HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Ontdek de beste aardappelsoorten voor de perfecte puree!

Welke aardappelen zijn het beste voor puree?

Extra bloemige of loskokende aardappelen zijn zeer geschikt voor verschillende gerechten vanwege hun snelle kooktijd en de eigenschap om snel uit elkaar te vallen. Deze aardappelen zijn ideaal voor het maken van puree, kroketten, gnocchi, soufflé en stamppot, en kunnen ook worden gebruikt om soepen te binden.

Vanwege hun bloemige textuur en smaak zijn ze minder geschikt om gewoon zo op te eten, maar ze voegen een heerlijke romigheid toe aan gerechten waarin ze worden verwerkt. Het is belangrijk om de kooktijd in de gaten te houden, aangezien deze aardappelen snel gaar worden en overkoken kunnen veroorzaken als ze te lang worden gekookt.

Het gebruik van vastkokende aardappelen in de keuken

Vastkokende aardappels:
– Geschikt voor salades, ovenschotels en gerechten waarbij je de aardappel in kleine stukjes snijdt.

Vrij vastkokende aardappels:
– Geschikt om te bakken en voor in ovenschotels.

Kruimige aardappels:
– Geschikt om te poffen, bakken, pureren en frituren.

Voor een luchtige puree is het belangrijk om de aardappelen na het koken goed uit te laten dampen voordat je ze pureert.

De veelzijdigheid van kruimige aardappelen

Kruimige aardappelen zijn het beste te gebruiken in gerechten waar de aardappel niet heel hoeft te blijven, zoals stamppotten en ovenschotels. Door hun structuur vallen kruimige aardappelen na het koken makkelijk uit elkaar en zijn ze goed te prakken. Dit maakt ze ideaal voor het bereiden van smeuïge gerechten.