HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Groenten Kun Je Nog Planten In September?

  • Als u in een gebied woont waar het herfstweer al is gearriveerd, kunt u misschien nu al beginnen met het planten van uw tuin.
  • Woont u echter in een gebied als Florida of Californië, dan kunt u misschien beter wachten tot oktober voordat u met uw tuin begint.
  • Hier zijn enkele groenten die goed groeien tijdens het herfstseizoen: Bieten Broccoli Spruitjes.

Webinar: Moestuin in september en oktober | zaaien in september en oktober

Welke planten voeden in september? | Tuinmanieren

Welke groenten kun je in september planten?

September is de perfecte tijd om zaden binnenshuis te planten. Het is nog niet te warm, dus je hoeft je geen zorgen te maken over ontkiemingsproblemen, en het weer zal stabieler zijn dan tijdens de zomermaanden. Begin je zaailingen in kleine potjes of trays gevuld met potgrond. Als ze klaar zijn om in grotere potten te worden overgeplant, snijdt u met een scherp mes een gat in de bodem van de pot, verwijdert u voorzichtig de wortels en plaatst u ze in de nieuwe pot. Als u kruiden wilt kweken, begin ze dan in individuele kopjes of kleine potjes. Zodra ze ontkiemen, zet u ze buiten op een zonnige plek waar ze volop in de zon staan.

Welke groenten kun je planten in oktober?

Plant erwten, broccoli, bloemkool, kool, boerenkool, spinazie, sla, wortelen, bieten, uien, aardappelen, tomaten, paprika’s, bonen, maïs, pompoen, komkommers, meloenen, aubergines, champignons, knoflook, kruiden, en nog veel meer!

Welke groenten kan je nog planten in augustus?

Als u in een gebied woont waar de winter nog niet is ingetreden, kunt u nog steeds tomaten, paprika’s, aubergines, pompoenen, komkommers, meloenen, bonen, erwten en andere gewassen voor het warme seizoen telen. In gebieden waar de winter al is ingetreden, moet u nu al plannen maken voor het planten in de herfst.

See also:  Hoe Lang Ui Koken?

Welke groenten kweken in de zomer?

Zomertijd betekent verse producten! Er zijn zoveel verschillende soorten groenten die je dit seizoen thuis kunt kweken. Enkele van de meest populaire zijn tomaten, paprika’s, komkommers, aubergine, pompoen, meloenen, sla, uien, knoflook, basilicum, boerenkool, spinazie, wortelen, bieten, erwten, bonen, en nog veel meer. Als je meer wilt leren over het verbouwen van je eigen voedsel, bekijk dan deze bronnen:

Welke bloemen kun je zaaien in september?

De beste tijd om bloembollen te planten is tussen maart en mei, maar als u het hele jaar door bloemen wilt kweken, moet u nu al beginnen met zaaien. Zaai tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen, sneeuwklokjes, narcissen, lelies, cyclamen, primula’s, ranonkels, anemonen en begonia’s.

Welke groenten in de herfst?

De beste groente om in de herfst te planten is broccoli. Het groeit snel en produceert veel kleine koppen met heerlijke groene roosjes. Broccoli is gemakkelijk te telen en vraagt weinig verzorging. Andere herfstgroenten zijn kool, bloemkool, boerenkool, koolrapen, wortelen, bieten, pastinaken, zoete aardappelen, uien, knoflook, prei en koolraap.

Wat kun je planten in de herfst?

  • Door in de herfst zaadjes te planten, hebt u volgend voorjaar een vroege oogst.

Welke groenten kan ik planten in november?

Winterpompoenen (eikel, butternut, delicata) en pompoenen zijn twee populaire wintergewassen. Ze groeien goed bij koel weer en leveren heerlijke vruchten op wanneer ze rijp worden geoogst. Winterpompoenen zoals eikel en butternut kunnen het best in de nazomer of vroege herfst worden geplant. Delicata moet midden oktober worden geplant. Pompoenen hebben meer ruimte nodig dan de meeste andere winterpompoenen en worden daarom meestal in verhoogde bedden geteeld in plaats van direct in de grond.

Wat wordt er geoogst in augustus?

Augustus is het oogstseizoen voor vele gewassen, waaronder maïs, sojabonen, tarwe, haver, gerst, katoen, sorghum, zonnebloempitten, en nog veel meer. Oogsten is het proces waarbij het gewas van het veld wordt gehaald nadat het is gerijpt. Meestal houdt dit in dat de planten worden gekapt en vervolgens gedorst om het graan te scheiden. Het graan wordt dan schoongemaakt en opgeslagen tot het kan worden gebruikt.

See also:  Welke Groenten In Indiase Curry?

Welke kruiden planten in augustus?

Kruiden zijn gemakkelijk binnenshuis te kweken tijdens de wintermaanden, maar ze hebben zonlicht nodig om buiten goed te gedijen. Sommige planten hebben volle zon nodig, terwijl andere de voorkeur geven aan gedeeltelijke schaduw. Hier zijn enkele suggesties voor het kweken van kruiden deze zomer: Basilicum – Basilicum is een kruid dat goed groeit in potten en containers. Het heeft lange stengels en kleine blaadjes. De bloemen zijn paars en trekken bijen en vlinders aan. Cilantro – Cilantro is lid van de muntfamilie en wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. Het heeft grote bladeren en kleine witte bloemen. Bieslook – Bieslook is een overblijvend kruid dat oorspronkelijk uit Europa en Azië komt. Ze groeien het best in rijke grond en volle zon. De stengels zijn groen en de bladeren hebben een platte top.

Wat kun je nog zaaien in juli?

Als je deze maand zaden wilt planten, moet je wachten tot half augustus om ze te zaaien. De reden hiervoor is dat in augustus de hittegolf in Australië begint. De bodemtemperaturen zullen overdag en ‘s nachts te hoog zijn, waardoor zaailingen kunnen verwelken.