HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Lang Kun Je Asperges In De Koelkast Bewaren?

Hoe Lang Kun Je Asperges In De Koelkast Bewaren
Bewaartip voor dit product – Asperges kun je in de koelkast bewaren. Verse witte asperges kun je inwikkelen in een vochtige schone theedoek. Dan zijn ze 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Groene en paarse asperges bewaar je het best in een open plastic zak in de koelkast.

Hoe lang asperges bewaren koelkast?

Asperges kun je 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Rol ze in een vochtige theedoek, want ze zijn gevoelig voor uitdroging! Maak de theedoek tussendoor nog een keer vochtig. Groene asperges bewaar je in een open zak in de koelkast.

Hoe lang kun je verpakte asperges bewaren?

Verpakte asperges in schaaltjes zijn ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast. Geschilde en gekookte asperges kan je niet langer dan 1 dag bewaren in de koelkast, in het afgekoelde kookvocht. In de diepvries blijven ze 4 tot 6 maanden goed.

Hoe kan je zien dat asperges vers zijn?

Hoe herken je verse Asperges – Natuurlijk zou je er eigenlijk van uit mogen gaan, dat de verse Asperges die bij de groentenboer en in de supermarkt worden aangeboden, altijd ook daadwerkelijk vers zijn. Helaas is dat niet altijd het geval, en naarmate de zogenoemde verse Asperges in de schappen liggen, hoe minder vers ze zijn. De kwaliteit gaat dan ook achteruit.

  • Verse Asperges, zijn eigenlijk nog niet al te lang geleden van de grond gesneden.
  • En de verse Asperges herken je vrij makkelijk.
  • De stengels glanzen.
  • Als je de Asperges zachtjes tegen elkaar aanwrijft, dan hoor je een zacht piepend geluid.

Aan de onderkant van de stengel zit het snijvlak. Dit snijvlak mag natuurlijk nog niet uitgedroogd zijn. Dat kan je overigens ook makkelijk controleren, door met je nagel op het snijvlak te drukken. Bij een Asperge die niet vers is, voelt het al wat houterig aan.

See also:  Hoe Lang Kan Salami Buiten De Koelkast?

Hoelang kan ik gekookte asperges bewaren?

ASPERGES BEWAREN IN DE KOELKAST – Witte asperges (ongeschild) kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel de asperges in een vochtige theedoek zodra je thuiskomt en leg ze in de koelkast. Dankzij de theedoek blijven de asperges stevig en knapperig.

Kan je de kop van asperges eten?

Zo schil je asperges –

Leg de asperges minimaal een half uur in koud water voordat je ze gaat schillen. De asperges zuigen zich vol met water en hierdoor zijn ze makkelijker te schillen. Dit hoeft niet als ze nét van het land komen en dus mega vers zijn. Haal ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant af, dit is wat houterig en droog en daardoor niet erg lekker. Het kopje van de asperge kan je gewoon eten. Asperges breken snel tijdens het schillen. Wees dus voorzichtig, druk niet te hard en laat de asperges tijdens het schillen rusten op het aanrecht. Je kan eventueel een omgekeerde pan gebruiken om de asperges op te leggen, zodat je wat hoger schilt.

Houd de asperges vast bij de kop en schil van de kop naar beneden. Dit kan met een speciale aspergeschiller, maar gaat ook prima met een dunschiller. Schil de asperges twee keer rondom. Zo ben je er zeker van dat alle draderige schil helemaal verwijderd is. Wees dus niet bang dat je te royaal schilt! Beter iets te veel, dan iets te weinig in dit geval. Gooi de schil niet weg! Hier maak je een heerlijke aspergebouillon mee. De perfecte basis voor een heerlijke aspergesoep. Zo kan je twee keer genieten van het mooie witte goud.

See also:  Waar Komt Ons Vlees Vandaan?

Klaar met schillen? Asperges koken doe je zó! Heb je zoveel geduld dat je nog een dagje kan (en wil) wachten met asperges eten? Op deze manier kan je de groente het beste bewaren,

Is asperges vochtafdrijvend?

6. Asperges zijn goed voor de nieren – Asperges zijn vochtafdrijvend en daarmee goed voor de nieren. Diezelfde nieren maken ook een vloeistof van de stoffen die het lichaam niet nodig heeft: de urine. Asperges kunnen je urine een sterke geur geven door de manier waarop je lichaam ze verteert.

Kun je asperges van te voren koken?

Kan ik asperges op voorhand schillen of klaarmaken? Witte asperges kunt u op voorhand schillen en (bijna) beetgaar koken. Bewaar ze nadien koel en onder een vel vershoudfolie, zodat ze niet uitdrogen of verkleuren. Gebruik nadien een kleine steamer, de stoomoven of een stoommandje (bamboe) om de asperges nog kort te garen (tot ze perfect beetgaar zijn) en tegelijk te verwarmen tot in de kern.

Waarom moet je asperges schillen?

Want ook daar maak je nog iets lekkers mee – De lente is dé periode om te genieten van heerlijke aspergegerechten. Gooi jij de schillen en uiteinden altijd weg? Dat doe je niet meer na het lezen van dit artikel, want je kunt er nog heel wat lekkers mee maken.

Asperges schillen vraagt een beetje oefening. Je neemt ze vast bij het kopje en schilt ze grondig, van de kop naar onderen toe. Daarna breek je het harde uiteinde af – wanneer je de asperge zachtjes buigt, breekt ze vanzelf op de juiste plek. Dat grondige schillen is nodig zodat je geen harde vezeltjes meer rond de asperge hebt zitten, maar zorgt natuurlijk wel voor veel afval van je dure asperges.

See also:  Hoe Lang Kun Je Zalm Bewaren In De Koelkast?

Gelukkig kun je die schillen en uiteinden van asperges ook nog in verschillende recepten gebruiken. En ook het kookvocht hoef je niet weg te gieten, Hier zijn alvast wat ideetjes.