HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Hoog Werkblad Keuken?

Hoe Hoog Werkblad Keuken
Kook zo comfortabel mogelijk – Om ontspannen te koken zonder lichamelijke klachten is het belangrijk dat je werkblad op de juiste hoogte is afgesteld. Een te laag werkblad zorgt voor rugklachten en een te hoog werkblad zorgt voor schouderproblemen. De standaard hoogte van een keukenblad is circa 92 centimeter.

Deze afmetingen zijn gebaseerd op de gemiddelde lengte van personen. Ben je juist langer of kleiner dan gemiddeld, dan heb je meer risico op klachten. Bovendien kook je dan minder comfortabel. Bekijk dus voordat je overgaat op de aanschaf van een nieuwe keuken eerst of het werkblad goed bij je lengte past.

: Hoe bepaal je de juiste werkblad hoogte voor je keuken?

Wat is een goede hoogte voor een keukenblad?

Gemiddeld genomen is de hoogte van een keukenblad voor personen tot 1 meter 70 – 85 tot 90 centimeter. Hoogte voor middelmatig grote personen: Ben je tussen de 1 meter 70 en 1 meter 90 lang, dan past een aanrechtblad van 90 tot 95 cm wellicht beter bij je.

Hoeveel moet een keukenblad uitsteken?

Een vuistregel is dat wanneer uw arm zich in een hoek van 90 graden bevindt, hij 15 cm tot 25 cm boven het werkblad zou moeten uitkomen.

Hoever steekt een keukenblad over?

De juiste diepte van jouw aanrechtblad De ideale diepte van het aanrechtblad hangt af van een aantal factoren. Zo is de grootte van de keuken een belangrijke factor, maar ook het soort aanrechtblad en de keukenopstelling spelen een belangrijke rol. Heb je lange armen? Ook dan is een dieper aanrechtblad aan te raden.

Kortom, er komt meer bij kijken dan jij wellicht had verwacht. Ben je benieuwd welke diepte aanrechtblad het beste bij jou past? Lees dan verder en ontdek het bij Keuken Kampioen. De standaard diepte van een aanrechtblad ligt tussen de 60 en 70 cm. Voor een gemiddeld persoon is 60 cm namelijk de ideale grijpdiepte.

Bij een te diep aanrechtblad zul je naar voren moeten hangen, wat kan zorgen voor lichamelijke klachten. Bij een te ondiep aanrechtblad kom je daarentegen weer ruimte te kort voor jouw keukenartikelen. Een aanrechtblad van 60 cm geeft voldoende ruimte om keukenartikelen uit te stallen en je gerechten te bereiden.

 • Wanneer je langere armen dan gemiddeld hebt, is jouw ideale grijpdiepte hoger dan 60 cm.
 • Wanneer je voldoende ruimte hebt in de keuken is een aanrechtblad diepte van 70 of 80 cm een aanrader.
 • Welke diepte werkblad in de keuken het beste bij jou past is afhankelijk van de inrichting van jouw keuken en je armlengte.
See also:  Hoe Lang Kook Je Knolselderij?

Er wordt vaak gedacht dat je bij een kleinere keuken het beste kunt kiezen voor een een ondiep aanrechtblad. Dit is echter niet altijd waar. Wanneer je over een kleine keuken beschikt zijn bovenkastjes vaak de oplossing voor voldoende opbergruimte. Wanneer je voor bovenkastjes kiest is het belangrijk dat het aanrechtblad voldoende diepte heeft.

 • Een dieper werkblad zorgt namelijk voor vrije ruimte rond het hoofd, waardoor je nooit meer je hoofd stoot tegen de bovenkastjes.
 • In dit geval kun je dus beter kiezen voor een keukenblad diepte van 70 cm.
 • Het is erg belangrijk dat jouw nieuwe keuken en aanrechtblad volledig aansluiten op jouw wensen.
 • Daarom helpen de adviseurs van Keuken Kampioen je graag om het aanrechtblad precies af te stemmen op jouw keukenindeling en lichaamslengte.

Het bereiden van de heerlijkste gerechten wordt nu een stuk aangenamer. Samen met een keukenadviseur berekenen we de juiste diepte voor het keukenblad aan de hand van jouw armlengte en mogelijkheden in de ruimte. Wil je jouw keuken alvast vanuit huis samenstellen? Gebruik dan de handige,

Afspraak in de showroom of bij je thuisPersoonlijk en uitgebreid advies op maat

: De juiste diepte van jouw aanrechtblad

Hoeveel cm tussen muur en kookeiland?

2. Past een kookeiland in elke keuken? – Een kookeiland past niet in iedere woning, omdat er voldoende werk- en loopruimte moet over blijven. Vaak wordt een eiland gecombineerd met een apparatenwand waarbij de tussenruimte tussen kastenwand en kookeiland eigenlijk minimaal 100 cm moet zijn.

Waar naad in keukenblad?

Plaatsing van de naad in een aanrechtblad – Keukenbladen zijn standaard in een aantal afmetingen te verkrijgen. Veel natuurstenen werkbladen kennen een maximale lengte van 304 cm. In een uitzonderlijk geval kan dit 325 cm zijn. Wanneer je dus een keuken koopt die over de gehele lengte langer is dan 304 cm dan is de kans groot dat er hoe dan ook ergens een naad in je keukenblad verschijnt.

 1. Let op: deze naad wordt niet altijd op de bouwtekening van je keuken vermeld.
 2. Voorkom verrassingen en informeer eerst of er een naad aanwezig zal zijn.
 3. De keukenmonteurs zullen alles in het werk stellen om je keukenblad zo mooi mogelijk te plaatsen.
 4. Blijkt je keuken 10 cm langer te zijn dan je keukenblad, dan zullen ze, als het goed is, niet een volledig aanrechtblad én een stukje van 10 cm in je keuken plaatsen.
See also:  Hoe Hoog Tegelen Keuken?

Om te voorkomen dat je zo min mogelijk last hebt van de naad, kiezen keukenmonteurs vaak om de naad net naast je kookplaat te plaatsen of om de naad in de hoek van je hoekkeuken te laten vallen. Meer informatie hierover? Breng een bezoek aan de en wij vertellen alles erover!

Hoeveel ruimte tussen keukenblad en bovenkastjes?

Is 40cm.

Hoe ver mag een stopcontact van kraan?

3. Plaats stopcontacten enkel in volumes 2 en 3 – Het A.R.E.I. verbiedt stopcontacten in volumes 0 en 1. In volumes 2 en 3 zijn er geen beperkingen, zolang de stopcontacten zijn aangesloten op een differentieelschakelaar van 10 mA en gevoed worden op lage spanning.

Hoe ver stopcontact van kraan keuken?

Stopcontacten in het werkblad: wegens veiligheidsredenen is het verplicht om minstens 30 cm afstand te houden tot de kraan en de kookplaat.

Waar plaats je stopcontacten in de keuken?

Stopcontacten in de keuken Bepaal allereerst hoeveel stopcontacten je nodig gaat hebben. Vaste apparaten, zoals een koelkast, vriezer, vaatwasser, oven en elektrische kookplaat hebben stuk voor stuk een eigen stopcontact nodig. Wanneer je een nieuwe keuken gaat plaatsen, is het slim om deze stopcontacten achter de keukenkastjes en daarmee uit het zicht te verwerken.

Immers staat de vaste keukenapparatuur vrijwel altijd aan en hoef je dus niet regelmatig bij deze stopcontacten te zijn. Daarnaast is het handig om ook een aantal stopcontacten te hebben voor losse apparatuur, zoals de koffiemachine, blender, broodrooster of staafmixer. Bepaal welke apparaten je dagelijks gebruikt en hoe vaak je ze tegelijkertijd nodig hebt.

Vervolgens plaats je de stopcontacten op een logische en praktische plaats bij het, Denk goed na over de plaats van een stopcontact, om te voorkomen dat je met verlengsnoeren moet gaan werken.

See also:  Hoe Lang Voorgekookte Mais Koken?

Hoe hoog WCD boven keukenblad?

Hoogte stopcontacten In droge ruimtes, zoals de woonkamer of slaapkamer, moeten stopcontacten minsten 15 cm boven de grond hangen. Die hoogte is gerekend vanaf de afgewerkte vloer. Voor natte ruimtes, zoals de keuken of badkamer, is de minimale hoogte van een stopcontact 25 cm.

Hoe wordt een keukenblad bevestigd?

Voorkom beschadigingen bij koppelnaden – Veel mensen hebben een L- of U-vormige keuken of een recht keukenblad bestaande uit diverse delen. Deze delen dienen te worden aangesloten op elkaar. De bladen mogen niet te hard aangesloten worden of tegen elkaar klemmen, want dan kunnen er stukjes uit het blad springen.