HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Groenten Mogen Niet Naast Elkaar?

Alle groenten moeten ten minste 2,5 cm van elkaar verwijderd zijn wanneer ze samen worden bewaard. Dit geldt voor alle wortelgroenten, zoals wortelen, aardappelen, rapen, pastinaken, radijzen, koolrapen, selderij, uien, knoflook, prei, zoete aardappelen, yamswortels, enz. Ook alle bladgroenten zoals spinazie, sla, kool, broccoli, bloemkool, boerenkool, collard, mosterd, raap, biet, rucola, waterkers, andijvie, enz. mogen niet naast elkaar worden geplaatst.

Combinatieteelt: zo combineer je bloemen en groenten in de moestuin

Ini’s Moestuin #54 Moestuinplan maken, uitleg wisselteelt en sperziebonen voorzaaien

Kan tomaat naast paprika?

  • Ja, dat kunnen ze wel! Tomaten zijn eigenlijk vruchten, terwijl paprika’s groenten zijn.
  • Ze behoren allebei tot dezelfde familie (Solanaceae), maar het zijn verschillende soorten planten.

Kunnen tomaten en komkommers samen in een kas?

Ja, dat kunnen ze! Tomaten en komkommers behoren beide tot dezelfde familie (de Cucurbitaceae), dus ze groeien goed samen. Tomaten hebben echter meer licht nodig dan komkommers, dus ze moeten ten minste 15 cm uit elkaar worden geplant. Komkommerplanten hebben volle zon nodig, terwijl tomatenplanten de voorkeur geven aan halfschaduw. Beide gewassen hebben baat bij regelmatig water geven tijdens droge perioden.

Welke groente naast komkommer?

Selderij! Selderij wordt al eeuwenlang gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen en zelfs als afrodisiacum. Het bevat veel vezels en kalium, wat de bloeddruk helpt verlagen. En selderij bevat vitamine A en C, plus foliumzuur, ijzer, calcium, magnesium, fosfor, zink en koper.

Wat kan naast paprika?

  1. Paprika is een van de meest gebruikte specerijen bij de bereiding van voedsel.
  2. Paprika wordt al sinds de oudheid gebruikt en werd oorspronkelijk in India geteeld.
  3. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld geteeld.
  4. Paprika bestaat uit gedroogde rode pepers (capsicum) en wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels, sauzen en andere gerechten.
See also:  Hoe Groene Kool Snijden?

Wat niet planten bij tomaten?

Tomaten zijn heel gemakkelijk te telen, maar ze vragen wel veel aandacht. Het belangrijkste dat je moet weten als je tomaten kweekt, is dat ze van veel zon en warme temperaturen houden. Ze verdragen koud weer helemaal niet goed. Het andere waar u zich bewust van moet zijn, is dat tomaten zware eters zijn. Ze verbruiken veel water, dus je zult ze moeten voorzien van een ruime hoeveelheid meststoffen. Als je tomaten binnenshuis plant, moet je ze iets meer licht geven dan ze buitenshuis zouden krijgen. Binnenplanten hebben over het algemeen ongeveer 8 uur direct zonlicht per dag nodig, terwijl buitenplanten slechts 4-6 uur direct zonlicht nodig hebben. Een ander punt om op te letten is dat tomaten gevoelig zijn voor schimmelziekten. Deze ziekten zijn onder meer meeldauw, late meeldauw en verwelkingsziekte. Om te voorkomen dat deze ziekten zich verspreiden, moet u uw tomatenplanten gezond en schoon houden.

Kan komkommer naast paprika?

Ja, ze behoren allebei tot dezelfde familie, maar het zijn verschillende groenten. Komkommers zijn rond, terwijl paprika’s langwerpig zijn. Ze hebben allebei een dikke schil, maar komkommers hebben een dunnere schil dan paprika’s. Komkommers worden meestal rauw gegeten, terwijl paprika’s vaak worden gekookt voordat ze worden gegeten. Beide groenten bevatten veel water en vezels, waardoor ze goed vullen.

Kunnen tomaten al in de kas?

Ja, dat kunnen ze! Tomaten doen het goed in kassen tijdens de wintermaanden. Ze hebben volle zon en warme temperaturen nodig om goed te gedijen. Tomaten houden van koel weer, dus ze doen het het beste als de temperatuur boven de 50 graden Fahrenheit blijft. De ideale temperatuur voor tomatenplanten is 55-75 graden F.

See also:  Hoe Kool Kneuzen?

Hoe komkommers opbinden?

Bind de uiteinden van de komkommer vast met een touwtje en snijd het uiteinde van de steel af. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en snijd hem vervolgens kruislings in dunne rondjes.

Hoe verzorg je een komkommerplant?

Komkommers hebben veel water en zonlicht nodig. Ze groeien het best bij temperaturen tussen 16-27°C (60-27°F). Komkommers houden van koel weer, maar ze verdragen ook warmere temperaturen. Geef ze overdag regelmatig water, zodat ze niet uitdrogen. Geef ten minste één keer per dag water. Houd de grond vochtig, niet nat. De grond moet vochtig maar niet zompig zijn. Als de planten beginnen te verwelken, zet ze dan op een zonnige plaats tot ze zich herstellen. Zonlicht is belangrijk omdat komkommers meer licht nodig hebben dan andere groenten.

Hoe bloemkool beschermen?

Bloemkool is de afgelopen jaren een van de populairste groenten geworden vanwege zijn veelzijdigheid. Hij kan rauw, gestoomd, geroosterd, gebakken, gegrild, gekookt, gepureerd, gepureerd of zelfs als pizzabodem worden gebruikt. De beste manier om bloemkool te bewaren is de bladeren en de stengel af te snijden, strak in plastic te wikkelen en in de koelkast te zetten. Bloemkool is op deze manier tot 5 dagen houdbaar. Om bloemkool te bereiden, was je hem goed onder koud stromend water, laat je hem goed uitlekken, dep je hem droog met keukenpapier, en hak je hem in roosjes.