Liebherr hebben we na 17 jaar vervangen door een tafelmodel vrieskast omdat we aan één koel/vries combi wel genoeg hebben).

De Bosch is een leuke koelkast, de enige zwarte die we konden vinden, maar het liefst had ik toch weer een Liebherr. (onze vrieskist is ook Liebherr en die nieuwe tafelmodel vriezer is ook een Liebherr ) Je betaalt er misschien wat meer voor, maar ze blijven gewoon werken (ik denk de hele tijd dat die Bosch van ons uit elkaar valt.) Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods.

Cats have never forgotten this. Ben ik de enige die bijna 1500 euro voor een vriezer echt serieus veel geld vind? Heb zelf een IKEA koelkast en een IKEA vriezer en ook daarin worden en blijven mijn boodschappen gewoon koud Geen fancy dingen als no-frost e.d.

 • Maar om nou te zeggen dat ontdooien zoveel werk is.
 • Als het buiten vriest zet ik de lades buiten, even een ventilator voor de vriezer zetten en twee uurtjes later kunnen de boodschappen er weer in.
 • Zit er ook nog veel prijsverschil tussen A++ en A+++ ? Tegenwoordig gebruiken ze al vrij weinig stroom, misschien maak je het juist wel heel duur door specifiek een A+++ apparaat te willen hebben i.p.v.

A+ of A++ Nog een argument om geen loeiduur apparaat te willen is zodat je hem in de tussentijd nog eens kunt vervangen. De 17 jaar die de unit hierboven heeft geleefd is leuk, maar de techniek staat ook niet stil. Van het verbruik van zo’n oude unit had je in z’n 17e levensjaar vermoedelijk 2-3 nieuwere modellen kunnen laten draaien.

 • | ★ Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.
 • Als je voor Liebherr gaat kun je soms goedkoper uit zijn in Duitsland, kijk maar eens op de,
 • Wij kochten een Liebherr 90cm model inbouw koel/vries combi bij Mediamarkt net over de grens.
 • Bij Mediamarkt.
 • Nl was hij €799,00 en bij Mediamarkt.
See also:  Waar Smaakt Dragon Fruit Naar?

de was hij €499,00. Daar hadden wij zondermeer een halve tank benzine voor over om die uit Duitsland te halen. Ik ga persoonlijk dus ook voor Liebherr, dit is eigenlijk ‘het’ koel/vrieskastenmerk van de EU. Zelfs Miele durft het aan om hier zijn producties te laten maken.

Als 1 hond vecht om een been, dan is hij zeker schizofreen. Ik heb een A+++ combi bosch met low frost in mijn klompenhok staan. voor 30 euro per jaar heb ik het bier op 2graden en de frituur op -16 In mijn keuken zit een Ikea combi die is A+ op 7graden maar vreet 0,8kW terwijl mijn bosch 0,3kw vreet Ik mijn nieuwe keuken komt geen ikea rubbers ed zijn ook minder.

bosch/siemens is ook duits en goed Liebherr is ook de naam waar je voor betaald 2900Wp ZZW + 915Wp Z verwarmd met alfea extensa r32 8KW en 2x FTXC35, SWW Atlantic Explorer 3 200l Bedankt voor de reacties tot dusver. Vandaag ff in een winkel gaan voelen.

De laden van de dure Liebherr werken wel echt soepel. Maar niet 250-euro-soepel. Bij beide Liebherrs heb je het gevoel dat je een kluisdeur dicht gooit. De Bosch voelt dan wel goedkoper aan. Ook de laden voelen wat fragieler dan de ‘eenvoudige’ Liebherr. Kortom, ben er nog niet uit. Neig op dit moment iets meer naar de GN 5215.

Ik verwacht niet dat we daar spijt van gaan krijgen. Van de Bosch kan ik dat nog niet zeggen. : Bij beide Liebherrs heb je het gevoel dat je een kluisdeur dicht gooit. De Bosch voelt dan wel goedkoper aan. Dat is wel een goede. Vooral omdat het een grote vriezer is, wil je dat die deur absoluut goed sluit.

 • Met onze Bosch (koel/vries) hebben we nogal eens dat de deur toch niet goed gesloten is.
 • Hebben we met onze Liebherr nog nooit gehad.
 • Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods.
 • Cats have never forgotten this.
 • Bedankt voor de reacties tot dusver.
 • Vandaag ff in een winkel gaan voelen.
 • De laden van de dure Liebherr werken wel echt soepel.

Maar niet 250-euro-soepel. Bij beide Liebherrs heb je het gevoel dat je een kluisdeur dicht gooit. De Bosch voelt dan wel goedkoper aan. Ook de laden voelen wat fragieler dan de ‘eenvoudige’ Liebherr. Kortom, ben er nog niet uit. Neig op dit moment iets meer naar de GN 5215.

 • Ik verwacht niet dat we daar spijt van gaan krijgen.
 • Van de Bosch kan ik dat nog niet zeggen.
 • Even uit interesse, bij welke winkel heb je de beide Liebherrs kunnen zien? : Ben ik de enige die bijna 1500 euro voor een vriezer echt serieus veel geld vind? Heb zelf een IKEA koelkast en een IKEA vriezer en ook daarin worden en blijven mijn boodschappen gewoon koud Geen fancy dingen als no-frost e.d.

maar om nou te zeggen dat ontdooien zoveel werk is. Als het buiten vriest zet ik de lades buiten, even een ventilator voor de vriezer zetten en twee uurtjes later kunnen de boodschappen er weer in. Zit er ook nog veel prijsverschil tussen A++ en A+++ ? Tegenwoordig gebruiken ze al vrij weinig stroom, misschien maak je het juist wel heel duur door specifiek een A+++ apparaat te willen hebben i.p.v.

A+ of A++ Nog een argument om geen loeiduur apparaat te willen is zodat je hem in de tussentijd nog eens kunt vervangen. De 17 jaar die de unit hierboven heeft geleefd is leuk, maar de techniek staat ook niet stil. Van het verbruik van zo’n oude unit had je in z’n 17e levensjaar vermoedelijk 2-3 nieuwere modellen kunnen laten draaien.

See also:  Hoe Lang Gerookte Zalm Buiten Koelkast?

Ik heb net een maand geleden een tafelkoelkast en een tafelvriezer gekocht voor, €400,- tesamen van Zanussi. A++ en gewoon stil voor in de schuur. Geen centje pijn. Mijn vorige waren ook geen dure en zijn 20 jaar meegegaan. @ Maar ieder zijn ding.

 1. Ik heb een half jaar geleden een Liebherr Koelkast en Vriezer gekocht omdat dit enige modellen waren die werken tot -15 graden (staan in een schuur, los van het huis).
 2. Ik kon geen ander merk vinden waar dit wel ondersteund werd.
 3. Maar denk dat dit voor een bijkeuken niet van toepassing is.
 4. Ik heb ze via marktplaats gekocht, kan ook nog handig zijn om even te kijken.

Zijn best veel mensen die verhuizen en er snel van af willen. GP-1486 voor €75 en de TP-1760 voor €100 No Shame, only Fame! : Ik heb net een maand geleden een tafelkoelkast en een tafelvriezer gekocht voor, €400,- tesamen van Zanussi. A++ en gewoon stil voor in de schuur.

 • Geen centje pijn.
 • Mijn vorige waren ook geen dure en zijn 20 jaar meegegaan.
 • Maar ieder zijn ding.
 • Vergelijk je geen appels (grote vrieskast) met peren (kleinere vrieskast)? De grootste Zanussi die ik kan vinden is 194 liter.
 • Als je op zoek bent naar een grote, energiezuinige vrieskast, is de keuze beperkt tot Siemens/Bosch en Liebherr.

Af en toe een verdwaalde Beko of Whirlpool als budget en minder energiezuinig alternatief. Als ik inzoom op een Beko en deze vergelijk met de Liebherr GN4615 Voordeel van de Liebherr ten opzichte van de Beko:

35 liter meer inhoud (321 liter vs 277 liter)139 kWh minder verbruik per jaar (184 kWh vs 323 kWh).

Als we ervan uit gaan dat beide vriezers 20 jaar mee gaan. Dan is de Beko onder de streep zelfs duurder.

Beko: 600 + 20 x 0,20 x 323 = 1892 euroLiebherr: 1100 + 20 x 0,20 x 184 = 1836 euro

Beko en Whirlpool zijn echt de low quality spullen die je kan vinden. Maar ook een Liebherr is geen kast die eeuwig mee gaat. Ik vind Bosch/Siemens/AEG altijd de toestellen waar je het meest waar voor je geld krijgt, en waar de kwaliteit OK is.20 jaar levensduur verwachten is vandaag niet meer realistisch.

Toestellen worden ontwikkeld voor 10 jaar, en dan mag normaal ca 10-20% uitvallen. @ In witgoed vaar ik allang niet meer op de zogenaamde grote namen. Heb hierboven een Candy (verzin het niet) droger. Dat gekke ding gaat al 25 jaar plus mee. Had een expresso van Bosch nadat mijn vorige dood ging na 10 jaar en dat stomme ding is 3 lek geweest, 2 keer in de garantie, derde keer net erbuiten, helaas meneer, kon ik hem weggooien.

Had een Siemens combi magnetron die 15 jaar meeging, moet ik hem wegdoen omdat een onderdeel van €4,- niet meer is te krijgen. Koop een nieuwe Siemens en iedere keer slaat de aardlek eruit en houdt Siemens me maanden aan het lijntje dat het niet aan hun product ligt, totdat ik er een specialist bij laat komen en dat ding dus gewoon storing geeft.

Waar staat serie nummer koelkast?

Het serienummer staat op het typeplaatje van het product (grijs etiket). Dit etiket zit bij koelkasten in het apparaat zelf, achter de groentelade. Bij inbouwdiepvriezers zit het etiket in het apparaat achter de onderste lade. Bij diepvrieskisten zit het etiket aan de achterkant van het apparaat. Terug naar de lijst

Waar vind ik E nummer koelkast?

Koelkasten Het E-nummer vindt u tegen de linker of rechter binnenwand. Dit staat meestal ter hoogte van de groentelade.

Waar vind je typenummer koelkast?

Waar kan ik het typenummer van mijn koelkast vinden? – Het type- of modelnummer kun je vinden op het typeplaatje van de koelkast. Het typeplaatje vind je meestal links op de bodem, bij de groentelades. Kun je het hier niet vinden, dan kan het ook zijn dat het plaatje aan de zijkant of aan de achterkant zit.