HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Maak Je Een Gekookt Ei?

Hoe Maak Je Een Gekookt Ei
Allerhande laat in deze video zien hoe je het beste een ei kan koken. Een paar gouden regels: Een ei uit de koelkast barst sneller omdat het ei koud is. Door een gat in de bolle kant van het ei te prikken met een speld of eierprikker kan de lucht uit de luchtkamer ontsnappen, waardoor de kans op barsten kleiner wordt.

 1. Daarnaast moeten alle eieren net onder water zijn zodat ze tegelijk gaar zijn.
 2. Oud en kokend water Eieren kun je zowel in koud als in kokend water koken.
 3. Bij koud water zijn de kooktijden nadat het water kookt drie en halve minuut voor een zacht ei, vier en halve minuut voor een ei waarbij het wit gestold is en het geel nog zacht is en zeven en halve minuut voor een hard gekookt ei.

Bij het koken in kokend water verwarm je eerst het water tot kooktemperatuur, waarna je de eieren voorzicht met een lepel in het water laat glijden. Reken zodra de eieren in het water liggen voor een zacht ei vier en halve minuut, voor een ei waarbij het wit gestold is en het geel zacht is zes minuten en voor een hard gekookt ei acht minuten.

Hoe kook je een ei in de waterkoker?

Natuurlijk ga je graag op vakantie. Kamperen is om precies te zijn je grootste hobby en lekker eten volgt met een goede tweede plaats. Om tijdens een kampeervakantie in je culinaire behoeften te voorzien, heb je drie opties. a) Je neemt een vierpits gasstel mee naar de camping; b) Je gaat elke dag uit eten c) Je neemt een waterkoker mee en verder. 1. Eieren Eieren koken gaat erg snel en makkelijk in de waterkoker. Vul de waterkoker met water en leg er een aantal eieren in. Zet de waterkoker aan en wachten maar. Als de koker afslaat, laat je de eieren er nog drie minuten in liggen als je zachte eieren wil en vijf minuten als je hardgekookte eieren wil.

 • Het water opnieuw koken is niet nodig; eieren stollen al goed bij een temperatuur rond de 80 graden.2.
 • Pasta Ook pasta kun je koken in een waterkoker.
 • Dit gaat vooral goed met waterkokers zonder metalen spiraal op de bodem (hier koekt de pasta snel aan vast).
 • Doe de pasta in de koker en vul hem aan met water.

Per 100 gram pasta volstaat ongeveer 1 liter water. Breng het geheel aan de kook. Nadat de waterkoker is afgeslagen, wacht je het aantal minuten dat op de verpakking van de pasta staat aangegeven. In 6 tot 10 minuten kun je genieten van lekkere macaroni of heerlijke spaghetti! 3. Groenten Pasta was voor mij als enigszins een verrassing, maar aan groente in de waterkoker had ik helemaal nog nooit gedacht. Terwijl sommige soorten groente zich prima lenen voor bereiding in de waterkoker. Ideaal zijn groenten die maar een korte bereidingstijd nodig hebben, zoals wortels, doperwtjes en voorgekookte aardappels.

Doe de groenten in een met water gevulde waterkoker en breng het geheel aan de kook. Enkele minuten wachten (en het water eventueel nog een keer aan de kook brengen als je het echt heet wilt eten) en de groenten zijn klaar.4. Couscous Ook voor de bereiding van couscous kom je er met alleen water. Neem een schaaltje couscous, giet er kokend water bij totdat de couscous net onder staat en laat dit een paar minuten wellen.

Op een gegeven moment heeft de couscous al het water opgenomen. Voeg eventueel wat verse groenten toe en je hebt een heerlijke salade! 5. Instant maaltijden Noodles, aardappelpuree, bouillon Allemaal reuzehandig te bereiken met behulp van slechts een waterkoker.

See also:  Hoe Verbrand Je Calorieën?

Heet water aan de inhoud van het zakje toevoegen en klaar is Kees. Of Karin.6. Gevriesdroogde maaltijden Iets wat de backpackers en outdoor sporters onder ons al lang weten: zakjes met gevriesdroogde maaltijden zijn een goed alternatief voor een gekookte maaltijd. Er zijn diverse complete maaltijden te koop, o.a.

van het merk Lyo, die makkelijk in je tas passen en snel te bereiden zijn. Het heeft iets weg van astronautenvoedsel, maar schijnt prima te smaken. Lyo werkt met pure en natuurlijke ingrediënten met een buitengewoon hoge voedingswaarde. Alleen het vocht is aan de maaltijd onttrokken en door vocht toe te voegen, krijg je heerlijke chicken curry of chili con carne.

Je giet simpelweg de juiste hoeveelheid kokend water in het zakje, sluit het zakje en wacht 10 minuten. All you need is de maaltijd zelf, een waterkoker en een lepel! 7. Maaltijden opwarmen Complete versgekookte maaltijden van thuis meenemen is natuurlijk ook een optie. Zeker voor de eerste dag is dit een goed idee.

Opwarmen boven of in de waterkoker, of boven een rij hete kopjes, en je kunt aanvallen. Ook etenswaren in glazen pot die al gaar zijn (zoals rode kool en bruine bonen) hoeven alleen maar opgewarmd te worden. Dit kun je doen door de glazen pot in de waterkoker te zetten en de koker te vullen met water.

Naar gelang de inhoud van de pot zul je de waterkoker wellicht vaker aan moeten zetten. Als de inhoud van de pot goed warm is, haal je de pot voorzichtig uit de waterkoker. Ook vacuüm verpakte producten als vlees of vis kun je op deze manier verwarmen. Met blik zou ik echter uitkijken als ik jou was. Iets met drukverschil en het kapot knallen van het blik.

Geen aanrader. Maar verder? Gewoon doen! Anderen lazen ook onze blogs over tips, kamperen, camping, eten, recepten

Hoe maak je een gekookt ei warm?

Opwarmen gaat heel simpel. * Leg ze in een ovenvaste schaal met koud water. Temperatuur op 50°Celsius en de timer op 15 minuten. Na die tijd is de ergste kou eraf. Mocht je je afvragen of de zachte eieren dan hard zijn geworden!

Kun je eieren koken in magnetron?

Het is zo verleidelijk: denken dat je even snel een ei kunt koken in de magnetron. Maar als je ‘m er gewoon met schil en al in legt, ontploft je ei. Waarom is dat? En kun je voorkomen dat je ei explodeert in de magnetron? Een magnetron heet in het Engels ‘microwave oven’ en die microgolven, daar draait het om.

 • De microgolfstraling van de magnetron zorgt ervoor dat watermoleculen, maar ook de moleculen in bijvoorbeeld vet of suiker, gaan trillen.
 • Een pan of een oven verwarmt alleen de buitenste laag, waarna het tijd kost om de hitte door te laten dringen tot wat je wilt verwarmen, of dat nu soep, melk of een kliekje van gisteravond is.
See also:  Welke Alcohol Minste Calorieën?

De microgolfstraling dringt sneller in het binnenste van wat je wilt opwarmen door. Ook het binnenste van een ei wanner je dat in de magnetron wilt koken. Het water in het ei is dus vatbaarder voor de microgolfstraling dan de eischaal er omheen. De watermoleculen gaan sneller trillen, worden warmer en veranderen in stoom.

Stoom neemt veel meer ruimte in beslag dan water. Deze snelle uitzetting kan de eischaal niet aan en ze knapt. De ontploffing in de magnetron wordt dus veroorzaakt doordat straling de watermoleculen sneller verwarmt dan het omhulsel; de schil van je ei. Er zijn manieren om je ei wel in een magnetron te koken.

Zo kun je het eiwit en eigeel in een glas doen en het ongeveer 1,5 minuut op de laagste stand laten garen. Makkelijker: een ei-koker die speciaal ontwikkeld is voor in de magnetron. Zo ben je gegarandeerd van een lekker eitje zonder de troep van een ontploffend ei, zoals je die in onderstaande video ziet.

 • En dat scheelt een hoop schoonmaakwerk terwijl je wél van je eitje kunt genieten.
 • Waarom ontploft een ei in de magnetron? #EGGSPLOSIE – Vraag het Google #35 – YouTube Google Nederland 171K subscribers Waarom ontploft een ei in de magnetron? #EGGSPLOSIE – Vraag het Google #35 Google Nederland Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

More videos

Hoe kook je een ei in de magnetron?

4. Eieren bakken en pocheren – Een omelet bakken of een eitje pocheren in de microgolf? Eitje! Voor een lekker omelet mix je gewoon 2 eieren met een scheutje melk in een glas (of een klein schaaltje) en verwarm je dit 2 minuten op 600 watt. Eet je liever een gepocheerd eitje? Breek dan een ei in een microgolfbestendig kommetje, giet er één derde kop water en mogelijk een scheutje azijn (dit zal het ei beter samenhouden) bij.

Wat doet een gekookt ei?

nieuws Heel lang bestond het idee dat veel eieren eten slecht zou zijn voor het cholesterolgehalte en dus het risico op hart- en vaatziekten zou verhogen. In haar voedingsaanbevelingen raadt de Hoge Gezondheidsraad aan om niet meer dan 300 mg cholesterol per dag in te nemen.

 1. Het wit van een ei is vrij van cholesterol, de eidooier bevat echter gemiddeld 200 mg cholestrol.
 2. Met één eitje zitten we dus bijna aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid cholesterol, los van andere cholesterolhoudende voedingsmiddleen (vlees, vis, melk, kaas, koekjes, gebak,,).
 3. Maar zo eenvoudig is het niet.
See also:  Suiker Te Laag Wat Te Doen?

Het vet dat in de eidooier voorkomt is voor meer dan de helft onverzadigd vet. En dat vet werkt juist cholesterolverlagend. Alleszins blijkt het cholesterol dat in eieren voorkomt minder invloed te hebben op het verhogen van het cholesterolgehalte in het lichaam, dan verzadigd vet.

Als eieren het risico op hart- en vaatziekten al zouden verhogen, dan is dat negatieve effect in elk geval beperkt, en bijvoorbeeld minder dan bv. het effect van zwaarlijvigheid. Vandaar dat de Britse Food Standards Agency (FSA) vandaag zegt dat iemand die gevarieerd eet, niet speciaal op zijn eierconsumptie hoeft te letten.

Zij die hun cholesterolniveau moeten verlagen, moeten in de eerste plaats de consumptie van verzadigde (dit zijn hoofdzakelijk dierlijke) vetten verminderen. Moraal van het verhaal: Dagelijks een eitje eten is misschien te veel van het goede, maar twee à drie eieren per week is voor een volwassene geen enkel probleem.

 1. Eieren maken trouwens deel uit van de voedingsdriehoek en behoren tot de groep vlees, vis, eieren en vervangproducten die in hoeveelheden van 75 tot 100 gram per dag bijdragen tot een goede voeding.
 2. Eén ei weegt gemiddeld tussen de 60 en de 70 g.
 3. Van ei word je niet dik.
 4. Een gemiddeld gekookt ei bevat maar ongeveer 90 kcal.

Een gekookt eitje is beter dan een gebakken ei, omdat het minder (verzadigd) vet bevat. Eieren bevatten alle essentiële aminozuren in een goede verhouding. Ze zijn een bron van biologische hoogwaardige eiwitten. Uit 100 g eiwit van een kippenei kan 96 g lichaamseigen eiwit worden gevormd in het menselijk lichaam.

Kan je een koud gekookt ei opwarmen?

7 voedingsmiddelen die je niet opnieuw mag verwarmen – Libelle Lekker Wist je dat je niet zomaar alle producten opnieuw mag verwarmen? Bij sommige voedingsmiddelen kunnen dan giftige stoffen ontstaan, waardoor je (in het beste geval) maagproblemen kan krijgen.

Is ei goed om af te vallen?

Is ei goed voor je dieet? – Eieren zijn prima voedingsmiddelen om te eten tijdens het dieet. De eiwitten zorgen ervoor dat je minder honger hebt en in de eidooier zitten veel voedingsstoffen. Het Voedingscentrum geeft daarentegen wel aan om maar 2-3 eieren per week te eten, wat een groot verschil is met het eierdieet.

Is 2 eieren per dag gezond?

Geadviseerde aantal eieren per week – Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.

Hoe lang kun je een gekookt ei?

Gekookte eieren kunnen 4 dagen tot maximaal 1 week bewaard worden in de koelkast. Zijn de eieren gepeld, bewaar ze dan in een schaal water in de koelkast.

Hoe lang kan een gekookt ei?

Hoe lang kan ik een gekookt ei bewaren? Een ongepeld hardgekookt ei kunt u 4 tot 7 dagen bewaren (in de koelkast). Een gepeld hardgekookt ei bewaart u maximaal 1 week in een bakje gevuld met water (in de koelkast). Let op: leg het ei zo snel mogelijk in het water.