HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Lang Blijft Soep Goed Buiten De Koelkast?

Hoe Lang Blijft Soep Goed Buiten De Koelkast
Soep afkoelen en inpakken – Of je soep nu liever invriest of in de koelkast bewaart, stap 1 is precies hetzelfde. Plaats de pan in een bak koud water en laat deze snel afkoelen. Laat restjes soep niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Verdeel de soep in eenpersoonsporties over afsluitbare vershoudbakjes.

Hoe lang kan ik zelfgemaakte soep bewaren?

Te minste houdbaar tot – De meeste soepen houden het 2 tot 3 dagen uit in een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren. Dan is het tot wel 3 maanden houdbaar.

  • Soepen in een zak of blik uit de supermarkt hebben vaak een THT-datum op de verpakking vermeld staan.
  • Dit betekend ‘tenminste houdbaar tot’, het is een soort adviesdatum.
  • De soep kan na die datum nog goed zijn.
  • Ruikt het nog goed en ziet het er niet gek uit, dan kunt u deze nog veilig eten.
  • Een TGT-datum.

‘te gebruiken tot’, houdt in dat het product na de datum op de verpakking, niet meer eetbaar is. Gooi deze dan weg. Op de verpakkingen staat ook altijd een bewaaradvies. Lees ook: Hoe lang kan boter buiten de koelkast bewaard worden?

Hoe lang mag je zelfgemaakte soep bij 4 C bewaren?

Stappenplan voor soep bewaren – Benodigde tijd: 10 minuten. Soep bewaren

  1. Laat de soep snel afkoelen na het bereiden De soep moet binnen twee uur na het bereiden in de koelkast worden gezet. Maar je moet de soep eerst goed laten afkoelen. Dit doe je bijvoorbeeld door de pan met soep in een bak met koud water te zetten.
  2. Soep in de koelkast zetten Als de soep goed is afgekoeld, kun je deze in de koelkast zetten. Je kunt de pan in zijn geheel in de koelkast zetten, afgedekt met vershoudfolie. Je kunt ook een bewaarbakje gebruiken. De soep is in de koelkast ongeveer twee dagen houdbaar.
  3. Soep opwarmen Wil je de soep weer opwarmen? Dan zet je de pan op het vuur en warm je de soep weer op. Je kunt de soep hierbij best even laten koken zodat eventuele bacteriën gedood worden, al zou dit bij twee dagen bewaren niet nodig moeten zijn.
See also:  Hoe Lang Blijft Gebraden Kip Goed In De Koelkast?

Lees ook onze bewaaradviezen voor verschillende soorten soep:

  • Aardappelsoep »
  • Aspergesoep »
  • Bloemkoolsoep »
  • Broccolisoep »
  • Champignonsoep »
  • Erwtensoep (snert) »
  • Groentesoep »
  • Kippensoep »
  • Pompoensoep »
  • Preisoep »
  • Tomatensoep »
  • Vissoep »

Hoe bewaar je zelfgemaakte soep?

Bewaartip voor dit product – Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Kan je soep nog een keer opwarmen?

Waarom kan soep niet vaker opgewarmd worden? – Bij soep, maar dat is ook van toepassing op andere gerechten die opgewarmd worden, zijn bij de eerste bereiding bacteriën en daardoor sporen in het gerecht gekomen tijdens of net na de verhitting. Iedere keer bij het opwarmen van het gerecht kun je dus extra veel bacteriën krijgen, want opwarmen is geen koken.

  • Als je soep maakt, en dan bedoelen we helemaal zelf, wordt de soep normaal gesproken door en door verhit.
  • Soep staat immers meerdere minuten te koken.
  • Daardoor zijn de meeste bacteriën gedood, door het koken.
  • Bij opwarmen kun je juist extra veel bacteriën in het gerecht krijgen.
  • Daarom soep en andere gerechten slechts één keer opwarmen, en niet veelvuldig opwarmen.

Vaak is de smaak overigens ook minder bij de tweede keer opwarmen, maar de hoeveelheid bacteriën is natuurlijk voor je gezondheid belangrijk.