HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Oud Is Mijn Koelkast?

Hoe Oud Is Mijn Koelkast
Hoe Kun Je Zien Hoe Oud Een Koelkast Is? hoe kan ik zien hoe oud mijn koelkast is? Meestal zit aan de binnenkant een sticker geplakt waar je het typenummer kunt vinden. Dikwijls staat ook de productiedatum op de sticker, als de koelkast niet is ingebouwd kun je ook achter op de koelkast zoeken naar een sticker met gegevens (bijvoorbeeld op de compressor).

Hoe oud zijn koelkasten?

Hoe lang gaat een koelkast mee? – Zoals gezegd heeft een koelkast een gemiddelde levensduur van 15 jaar. Hierbij hebben we het dan over de technische levensduur. Oftewel hoe lang een koelkast zonder mankementen zou functioneren. Voor de economische levensduur van koelkasten hanteert de Consumentenbond 8 tot 10 jaar.

Dit betekent dat de waarde van de koelkast na deze periode volledig is afgeschreven. Door goed te kijken naar de bouwkwaliteit kun je de gemiddelde levensduur overschrijven. Topklasse koelkasten worden immers gebouwd met de meest duurzame materialen en technieken. Goedkopere koelkasten beschikken niet over deze functies.

Ook zijn deze vervaardigd uit kunststof en (goedkopere) materialen. Van deze budget koelkasten kun je dus een kortere levensduur verwachten.

Waar staat serienummer op koelkast?

Het serienummer staat op het typeplaatje van het product (grijs etiket). Dit etiket zit bij koelkasten in het apparaat zelf, achter de groentelade. Bij inbouwdiepvriezers zit het etiket in het apparaat achter de onderste lade. Bij diepvrieskisten zit het etiket aan de achterkant van het apparaat. Terug naar de lijst

Hoe lang gaat een Tafelkoelkast mee?

Dit verschilt uiteraard voor elke koelkast, maar een gemiddelde koelkast gaat ongeveer 6 tot 7 jaar mee. Duurdere koelkasten gaan vaak 2 keer zo lang mee en kunnen het wel 15 jaar volhouden. Duurdere koelkasten gaan langer mee omdat de bouwkwaliteit een stuk beter is.

Is serienummer hetzelfde als modelnummer?

Waar vind ik het model-/versie-/product-/serienummer? Achterop je laptop vind je vaak een of meerdere stickers met verschillende nummers die laten zien welk product je precies hebt. Hierdoor is het vaak lastig om te achterhalen welk nummer nu precies wat inhoudt. Serienummer Het serienummer is het unieke nummer van je laptop. Het nummer is te vinden achter de noemer ‘Serial’ of ‘S/N’.

Uitgebreide informatie over het achterhalen van een serienummer bij een laptop kun je hier vinden:

Modelnummer Het modelnummer is het uitgebreide typenummer van je product. Deze vind je achter de noemer ‘Model’ of ‘Product’. Versienummer Het versienummer vind je op verschillende plekken. Vaak wordt deze getoond achter de noemer ‘Versie’ of ‘Revisie’.

Het kan ook voorkomen dat deze achter het modelnummer staat en wordt aangeduid met een ‘V’. Productnummer Het productnummer wordt ook wel het artikelnummer van de fabrikant genoemd. Dit nummer vind je vaak achter het woord ‘Product’ of achter ‘P/N’. IMEI-nummer Het IMEI-nummer is in principe hetzelfde als het serienummer, echter komt dit nummer alleen voor op apparaten die contact kunnen maken met het mobiele netwerk.

Denk hierbij aan smartphones en tablets met een 3G/4G functionaliteit. Je kunt het IMEI nummer ook achterhalen op deze producten door te ‘bellen’ naar *#06#, Er wordt dan niet daadwerkelijk gebeld, maar je ziet dan het IMEI nummer op je scherm verschijnen.

Hoe lees je een serienummer?

Sinds kort is het bij elk product in onze tweedehandsmarkt mogelijk om een serienummer op te geven. Bij een beperkt aantal merken is dit zelfs verplicht gesteld. Hieronder geven we toelichting bij het nut van een serienummer voor de aankopende partij, maar ook voor de verkopende partij. Nut van een serienummer: Elk apparaat heeft een uniek serienummer. Meestal staat dit nummer op een onopvallende plek achter of onderop het apparaat op een sticker van de fabrikant vermeld. Aan de hand van dit serienummer kan allerhande informatie achterhaald worden.

 • Te denken valt aan de productiedatum, het land van productie of zelfs de verkopende winkel.
 • Ditzelfde nummer wordt ook gebruikt bij het doen van aangifte in het ongelukkige geval een apparaat is gestolen maar ook bij de registratie van de garantie op een apparaat.
 • Aan de hand van een serienummer kan dus ook achterhaald worden of een product is gekocht in winkel in Nederland of België die ondersteuning krijgt van de fabrikant of importeur van het merk in het geval er problemen zijn of een update gewenst is.
See also:  Welk Vlees Op De Bbq?

Dat gegeven is in de meeste gevallen een doorslaggevende factor bij het verkrijgen van ondersteuning in het geval dat een gekocht product om dergelijke support vraagt. Wat moet ik met een serienummer? Een serienummer is een extra hulpmiddel bij het achterhalen van de betrouwbaarheid van het aangeboden product. In een enkel geval komt het voor dat producten in de tweedehandsmarkt van HiFi.nl worden aangeboden die oorspronkelijk van een andere dan de Nederlandse of Belgische markt komen.

 1. Dat is niet per definitie een probleem, maar het is in de meeste gevallen wel zo dat garantie of support in jouw omgeving dan niet wordt verleend door de importeur of het merk.
 2. Hierdoor kan een aankoop uitlopen op een teleurstelling.
 3. Indien een aanbieder een logisch serienummer opgeeft is dat in elk geval een uiting van transparantie.

Zeker in het geval van een kostbaar product is dat een prettige basis. Daarnaast biedt een opgegeven serienummer mogelijkheden tot een stukje eigen onderzoek vanuit de koper. In elk geval is het nummer te controleren bij inspectie, maar het biedt ook mogelijkheden om een check te doen bij de Nederlandse leverancier. Wat is de rol van HiFi.nl ? De transacties in de tweedehandsmarkt van HiFi.nl zijn uiteraard volledig de verantwoordelijkheid van de kopende en verkopende partij. Wij kunnen en willen hier geen rol in spelen. Waar mogelijk zijn we wel bereid om extra logische controlemogelijkheden binnen ons platform te implementeren die op voorhand een teleurstelling verder kunnen helpen voorkomen.

Toch kunnen we niet anders dan ook nu nog blijven wijzen op een aantal basisprincipes van het kopen online én het gebruik van gezond verstand. In de meeste gevallen is het serienummer een vrij veld. Dit wil zeggen dat elke verkoper er alles in kan schrijven wat hij wil. Controle van de juistheid maar ook van de implicaties (al dan niet in ons land gekocht) ligt dus in alle gevallen bij de potentiële koper.

Slechts in een beperkt aantal gevallen kunnen wij controleren of een serienummer juist is. In een nog kleiner aantal van de gevallen stellen wij het veld ook daadwerkelijk verplicht waardoor zonder een geldig serienummer het product niet kan worden aangeboden. Waarom niet altijd verplicht? Bij sommige merken is er meer sprake van ‘misleiding’ of deals die te mooi zijn om waar te zijn dan andere. Soms krijgen we hiervan melding vanuit kopers en soms vanuit de leveranciers zelf. In een dergelijk geval kunnen wij overgaan op het verplicht stellen van een serienummer. Hoe achterhaal ik een serienummer? Een serienummer is uniek voor elk apparaat-type van een fabrikant. Verschillende merken hanteren verschillende formats voor een serienummer waardoor er helaas geen éénduidig universeel serienummer bestaat. In de meeste gevallen staat het serienummer onder de noemer s/n of serial number op een doorgaans zwarte sticker op de achterkant of onderkant van een product.

Ook hiervoor is echter geen universele afspraak. controleer bij het invullen dat niet per abuis een typenummer of modelnummer wordt opgegeven. Als koper is het lastig om te controleren of een serienummer juist is. In sommige gevallen biedt internet of een toegevoegde foto uitkomst. Een andere mogelijkheid is om een serienummer te achterhalen via de Nederlandse of Belgische fabrikant of importeur.

In de meeste gevallen kunnen wij u daarbij op weg helpen via ons ‘ merkenoverzicht ‘. Meer kunnen wij helaas niet doen. Terug naar de tweedehandsmarkt: hifi.nl/tweedehands

See also:  Waar Zit Vitamine D In Fruit?

Is mijn oude koelkast geld waard?

Ruil je oude koelkast in en ontvang 35 euro! Veel nieuwe koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties zijn veel energiezuiniger dan oudere modellen. Daarom is er van 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022 een eenmalige landelijke inruilactie voor oude koel- en vriesapparatuur. Wie nu zijn oude koelkast inruilt voor een nieuw energiezuinig apparaat, ontvangt € 35,-.

Wie haalt oude koelkasten op?

Naar de winkel, het recyclagepark of De Kringwinkel. – Hoe raak je die oude koelkast en die andere spullen vlotjes kwijt?

De winkelier bij wie je de nieuwe frigo gekocht hebt, neemt gratis je oude mee. Ook in het Recupelhuisje in het recyclagepark ben je welkom. Tip: werkt de ijskast nog en is hij jonger dan 10 jaar, schenk hem dan aan De Kringwinkel, De ideale plek voor liefhebbers van retro die mikken op een zuinige prijs.

Vind snel alle inzamelpunten hieronder.

Wat kost een koelkast aan stroom per jaar?

Koelkasten hebben een verbruik tussen de 50 en 400 kWh per jaar, afhankelijk van de grootte, de energieklasse en het model van de koelkast. De meeste koelkasten hebben een verbruik tussen de 100 en 250 kWh per jaar en gemiddeld verbruikt een koelkast ongeveer 200 kWh per jaar.

Hoe thermostaat koelkast testen?

Hoe u de thermostaat van uw koelkast kunt vervangen Koelkast thermostaat testen / controleren Wat heb je nodig om je koelkast thermostaat te testen / controleren? Wil je de thermostaat van je koelkast testen, dan heb je hiervoor een multimeter nodig.

 • Met dit meetinstrument kun je de elektrische weerstand van bijvoorbeeld een Koelkast thermostaat of een ander onderdeel.
 • Je kunt de koelkast thermostaat met een multimeter doormeten op ohmse weerstand.
 • Je koelkast thermostaat moet op ohm een meting van 0 of 0,2 aangeven.
 • Dan weet je dat hij nog goed werkt.

Is de weerstand, echter, groter dan deze waarde, dan is je koelkast thermostaat kapot en moet hij vervangen worden. Hoe u de thermostaat van uw koelkast kunt vervangen Als uw koelkast niet meer goed koelt, ook niet als u de temperatuur aanpast, dan is de kans groot dat uw defect is.

We gebruiken in dit voorbeeld een Zanussi tafelmodel koelkast, maar het proces zal bij de meeste tafelmodellen hetzelfde zijn. Voor het vervangen van de thermostaat heeft u een platte en een kruiskop schroevendraaier, een tang en natuurlijk de vervangende thermostaat nodig,Om de juiste thermostaat te vinden heeft u het volledige typenummer nodig van uw koelkast, deze is te vinden op het typeplaatje.

See also:  Waarom Vriest Het In De Koelkast?

In een koelkast is deze meestal te vinden onderin de koelkast bij de groentelade. Voordat u begint zorg er voor dat de stekker uit het stopcontact is gehaald voor uw eigen veiligheid. We beginnen met het verwijderen van de regelknop van de thermostaat, hiervoor kunt u de platte schroevendraaier gebruiken. De volledige behuizing kunt u nu naar voren schuiven en los halen. Let op! De capillair van de thermostaat zit nog in de wand. (plaatje 4) Haal het kapje van de behuizing eraf en u kunt nu de thermostaat wat losser halen, maar voordat u de bedrading los trekt maak er eerst wat foto’s van.

 • Dan kunt u na vervanging de draden gemakkelijk op de juiste manier weer aansluiten.
 • Plaatje 5) Als u de bedrading heeft los gemaakt, controleer dan eerst of de capillair los ligt en niet achter de koelkast nog ergens aan vast zit.
 • Deze zou gemakkelijk uit de wand moeten komen zonder te veel kracht te zetten.

Haal dan de sleeve van de capillair, deze heeft u nodig voor de nieuwe thermostaat. Rol de nieuwe capillair voorzichtig uit en doe de sleeve erop. Bij het terugplaatsen van de capillair in de wand is voorzichtigheid geboden, deze mag niet knikken. Als dit allemaal gebeurt is kunt u de bedrading aan de nieuwe thermostaat bevestigen met behulp van de foto’s kunt u deze precies op dezelfde wijze aansluiten.

Het is handig om nu eerst de bout terug te zetten die we eerder onder de knop hebben losgedraaid op plaatje 2. dat houd de nieuwe thermostaat op zijn plaats bij het terug zetten van de behuizing. Zet nu de beschermkap terug en de gehele behuizing kan weer op zijn plaats. Zorg ervoor dat er geen draden beklemt raken.

koelkast Thermostaat bestellen Vind en bestel uw koelkast onderdelen, accessoires, toebehoren, direct online in onze eShop. U kunt zoeken naar vervangende koelkast Thermostaat door het invoeren van het E-Nr (model) nummer van uw apparaat. Deze kunt u vinden in de koelkast op het typeplaatje van het apparaat.

 1. Zoeken naar
 2. Blog witgoedsupport – onlineonderdelenshop.nl

: Hoe u de thermostaat van uw koelkast kunt vervangen

Kan een koelkast bij oud IJzer?

In de gemeente Peel en Maas wordt oud ijzer huis-aan-huis opgehaald door verenigingen. IJzer vervuild met bijvoorbeeld olie of koelmiddel (koelkast) nemen ze niet mee. Oud ijzer kunt u ook inleveren bij het Milieupark. Hier kunt u ook koelkasten inleveren.

Wat is mijn koelkast waard?

Tja, dat is voor een belangrijk deel je eigen inschatting. Je moet het eigenlijk zelf berekenen en als je geen rare prijs opgeeft dat zal de verzekering het wel accepteren. Wellicht komt er nog een expert kijken of de schade die je hebt opgegeven wel klopt.

 • Voor relatief kleine bedragen die niet te gek zijn doen ze vaak niet zo moeilijk.
 • In ieder geval geeft het burgerlijk wetboek (art.7:956 BW) wat houvast, zie bron: “Voor overige zaken, waaronder roerende zaken, geldt dat ze worden vergoed naar hun vervangingswaarde (art.7:956 BW).
 • Dit komt niet overeen met de nieuwwaarde, omdat het gaat om naar ouderdom, kwaliteit etc.

vergelijkbare zaken (art.7:956 BW).” Je kunt dus stellen dat je de koelkast hebt gekocht voor 149 euro. Als je een vervangende koelkast kunt kopen voor ongeveer dat bedrag dan kun je dit bedrag nemen als uitgangspunt. Een koelkast gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee.