HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Ontdek hoe je heerlijke aardappelen kunt bakken zonder olie!

Hoe aardappelen bakken zonder olie?
Ja, je kunt gesneden aardappelen koken in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder olie. Om dit te doen, kun je de droge hittemethode gebruiken door de pan op middelhoog vuur te verwarmen en de gesneden aardappelen toe te voegen. Houd ze in de gaten en roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Je kunt de pan ook afdekken, zodat de aardappelen gaar worden.

Kleffe gebakken aardappelen – de oorzaken verklaard

Het gebruik van de verkeerde olie kan leiden tot drassige of verbrande gebakken aardappelen. Het is belangrijk om olie te kiezen met een hoog rookpunt, zoals plantaardige olie of druivenpitolie, voor het beste resultaat. Daarnaast kunnen zetmeelrijke aardappelen leiden tot een minder knapperige textuur. Het is aan te raden om aardappelen te gebruiken met een lager zetmeelgehalte, zoals rode aardappelen of nieuwe aardappelen, en om ze voor het bakken te laten weken om een deel van het zetmeel te verwijderen.

Het gebruik van een airfryer is een populaire methode om aardappelen te bakken zonder olie, waarbij hete lucht wordt gebruikt om de aardappelen knapperig te maken.

Aardappelen weken voor het frituren – de beste voorbereiding

Om te beginnen, meng warm water en suiker in een middelgrote kom. Week de aardappelen gedurende 15 minuten in het watermengsel.

Haal de aardappelen uit het water en droog ze grondig af op keukenpapier.

Verhit olie in een frituurpan tot 375 graden F (190 graden C).

Het gebruik van een airfryer is een andere manier om aardappelen te bakken zonder olie, waardoor ze knapperig worden met minder vet.

Gezondheidsvoordelen van het bakken van aardappelen in olijfolie

Als je aardappelen bakt in olijfolie, kan dit een gezondere optie zijn in vergelijking met andere oliën. Olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die als gezonder voor het hart worden beschouwd.

Frituren voegt echter nog steeds extra calorieën toe en kan een deel van de voedingsvoordelen van de aardappelen verminderen.

See also:  Hoe lang moet je paksoi koken? Ontdek de perfecte kooktijd voor deze knapperige groente!

Aardappelen koken – een stap-voor-stap handleiding

Om de aardappelen te koken, breng je een pan met water op hoog vuur aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur middelhoog en laat je het snel sudderen.

Voor gehakte aardappelen laat je de aardappelen ongeveer 10 minuten sudderen, totdat ze gemakkelijk doorboord kunnen worden met een schilmesje. Voor hele aardappelen duurt dit ongeveer 20 minuten.