HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Groenten Bij Coq Au Vin?

 1. Coq au vin wordt traditioneel gemaakt met kip, maar dit recept werkt ook goed met eend.
 2. Welke groenten je gebruikt, hangt af van het soort vogel dat je gebruikt.
 3. Ik serveer dit gerecht bijvoorbeeld graag met baby worteltjes, zilveruitjes, sperziebonen en champignons.

Adding Vegetables for Coq Au Vin

Recept: Coq au vin uit Koken met Van Boven

Waar komt de coq au vin vandaan?

De naam “coq au vin” komt van de Franse uitdrukking “coq à la viande”, wat betekent kip gekookt met wijn. Het gerecht ontstond oorspronkelijk in Bourgondië, Frankrijk, waar de plaatselijke boeren hun kippen kookten in rode wijn. Vandaag de dag is dit recept uitgegroeid tot een van de meest populaire gerechten ter wereld. Het wordt vaak geserveerd bij feestelijkheden zoals bruiloften, verjaardagen en feestdagen. Coq au vin wordt meestal bereid met een combinatie van kippenpoten, -dijen, -borsten, -vleugels en/of -drumsticks.

Wat betekent coq au vin?

 1. Coq Au Vin (uitgesproken als “co-kwa veen”) is een Frans gerecht dat bestaat uit kip gekookt in een rode wijnsaus.
 2. Het werd oorspronkelijk in de Bourgogne van Frankrijk gemaakt, maar is sindsdien in de hele wereld populair geworden.
 3. De naam is afgeleid van de Latijnse uitdrukking Coquus Aventinus, wat “kip van de berg” betekent, omdat het oorspronkelijke recept vroeg om vrij wild, zoals fazant en patrijs.
 4. De eerste schriftelijke vermelding van dit gerecht dateert uit de 13e eeuw, toen het werd beschreven in een oud manuscript dat bekend staat als Le Viandier de Taillevent.
 5. In de 18e eeuw schreef Jean Anthelme Brillat-Savarin een boek met de titel Physiologie du Gout waarin hij de bereiding van coq au vin beschrijft.
 6. Hij legt uit dat de beste manier om de vogel te bereiden is hem in een braadpan te leggen met uien, wortelen, champignons, knoflook, laurierblaadjes, tijm en witte wijn.
 7. Na twee uur koken, voegt u meer wijn toe en kookt u verder tot het vlees van het bot valt.
 8. Vandaag de dag wordt coq au vin meestal geserveerd met rijst, noedels, aardappelen of groenten.
 9. Het is echter niet ongewoon om variaties van het gerecht bereid te zien met andere ingrediënten zoals zuurkool, kool, en zelfs zoete aardappel.
See also:  Wat Mogen Geiten Eten Van Groenten?

Welke wijn bij coq au vin blanc?

Je kunt dit gerecht het beste serveren met een witte wijn, zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc. Deze wijnen zullen de rijkdom van het gerecht aanvullen zonder de smaken te overheersen.

Welke wijn wordt gebruikt bij het bereiden van coq au vin?

Coq au Vin wordt traditioneel bereid met kip, maar in dit recept wordt eend gebruikt. Het gerecht bestaat al sinds ten minste de 12e eeuw, toen het voor het eerst werd vermeld in het door Taillevent geschreven kookboek Le Viandier (De kookkunst). Het wordt vaak geserveerd met gesauteerde champignons en zilveruitjes.

Welke wijn bij kip sate?

 • Ik raad de Pinot Noir Chardonnay blend uit Australië aan.
 • Hij heeft tonen van kersen, pruimen, vanille en specerijen.
 • De prijs is redelijk met $20 per fles.