HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoelang blijven zoete aardappelen goed? Ontdek de beste bewaartips!

Hoe lang zoete aardappelen goed?

Zoete aardappelen kunnen ca. 1 week worden bewaard bij een temperatuur van 12-16°C. Het is belangrijk om ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats te bewaren.

Stop de zoete aardappelen niet in een plastic zak, omdat aardappelen moeten kunnen ‘ademen’. Bewaar ze liever op een plek waar ze lucht kunnen krijgen.

Hoe bereid je zoete aardappel opnieuw?

Als je gestoomde zoete aardappel wilt bewaren, kun je deze het beste in de koelkast bewaren.

Om de zoete aardappel op te warmen, kun je ervoor kiezen om deze 2 minuten in de magnetron te verwarmen of 10 minuten in de oven.

Na het opwarmen kun je de zoete aardappelen direct opeten.

Kun je rauwe zoete aardappel veilig consumeren?

De zoete aardappel is een veelzijdige groente die zowel in zoete als hartige gerechten kan worden verwerkt. Er zijn verschillende bereidingswijzen voor zoete aardappelen, waaronder koken, bakken, frituren en zelfs rauw eten. Afhankelijk van je voorkeur kun je ervoor kiezen om de zoete aardappel geschild of ongeschild te bereiden.

Als je de zoete aardappel wilt koken, kun je deze in blokjes snijden en in kokend water gaar laten worden. Voor het bakken kun je de zoete aardappel in plakjes of blokjes snijden, besprenkelen met olie en kruiden, en vervolgens in de oven bakken tot ze zacht en knapperig zijn. Voor het frituren kun je de zoete aardappel in dunne reepjes snijden en in hete olie bakken tot ze goudbruin zijn.

Als je ervoor kiest om de zoete aardappel rauw te eten, kun je deze raspen en toevoegen aan salades of coleslaw voor een knapperige textuur en zoete smaak. Het is belangrijk om te onthouden dat de schil van de zoete aardappel eetbaar is en vol voedingsstoffen zit, dus je kunt ervoor kiezen om de aardappel ongeschild te eten voor extra vezels en voedingsstoffen.

Het is mogelijk om zoete aardappelen in te vriezen, maar ze moeten eerst worden gekookt en afgekoeld voordat ze worden ingevroren.

Hoe lang kun je gekookte zoete aardappel bewaren?

Als je zoete aardappelen al hebt gekookt of geschild, kun je ze maximaal twee dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren of 10 tot 12 maanden in de vriezer. Het is belangrijk om ze luchtdicht te verpakken om kwaliteitsverlies te voorkomen. Zoete aardappelen kunnen in de vriezer worden bewaard door ze in een enkele laag op een bakplaat te bevriezen en ze vervolgens over te brengen naar een luchtdichte verpakking of zak.