HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Kun je aardappelschijfjes koken? Ontdek het hier!

Kun je aardappelschijfjes ook koken?
Blancheer de aardappelschijfjes door ze in kokend water met zout te koken gedurende 5 minuten. Giet de schijfjes af en laat ze afkoelen. Verhit vervolgens wat boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelschijfjes goudbruin.

Krokante aardappelschijfjes – de ultieme gids

Om krokante aardappelschijfjes te maken, gebruik je een mengsel van de helft olie en de helft boter. De olie kan goed heet worden, terwijl de boter zorgt voor het lekkere krokante korstje.

Zorg ervoor dat de pan en het mengsel van boter en olie goed heet zijn voordat je de aardappelschijfjes erin doet om ze te bakken. Dit zorgt ervoor dat de aardappelschijfjes direct beginnen te bakken en een krokante textuur ontwikkelen.

Als je de aardappelschijfjes in de pan doet, laat ze dan ongestoord bakken. Hierdoor kunnen ze een mooie gouden korst ontwikkelen.

Keer de aardappelschijfjes om zodra ze aan één kant mooi goudbruin zijn. Laat de andere kant ook ongestoord bakken totdat deze ook krokant en goudbruin is.

Haal de aardappelschijfjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie en boter te verwijderen. Serveer de krokante aardappelschijfjes direct voor de beste smaak en textuur.

Gekookte aardappelen – kunnen ze worden ingevroren?

Hoewel het mogelijk is om aardappelen in te vriezen, is het niet ideaal vanwege de verlies van smaak en de vorming van ijskristallen. De aardappel neemt veel vocht op dat ijs vormt in de vriezer, wat de smaak aantast. Bij het ontdooien zal de aardappel dit vocht vrijlaten en dus weer redelijk wat smaak erbij krijgen. Als je toch aardappelen wilt invriezen, zorg er dan voor dat ze heel goed luchtledig verpakt zijn om de kwaliteit zoveel mogelijk te behouden.

Als je aardappelschijfjes kookt voordat je ze bakt, kun je ze ook gemakkelijker kruiden en op smaak brengen.

Frituren van voorgekookte aardappelschijfjes – een haalbare optie?

Voorverpakte al gekookte aardappelen kunnen direct worden gebakken. Aardappelen om te bakken of frituren moeten niet in de koelkast worden bewaard.

Door aardappelschijfjes te koken voordat je ze bakt, kun je de baktijd verkorten en energie besparen.

Aardappelschijfjes – geschikt om in te vriezen?

Het invriezen van aardappelen is mogelijk, maar ideaal is het zeker niet. De aardappel verliest veel van zijn smaak en neemt veel vocht op dat ijs vormt in de vriezer. Bij het ontdooien gaat de aardappel dat vocht vrijlaten en dus weer redelijk wat smaak erbij.

See also:  Ontdek de perfecte kruidencombinaties voor gekookte andijvie!

Wanneer je het toch doet, zorg er dan voor dat ze heel goed luchtledig verpakt zijn.

Het veilig eten van aardappelschijfjes na de houdbaarheidsdatum

Op aardappelproducten uit de koeling staat een Te Gebruiken Tot-datum (TGT): mits gekoeld kun je ze tot dan veilig eten, daarna niet meer. Tenzij je ze meteen invriest. Op verpakkingen ongeschilde aardappelen hoeft geen houdbaarheidsdatum te staan.