HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waarom suiker toevoegen aan asperges – de verrassende reden onthuld!

Waarom moet er suiker bij de asperges?
Om het kookwater voor asperges op smaak te brengen, kun je enkele ingrediënten toevoegen. Als je zout aan het water toevoegt, gebruik dan een afgestreken theelepel per liter kookwater. Dit helpt om de asperges op smaak te brengen. Daarnaast kun je een snufje suiker toevoegen om de wat bittere smaak van de asperges te verminderen. Dit draagt bij aan een gebalanceerde smaak van de asperges.

Het toevoegen van suiker aan het kookwater van asperges kan helpen om de groente zijn heldere groene kleur te laten behouden.

De perfecte drankjes voor bij asperges

Naast de al genoemde Chardonnay of Pinot Blanc, passen ook wijnen van bijvoorbeeld Riesling of Pinot Gris heel goed bij witte asperges. Heerlijk met een licht tropisch fruit tintje. Vaak als het gaat om een net niet droge Duitse Riesling, is het een perfecte wijn combinatie.

Asperges bevatten van nature weinig suiker, maar het toevoegen van een kleine hoeveelheid suiker kan de natuurlijke zoetheid van de asperges versterken.

Asperges – koken vooraf mogelijk?

Witte asperges kunnen op voorhand worden geschild en (bijna) beetgaar worden gekookt. Het schillen van de asperges is een tijdrovende klus, dus het kan handig zijn om dit van tevoren te doen.

Om de asperges te schillen, begint u met het schillen van de onderkant van de asperges tot net onder de kop. Dit kan gedaan worden met een dunschiller of een speciale aspergeschiller. Zorg ervoor dat u de asperges voorzichtig schilt om breken te voorkomen.

Na het schillen kunt u de asperges in een pan met ruim kokend water leggen. Voeg eventueel een snufje zout en een theelepel suiker toe om de smaak te verbeteren. Laat de asperges ongeveer 5-7 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de asperges. Controleer regelmatig met een vork of de asperges bijna beetgaar zijn.

See also:  Hoe lang moet je een ei koken voor de perfecte consistentie?

Zodra de asperges bijna beetgaar zijn, haalt u ze uit het water en spoelt u ze af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat de asperges goed uitlekken en dep ze eventueel voorzichtig droog met keukenpapier.

Nu zijn de asperges klaar om op een later moment te worden gebruikt. U kunt ze in de koelkast bewaren tot u ze wilt serveren. Op het moment van serveren kunt u de asperges verder bereiden door ze bijvoorbeeld kort te bakken in wat boter of olie, of door ze toe te voegen aan een salade of ovenschotel.

Het vooraf schillen en (bijna) beetgaar koken van witte asperges kan u veel tijd besparen bij het bereiden van maaltijden en is een handige voorbereidingsstap voor drukke dagen.

Suiker kan de natuurlijke zoetheid van asperges naar voren brengen, waardoor de smaak van de groente wordt versterkt.

Hoe lang kun je verse asperges in de koelkast bewaren?

Verse witte, ongeschilde asperges blijven in de koelkast 2 tot 4 dagen goed.

Wikkel ze in een vochtige theedoek en bewaar ze in de groentela, want ze zijn gevoelig voor uitdroging!