HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Bereid Ik Platte Witte Kool?

Kool is een van de meest veelzijdige groenten die er zijn. Het is heerlijk rauw, gestoomd, gesauteerd, geroerbakt, ingemaakt, gestoofd, of zelfs verwerkt tot kimchi! Maar kool is niet alleen lekker, het is ook voedzaam. Deze kruisbloemige groente bevat meer dan 100 voedingsstoffen, waaronder vitamine K, folaat, vezels, calcium, ijzer, magnesium, kalium, proteïne en antioxidanten zoals luteïne en bètacaroteen. Om platte witte kool te bereiden, was je de bladeren goed onder koud stromend water en verwijder je eventuele beschadigde buitenste lagen. Snijd vervolgens het uiteinde van de stengel af en snijd de bladeren kruislings in dunne reepjes (ongeveer een halve centimeter dik). Leg de kool in een grote kom gevuld met ijswater en laat het geheel afkoelen. Laat goed uitlekken voor het serveren.

Witte kool klaarmaken in 7 makkelijke stappen

Kool verwerken – #recept – #Allerhande

Welke kruiden doe je bij witte kool?

  1. Ik gebruik graag knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, cayennepeper en paprikapoeder.
  2. Ik meng ze meestal samen en strooi ze over de kool voor het koken.

Hoe reinig je witte kool?

  • Kool is een uitstekende bron van vezels en vitamine A en C.
  • Het bevat ook veel water, dus het is een heerlijke toevoeging aan soepen, stoofschotels, salades en zelfs roerbakgerechten.
  • Om kool te bereiden, was je het grondig, verwijder je de buitenste bladeren, snijd je de kern eraf en hak je het in hapklare stukjes.

Kun je witte kool rauw eten?

Ja! Witte kool is een van die groenten die er altijd al geweest is, maar pas sinds kort aan populariteit wint vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan vezels, vitamine C, folaat, calcium, ijzer, kalium en andere voedingsstoffen. Het is ook heerlijk als het gekookt is, zoals dit recept hieronder.

See also:  Wat Kosten Nieuwe Aardappelen?

Kun je witte kool rauw invriezen?

Ja, je kunt witte kool rauw invriezen. Was de kool hiervoor grondig onder koud stromend water en dep hem daarna droog met keukenpapier. Doe de kool in een luchtdichte bak en zet hem in de vriezer tot hij stevig bevroren is. Zodra de kool bevroren is, haalt u hem uit de verpakking en bewaart u hem in hersluitbare plastic zakken of containers in de vriezer.

Kun je spitskool ook rauw eten?

Ja, maar niet alle koolsoorten doen dit. De beste manier om kool te koken is hem gaar te koken. Giet dan het overtollige water af en dien onmiddellijk op.

Wat zit er allemaal in witte kool?

Witte kool wordt al sinds de oudheid gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering en om diverse kwalen te behandelen, waaronder verkoudheid, koorts, hoesten, astma en zelfs kanker. Het bevat grote hoeveelheden vitamine C, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, en vezels. Witte kool wordt vaak gekookt in soepen of gesauteerd met andere groenten.

Hoe kneus je koolbladeren?

Om koolbladeren te kneuzen, leg je ze in een kom, bedek je ze met water en leg je een zwaar voorwerp (zoals een pan) bovenop de kom. Door het gewicht worden de bladeren in kleinere stukjes gebroken.

Wat doet spitskool met je lichaam?

Spitskool wordt al eeuwenlang gebruikt om spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel, constipatie, diarree en indigestie te behandelen. Men gelooft dat spitskool de spijsvertering stimuleert en een gezonde stoelgang bevordert. Bovendien kan het nuttig zijn voor mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom (IBS). Het actieve ingrediënt in spitskool wordt glucosinolaten genoemd. Glucosinolaten komen van nature voor in kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool, collard greens, mosterd greens, rucola, waterkers, radijs, raap, koolraap, en mierikswortel. De glucosinolaten in deze voedingsmiddelen worden afgebroken tot verbindingen die thiocyanaten worden genoemd wanneer zij in contact komen met maagzuur. Thiocyanaat zou een ontstekingsremmende werking hebben, wat zou kunnen verklaren waarom spitskool effectief is bij de behandeling van IBS.

Hoeveel calorieën zitten in een witte kool?

Een middelgrote kop witte kool bevat ongeveer 70 calorieën. Een kop gekookte kool bevat ongeveer 50 calorieën.

See also:  Hoe Lang Kun Je Zoete Aardappelen Bewaren?

Welke kool kun je rauw eten?

Kool is een van die groenten die we meestal eerst koken alvorens te eten. Er zijn echter verschillende soorten kool die rauw kunnen worden gegeten. De meest voorkomende vorm van kool die mensen rauw eten is groene kool. Groene kool heeft een mildere smaak dan andere koolsoorten en is malser als hij wordt gekookt. Het is ook heel gemakkelijk te bereiden. Was de bladeren goed, verwijder beschadigde buitenste lagen, snijd de kern eruit en snijd in hapklare stukjes. Andere koolsoorten die gemakkelijk rauw kunnen worden gegeten zijn rode kool, paarse kool, savooiekool en Chinese kool. Deze koolsoorten hebben allemaal een iets andere smaak en textuur, maar ze zijn nog steeds heerlijk als ze op deze manier worden bereid.

Kun je alle kool rauw eten?

Ja, je kunt alle kool rauw eten. Je moet echter geen grote hoeveelheden rauwe kool eten, omdat het een hoog gehalte aan oxaalzuur bevat, dat nierstenen kan veroorzaken. Het is het beste om kool te koken voordat je het eet.