Ganzenei koken – Je moet een ganzenei langer dan een kippenei te koken. Dit niet alleen omdat ze groter zijn maar juist ook om paratyfus, een salmonellasoort, te voorkomen. Gelukkig komt dit niet veel voor in […]
Een maiskolf bereiden, doe je zo! Iets wat ik echt bij de zomer vindt horen is een maiskolf, ze geven ons echt het ultieme zomergevoel. Daarnaast zijn maiskolven niet alleen erg lekker maar ook eens heel […]
Wat is kookroom? – Kookroom is room waar maïzena, verdikkingsmiddelen en soms andere hulpstoffen aan zijn toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat de room niet gaat schiften en dat het gerecht licht gebonden wordt. Zoals de naam […]
18 december 2010 Hoe heet het? Tapiocaparels, tapioca parels, sagoparels, sago parels, tapioca pearls, pearly sago, parelsago, sago pearls, boba, bubble, ximi, 西米, zhenzhu 珍珠, ximi lu, Sai mai lo, 波霸粉圆 Wat is het? Balletjes (‘parels’) […]
Wat kun je doen met Radijsblad? – Je kunt ze klaarmaken in een koekenpan, in een braadpan of in kokend water gedurende 20 minuten. Met radijsbladeren kun je heel wat gerechten bereiden. Je kunt soepen, gazpacho […]