HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Groenten Kan Je In De Winter Planten?

Wintergroenten zijn gemakkelijk binnenshuis te kweken. Ze omvatten sla, spinazie, boerenkool, broccoli, bloemkool, kool, erwten, bonen, wortelen, uien, knoflook, aardappelen, tomaten, paprika’s, aubergine, courgette, komkommers, radijs, en kruiden zoals basilicum, peterselie, koriander, dille, munt, bieslook, rozemarijn, tijm, oregano, salie, en nog veel meer.

Ini’s moestuin #17 wintergroenten zaaien en planten, kolen, wortels, bladgroenten en prei.

Moestuin in de winter l Moestuin in december

Wat kun je planten in december?

Plant zaden nu binnenshuis zodat ze klaar zijn om naar buiten te gaan als het voorjaar aanbreekt. Het buiten planten van zaden vergt iets meer planning dan het binnen planten. Als u in een gebied woont waar de wintertemperaturen onder het vriespunt liggen, kunt u de zaden het beste binnenshuis planten en ze in de grond uitplanten zodra het weer warmer wordt. Zaden moeten ten minste twee weken voor de laatste vorstdatum in uw regio worden geplant. Om deze datum te bepalen, kijk op onze pagina Vorstdata.

Welke groente kun je in oktober zaaien?

Zaai slazaadjes in het vroege voorjaar binnenshuis en plant ze uit als ze zo’n 15 cm hoog zijn. Zaai spinaziezaadjes in de nazomer en herfst en plant ze buiten uit als het gevaar voor vorst geweken is.

Kan Raapsteel tegen vorst?

  1. Rapen kunnen in de grond worden bewaard tot ze beginnen uit te lopen, dan worden ze uitgegraven en in een wortelkelder of op een andere koele plaats bewaard.
  2. Ze gaan dan de hele winter mee.

Wat groeit er in december?

  • Telers over de hele wereld zullen deze maand druk bezig zijn met het oogsten van hun gewassen.
  • Het belangrijkste oogstseizoen loopt van september tot november, maar vaak blijven de boeren tot Kerstmis op hun velden werken.
  • Het bekendste fruit dat in december wordt geteeld, zijn citrusvruchten – sinaasappelen, citroenen, limoenen, grapefruits, mandarijnen en clementines.
  • Andere populaire fruitsoorten zijn appelen, peren, perziken, pruimen en kersen.
See also:  Hoe Weet Ik Of Een Pompoen Rijp Is?

Wat kan je doen in de winter in de tuin?

De winter is de perfecte tijd om aan uw tuin te denken. Het is nog niet te koud, dus de planten zullen blij zijn en goed groeien. Er zijn veel dingen die je nu kunt planten om later in het seizoen voor verse groenten te zorgen. Hier zijn enkele suggesties: – Tomaten – Plant ze nu en ze zullen de hele zomer lang vruchten dragen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben niet veel onderhoud nodig. – Komkommers – Dit is een andere populaire groente die nu kan worden geplant en waarvan u de hele zomer kunt genieten. – Paprika’s – Dit is een van de makkelijkste gewassen om te kweken en ze smaken heerlijk als ze op hun hoogtepunt geoogst zijn.

Welke groente in de winter in de kas?

De winter is een geweldige tijd om groenten binnenshuis te kweken, omdat ze niet veel licht nodig hebben om goed te gedijen. De beste planten om nu mee te beginnen zijn sla, spinazie, boerenkool, broccoli, kool, bloemkool, uien, paprika’s, tomaten, komkommers, aubergine, radijs, wortelen, bieten, rapen, peterselie, basilicum, koriander, munt, dille, bieslook, knoflook, gember, prei, sjalotten, en nog veel meer!

Hoe warm is een kas in de winter?

Een broeikas zal in de winter warmer zijn dan een onverwarmd gebouw, omdat de glazen wanden en het dak het zonlicht binnenlaten. Dit betekent echter niet dat de temperatuur in de kas hoger zal zijn dan buiten. De temperatuur in een kas is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kas, de hoeveelheid beschikbaar licht en het soort planten dat wordt gekweekt.

See also:  Welke Aardappelen Voor Gepofte Aardappelen?

Wat groeit er in oktober?

Het groeitempo van de Amerikaanse economie is sinds de zomermaanden aan het vertragen, maar deze maand zullen we een stijging van de consumentenbestedingen zien. De National Retail Federation (NRF) verwacht dat de detailhandelsverkopen in oktober met 0,5% zullen stijgen, wat de eerste positieve maandelijkse stijging zou zijn sinds februari. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat consumenten meer vertrouwen hebben in hun financiële situatie na het ontvangen van belastingteruggaven eerder dit jaar. Bovendien verwachten de detailhandelaren een toename van het aantal vakantieaankopen, vooral rond “zwarte vrijdag” en “cybermaandag”. Wat de werkgelegenheid betreft, wordt verwacht dat het werkloosheidscijfer stabiel zal blijven op 4,9%, terwijl het aantal nieuwe banen naar verwachting licht zal stijgen tot 9,6 miljoen.