De komkommer komt uit Azië en werd voor het eerst gekweekt rond 6000 v.Chr. De plant wordt sindsdien gekweekt omdat zijn vlezige vrucht heerlijk en voedzaam is. Het is een uitstekende bron van vitamine K, die bloedstolling helpt voorkomen. De komkommer behoort tot de kalebassenfamilie (Cucurbitaceae), samen met meloenen, pompoenen, pompoenen, watermeloenen en courgettes.
Marijke Helwegen ontspant met komkommers
AB Werkt Instructievideo | Komkommerteelt | Nederlands
Waar komen de meeste komkommers vandaan?
- De meeste komkommers worden geteeld in Californië, Florida, Arizona, Texas, New Mexico en Colorado.
Waar worden komkommers gemaakt?
Komkommers worden over de hele wereld geteeld, maar ze worden het meest aangetroffen in Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en Oceanië.
Waarom is komkommer geen fruit?
Komkommers zijn eigenlijk groenten, maar vanwege hun vorm worden ze meestal vruchten genoemd. Ze worden botanisch ingedeeld bij de bloeiende planten (waartoe ook tomaten behoren) en niet bij de echte vruchten.
Waarom zijn komkommers zo duur?
Komkommers zijn een van de populairste groenten ter wereld omdat ze lekker en voedzaam zijn. Ze groeien gemakkelijk en hebben niet veel verzorging nodig. Ze hebben echter wel regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen. De komkommerprijzen schommelen op basis van vraag en aanbod, maar over het algemeen zijn ze in de zomermaanden duurder dan in de winter.
Waarom komen er geen komkommers aan mijn plant?
Komkommerplanten hebben veel water nodig tijdens hun groeiseizoen. Wanneer ze beginnen te bloeien, stoppen ze met zichzelf water te geven. Ze zullen blijven groeien tot ze volgroeid zijn, maar dan zullen ze geen vruchten produceren tenzij ze opnieuw water krijgen. Als je meer groei wilt stimuleren, moet je de hoeveelheid water die de plant tot zijn beschikking heeft, vergroten. De eenvoudigste manier om dit te doen is een extra slang aan de bestaande slang toe te voegen.
Wat heeft komkommer nodig om te groeien?
- Komkommers hebben warme temperaturen nodig (70-80 graden Fahrenheit) en veel water.
- Ze houden van rijke grond, maar verdragen arme omstandigheden.
- Komkommers doen het het best als ze in de lentemaanden april en mei worden geplant.
Hoe komkommers opbinden?
Komkommerplanten groeien het best wanneer ze ten minste 6 uur per dag direct zonlicht krijgen. Ze moeten regelmatig water krijgen tijdens droge perioden. Komkommers moeten worden geplant in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Om komkommers te oogsten, snijdt u ze net onder de grondlijn af. Om bederf te voorkomen, moeten ze onmiddellijk na de oogst in de koelkast worden bewaard.
Is een tomaat fruit of groenten?
Een tomaat is eigenlijk een vrucht. Hij wordt botanisch geclassificeerd als een bes. De meeste mensen noemen tomaten echter groenten omdat ze vaak rauw in salades worden geserveerd of worden gekookt in gerechten zoals pastasaus.
Waarom zaadlijsten uit komkommer verwijderen?
Komkommers zijn gemakkelijk binnenshuis te telen en ze geven veel vruchten. Buiten moeten komkommers echter worden beschermd tegen vorst, dus bij koud weer moeten ze worden afgedekt met plastic mulch. Bovendien hebben komkommers meer water nodig dan de meeste andere groenten, dus moeten ze vaak worden bewaterd. Om te voorkomen dat ongedierte zoals bladluizen en pompoenkevers uw planten beschadigen, kunt u een drijvende rijbedekking (een stuk doorzichtig plastic) gebruiken om ze te beschermen. Om ervoor te zorgen dat uw planten voldoende zonlicht krijgen, plaatst u ze in de buurt van ramen of onder lampen. Als u uw eigen komkommers wilt oogsten, plant u zaailingen ten minste 3 weken voor de laatste verwachte vorstdatum in uw regio. Wanneer de eerste echte bladeren verschijnen, verplant u de zaailingen in afzonderlijke potten. Houd de grond vochtig, maar niet verzadigd, en zorg voor voldoende ventilatie. Komkommers beginnen meestal binnen 2 maanden na het planten vruchten te produceren.
Is komkommer en tomaat fruit?
Komkommers en tomaten zijn beide vruchten. Zij worden botanisch ingedeeld bij de bloeiende planten (angiospermen). De wetenschappelijke naam voor komkommer is Cucumis sativus, terwijl de wetenschappelijke naam voor tomaat Lycopersicon esculentum is. Beide namen verwijzen naar hun eetbare delen. De bladeren van beide planten bevatten de in water oplosbare vitaminen A en B, maar geen vitamine C.