HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Lang Blijft Melk Goed In De Koelkast?

Hoe Lang Blijft Melk Goed In De Koelkast
Op melk staat een ‘ten minste houdbaar tot’-datum (THT), De THT-datum betekent een kwaliteitsgarantie. Als de melk over de datum is, wil het niet meteen zeggen dat het niet meer veilig is om te drinken. Wel kan het zijn dat de kwaliteit achteruit is gegaan. Dat kun je merken aan de kleur, geur en de smaak. 1. Ziet de melk er nog goed uit? Heeft het geen klonten? Als dat wel zo is, gooi het dan weg.2. Ruikt het nog goed? Is de geur heel muf, zuur of overheersend, drink het dan niet.3. Proef een klein beetje. Als het vies smaakt, dan kun je het beter niet drinken.4.

Hoelang houdbare melk houdbaar na openen?

Hoe lang kan ik melk bewaren? – Je weet wel dat er verschillende soorten melk bestaan, die je dus soms langer of minder lang kan bewaren. UHT en gesteriliseerde melken hebben een THT-datum, “ten minste houdbaar tot”, terwijl gepasteuriseerde en rauwe melken een TGT-datum hebben, “te gebruiken tot”.

UHT-melk : blijft goed tot 3 maanden nadat de THT-datum verstreken is als de verpakking gesloten is gebleven. Deze melk kan 72u tot 7 dagen in de koelkast bewaard worden eens geopend. Gesteriliseerde melk : kan tussen 3 en 5 maanden na de THT-datum bewaard blijven als de verpakking gesloten is gebleven. Ook deze melk kan 72u tot 7 dagen in de koelkast bewaard worden eens geopend. Gepasteuriseerde melk : kan nog ongeveer 2 maanden bewaard worden wanneer de TGT-datum is verstreken indien de verpakking nog gesloten is. Geopend kan je deze melk tussen 48u tot 72u in de koelkast bewaren. Rauwe melk moet je het snelst opdrinken. Deze kan je slechts tot 48u bewaren en dat doe je uiteraard altijd in de koelkast.

Hoe blijft houdbare melk goed?

Het type melk dat je op jonge leeftijd drinkt, vind je later vaak het lekkerst. In landen als Frankrijk en Spanje wordt er daarom meer houdbare melk aangeboden dan hier. In Nederland koopt 90% van de mensen verse melk die in de koeling staat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen houdbare verse melk? En zijn er nog verschillen in de voedingswaarde? “De verschillen zijn voornamelijk terug te vinden in de temperatuur waarbij de melk wordt verhit in de fabriek”, vertelt Kasper Hettinga, universitair hoofddocent zuivelkunde aan de WUR. “De melk die wij als verse melk kopen in de supermarkt wordt circa 20 seconden bij 72°C verhit.

Dit wordt pasteurisatie genoemd. Het is de minimale verhitting waarbij alle mogelijke ziekteverwekkende bacteriën worden gedood en waarna de melk veilig is voor consumptie. De gepasteuriseerde melk – die wij dus als verse melk kennen – is zo’n twee tot drie weken houdbaar in de koeling.” Verse mek = pasteurisatie = 20 seconden bij 72°C verhit Houdbare melk = sterilisatie = enkele seconden bij 130 tot 140°C verhit “Om melk bij kamertemperatuur te kunnen bewaren wordt de melk gesteriliseerd.

Dit wordt meestal met het Ultra Hoge Temperatuur-proces (UHT) gedaan waarbij de melk slechts enkele seconden worden verhit bij een temperatuur van 130 tot 140°C. Bij dit proces worden alle bacteriën gedood en zal de melk niet snel meer bederven.”

Wat kun je doen met melk die over datum is?

Houdbaarheidsdatum – Twijfelt u of u een restje melk na de houdbaarheidsdatum nog kunt gebruiken? Meestal is melk niet meteen bedorven, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn. De betekent dat de kwaliteit tot die datum gegarandeerd is, niet dat het dan niet goed meer is.

Hoe snel bederft melk buiten de koelkast?

Hoe Lang Kun Je Kwark Buiten De Koelkast Bewaren? – HOME | Lots & More

0 25

Zodra zuivel is geleverd moet het de koelkast in – Feit Maar let op, want zuivel bederft snel. Zet melk en melkproducten daarom zo snel mogelijk in de koelkast. Elk uur buiten de koelkast verkort de houdbaarheid met 1 dag.

Wat gebeurt er als melk bederft?

Ongekoeld bewaard? Opletten! – Na verloop van tijd, en zeker als de melk geopend en ongekoeld is bewaard, wordt melk wel gevoelig voor die bacteriegroei. In grote hoeveelheden kunnen deze bacteriën zorgen voor maag en darmklachten.

Wat is het verschil tussen melk en houdbare melk?

Verse melk is gepasteuriseerd (verhit tot 72 °C). Dan zijn de schadelijke bacteriën dood, maar de smaak verandert nauwelijks. Houdbare melk wordt verhit tot ca.138 °C (gesteriliseerd), om echt álle bacteriën te doden.

Waarom is houdbare melk duurder?

Koop nu houdbare melk – Zuivel gaat fors duurder worden terwijl vermoedelijk niemand meer gaat verdienen Vooral melkveehouders protesteren tegen het overheidsbeleid op het gebied van stikstof. Dat doen ze omdat ze grotendeels het veld moeten ruimen voor de nieuwe inrichting van Nederland: meer bewoning en bijbehorende infrastructuur, meer natuurimpact als gevolg daarvan én tegelijk meer natuur.

 • De media neigen ernaar te melden dat de melkveehouderij juist nu,
 • Ondanks de gestegen energie-, kunstmest- en voerkosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne, zou de marge op de inkoopwaarde van melk harder stijgen.
 • Royal FrieslandCampina, de Nederlandse marktleider, betaalt melkveehouders op dit moment een garantieprijs van €60 per 100 kilo.

De afgelopen jaren lag de prijs rond de 35 eurocent per kilo. In de periode daarvoor schommelde de prijs rond de 30 cent. Duitse vakmedia melden dat de prijzen door het dak gaan en dat, De hoge inkoopwaarde van melk voor verwerkers en zijn volgens het niet alleen het gevolg van kostenstijgingen maar ook van de slechtere kwaliteit en minder aanvoer van melk.

 • De slechtere kwaliteit is het gevolg van droogte en warmte.
 • Daardoor zit er minder eiwit en vet in een liter melk.
 • Droogte en warmte zouden bovendien zorgen minder liters zodat dat effect nog eens versterkt wordt terwijl de vraag naar zuivel in de wereld stijgt.
 • Minder melk van mindere kwaliteit jaagt daardoor de prijzen inflatoir omhoog.

Van die prijsstijging zouden ze een flinke slok meer over houden dan in de twee decennia hiervoor. We vroegen Hans Dirksen van, een bureau dat zich bezighoudt met onder andere marges in de melkveehouderij, om zijn reactie op de gedachte dat boeren nu prima verdienen.

 1. Dirksen geeft aan dat de marges mogelijk tijdelijk wat hoger zijn maar vermoedelijk verdampen over het jaar heen.
 2. De prijzen van voer en energie stegen al voor de stijging van de melkprijs uit.
 3. Met het zicht op nog verder stijgende energiekosten zullen de marges bovendien verder slinken.
 4. Er is geen reden om te denken dat melkveehouders over 2022 binnenlopen.
See also:  Mango Fruit Wanneer Rijp?

De consument zal in de komende maanden worden geconfronteerd met fors duurdere melk en andere zuivelproducten. De prijsstijgingen als gevolg van de inkoopwaarde van melk zijn nog niet verwerkt in de prijzen die we betalen in de supermarkt. Producten worden fors duurder, terwijl niemand er meer door gaat verdienen, behalve misschien de handel in de tussenfasen.

Is het erg als je melk over de datum drinkt?

Op melk staat een ‘ten minste houdbaar tot’-datum (THT), De THT-datum betekent een kwaliteitsgarantie. Als de melk over de datum is, wil het niet meteen zeggen dat het niet meer veilig is om te drinken. Wel kan het zijn dat de kwaliteit achteruit is gegaan. Dat kun je merken aan de kleur, geur en de smaak. 1. Ziet de melk er nog goed uit? Heeft het geen klonten? Als dat wel zo is, gooi het dan weg.2. Ruikt het nog goed? Is de geur heel muf, zuur of overheersend, drink het dan niet.3. Proef een klein beetje. Als het vies smaakt, dan kun je het beter niet drinken.4.

Wat is lang houdbare melk?

Geen bacteriën in houdbare melk – Houdbare melk ondergaat een andere verhittingstechniek: sterilisatie. De melk bereikt bij sterilisatie enkele seconden een temperatuur van meer dan 130°C. Hierbij worden niet alleen ziekteverwekkende, maar álle bacteriën gedood, waardoor de melk op kamertemperatuur te bewaren is. Ook blijft de melk maandenlang goed.

Waarom geen melk meer drinken?

De negatieve effecten van het drinken van melk – Melk en overige zuivelproducten bevatten melksuiker, oftewel lactose. Om lactose te kunnen verteren is het enzym lactase nodig. Dit enzym wordt in de dunne darmwand aangemaakt. Hoe ouder men wordt, hoe minder goed het lichaam dit enzym aanmaakt.

Dit is een natuurlijk proces. Baby’s hebben het enzym namelijk nodig om moedermelk te kunnen verteren. Wanneer men ouder wordt is hier geen sprake meer van. Na het derde levensjaar maakt het lichaam minder lactase aan, het lichaam heeft namelijk geen lactose uit melk meer nodig om te groeien. De afname van het enzym lactase zorgt ervoor dat veel mensen lactose minder goed kunnen verteren.

Dit wordt lactose intolerantie genoemd. Na het drinken van melk of andere zuivel kunnen klachten ontstaan zoals een opgeblazen gevoel, gerommel in de darmen en diarree. Een andere reden waarom ons wordt geleerd dat het drinken van melk goed voor ons is, is omdat melk calcium bevat.

 1. Calcium is een mineraal dat het lichaam onder andere nodig heeft voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit,
 2. Door het drinken van melk krijgt het lichaam inderdaad calcium binnen, echter kan het drinken van melk er juist voor zorgen dat de botten kwetsbaarder worden.
 3. De hoeveelheid eiwitten en fosfaat die melk bevat zorgen voor verzuring in het lichaam.

Het lichaam zal het zuur vervolgens neutraliseren door calcium uit de botten te onttrekken. Melk drinken kan dus ook leiden tot een tekort aan calcium, dat uiteindelijk kan leiden tot botmineraaldichtheid afname. Melk om te groeien geldt vooral voor baby’s en bij volwassen leidt het drinken van melk vooral voor de groei van ongezonde vormen van vetopslag, zoals zwembandjes rondom het middel.

Hoe snel ziek na bedorven melk?

Voedselvergiftiging: wat te doen, symptomen en tips Heb je iets verkeerds gegeten waardoor je buikpijn of buikkrampen hebt? Je kan een voedselvergiftiging hebben. Ontzettend vervelend en je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Zeker weten of je last hebt van een voedselvergiftiging? Hieronder lees je wat de symptomen zijn en wat je kan doen.

Spring snel naar: Een voedselinfectie wordt veroorzaakt door een bacterie, virus of parasiet in je maag of darmen. De meeste voedselvergiftigingen komen door bacteriën. Vooral wanneer voedsel te lang en te warm bewaard is, krijgen de bacteriën meer kans om een infectie te veroorzaken. Op rauw voedsel, zoals rauw vlees of rauw vis, zitten altijd wel bacteriën.

De meeste van die bacteriën kunnen geen kwaad. Maar van sommige bacteriën kan je ziek worden. Een voedselvergiftiging begint vaak met buikpijn of buikkrampen. Andere symptomen zijn:

 • misselijkheid
 • braken
 • diarree

Soms krijg je ook last van symptomen als:

 • draaierig of je licht in het hoofd voelen
 • hoofdpijn
 • bloed of slijm in de ontlasting

De klachten beginnen meestal binnen acht tot 24 uur nadat je iets verkeerds hebt gegeten. Gelukkig is het meestal binnen één tot drie dagen weer over, maar in die tijd kun je je heel beroerd voelen. Houden de klachten langer dan drie dagen aan? Dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

 • Wacht rustig af Soms is het er na één of twee keer overgeven weer uit. Wacht dus eerst even rustig af hoe je je voelt, want misschien gaat het snel al beter.
 • Blijf water drinken Als je veel moet overgeven en ook diarree hebt, dan verliest je lichaam veel vocht. Probeer daarom elke vijf of tien minuten een klein slokje water of lepeltje thee te nemen.
 • Luister naar je lichaam Merk je dat je weer honger of dorst krijgt? Probeer dan gewoon wat te eten. In principe raden huisartsen aan om alles te eten waar je trek in hebt. Heb je langer dan een week diarree of heb je er vaker last van? Probeer dan vet voedsel en producten als melk, appelsap, frisdranken te vermijden. Dit is niet altijd even goed voor je darmen. Light-varianten kan wel.
 • Eet kleine porties Je darmen zijn tijdens een voedselinfectie behoorlijk van slag. Als je weer begint met eten, dan kun je snel buikkrampen krijgen; dat is normaal en hoort erbij. Zorg daarom dat je altijd begint met kleine porties, zodat je maag en darmen kunnen wennen.
 • Let op je medicijngebruik Gebruik je medicijnen op het moment van je voedselvergiftiging, bijvoorbeeld de anticonceptiepil? Door de diarree en het overgeven kan het zijn dat je lichaam de medicijnen niet goed opneemt. Neem contact op met je huisarts om te weten wat je het beste kan doen.
See also:  Waar Koop Je Jelly Fruit?

Er bestaan geen medicijnen om voedselvergiftiging te verhelpen. Het enige dat je kan doen, is wachten tot de giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen. Om de ergste klachten te verlichten, kun je in de tussentijd wel gebruik maken van een aantal andere medicijnen.

 • ORS Bij overgeven of hevige diarree kun je ORS gebruiken om uitdroging te voorkomen. In dit drankje zitten speciale suikers en zouten die je vochtbalans op peil houden. Probeer elke vijf of tien minuten een eetlepel te drinken. Je kan het drankje kant-en-klaar of als oplospoeder kopen bij de apotheek of drogist.
 • Stopmiddelen Eventueel kun je gebruikmaken van het stopmiddel loperamide, als je last hebt van diarree. Loperamide zorgt ervoor dat de ontlasting minder frequent wordt. Let op, dit kan wel verstopping veroorzaken en het versnelt de genezing niet. Gebruik het middel niet als je koorts of bloederige diarree hebt. Loperamide mag je niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Geef geen loperamide aan kinderen jonger dan acht jaar.
 • Medicijnen tegen misselijkheid Tegen erge misselijkheid wordt wel domperidon of metoclopramide gebruikt. Vaak geven deze medicijnen wel bijwerkingen, zoals hartkloppingen of spiertrekkingen, vooral bij kinderen.
 • Antibiotica Bij een voedselvergiftiging wordt zelden antibiotica gebruikt. Alleen bij sommige bacteriën, zoals de campylobacter, wordt antibiotica gegeven als iemand erg ziek is en/of hoge koorts met bloederige diarree heeft.

Zeker tijdens warme dagen, ligt een voedselinfectie op de loer; mensen nemen de hygiëne met het warme weer helaas niet zo nauw. Houd je een voedselvergiftiging liever buiten de deur? Hier lees je handige tips!

 1. Was je handen En niet maar één keer per dag! Was je handen altijd na een toiletbezoek, voordat je begint met koken en voordat je begint met eten. Vergeet ook niet je handen te wassen als je tijdens het koken rauw vlees of rauwe vis hebt aangeraakt, bijvoorbeeld om het uit de verpakking te halen, te snijden of in de pan te leggen.
 2. Was al je groente en fruit Jij wilt toch ook dat alles wat je in je mond stopt, lekker schoon is? Was daarom rauwe groente en fruit dat je eet af onder de (hete) kraan.
 3. Gebruik aparte snijplanken en messen De meeste voedselinfecties komen door bacteriën van rauw vlees en rauwe vis. Zorg dat deze bacteriën tijdens het koken dus niet ander eten besmetten. Gebruik aparte snijplanken voor vlees, voor vis en voor groenten.
 4. Bak goed Dit klinkt logisch, maar wordt vaak niet goed gedaan. Na een lange werkdag heb je vaak zo’n honger dat je de hamburger al nét iets eerder van het vuur haalt dan eigenlijk zou moeten. Weet dat bacteriën waar je ziek van kan worden in vlees, vis of schelpdieren pas echt dood zijn als het helemaal gaar is. Geduld is een schone zaak!
 5. Bewaar etenswaren niet te lang Wil je van het weekend lekker sushi of carpaccio eten? Zorg dat je vlees, vis of schelpdieren die je rauw eet niet langer dan één dag in de koelkast bewaart. Haal je vlees en vis dus niet al op je vrije woensdagmiddag in huis, maar pas op de dag dat je het eet.
 6. Check de houdbaarheidsdatum Die staat er niet voor niets! Vis, vlees en schelpdieren zijn niet meer veilig na de houdbaarheidsdatum, ook al is het product pas één dag over de datum. Twijfel je of je iets nog kan eten? Neem altijd het zekere voor het onzekere en gooi het weg.
 7. Ruim je boodschappen gelijk op Soms ben je blij dat je eindelijk thuis bent en even op de bank kan zitten. Die boodschappentas komt zo wel, denk je. Dat kan gevaarlijk zijn, zeker op warme dagen. Zet spullen die koel moeten blijven daarom gewoon gelijk in de koelkast.
 8. Neem een koeltas mee naar je BBQ Net als bij gekoelde biertjes is het erg belangrijk om je vlees van de barbecue gekoeld te houden. Stop daarom alles wat bederfelijk is in een goede koeltas. Is de barbecue lekker in je achtertuin? Laat alles dan in de koelkast staan.
 9. Bewaar alleen eten dat je kán bewaren Is niet al het eten opgegaan? Maak een bakje met het overgebleven eten en zet dit direct in de koelkast. Zorg dat je het binnen twee dagen opeet, langer is niet meer verantwoord. Maaltijden met rauw vlees of rauwe vis, zoals carpaccio, kan je sowieso niet bewaren.

In de volgende situaties is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts:

 • Je begint je suf te voelen, in de war te raken of je voelt dat je gaat flauwvallen;
 • de waterdunne diarree (zes keer of meer per dag) duurt drie dagen of langer;
 • je blijft braken of braakt heftig;
 • je hebt voortdurend buikpijn;
 • er zit bloed of slijm bij de ontlasting;
 • de diarree is na een week niet minder geworden;
 • je drinkt weinig;
 • je hebt erge dorst;
 • je hebt al een dag niet meer geplast;
 • als je plastabletten of medicijnen tegen hoge bloeddruk gebruikt. De huisarts raadt soms af om deze te gebruiken tijdens een voedselvergiftiging.

Bent u ouder dan 70 jaar en heeft u een voedselvergiftiging? Neem dan contact op als:

 • U na een dag nog diarree heeft;
 • als u al langer dan acht uur niet geplast heeft.
See also:  In Welk Fruit Zit Eiwitten?

Wil je een afspraak maken met je huisarts? jouw dichtstbijzijnde locatie. : Voedselvergiftiging: wat te doen, symptomen en tips

Hoe lang mag je melk gebruiken?

Hoe moet je melkproducten en melk bewaren? – Wat op het winkelpunt in het koelvak staat, moet je thuis ook in de koelkast bewaren. Melkproducten zoals boter, yoghurt, room, kwark, kaas bewaar je dus altijd in de koelkast. Een ongeopende fles of karton met lang houdbare melk kan je buiten de koelkast bewaren.

Hou wel de houdbaarheids- of THT-datum (Ten minste Houdbaar Tot) in het oog om verspilling te vermijden. De THT-datum garandeert dat een product – ongeopend en bewaard volgens de voorschriften – tot en met de betreffende datum van een goede kwaliteit is. Na het verstrijken van deze datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan, maar doorgaans is het wel nog veilig om het te eten of te drinken.

Gebruik je zintuigen bij twijfel. Ziet het product er goed uit, ruikt het normaal en zit de smaak nog goed? Dan kan je het met een gerust hart gebruiken. Zorg ervoor dat je koelkast op 4°C staat. Plaats lang houdbare melk na opening en gebruik meteen terug in de koelkast.

Hoe ziet geschifte melk eruit?

Kleur en consistentie – Als je nog nooit moedermelk hebt gezien kun je nog eens opkijken. Het lijkt helemaal niet op koemelk of kunstvoeding. De kleur en consistentie kunnen per keer verschillen. Colostrum en de eerste melk zien er vaak gelig tot oranje en romig uit.

Later ziet moedermelk er over het algemeen waterig, soms wat blauwig‘“wit uit. Als moedermelk een tijdje heeft gestaan ziet zij er gelaagd uit omdat het melkvet boven komt drijven. Ook bij ingevroren melk zijn vaak laagjes te zien. Als je de melk schudt krijgt zij weer de normale verschijningsvorm. Overigens het is niet aan te bevelen om de moedermelk onnodig veel te schudden.

Bepaalde eiwitten breken dan al af in aminozuren en verliezen hun beschermende werking. Dit gebeurt ook tijdens het koelen of invriezen. Afgebroken eiwitten vormen nog steeds een goede voedingsstof maar missen dat beetje extra. De afgekolfde melk op de ene dag kan er totaal anders uitzien dan op een andere dag of op een ander tijdstip.

 • De hoeveelheid vet kan verschillen en ook de kleur kan anders zijn.
 • Ook tijdens een afkolfsessie kan de melk er van minuut tot minuut anders uitzien.
 • De eerste minuten kan de melk dunner lijken dan een paar minuten later als de toeschietreflex ervoor zorgt dat er meer vet in de melk komt.
 • De kleur van de moedermelk wordt beïnvloed door wat de moeder eet.

Ook medicijnen kunnen van invloed zijn. De kleurstoffen in bijvoorbeeld sommige fruitsappen, toetjes en koolzuurhoudende dranken kunnen ertoe bijdragen dat de melk roze of roséoranje oogt. Oranje melk wordt ook in verband gebracht met het eten van wortels door de moeder.

 • Groene melk wordt ook wel geassocieerd met groen gekleurde sportdranken, zeewier, grote hoeveelheid groene groentes.
 • Bij sommige medicijnen kan het voorkomen dat de moedermelk een zwarte tint krijgt.
 • Rozige melk kan ook het gevolg zijn van bloed in de melk.
 • Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een tepelkloof.

Maar het kan ook gebeuren zonder tepelkloof. Het bloed in de melk is niet schadelijk voor de baby. Als er echter bloedsporen blijven zonder duidelijke oorzaak is het verstandig een arts te raadplegen. Er zijn berichten dat bij een moeder met candidiasis de melk groenig oogt.

Als een moeder last heeft gehad van verstopte melkkanalen kan de melk uit die kanalen er wat geklonterd uitkomen. Ruth Lawrence beschrijft in haar boek dat sommige vrouwen in hun melk zanderige korreltjes hebben die waarschijnlijk calciumsteentjes zijn. Dit komt dan doordat zij een dieet volgen met erg veel calcium erin.

Bij het gebruik van grote hoeveelheden aan melkproducten kan dit ook gebeuren (meer dan 1 liter per dag). Er vindt dan calciumafzetting plaats in de melkkanalen en die raken daardoor verstopt.

Kun je geschifte melk drinken?

Waarom gaat biologische melk schiften? nieuws 9 juni 2018, 14:13 • 1 minuut leestijd Jacqueline Burghout belde om te vragen: “Ik kook elke morgen gewoon halfvolle melk met havermout.” Nu deed ze hetzelfde met biologische melk en dat gaat schiften. Er staat nergens dat die melk niet gekookt kan worden en qua smaak proeft ze ook geen verschil bij het drinken.

 1. Hoe kan dat? Antwoord: Geschifte melk, samengeklonterd melkvet, hoeft niet bedorven te zijn, zoals Jacqueline zelf ook al heeft vastgesteld.
 2. Wanneer er veel calcium in de melk zit, kan het spontaan gaan schiften (Utrechts melkgebrek) en als je een zuur toevoegt aan melk, dan schift het sowieso.
 3. Zo wordt trouwens panir gemaakt, een vleesvervanger.

Luister elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur naar Vraag het de Bieb op Radio Rijnmond voor vragen en antwoorden. : Waarom gaat biologische melk schiften?

Hoe merk je dat je melk terugloopt?

Misvattingen over een lage melkproductie – Pasgeboren baby’s willen doorgaans vaak gevoed worden – ongeveer tien tot twaalf keer per dag, of elke twee uur – en dat is geen teken dat je niet genoeg melk hebt. Vergeet niet dat je baby ook zoogt om getroost te worden, en het is lastig om te zeggen hoeveel melk je baby tijdens elke voeding drinkt – de hoeveelheden kunnen variëren.

je baby wil vaak gevoed worden je baby wil niet neergelegd worden je baby is ‘s nachts wakker korte voedingsbeurten lange voedingsbeurten je baby accepteert na een voeding een flesje je borsten voelen zachter aan dan in de eerste weken er lekt geen melk uit je borsten of eerst gebeurde dat wel, maar nu niet meer je kunt niet veel melk afkolven je hebt kleine borsten