HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Lang Koelkast Zonder Stroom?

Hoe Lang Koelkast Zonder Stroom
Houd koelkasten en vriezers zoveel mogelijk dicht – Liander hanteert de regel dat producten in een gesloten koelkast gedurende een storing met een tijdsduur tot 16 uur bruikbaar blijven. Om te bepalen of uw producten nog bruikbaar zijn, is de temperatuur van de producten doorslaggevend. Zie ook de Tips van het voedingscentrum hieronder kort samengevat:

 • Kwetsbare producten (zoals rauw vlees of vis) weggooien als de temperatuur in de koelkast warmer is dan 10 o C.
 • Als de temperatuur van de koelkast warmer is dan 15 o C, geopende pakjes en producten als yoghurt en melk weggooien. Voor groente en fruit geldt: kijk, ruik en proef. Eieren beter alleen koken of bakken.
 • De ideale temperatuur van producten in de koelkast is 4 o C. De kans op voedselinfectie is groter als producten warmer worden dan 7 o C.

In een gesloten vriezer blijven producten gedurende een storing tot 24 uur bevroren. Zie ook de Tips van het voedingscentrum hieronder kort samengevat:

 • Als het eten nog hard is (niet ontdooid) kunt u het opnieuw invriezen
 • Als het eten aan de buitenkant zacht is, niet opnieuw invriezen. In de koelkast bewaren en binnen twee dagen opeten.
 • Is het eten echt ontdooid. Kwetsbare producten als vlees en vis weggooien. Andere producten liefst dezelfde dag nog gebruiken.
 • Hoe lang mag je zonder stroom zitten?

  Ik heb een probleem met mijn energie of energieleverancier U krijgt een vergoeding voor een stroomstoring als deze langer heeft geduurd dan 4 uur. Duurde de stroomstoring korter dan 4 uur? Dan krijgt u geen vergoeding. Hoe hoog het bedrag is dat u krijgt, hangt af van de aansluiting die u hebt. En hoeveel uur u geen stroom hebt gekregen.

  De storing duurt korter dan 4 uur: u krijgt geen vergoeding.De storing duurt 4 tot 8 uur: u krijgt 35 euro.De storing duurt langer dan 8 uur: u krijgt 20 euro extra voor elke 4 uur die u daarna zonder stroom zit.

  Hoe lang kan een volle vriezer zonder stroom?

  In een halfvolle vriezer die uit staat, blijft uw eten ongeveer 24 uur goed. In een volle vriezer is dit 48 uur.

  Hoe lang stekker uit koelkast?

  Verhuizen is bijzonder spannend, maar ook bijzonder stressvol. Neem dus de tijd om uw verhuizing te plannen om het allemaal zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. U moet zoveel inpakken en plannen, dat u gemakkelijk over het hoofd ziet dat al uw huishoudelijke apparaten ook mee moeten.

  • Deze apparaten moeten veilig en op de juiste wijze worden vervoerd en dat vergt enige planning.
  • Deze handige gids vertelt u precies wat u moet doen om al uw apparaten voor te bereiden op de verhuizing.
  • Voorbereiding Verwijder eerst alle etenswaren en andere gekoelde items uit de koelkast.
  • U kunt een koelbox gebruiken om etenswaren en andere gekoelde items in te bewaren als u deze meeneemt naar uw nieuwe woonst.

  U kunt ook proberen alle etenswaren op te eten en andere gekoelde items op te gebruiken voordat u vertrekt. Reinig de binnenwanden van het koelgedeelte met een oplossing van zuiveringszout en warm water. Ontdooi zo nodig ook de vriezer (u wilt liever niet dat het ijs uit de vriezer tijdens het transport smelt en gaat lekken).

  1. Lees voor meer tips over het schoonmaken van het apparaat de instructies voor het schoonmaken van de koelkast.
  2. Nadat u het apparaat hebt geleegd en ontdooid, kunt u de stekker uit het stopcontact halen.
  3. Doe dit minimaal een paar uur voordat u de koelkast gaat verplaatsen.
  4. U kunt een kleine schaal zuiveringszout op een van de planken leggen om te voorkomen dat er luchtjes ontstaan.

  Rol het netsnoer op en klem het vast aan de achterkant van de koelkast. Laat de deur van de koelkast open staan om luchtjes te voorkomen. De verhuizing Als u de koelkast zelf verhuist, zorg er dan voor dat u minimaal een persoon hebt om u te helpen. Zorg ook dat u over de juiste middelen beschikt om het apparaat te verplaatsen.

  1. Zorg dat u gemakkelijk door de deuropeningen kunt.
  2. Vergeet niet dat de koelkast erg zwaar is.
  3. Misschien is het verstandig om het apparaat door professionele verhuizers te laten verplaatsen, vooral als het ook de trap op of af moet.
  4. Zet de deur vast met tape of touw.
  5. U kunt het apparaat in bubbeltjesplastic, een deken of iets dergelijks wikkelen om eventuele schokken tijdens het transport op te vangen.

  Zet het apparaat met sterke touwen vast op de trolley of in de vrachtwagen waarin het wordt vervoerd. Koelkasten kunnen tijdens het vervoer het beste rechtop staan. Dit is echter niet altijd mogelijk. Hoewel niet wenselijk, kan de koelkast op zijn kant worden gelegd.

  Vergeet niet dat koelkasten na vervoer altijd een aantal uur staand tot rust moeten komen. Als het apparaat op zijn kant wordt vervoerd, kan dit oplopen tot twee keer zo lang. Verplaatsen en installeren Zodra de koelkast zich veilig in de keuken van juw nieuwe woonst bevindt, heeft deze enige tijd nodig om tot rust te komen.

  Pas daarna kunt u de koelkast gaan gebruiken. Laat de koelkast minimaal vier uur in verticale stand staan zonder hem aan te sluiten. Zo kan de compressorolie bezinken. U kunt het apparaat na vier uur weer aansluiten. Schakel de thermostaatknop in, maar begin niet meteen met het inruimen van de koelkast.

  Geef de koelkast de tijd om af te koelen tot een temperatuur die veilig is om etenswaren in te bewaren. Dit kan tot twaalf uur duren. Raadpleeg voor meer informatie onze instructies voor het installeren van de Beko koelkast. Een opmerking over ingebouwde en geïntegreerde machines Het is iets lastiger om inbouwapparatuur te verhuizen, omdat u eerst de het voorpaneel van het apparaat moet verwijderen.

  Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding en de installatiegids voor meer informatie hierover. Als u een Beko product hebt, kunt u uw gebruikershandleiding downloaden op basis van het modelnummer van uw product.

  Kan je douchen als er geen stroom is?

  Gratis warm douchen Beeld Dinand van der Wal In de zomermaanden hebben we gratis warm water, maar we hebben geen zonneboiler. Hoe doen we dat dan? Met de zonnedouche! Het principe van een zonnedouche is heel simpel: het is een zwarte zak met een doucheslangetje eraan. Deze zak vul je met water, je legt hem in de zon en het water wordt warm.

  Bij ons ligt de zonnedouche daarom iedere zonnige dag voluit in de zon. Wij vullen de zonnedouche uiteraard met regenwater om zo leidingwater te besparen. Zo kost dit warme water ons dus én geen energie én geen drinkwater, ecologischer kan het niet! Uit eigen ervaring kan ik je verzekeren dat een zak ruim voldoende is voor een uitgebreide douche.

  Wij kunnen onze drie kindjes na een warme zomerdag met één douchezak wassen. Pas wel op, want het water in de douchezak kan aardig heet worden, controleer voor gebruik even de temperatuur en vul zo nodig bij met koud (regen)water voor de gewenste temperatuur.

  Met de naam zonnedouche lijkt hij misschien enkel geschikt om water op te warmen om mee te douchen. Maar dit gratis opgewarmde water is uiteraard ook geschikt om bijvoorbeeld de afwas mee te doen. En zo kun je op zonnige dagen je cv-ketel of elektrische boiler zelfs geheel uitzetten. Dit bespaart je enorm veel gas of elektriciteit! “Dit warme water kost ons én geen energie én geen drinkwater, ecologischer kan niet!” We krijgen als eco-gezin vaak de vraag waarom we geen zonneboiler hebben.

  Nou, omdat we niet douchen, maar ons wassen aan de wastafel en daardoor geen tientallen liters warm water nodig hebben. De hoeveelheid warm water van een zonnedouche volstaat voor ons. Door deze en andere besparingen gebruiken wij slechts 5 liter water per persoon per dag, terwijl het gemiddelde verbruik 120 liter water is.

  1. Oftewel: wij verbruiken 4 procent ten opzichte van het gemiddelde waterverbruik.
  2. De tweede reden waarom we geen zonneboiler hebben, is omdat deze een elektrische aansturing nodig heeft.
  3. Een zonnedouche werkt heel simpel zonder elektriciteit, zo bespaar je dus elektrakosten voor warm water en heb je ook warm water mocht de stroom uitvallen.

  En last but not least, de aanschaf en installatie van een zonneboiler kost veel geld. Terwijl een zonnedouche slechts eenmalig €10 kost. Dus waarom moeilijk en duur doen als het makkelijk en goedkoop kan? : Gratis warm douchen

  See also:  Moedermelk Uit Koelkast Hoe Lang Houdbaar?

  Wat moet je in huis hebben als de stroom uitvalt?

  Wat zijn de risico’s? – Per jaar zitten Nederlanders gemiddeld 24 minuten zonder stroom. Een stroomstoring dat langer duurt dan 24 uur komt weinig voor. Meestal ontstaat uitval van de elektriciteit doordat leidingen beschadigd raken bij werkzaamheden of door overbelasting van het netwerk.

  1. Uitval van elektriciteit levert voor de meeste mensen geen direct gevaar op.
  2. Als het langer duurt kan er – zeker in de winter – een risico bestaan voor onderkoeling.
  3. Ook bestaan er meer risico’s voor mensen die afhankelijk zijn van elementaire (medische) voorzieningen.
  4. Om goed voorbereid te zijn op de uitval van elektriciteit is het belangrijk dat je altijd een noodpakket in huis hebt, met onder meer een zaklantaarn, kaarsen en een radio op batterijen.

  Daarmee voorkom je dat je langdurig zonder licht en informatie komt te zitten als de stroom uitvalt. Stel de frequentie van de rampenzender (RTV Noord-Holland, 88.7 fm) in op jouw (nood)radio en/of televisie. Deze zender geeft tijdens een noodsituatie informatie van de overheid.

  Wat te doen als de stroom eraf is?

  Tijdens de stroomstoring –

  Bel geen 112, want het is geen acute nood. Wel kun je bellen met het nationale stroomstoringsnummer: 0800-9009. Beperk verdere telefoontjes zoveel mogelijk, want die kunnen het netwerk overbelasten, waardoor noodoproepen niet meer doorkomen. Haal de stekkers uit de stopcontacten. Zo voorkom je schade aan apparaten en overbelasting op het moment dat de stroom weer terugkomt. Op kun je ontdekken of er een storing in je straat/wijk is. Loop even langs bij mensen die misschien hulp nodig hebben. Kijk of je kunt helpen met praktische zaken als informatievoorziening of een powerbank om een telefoon op te laden. Is het koud? Dan is het handig om alleen de kleinste ruimten in je huis te bewonen en te verwarmen, zodat je niet te veel energie verliest. Open je koelkast en vriezer zo weinig mogelijk zodat het eten minder snel warm wordt of ontdooit. Hou ramen en deuren gesloten in de winter, zodat de warmte binnenshuis blijft.

  Hoe lang duurt het voordat een koelkast ontdooit?

  Stap-voor-stap het vriesvak ontdooien –

  Schakel het apparaat uit, bij een Liebherr koelkast kan dit altijd via het bedieningspaneel of via de thermostaat. Haal alle producten uit het vriesdeel. Leg een handdoek in het vriesvak en plaats er een kom met heet water bovenop. Plaats daarnaast een badstof handdoek op het laagste niveau van de koelkast of op de vloer voor de koelkast om eventueel dooiwater op te vangen. Sluit de deur van het vriesvak en de deur van de koelkast en wacht 15-20 minuten. Kijk of het ijs al gesmolten is. Zo niet, vul dan de kom opnieuw met heet water en wacht nog een paar minuten. Als er na een paar minuten nog steeds ijs op de wand is achtergebleven, kun je dit het beste verwijderen met een deegschraper of kunststof ijskrabber. Gebruik nooit metalen of scherpe voorwerpen omdat je hiermee het apparaat kunt beschadigen. Maak het vriesvak schoon met een zachte doek, warm water en een beetje afwasmiddel. Gebruik geen azijn of schuursponsjes om aantasting van het kunststof te voorkomen. Maak eventueel ook gelijk de binnenkant van de koelkast schoon. Tips voor het schoonmaken van de koelkast zijn in te vinden. Droog de binnenkant grondig, omdat het vocht wat achterblijft meteen zal aanvriezen. Schakel het apparaat weer in, en stel zo nodig de gewenste temperatuur of thermostaatstand in. Plaats de producten terug zodra het vriesvak weer op temperatuur is.

  Tip: ontdooi niet alleen het vriesvak, maar maak gelijk de hele koelkast schoon.

  Kun je ontdooide patat opnieuw invriezen?

  Bewaartip voor dit product Kijk naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor het juiste gebruik. Haal alleen de benodigde portie uit de zak en leg daarna de zak gelijk weer terug in de vriezer. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.

  Kan je een koelkast zomaar uitzetten?

  Hoe maak je je koelkast klaar voor je vakantie? Geschreven door Marijn 14 maart 2023 15.00 Het klaarmaken van je koelkast is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op het punt staat om vakantie te vieren. Toch is het een belangrijke klus om schimmel tegen te gaan. Met de onderstaande 4 tips zorg je ervoor dat je koelkast schoon blijft, ook wanneer je weer thuiskomt. Met de onderstaande tips ga je onbezorgd op vakantie.

  Tip 1. Maak je koelkast tijdig leeg Tip 2. Ontdooi het vriesgedeelte Tip 3. Maak een sopje Tip 4. Zet de koelkast uit en laat de deur open

  Eet je koelkast zoveel mogelijk van tevoren leeg, zonder nieuwe boodschappen te kopen. Zo voorkom je dat je vlak voor je vakantie veel etenswaren weggooit. Je kunt ook het overgebleven eten geven aan je buren, vrienden of familie. Wanneer je koelkast een vriesgedeelte heeft, is het handig als je deze ook gelijk ontdooit. Haal de stekker uit het stopcontact en maak de vrieslades leeg. Wanneer de boel ijsvrij is, ga je door naar de volgende stap. Nadat alles leeg en eventueel ontdooid is, heb je gelijk een mooi moment om alles goed schoon te maken. Maak een sopje met warm water en een scheut neutrale zeep of allesreiniger. Je kunt ook een koelkastreiniger gebruiken. Wanneer je lang op vakantie gaat, zet je de koelkast uit. Dit doe je met de aan-uitschakelaar of de vakantiemodus. Je kunt ook de stekker eruit trekken. Laat de deur van zowel het koel- als het vriesgedeelte open, zodat je schimmels voorkomt. Ga je een midweek weg? Een koelkast verbruikt meer energie wanneer deze helemaal leeg is.

  Kan je koelkast uitzetten?

  Geleidelijke temperatuurstijging – Het uitschakelen van uw koelkast kan als een makkelijke oplossing gezien worden, maar niets is minder waar. Wanneer u de koelkast uitzet, zal de temperatuur geleidelijk stijgen naar die van uw kamer of keuken. Voor producten zoals frisdrank, boter en sauzen is dit geen probleem. Lees ook: Moet u sauzen nu wel of niet in de koelkast bewaren?

  Hoe lang kan een koelkast op een accu?

  Koelkast over accu van caravan of auto Over klussen, reparatie en onderhoud van elektra en alles wat daar bij hoort. Berichten: Lid geworden op: do 4 jul 2013 15:42 Locatie: 0224 door » di 10 apr 2018 09:28 Nu mijn nieuwe auto geleverd is, met een trekhaak “af fabriek”, en we deze voor de caravan hebben gehad blijf ik toch met vragen zitten.

  1. Om de inleiding kort te houden hebben we inmiddels de fase al gehad dat de caravan oplichte als een kerstboom na het aansluiten, de bedrading van de caravan is gecontroleerd en de 13-polige bedrading van de auto is aangepast.
  2. Nu lijkt in ieder geval de verplichte verlichting goed te werken, maar met een werkende koelkast tijdens het rijden heb ik nog geen ervaring.

  Wel zo lekker als we eind juli naar de warmere landen reizen. Na enige tests is dit de situatie: 1) koelkast op 220/230 werkt uiteraard goed op de ‘stekker’ stand.2) Caravan van 220/230 gehaald, auto ervoor met draaiende motor, koelkast op accu stand en de grote ‘aan/uit’ knop (Hobby) 2x ingedrukt.

  Oelkast werkt nu ook 3) Dezelfde situatie als (2) maar dan auto uit en/of 13 polig niet aangesloten. Koelkast werkt nu ook! Met al mijn kennis van elektra (weinig) vermoed ik dat de koelkast echt over de accu van de caravan loopt en niet over die van de auto. Of heb ik de/een schakelaar niet goed gezet? Daarmee loop ik waarschijnlijk een risico dat de mover op plaats bestemming niet bruikbaar is, maar heeft het bijvoorbeeld ook effect op de auto accu als we onderweg stoppen? Om dit goed te regelen vermoed ik dat er geen constant stroom draad (met eigen zekering) loopt over de 13 polige stekker, kan dat kloppen? Veel vragen, sorry daarvoor.

  Ik probeer duidelijk te krijgen of ik terug moet naar de auto dealer en wat ik daar aan zou moeten geven. Marcel Erelid Berichten: Lid geworden op: wo 13 apr 2005 09:40 Locatie: 013 door » di 10 apr 2018 09:38 RE.gif Ik denk dat jij de koelkastverlichting ziet branden.

  • Dat de koelkastverlichting werkt wil niet zeggen dat de koelkast ook koelt.
  • De koelkast haalt nooit stroom van de caravanaccu, dat zou ook niet lang duren,
  • De verlichting in de koelkast doet het altijd, als de andere verlichting binnen in de caravan ook werkt.
  • NORMAAL IS OOK MAAR HET GEMIDDELDE VAN UITERSTEN” Eriba Nova L 465 -2021 SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021 Moderator Berichten: Lid geworden op: do 30 aug 2007 23:17 Locatie: Midden Nederland door » di 10 apr 2018 09:58 Marcel, een koelkast kan een accu in anderhalf uur leeg trekken.
  See also:  Wat Voor Vlees Is Ossenhaas?

  Caravans hebben meestal (lang niet altijd, afhankelijk van merk) de koelkast op Pool 10. Als het goed is levert die alleen stroom als de motor loopt. De 12 volt moet dus vanaf de auto komen. De caravan accu moet niet op de koelkast. Adria Coral Supreme S 690 SC.

  Air top Suspension. Alde ( vloer) verwarming, De reis is het doel. Berichten: Lid geworden op: vr 19 mei 2006 23:02 door » di 10 apr 2018 10:39 Haal de accu van de caravan los en kijk of met draaiende motor de koelkast nog werkt. Zo ja dan zal vermoedelijk ook de accu in de caravan worden bijgeladen tijdens de rit.

  Frans Moderator Berichten: Lid geworden op: do 30 aug 2007 23:17 Locatie: Midden Nederland door » di 10 apr 2018 12:15 Sterker.dat werkt niet of bijna niet. Tenzij er een booster geplaatst wordt om de laadspanning op te krikken. De spanning van de draad op pool 10 zakt met ingeschakelde koelkast vaak een stuk onder de 12 volt.

  Dan wordt er ook niks geladen. Overigens.kijken of de koelkast werkt op 12 volt is niet mogelijk. Het enige wat je kunt doen is achterop de koelkast de spanning meten. Adria Coral Supreme S 690 SC. Air top Suspension. Alde ( vloer) verwarming, De reis is het doel. Berichten: Lid geworden op: zo 14 jan 2007 20:42 Locatie: In het westen des lands door » di 10 apr 2018 12:55 Werken van de koelkast op de caravanaccu geloof ik ook niet in, maar is in ieder geval wel het nakijken waard.

  De 12 volt uit de auto zo naar mijn idee als volgt moeten zijn. – bij stilstaande motor brandt de verlichting in de caravan en werken andere functies ook zoals de verlichting in de koelkast, gewone verlichting en pomp. Maar zou de koelkast niet mogen werken omdat deze draad over het contact zou moeten lopen zodoende wordt de auto accu niet leeg getrokken door de koelkast.

  1. Bij draaiende motor moet alles in de caravan werken en moet ook de koelkast werken.
  2. Daarbij kan er spanningsverlies optreden waardoor de koelkast ook bij draaiende motor niet optimaal koelt.
  3. Van een Ford is bekend dat deze een calcium accu hebben en deze een hogere laadstroom hebben, 14.8 of 14.9 volt als ik het goed heb en daarvan kan ik alleen maar zeggen dat onze koelkast onder het rijden prima koelt.

  Adria Altea 492 PU, mover EGO400 – Titanium, Enduro autosteady, Al-ko ATC Trailer Control + ATC-display Na ruim 8 maanden, Ford Kuga Titanium X PHEV Berichten: Lid geworden op: vr 19 mei 2006 23:02 door » di 10 apr 2018 13:05 RE.gif Volgens mij staat er tot aan de 1e weerstand altijd de laadspanning tov plus en min.

  En als die bij pen 10 al 10 volt is? Alles wat minder is als de laadspanning is verlies over een weerstand en dat verlies wordt toch gemeten over die weerstand of direct na die weerstand tov plus en massa. Frans Erelid Berichten: Lid geworden op: wo 13 apr 2005 09:40 Locatie: 013 door » di 10 apr 2018 13:15 Antwoorden niet te moeilijk maken, TS geeft aan weinig kennis te hebben van elektra.

  eMKa schreef: Met al mijn kennis van elektra (weinig) vermoed ik dat de koelkast echt over de accu van de caravan loopt en niet over die van de auto. Of heb ik de/een schakelaar niet goed gezet? Daarmee loop ik waarschijnlijk een risico dat de mover op plaats bestemming niet bruikbaar is, maar heeft het bijvoorbeeld ook effect op de auto accu als we onderweg stoppen? Om dit goed te regelen vermoed ik dat er geen constant stroom draad (met eigen zekering) loopt over de 13 polige stekker, kan dat kloppen? Veel vragen, sorry daarvoor.

  • Ik probeer duidelijk te krijgen of ik terug moet naar de auto dealer en wat ik daar aan zou moeten geven.
  • Marcel De caravan had je al in bezit, de angst dat de caravankoelkast op de accu van de caravan is aangesloten is onterecht.
  • Dat kan niet ineens gebeuren als je er andere nieuwe auto voor zet.
  • Je moet er alleen achter zien te komen of de koelkast bij een draaiende motor werkt en stopt wanneer je de motor stopt.

  Simpele manier om dit te ontdekken (en zonder enige kennis van elektra te hebben) is om met draaiende motor de koelkast aan te zetten en een willekeurige lamp aan te doen.1 persoon gaat in de caravan staan en de ander zet de motor van de auto uit. Als de lamp feller gaat branden wanneer de motor uit is gezet, betekent het dat de koelkast vanzelf uit gaat.

  • Als dit het geval is, hoef je niet verder te zoeken.
  • Als dit niet gebeurt, dan moet je verdere testen doen.
  • Maar je kunt beter even van het meest simpele uit gaan.
  • NORMAAL IS OOK MAAR HET GEMIDDELDE VAN UITERSTEN” Eriba Nova L 465 -2021 SEAT Ateca FR Business Intense 1.5 TSI DSG7 -2021 Berichten: Lid geworden op: vr 19 mei 2006 23:02 door » di 10 apr 2018 13:58 TS schrijft: 3) Dezelfde situatie als (2) maar dan auto uit en/of 13 polig niet aangesloten,

  Koelkast werkt nu ook! Dan kan het toch niet anders dan dat de koelkast ook op de caravan accu is aangesloten. Frans Berichten: Lid geworden op: za 17 dec 2016 21:13 door » di 10 apr 2018 14:02 RE.gif Klopt op zich, maar de vraag daarachter, zoals eerder gesteld, is dan eerder: werkt inderdaad op dat moment de koelkast zèlf of alleen de binnenverlichting daarvan.

  Sprite Classic 450/2 (1996) achter een Skoda Octavia (2012) Berichten: Lid geworden op: do 4 jul 2013 15:42 Locatie: 0224 door » di 10 apr 2018 14:03 Dank voor de antwoorden! Ik zie inderdaad het koelkastlampje branden en ging er vanuit dat deze het dan ook doet. De lamptest ga ik z.s.m. proberen te doen, dat is wellicht al een indicatie.

  Als ik het goed begrijp moeten er 2 pennen in de autostekker constant stroom krijgen waarvan 1 via contact voor de koelkast (geen koeling bij uitschakelen motor). Uit de antwoorden te zien zou dit dan pen 10 moeten zijn. In theorie moet dit ook wel zonder caravan te meten zijn? De caravan staan nl 2 uur rijden bij ons vandaan op een voorseizoen plek.

  Ik ben voornamelijk bezig om alles in fasen in orde te krijgen voor juli zodat we veilig en comfortabel naar het zuiden kunnen. Edit: beetje eigen onderzoek kan geen kwaad natuurlijk. Pen 10 klopt inderdaad: Berichten: Lid geworden op: di 10 jul 2012 21:14 Locatie: Veenendaal door » di 10 apr 2018 15:22 Je hebt een nieuwe Seat en mogelijk heeft de Seatgarage ook de trekhaak met toebehoren gemonteerd.

  Sommige garages trekken geen constante stroomdraad naar de accu van de auto, als daar geen opdracht voor is gegeven. Misschien eerst even bij de garage informeren, tenzij je zeker weet dat het wel is gebeurd. Moderator Berichten: Lid geworden op: wo 16 aug 2006 22:01 Locatie: In de buurt van Bartje.

  Contacteer: door » di 10 apr 2018 15:38 FWalraven schreef: TS schrijft: 3) Dezelfde situatie als (2) maar dan auto uit en/of 13 polig niet aangesloten, Koelkast werkt nu ook! Dan kan het toch niet anders dan dat de koelkast ook op de caravan accu is aangesloten. Frans Of alleen het lampje.ik heb drie caravans gehad waar de accu aangesloten was op het boordnet, verlichting werkte maar de accu werd niet opgeladen door de auto.

  See also:  Hoe Lang Duurt Koelen Koelkast?

  Eigenlijk zou het zo moeten zijn: – tijdens rijden zet je de KK op 12 volt. – tijdens kamperen staat die op 230 volt. – als de 230 zekering klapt heb je stroom van de accu maar de koelkast doet niets omdat deze op 230 staat. Als je lang zonder 230 zit moet je KK op gas zetten.

  1. Nogmaals, heeft niets met opladen van de auto te maken.
  2. Mijn huidige PPP laad wel op omdat deze daar standaard voor gebouwd is.
  3. Cry a river, build a bridge and get over it” Berichten: Lid geworden op: ma 25 jul 2011 20:19 Locatie: Best door » di 10 apr 2018 17:11 Je kunt gewoon meten in de doos achter je auto ook als er niets achter hangt zouden de constante plus en geschakelde plus voorzien moeten zijn van 12 volt.

  De geschakelde uiterraard alleen als de motor loopt. Ford focus 2013 1.6 ecoboost Benzine hobby 440 de luxe exellent 2007 Berichten: Lid geworden op: do 4 jul 2013 15:42 Locatie: 0224 door » di 10 apr 2018 17:20 Een hoop nuttige info, waarvoor dank! Ik ben inmiddels langs de dealer gereden en op hun testkast geeft pen 10 inderdaad spanning (alleen) als de motor draait.

  1. Dat gaat dus gelukkig goed.
  2. Ik kreeg daar de opmerking dat de koelkast via de auto “koud blijft” en slecht “koud maakt”.
  3. Het advies was dus om de caravan voor de reis op temperatuur te brengen via 220/230.
  4. Het lampje van de koelkast brand dus wel via de auto.
  5. Of de koelkast dan ook koelt is de grote vraag.

  Mijn vorige auto had deze optie/extra draad niet dus geen referentie wat dat betreft. Ik ga de lamptest nog doen en wellicht kan ik iemand op de voorseizoen camping kan vinden die de spanning achterop de koelkast kan meten. Voor de goede orde: opladen van de caravan accu via de auto is niet mijn doel.

  1. Zou leuk zijn als het kan maar als onderweg de plakjes ham en filet american koud blijven dan is mijn vrouw blij.
  2. Berichten: Lid geworden op: za 17 jan 2015 21:08 Locatie: Midden vh land door » di 10 apr 2018 18:41 eMKa schreef: Dat gaat dus gelukkig goed.
  3. Ik kreeg daar de opmerking dat de koelkast via de auto “koud blijft” en slecht “koud maakt”.

  Het advies was dus om de caravan voor de reis op temperatuur te brengen via 220/230. Werking van sommige koelkasten op 12v kan met hoge temperaturen ook belabberd zijn, ook als je de koelkast voorkoelt op 230V. Voor dat wij weggaan gaat de koelkast een dag van te voren aan, koelkast in de caravan heeft wat tijd nodig om koud te worden.

  Tijdens de lange reisdagen deden wij een fles water, deze hadden we in de vriezer gelegd, in de koelkast. Dit scheelde ook wat graden. Nu heb ik sinds kort de koelkast tijdens het rijden op gas staan. Wel met enige aanpassingen in de disselbak,, Voor ons werkt dit perfect. Vriendschap bezit je niet, het is een geschenk.

  Berichten: Lid geworden op: zo 12 feb 2012 16:48 Locatie: Hillegom door » di 10 apr 2018 19:38 Ja ja. Koelkasten tijdens het rijden op de geschakelde 12 volt. en goed werkend. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Standaard gaat dat niet vaak heel goed, jammer genoeg.

  Gek eigenlijk, al zoveel jaren doen we dit, en nog is het niet perfect uitgedokterd en in onze auto’s en caravans standaard gemaakt. Sommige auto’s hebben wel standaard een geschakelde 12 volt, sommige weer niet. Anderen hebben een dun draadje op pen 10 en sommige weer een flink dikke. Ook in caravans is het niet uniform, toch veel verschillende uitvoeringen.

  Jammer. zou eigenlijk nu eens en voor altijd GOED uitgedokterd en gemaakt moeten worden. STANDAARD. En dan zowel voor de auto als voor de caravan. uniformiteit dus, en niet afhankelijk van soorten/merken. Tja. maar dat is een utopie. Een blauw Zweeds reispaleis met een witte Duitse sleurhut aan de haak.

  Berichten: Lid geworden op: ma 25 jul 2011 20:19 Locatie: Best door » di 10 apr 2018 19:59 Je zou in je caravan nog kunnen controleren of de koelkast daadwerkelijk ook op pen 10 zit In de verdeeldoos zou op de aansluiting die van pen 10 komt een dikkere draad moeten zitten die naar de koelkast gaat.

  Aals caravanfabrikanten nu eens beginnen met het monteren van compressorkoelkasten dan zou het mijns inziens al een stuk beter gaan werken. Ford focus 2013 1.6 ecoboost Benzine hobby 440 de luxe exellent 2007 Berichten: Lid geworden op: zo 12 feb 2012 16:48 Locatie: Hillegom door » di 10 apr 2018 20:04 RE.gif Zou idd beter werken, maar ook meer geluid.

  De compressor moet nu eenmaal draaien bij zo’n ding. en dat is niet geluidloos. Kan wel heel stil zijn, maar niet volledig. zo jammer he. Een blauw Zweeds reispaleis met een witte Duitse sleurhut aan de haak. Berichten: Lid geworden op: ma 31 aug 2015 15:32 Locatie: in Nederland door » di 10 apr 2018 20:25 RE.gif Was toch laatst hier iemand die een compressorkoelkast had ingebouwd.

  Speciaal merk en fluisterstil. Was al een caravanmerk mee begonnen dacht ik maar weet niet meer welk merk dat het was. Caravan die getrokken wordt door een auto Berichten: Lid geworden op: za 24 mar 2018 15:20 Locatie: Noord Holland door » di 10 apr 2018 20:52 Bij mijn KIP Grey Line Special is het zo geregeld: Absorbsie koelkast werkt op of: – 220-230 volt via stroompaal – op gas – Alleen tijdens het rijden op 12 volt, via Battery Guard ter voorkoming van lege startaccu van de auto.

  • Je kan het testen door vanuit nog niet gekoelde koelkast, de auto aan caravan te koppelen, motor starten, koelkast op 12v aanzetten en dan in vriesvak voelen of de boel koud wordt.
  • Ip Grey Line 44 TDB Special 2006 Kia Niro Dynamic Line (Hybride trekpaardje) Moeizame wegen leiden vaak naar de mooiste bestemmingen Berichten: Lid geworden op: do 4 jul 2013 15:42 Locatie: 0224 door » di 10 apr 2018 21:05 Ook nog een handige en al iets verouderde discussie voor dit onderwerp: Naast de lampentest ga ik ook een poging wagen om zelf achter het bovenste rooster te meten en wellicht de 13 polige stekker van de caravan eens open te maken.

  Hopelijk wordt dan duidelijk of er een dikkere kabel op pen 10 zit of dat pen 9 is gebruikt bij Hobby. Wellicht vind ik nog wel ergens op internet een schema waar de kabelkleuren op staan die ik achter het rooster aan moet treffen. Als het goed is moet er 1 zijn voor constant stroom (lapje in koelkast) en 1 voor stroom via auto contact.

  Edit: constant = blauw en via contact = blauw/wit Laatst gewijzigd door op di 10 apr 2018 21:21, 1 keer totaal gewijzigd. Berichten: Lid geworden op: di 5 mei 2015 21:47 door » di 10 apr 2018 21:20 eMKa schreef:,Wellicht vind ik nog wel ergens op internet een schema waar de kabelkleuren op staan die ik achter het rooster aan moet treffen.

  Als het goed is moet er 1 zijn voor constant stroom (lapje in koelkast) en 1 voor stroom via auto contact. Wanneer de kleuren standaard zijn heb je aan onderstaand schema misschien wat. Edit: Kleuren in schema bij 9 en 10 komen inderdaad overeen met jouw aanvulling.

  Kan de koelkast in een verlengsnoer?

  4. Sluit de koelkast aan op een geaard stopcontact – Gebruik dus nooit een verlengsnoer of stekkerdozen. Deze kunnen de constante hoge stroom die de koelkast nodig heeft niet aan. Dit zorgt voor oververhitting en soms zelfs brand.

  Kun je een koelkast uitzetten?

  Geleidelijke temperatuurstijging – Het uitschakelen van uw koelkast kan als een makkelijke oplossing gezien worden, maar niets is minder waar. Wanneer u de koelkast uitzet, zal de temperatuur geleidelijk stijgen naar die van uw kamer of keuken. Voor producten zoals frisdrank, boter en sauzen is dit geen probleem. Lees ook: Moet u sauzen nu wel of niet in de koelkast bewaren?