HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Maak Je Menu Kok?

Wat Maak Je Menu Kok

Home / TV gids / Wat Maak Je Menu?

Wat Maak Je Menu? is een kinder-kookprogramma bij de NTR, Het programma gaat niet alleen over koken maar ook over proeven en ervaren. De kokstweeling Marius Gottlieb en Jasper Gottlieb gaan elke week met een jonge gastkok de heerlijkste gerechten maken.

 • Ze werken steeds met hele bijzondere en nieuwe ingredinten.
 • Ingredinten die we nu nog niet zo goed kennen en misschien in de toekomst wel iedere dag gaan eten.
 • De hulpkok heeft een aantal gasten uitgenodigd in het Testaurant.
 • Zij mogen van de gerechten proeven zonder dat ze weten wat ze eten, maar durven ze dat ook? Alfred Tratlehner, beter bekend als Vjeze Fur zorgt voor een verrassing in het programma.

Hij zorgt ervoor dat iets dat iemand echt heel erg vies vind om te eten voor diegene opeens heel lekker is. Hij doet dat door het eten samen heel lekker klaar te maken.

Wat maak je menu NPO?

Chefs Jasper en Marius Gottlieb onderzoeken samen met kinderen wat we nog meer kunnen gaan eten in de toekomst, als we niet kunnen blijven eten wat we nu eten. Van alles komt voorbij, van sprinkhanen tot kwallen, en de kinderen proeven – al dan niet geblinddoekt – hoe lekker ze het vinden.

Wie presenteert Wat maak je menu?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat maak je menu?
Alternatieve titel Wat maak je Menu?
Genre kookprogramma
Presentatie
 • Marius Gottlieb
 • Jasper Gottlieb
 • Freddy
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Netwerk of omroep NTR
Zender NPO Zapp
Website
( en ) IMDb-profiel
Portaal Televisie

/td>

Wat maak je menu? (gestyleerd als Wat maak je Menu? ) is een Nederlands kookprogramma van NPO Zapp uit 2020. Dit programma wordt gepresenteerd door Marius en Jasper Gottlieb, In het programma koken Marius en Jasper samen met een kind 3 gerechten, waarvan het voorgerecht en het hoofdgerecht een bijzonder ingrediënt bevat.

↑ Wat maak je Menu? – Zapp, NPO Zapp, Geraadpleegd op 13 maart 2021,

Overgenomen van ” https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wat_maak_je_menu%3F&oldid=58493304 ” Categorieën :

 • Programma van de NTR
 • Nederlands kookprogramma

Wat is het verschil tussen NPO en NPO Start?

Deze kreeg de naam NPO Plus, en hier konden kijkers terecht voor onder meer aangekochte documentaires, buitenlandse films en series die vanwege uitzendrechten maar tijdelijk gratis konden worden aangeboden. Toen NPO Gemist werd omgedoopt in NPO Start, besloot men NPO Plus om te dopen in NPO Start Plus.

Kun je NPO Start gratis kijken?

Kun je NPO Start gratis kijken? – NPO Start, het oude Uitzending Gemist, is helemaal gratis. Daar zijn alle programma’s, die op NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zijn uitgezonden, minstens een week lang terug te kijken. Ook kun je hier gratis de livestreams van NPO 1, NPO 2, NPO 3, en de extra kanalen bekijken.

Kan ik NPO kijken zonder abonnement?

Gratis tv-kijken zonder abonnement – Je kunt gratis digitaal tv-kijken zonder abonnement. Dan kijk je op kabel tv gratis naar NPO 1, NPO 2, NPO 3 en alle regionale zenders. Maar er zijn ook manieren om zonder coax-kabel tv te kijken, We lichten ze hieronder voor je toe.

Is NPO Start gratis bij Ziggo?

NPO-app nu ook beschikbaar op de Mediabox Next Vanaf vandaag is de NPO-app beschikbaar voor Ziggo-klanten met een Mediabox Next. Hiermee krijgen deze klanten gratis en makkelijk toegang tot het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep met NPO Start.

De meeste programma’s zijn met deze app onbeperkt te vinden, voor sommige series geldt dat ze maximaal zeven dagen te zien zijn. Er kunnen meerdere profielen worden aangemaakt, waarmee bijvoorbeeld voor de kinderen een veilige omgeving kan worden gecreëerd. Favoriete series en programma’s kunnen worden toegevoegd aan de kijklijst.

Het aanvullende NPO Plus abonnement geeft toegang tot complete seizoenen, programma’s en documentaires, zonder reclame. Een NPO Plus abonnement kost € 2,95 p.m. en kan besteld worden via de NPO. “Ziggo-abonnees maken veelvuldig gebruik van apps op onze mediaboxen; de app van NPO kon natuurlijk niet uitblijven”, stelt Raymond van der Vliet, Director Content & Programming bij VodafoneZiggo.

We vinden het belangrijk om onze klanten gemakkelijk toegang te geven tot streaming videodiensten en verwachten veel kijkers een groot plezier te doen met de extra mogelijkheden die de NPO biedt via deze app.” Ziggo biedt inmiddels toegang tot o.a. Netflix en Videoland via de Ziggo App store van onze mediabox.

De NPO-app is dan ook een waardevolle toevoeging aan de app store van de Mediabox Next. Zodra beschikbaar zal de app ook worden toegevoegd aan de Mediabox XL. Kijk voor meer informatie. : NPO-app nu ook beschikbaar op de Mediabox Next

Wat is de beste serie ooit gemaakt?

Top 100 beste series aller tijden

1 Breaking Bad (2008-2013) Drama, Misdaad 5 seizoenen
2 Band of Brothers (2001-2001) Oorlog, Drama 1 seizoen
3 The Sopranos (1999-2007) Drama, Misdaad 6 seizoenen
4 The Wire (2002-2008) Misdaad, Drama 5 seizoenen
5 Chernobyl (2019-2019) Drama 1 seizoen

Waar staat NPO afkorting voor?

Organisatie publieke omroep – De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media is verantwoordelijk voor de organisatie van de publieke omroep (mediabestel). De minister zorgt voor:

wet- en regelgeving voor het mediabestel; financiering van landelijke en regionale publieke omroepen en organisaties die aan de omroep zijn verbonden. Zoals het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

: Wat doet de Nederlandse Publieke Omroep (NPO)?

Waaruit bestaat een 4 gangen menu?

Menu samenstellen – 9 praktische tips –

Zorg voor een juiste volgorde van de gangen.Zorg voor een evenwichtige verdeling – maak de porties per gang niet te groot. Wissel af in de bereidingstechnieken – bakken, braden, flamberen, grillen, noem maar op. Voldoende afwisselingen in het bereiden van het menu zorgt voor uitdaging en voor verrassende gezichten aan tafel. Altijd leuk.Probeer genoeg te variëren in de menu gangen. Bij het samenstellen van het menu kun je meerdere soorten groente gebruiken. Wel zou ik per gang niet voor een te grote diversiteit aan groente kiezen. Serveer je dus bijvoorbeeld risotto met asperges als hoofdgerecht? Houd het dan bij asperges (en wat knoflook, ui, etc.) en gebruik niet nog meer soorten groenten die je toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Breng afwisseling in smaken en kleuren – dit voor een verrassend effect bij je gasten aan tafel. Houd rekening met jaargetijden – Op een warme zomerdag verlangt men iets luchtigers dan met de kerstdagen. Kies er voor om gerechten te maken met seizoensgroenten en gebruik seizoensfruit bij het dessert. Maak dus gebruik van verse producten die in een bepaald jaargetijde aangeboden worden (asperges, Hollandse aardbeien, mosselen etc.) Stem een menu af op de gelegenheid waar het voor bedoeld is. Stem het menu af op de groep gasten. Zijn er bijvoorbeeld kinderen aanwezig bij het etentje of zitten er buitenlandse gasten tussen het gezelschap. Je kunt wellicht van tevoren vragen naar de dieetwensen van de gasten. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan op de avond zelf. Houd rekening met je eigen kwaliteiten. Probeer geen culinaire hoogstandjes op het menu aan te bieden als je van jezelf weet dat je dit niet aandurft of aankunt.

Extra tip: Een 4 gangen menu samenstellen houd de volgende volgorde aan: Een koud voorgerecht als 1e gang, een kopje soep als tussengerecht, het hoofdgerecht als derde gang en als laatste gang het dessert. De soep als tweede gang in dit menu zorgt ervoor dat de smaakpapillen geneutraliseerd worden, wanneer de eerste gang sterk gekruid is geweest.

Hoe ziet een 5 gangen menu eruit?

5 Gangen menu Het 5 gangen menu lijkt heel veel, en dat is het natuurlijk stiekem ook wel een beetje, maar de eerste 3 gangen zijn vaak eigenlijk maar kleine gerechtjes. Je moet immers aan het eind van het diner 5 gangen naar binnen hebben gewerkt. Echter kan de indeling van de 5 gangen behoorlijk verschillen.

Er bestaat een traditioneel 17 gangen menu, waaruit dan 5 gangen worden gekozen door de gastheer/gastvrouw. Bovengenoemde volgorde is wel het meeste gekozen, maar het kan dus verschillen. Bovendien kan ervoor gekozen worden om te beginnen met een amuse. Deze wordt alleen niet als gang meegerekend. Datzelfde geldt voor een afsluitend kopje koffie.

Vaak zijn deze samengestelde menu’s goedkoper dan dat je bijvoorbeeld 4 losse gerechten zou bestellen. Vandaar dat er vaak sprake is van een 5 gangen menu aanbieding. Dit geldt ook voor een 3 gangen menu; die zijn vaak ook relatief goedkoper dan wanneer je 2 gangen zou bestellen.

 • Bovendien heb je vaak de keus uit 2 of 3 opties per gang.
 • Dit om het voor de keuken en bijvoorbeeld de inkoop gemakkelijk te houden.
 • Daarnaast zijn 5 gangen menu’s vaak wel bedoeld om gezellig een hele avond te tafelen.
 • Er wordt wat meer tijd en ruimte tussen de gangen gegeven, zodat je alles op kunt en de tijd hebt om de vorige gang te laten zakken.

Het is dus echt bedoeld als avondvullend programma en je moet dus niet verwachten dat je binnen 2 uur weer buiten staat. : 5 Gangen menu

Wat is een menu structuur?

Een website structuur geeft je bezoekers richting – Bezoekers die een website bezoeken doen dat met een doel. Ze zijn op zoek naar bepaalde informatie, willen producten en/of diensten bekijken of juist in contact komen met je bedrijf. De menustructuur vormt voor bezoekers van een website de leidraad die hen richting moet geven.

Ze moeten kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Bij het ontwikkelen van een website is het daarom belangrijk dat je een gebruiksvriendelijke en doordachte navigatiestructuur uitwerkt. Denk dus voorafgaand aan de ontwikkeling van je site goed na over wat er in de menustructuur dient komen te staan. Welke items komen in de menubalk, wat wordt de volgorde en is er bijvoorbeeld een secundair of submenu nodig? Een menustructuur van een website kan eenvoudig zijn en slechts bestaan uit enkele items, maar kan ook heel complex zijn met een uitgebreide onderliggende architectuur.

Een website structuur optuigen is een kwestie van slim puzzelen, keuzes maken en testen.

Wat maak je menu musical?

Wat maak je menu? Een kookacademie, verjaardags- feest, het belangrijke kookboek, duistere zaken, muizen. en heel veel plezier. Dat is hét recept voor een vrolijke maar ook spannende musical. WAT MAAK JE MENU? Smakelijk eten! Dáár zorgen de leerlingen van de kookacademie wel voor! De één kan alleen maar wokken, de ander kookt de lekkerste vegetarische gerechten, een derde maakt heerlijke toetjes.

 • En dat alles onder de ervaren leiding van de leraren.
 • De kookacademie is ooit opgericht door Sjef Secuur.
 • Dé Sjef, inmiddels 80 jaar oud, heeft de leiding overgedragen aan mevrouw Klein.
 • Zij runt de school met strenge hand.
 • Maar Sjef is nooit vergeten, er wordt immers áltijd gekookt uit zijn kookboek?! Iedereen op de kookacademie is in rep en roer, er moet een groot feest worden georganiseerd voor de 80ste verjaardag van Sjef Secuur.

Julia is te gast op school en op zoekt naar het kookboek van De Sjef. Zij wordt echter aangezien voor de nieuwe kookjuf. Juf Mascha is immers ziek. Schoonmaker Sam snuffelt ook in de keuken rond. Meester Arie is de magnetron specialist, alles weet hij over de werking van de magnetron.

Op de kookacademie is er maar 1. Hij laat zich dan ook door een stel louche handelaren overhalen om al het geld voor het feest uit te geven aan een grote partij nieuwe magnetrons. Als de dozen met magnetrons worden gebracht, vinden de schoonmakers het verdacht en gaan op onderzoek uit. En ondertussen is het boek van De Sjef ook nog zoek geraakt en vinden de keur-inspecteurs steeds weer muizen in de keuken ??! Niet alleen de leerlingen en leraren van de kookacademie zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het grote feest.

Ook de vaste gasten uit het restaurant helpen mee. BN’ers worden uitgenodigd, foto’s gemaakt en de muziek wordt uitgezocht. Een verjaardagsfeest, een belangrijk kookboek, louche zaken, muizen en heel veel plezier. Hét recept voor een vrolijke maar ook spannende musical.

Hoe gebruik je NPO Start?

Log in op npostart.nl met je inloggegevens. Klik op je gebruikersnaam rechts bovenin beeld en kies voor ‘Instellingen’. Ga naar beneden, naar ‘Profielen’. Klik op ‘Nieuw profiel’ en vul de velden in.

Hoe werkt NPO?

Voor €2,95 per maand kun je alle NPO-programma’s – ook (buitenlandse) series, documentaires en films – tot een jaar terugkijken, zonder reclame en in HD-kwaliteit. Ook bieden we op NPO Plus soms de mogelijkheid om nieuwe programma’s al helemaal vooruit te kijken. De NPO heeft met NPO Plus geen commerciële bedoelingen.

Hoe werkt de NPO?

Onderdelen NPO – De NPO bestaat uit de Stichting Nederlandse Publieke Omroep (NPO-organisatie) en de landelijke publieke omroepen. Dit is het bestuur van de publieke omroep. De NPO zorgt voor gemeenschappelijke zaken. Zij bepaalt bijvoorbeeld welke programma’s op welke tijd worden uitgezonden.