HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Breed Is Een Amerikaanse Koelkast?

Hoe Breed Is Een Amerikaanse Koelkast
De breedte van een Amerikaanse koelkast is 70-100 cm – Amerikaanse koelkasten zijn tussen de 70 en 100 cm breed. Dat is dus een stuk breder dan een normale koelkast, die vaak maar 55 cm breed is. Amerikaanse koelkasten hebben geen standaardbreedte dus kijk goed naar de specificaties van het model dat je op het oog hebt en of deze in jouw keuken past.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een Amerikaanse koelkast?

Hoe weet je of een Amerikaanse koelkast in je keuken past? Geschreven door Marijn 21 maart 2023 13.51 Een Amerikaanse koelkast is een groot apparaat. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet dat de koelkast op de gewenste plek past. In dit artikel vertellen we je waar je op let. Bepaal eerst waar je Amerikaanse koelkast komt. Meet de hoogte, breedte en diepte van de plek op. Zo weet je hoe groot de koelkast mag zijn. Houd rekening met bovenkasten, planken of plinten. Deze meet je niet mee. Een Amerikaanse koelkast heeft ventilatieruimte nodig. Wij raden voor beide zijkanten 5 centimeter aan en voor de diepte 10 centimeter. Zo weet je zeker dat het apparaat goed koelt en niet meer geluid maakt. Controleer ook of je beide deuren goed kunt openen op de gewenste plek. Controleer of er een stopcontact in de buurt zit en of de stekker van de koelkast lang genoeg is. Gebruik geen hulpstukken, zoals stekkerdozen of verlengkabels. Deze hulpstukken kunnen de constante hoge stroom vaak niet aan, waardoor ze in brand vliegen. Koop je een model met een dispenser? Zorg dan ook voor een waterkraan in de buurt van de koelkast. Het is ook belangrijk dat de koelkast op de gewenste plek komt. Controleer of het model door alle deuropeningen naar de keuken komt. Daarnaast tillen we een Amerikaanse koelkast geen trap op. Denk bijvoorbeeld aan een verhoging in je tuin, de traptreden voor je voordeur of een andere verdieping.

Hoe breed is een koelkast gemiddeld?

Koel-vriescombinatie afmetingen – Een koel-vriescombinatie is een koelkast met een gescheiden koel- en vriesgedeelte. Boven elkaar en elk met een eigen deur. Koel-vriescombinaties zijn er in verschillende formaten. De hoogte van een koel-vriescombinatie ligt meestal tussen de 140 en 200 cm.

Standaardhoogtes zijn: 140, 160, 180 en 200 cm. Soms kan de hoogte nog wel 1 of 2 cm afwijken van de standaardhoogte. De breedte van een koel-vriescombinatie ligt tussen de 50 en 90 cm. Veruit de meeste koel-vriescombinaties zijn 60 cm breed. Koelkasten met een breedte van 70 cm worden ook wel XXL koelkasten genoemd, vanwege hun grotere inhoud.

De overige breedtematen komen minder vaak voor. De diepte van een koel-vriescombinatie ligt meestal tussen de 50 en 80 cm.

Kan een Amerikaanse koelkast tegen de muur?

Verschil 7: plaatsing en inbouwen – Een Amerikaanse koelkast heeft de ventilatie aan de onderzijde van de koelkast (in de plint). Daar wordt zowel lucht aan- als ook afgezogen. Dit in tegenstelling tot een Koreaanse koelkast. Door dit systeem kan een Amerikaanse koelkast dan ook strak tegen de achtermuur geplaatst worden.

Kan een Amerikaanse koelkast in de schuur?

Bekijk de klimaatklasse – Een koelkast in de tropen kan andere temperaturen aan dan die bij ons. Daarom geven we de koelkasten verschillende klimaatklassen. “Modellen in klimaatklasse N werken goed in een omgeving tussen 16 en 30 graden en zijn geschikt voor in huis.

Welke Amerikaanse koelkast is het zuinigst?

Energiezuinige Amerikaanse koelkast kopen? Op zoek naar een energiezuinige Amerikaanse koelkast? Op deze pagina vind jij onze gehele selectie side-by-side-koelkasten van diverse merken. Veel grote merken hebben energiezuinige Amerikaanse koelkasten. Onder meer Whirlpool, Siemens, BEKO en Liebherr hebben deze energiezuinige dubbeldeurskoelkasten voor jou in het assortiment op Slimster.nl.

 • Amerikaanse koelkast, Energieklasse D, 635 l
 • € 1969,-

Amerikaanse koelkast 179 cm

 1. Amerikaanse koelkast, Energieklasse D, 665 l
 2. € 4899,-

Amerikaanse koelkast 185.5 cm

 • Amerikaanse koelkast, Energieklasse C, 178 cm
 • € 1999,-

Amerikaanse koelkast 178 cm

 1. Amerikaanse koelkast, Energieklasse C, 635 l
 2. € 1949,-

Amerikaanse koelkast 178 cm

 • Amerikaanse koelkast, Inbouw, Vrijstaand, Energieklasse D
 • € 3199,-
 1. Amerikaanse koelkast, Energieklasse D, 178 cm
 2. € 1799,-

Amerikaanse koelkast 178 cm

 • Amerikaanse koelkast (met Franse deur), Vrijstaand, Energieklasse D
 • € 2207,-

Amerikaanse koelkast (met Franse deur) 190 cm

 1. Amerikaanse koelkast, Energieklasse D, 582 l
 2. € 4994,-
 • Amerikaanse koelkast, Energieklasse D, 511 l
 • € 1449,-
See also:  Welk Fruit Bevat Magnesium?

Amerikaanse koelkast 177.5 cm Op Slimster.nl vergelijk je gemakkelijk en snel side-by-side koelkasten met een zuinig energielabel. Op deze pagina zie jij ons gehele assortiment staan met diverse energiezuinige Amerikaanse koelaksten. Je kunt jouw zoekopdracht verscherpen door het filtermenu links in te vullen.

Vergelijk verschillende Amerikaanse koelkasten met elkaar op kieskeurig niveau door ze te selecteren en te klikken op ‘vergelijken’. Op Slimster.nl kun je vervolgens online jouw nieuwe energiezuinige side-by-side koelkast kopen! Wij hebben voor jou namelijk de laagste online prijzen op een rij gezet! Alle koelkasten op de markt krijgen een energieklasse.

Deze klasse gaat van A tot G. Energieklasse A is hierin de meest zuinige klasse en G de minst zuinige. Amerikaanse koelkasten met energieklasse A zijn daarom dan ook zeer energiezuinig te noemen. Wanneer we het hebben over het oude energielabel A+ en over het nieuwe label, is hierin overigens wel een onderscheid te maken.

Omdat de techniek doorgaat, wordt het steeds gemakkelijker om energiezuinige apparaten te maken. Tot 2021 was energieklasse A+++ het meest energiezuinige energielabel, maar nu is dat energieklasse A. Hierdoor kan iedere energieklasse behoren tot de ‘oude’ of ‘nieuwe’ energielabel. Bekijk daarom altijd aandachtig het label.

Ben jij op zoek naar de beste Amerikaanse koelkast? : Energiezuinige Amerikaanse koelkast kopen?

Kan een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting?

Voordelen Amerikaanse koelkast met waterreservoir – Wanneer je gaat voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir heeft dit enkele voordelen ten opzichte van een model met vaste wateraansluiting. Zeker wanneer je minder frequent gebruik maakt van de schaafijsmachine of water-dispenser is een Amerikaanse koelkast zonder vaste wateraansluiting ideaal.

 • Het belangrijkste voordeel is namelijk dat je niet afhankelijk bent van een waterkraan waarop de koelkast moet worden aangesloten.
 • Je bepaalt zelf wanneer je jouw watertank bijvult en hebt dus zelf in de hand hoeveel water de koelkast verbruikt.
 • Tevens betekent dit dat je de Amerikaanse koelkast overal kunt plaatsen waar jij wilt.

Je bent niet beperkt door de plek van een waterkraan of de lengte van de waterslang. Je kunt de koelkast met reservoir dus ook in een andere ruimte zetten, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer of de zolder. Geniet van de vrijheid van een side-by-side koelkast die niet op de waterleiding hoeft worden aangesloten! De voordelen van een Amerikaanse koelkast met waterreservoir zijn als volgt:

Je kunt de koelkast vrij plaatsen waar je wilt en je bent niet afhankelijk van de waterkraan Gemakkelijk te verplaatsen of verhuizen Bepaal zelf wanneer je het waterreservoir bijvult en dus het verbruik van de koelkast

Welke koelkast past door Caravandeur?

Kies dan voor een camping koelkast. Deze koelkasten zijn extra smal. Hierdoor zijn ze handig voor op de camping en passen ze door je camper- of caravandeur. Normaal gesproken zijn alle camping koelkasten maximaal 50cm breed.

Welke maten koelkasten zijn er?

Amerikaanse koelkasten, koel-vriescombinaties, inbouwkoelkasten en tafelmodellen, koelkasten zijn er in allerlei soorten en afmetingen. Amerikaanse koelkasten zijn vanwege de dubbele deuren erg breed, hierdoor zijn ze een indrukwekkende verschijning in je keuken.

 • Een tafelmodel-koelkast is juist klein en past daardoor makkelijk in een kleinere keuken, studentenkamer of camper.
 • Welke grootte je ook kiest, meet de ruimte die je hebt goed op, zodat je het juiste formaat koopt.
 • De meeste koelkasten hebben een standaardhoogte tussen de 140 en 200 centimeter.
 • Je kunt kiezen uit een hoogte van 140, 160, 180 of 200 centimeter.

De gemiddelde breedte is 50 tot 90 centimeter. Een koelkast is meestal tussen de 50 en 80 centimeter diep. MediaMarkt heeft ijskasten van allerlei merken en in veel verschillende afmetingen. Elke koelkast heeft zijn eigen pluspunten en eigenschappen, er is altijd een grootte te vinden die bij jou past.

Hoe groot koelkast camper?

De grote vraag in de camper: absorptie- of compressorkoelkast? – In je zoektocht naar een geschikte koeling kun je ruwweg kiezen tussen absorptie- en compressorkoelkasten, of compressorkoelers. Welke technologie gebruikt wordt heeft vooral te maken met je voertuig en de capaciteit die je nodig hebt.

Absorptie koelkasten vind je meestal standaard in campers en caravans, Deze koelingen hebben doorgaans een capaciteit tussen de 80 en 180 liter inclusief vriesvak. Compressorkoelkasten worden voornamelijk gebruikt in compactere buscampers, Hun vulcapaciteit ligt meestal tussen de 10 en 80 liter, maar kan oplopen tot soms wel 130 liter.

See also:  Hoe Lang Moet Een Brood In De Oven?

Middelgrote en kleinere koelboxen met een inhoud van vier liter en meer zijn beschikbaar voor kleinere camperbusjes. Daarnaast bestaan er ook handige mobiele koelboxen om mee te nemen. Populaire varianten voor inbouw zijn ladevormige compressorkoelers.

Voor kampeerders die langere tijd op een plek verblijven – vooral met caravans – kunnen mobiele, vrijstaande koelkasten of boxen voor de voortent interessant zijn. Deze zijn verkrijgbaar met absorptie- of compressortechnologie en hebben een inhoud tussen de 40 en 100 liter. Een goed alternatief voor het meesjouwen van je eigen koelkast zijn aanwezige koelkasten op campings.

Veel campings bieden huur van een extra koelkast aan. In dergelijke gevallen is de aansluiting op de – soms dure – walstroom meestal een must. Het grote voordeel van de absorptiekoelkast is dat deze afwisselend kan worden gebruikt met walstroom, accustroom of aardgas. Foto: Etrusco.

Wat kost een Amerikaanse koelkast aan stroom?

Een gemiddelde Amerikaanse koelkasten heeft energieklasse E of F en verbruikt ongeveer 350 kWh per jaar. Als je uitgaat van een energieprijs van €0,67 per kWh dan betaal je voor de energiekosten van een gemiddelde Amerikaanse koelkast ongeveer €234,50 per jaar.

Waarom koelkast niet in garage?

Wil je de biervoorraad altijd koud houden, dan kan een koelkast in de schuur of een koelkast in de garage uitkomst bieden. Echter, een niet geïsoleerde of onverwarmde schuur of garage is geen optimale plek: dan is het net alsof je koelkast buiten staat.

 • De meeste koelkasten werken niet meer goed als de omgevingstemperatuur lager is dan 10 graden Celsius.
 • Een koelkast buiten in de winter zal zeker te koud worden.
 • Als de omgevingstemperatuur te laag of juist te hoog is, kan de temperatuur in het apparaat te ver oplopen en zorgen voor een hoog energieverbruik.

Door vocht of condens kunnen elektrische onderdelen van zo’n ‘buiten-koelkast’ na een tijdje stukgaan. De omgevingstemperatuur van de ruimte waarin je de koelkast gaat zetten is dus belangrijk. Meestal is de garage een stuk kouder dan je keuken. Maar vergis je niet, in de keuken kan een koelkast naast verwarming of fornuis juist weer veel te warm worden! Daarom is het ook beter om je koelkast nooit neer te zetten op een plek waar direct zonlicht op valt.

 • Gelukkig zijn er tegenwoordig koelkasten die speciaal geschikt zijn voor wat warmere of koudere ruimtes.
 • Dat kun je aflezen aan de klimaatklasse.
 • Temperatuur ruimte Is de omgevingstemperatuur minimaal 10 graden Celsius en maximaal 32 graden Celsius, kies dan voor klimaatklasse SN.
 • Wordt het erg warm op de plek waar je de koelkast zet, kies dan voor klimaatklasse ST (16 tot 38 graden Celsius) of T (16 tot 43 graden Celsius).

De combinatie SN-ST betekent dat het apparaat geschikt is voor omgevingstemperaturen van 10 tot 38 graden Celsius en de combinatie SN-T voor omgevingstemperaturen van 10 tot 43 graden Celsius. Kortom, voor de garage kun je afhankelijk van de maximale omgevingstemperatuur kiezen voor klimaatklasse SN, SN-T of SN-ST. Hoewel je ook een 0 graden koelkast kunt kopen, betekent dit niet dat je deze koelkast in een ijskoude ruimte kunt zetten. Een 0 graden koelkast heeft alleen een 0 graden zone waarmee je groenten langer goed kunt houden. Wil je toch een koelkast in de schuur zetten, gebruik hem dan niet het hele jaar door.

Zet het apparaat in de hete zomermaanden en in de koude wintermaanden uit of in een andere ruimte. Koelkast in schuur koelt niet meer Als het rond de koelkast vriest, wordt de temperatuur in de koelkast juist hoger. Dit leidt tot een hoger energieverbruik en dus een hogere stroomrekening. Na verloop van tijd kunnen er onderdelen in de koelkast kapot gaan, en zal hij op een bepaald moment helemaal niet meer koelen.

Het is dus niet aan te raden om een werkende koelkast in een onverwarmde schuur te zetten. Trek je de stekker uit het stopcontact, dan kun je natuurlijk wel een koelkast in schuur opslaan. Laat de deur van de koelkast wel een stukje openstaan, om schimmel te voorkomen.

Twee thermostaten Ga je een koelvrieskast kopen die je in de schuur wilt zetten, let er dan op dat hij twee thermostaten heeft waarmee de temperatuur van het koeldeel en van het vriesdeel apart van elkaar kunnen worden ingesteld. Bij een koelvrieskast met maar één thermostaat zit de temperatuurmeter in het koeldeel.

See also:  Wat Is Het Gezondste Fruit?

Als het in de schuur net zo koud wordt als in de koelkast, stopt het apparaat met koelen én met vriezen. Met twee thermostaten blijft de vriezer in zo’n geval tenminste wél werken. Koelkasten zijn ingedeeld in klimaatklassen. De klasse van een koelkast geeft aan bij welke minimumtemperatuur en maximumtemperatuur de koel- en vriesfunctie goed blijft werken.

 • Echter, de klimaatklassen van koelkasten lopen van minimaal 10 graden Celsius tot maximaal 43 graden Celsius.
 • Zet je een koelkast in de winter in een niet-geïsoleerde of onverwarmde ruimte, dan zal de temperatuur zeker lager worden dan 10 graden.
 • Een koelkast in een koude garage zetten is dus geen goed idee.

Je kunt er ook voor kiezen om de garage te isoleren. Ben je een beetje handig, dan kun je dit zelf doen door isolatiemateriaal (bijvoorbeeld glaswol of piepschuim) tegen de stenen muur aan te doen, daarna vochtwerende folie en daarna een voorzetwand. Zelfs een houten schuur isoleren is niet heel erg moeilijk.

Wat kost een oude Amerikaanse koelkast aan stroom?

Pas op met de aanschaf van een Amerikaanse koelkast. Met gemiddeld 300 kWh per jaar, vragen deze machines veel meer stroom dan gewone koelkasten of koelvriescombinaties.

Hoe groot is Amerikaanse koelkast?

Afmetingen Amerikaanse koelkast – De hoogte van een Amerikaanse koelkast varieert tussen de 150 en 190 centimeter. De breedte bevindt zich tussen de 70 en 100 centimeter, en de diepte tussen de 64 en 78 centimeter.

Gemiddeld: tussen de 150 en 180 centimeter. Hoog: hoger dan 180 centimeter.

Amerikaanse koelkasten staan bekend om hun grote inhoud. Je bewaart hierin gemakkelijk de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer.

Hoeveel ruimte heeft koelkast nodig?

De juiste afstand van koelkast tot muur – Het is belangrijk dat de koelkast zijn warmte goed kan afvoeren. Daarom dien je voldoende ventilatieruimte aan de achterzijde van koelkasten aan te houden. Houd een afstand van tenminste 8 – 10 cm tussen koelkast en muur aan om een goede luchtafvoer te creëren.

 • Op deze manier kan de warme lucht makkelijk wegstromen.
 • Veel koelkasten worden geleverd met spacers.
 • Dit zijn de uitstekende dopjes op de achterzijde van het apparaat.
 • Deze kun je gebruiken om de goede koelkast afstand tot muur te bepalen.
 • Zet de spacers tegen de muur aan en de koelkast heeft zo voldoende ruimte voor de gewenste luchtcirculatie.

Maak bij vrijstaande koelkasten ook regelmatig het rooster aan de achterkant schoon. Met een stofzuiger of doek kun je de roosters stofvrij maken. Bij inbouw koelkasten is het belangrijk om de ventilatieopeningen stofvrij te maken met een stofzuiger of zachte borstel.

Hoe verplaats je een Amerikaanse koelkast?

Hoe verplaats je een Amerikaanse koelkast? Geschreven door Caitlin 21 maart 2023 14.20 Een Amerikaanse koelkast verplaatsen is door zijn gewicht misschien niet iets waar je naar uitkijkt. Gelukkig zijn er tips waardoor het eenvoudiger wordt. Door de deuren te demonteren wordt de koelkast een stuk lichter en is hij gemakkelijker te verplaatsen. Om jouw Amerikaanse koelkast zo eenvoudig mogelijk op de juiste plek te krijgen, volg je onderstaande 3 stappen.

Stap 1. Demonteer de deuren Stap 2. Zet de koelkast op de juiste plek Stap 3. Monteer de deuren

Om de Amerikaanse koelkast minder groot en zwaar te maken, demonteer je als eerste de deuren. Heeft de koelkast een waterdispenser? Ontkoppel als eerst de waterslang als deze al gekoppeld is om lekkage te voorkomen. Je vindt deze aan de onderzijde bij de deur. Nu de deuren verwijderd zijn, is de koelkast lichter en makkelijker te tillen. Om de koelkast gemakkelijk te verplaatsen, raden wij een steekkar aan. Zet de koelkast via de zijkant op de steekkar en niet met de achterkant om schade te voorkomen. Rijd de koelkast naar de plek waar je hem gaat plaatsen. Als de koelkast op de juiste plek staat, is het tijd om de deuren weer te monteren. Vergeet ook de waterleiding niet koppelen wanneer je koelkast een dispenser heeft. Haak de deur eerst aan het onderste scharnier vast. Plaats daarna het bovenste scharnier en zet deze vast met de klem.