HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Wijn Bij Vol Au Vent?

Zo is de bekende ‘vol-au-vent’ beter gediend met een romige chardonnay, terwijl kip in tomatensaus het prima kan vinden met een barbera, montepulciano of sangiovese uit Italië, of een rode wijn uit de zuidelijke Rhônevallei of uit Provence.
Zo is de bekende ‘vol-au-vent’ beter gediend met een romige chardonnay, terwijl kip in tomatensaus het prima kan vinden met een barbera, montepulciano of sangiovese uit Italië, of een rode wijn uit de zuidelijke Rhônevallei of uit Provence.
Welke wijn drink je bij vol au vent? Zo is de bekende ‘vol-au-vent’ beter gediend met een romige chardonnay, terwijl kip in tomatensaus het prima kan vinden met een barbera, montepulciano of sangiovese uit Italië, of een rode wijn uit de zuidelijke Rhônevallei of uit Provence. Wat betekent Sangiovese? Sangiovese = bloed van Jupiter

Welke wijn serveren bij vol au vent?

Sommelier Michele’s advies : ‘Het is hier vooral de bereiding die de wijn bepaalt, niet de kip zelf. Bij vol-au-vent staat deze dus in teken van roomsaus met champignons. Hierdoor is een romige witte wijn met nog voldoende zuren het beste op zijn plaats.

Welke wijn past bij choucroute?

Ideaal zijn halfzoete Duitse witte wijnen als Riesling en Weissburgunder, maar ook een intense, fruitige witte wijn als Pinot Grigio is een uitstekende combinatie bij zuurkool. Wilt u iets anders proberen? Ga dan voor een Chenin Blanc; een smaakvolle witte wijn met een licht zuurtje en een sappige afdronk!

Welke wijn bij fruits de mer?

De beste keuze is een goed droge, uitgesproken frisse witte wijn. De klassieke partners voor fruits de mer zijn Chablis, Muscadet of Picpoul, of natuurlijk – als je het echt serieus wilt aanpakken – Champagne.

See also:  Wat Voor Vlees Bij Zuurkool?

Welke wijn bij roomsaus?

Wijn bij pasta met roomsaus

Pasta met een roomsaus is van velen een favoriet. Bij een romig gerecht kun je het beste kiezen voor een stevige witte wijn. Ook een wijn die houtrijping heeft gehad, is een goede keuze. Denk aan een Chardonnay bijvoorbeeld.

Welke wijn hoort bij welk gerecht?

Hieronder vind je een algemene uitleg welke wijn past bij welk gerecht

 • Medium volle rode wijnen, bij lichtere gerechten zoals pasta en pizza.
 • Zachte of oudere rode wijnen, lekker bij vleessoorten als eend en fazant.
 • Jonge of stevige rode wijnen, bij biefstuk of wild.
 • Veel droge witte wijnen, bij oesters en mosselen.
 • Welke wijn drinken bij scampi diabolique?

  Mooie combinaties: pinot blanc uit Alsace of uit de Luxemburgse Moezel, orvieto en pinot grigio uit Italië, of Spaanse rueda. Krachtige en smaakvolle witte wijnen doen het dan weer heel goed bij scampi’s met saus. Denk aan grote witte bourgognes, witte rioja of chardonnay-wijnen uit Chili, Australië en Zuid-Afrika.

  Welk bier bij zuurkool?

  Aanbevolen bieren: pilsner, Weizen, geuze (mild van smaak), blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale) niet te zwaar gehopt, bijvoorbeeld een milde Engelse IPA van ongeveer 5 vol%.

  Welke wijn bij parelhoen met zuurkool?

  Wijn bij Parelhoen

  De stelregel hier is, hoe verfijnder de wijn, des te sappiger het vlees. Rood: Om de parelhoen het beste uit te laten komen kiest u voor een verfijnde ronde wijn met weinig tannines. U kunt hierbij denken aan een lichte Pinot Noir, Cru du Beaujolais, Cabernet Franc of Merlot.

  See also:  Stoofvlees In De Oven Welke Temperatuur?

  Wat is het verschil tussen zuurkool en Wijnzuurkool?

  De gewone en de wijnzuurkool. In principe hetzelfde product, maar tijdens het garingsproces wordt wijn gegoten bij de wijnzuurkool. Deze wijn zorgt er verder niet voor dat er een alcoholsmaak aan zit, maar het smaakt enigszins lichtjes naar witte wijn.

  Welke wijn bij krabsalade?

  Onze tip is een witte wijn met wat mineralige tonen. Denk aan een volle en rijke Chardonnay met eventueel houtopvoeding. Bij houtopvoeding komen er volle aroma’s vrij die weer een mooie combinatie kunnen zijn met schaaldieren. Worden er krachtige sauzen bij het gerecht geserveerd, mag de wijn zeker wat voller zijn.

  Wat voor wijn bij gambas?

  Wijn met gambas combineren

  Frisse witte wijnen van de Sauvignon Blanc druif zijn een veilige keuze. Ook Grüner Velltiner en Riesling zijn prima opties. En dan zijn er uiteraard nog tal van andere, minder voor de hand liggende wijnen die aan het smaakprofiel van ‘niet te zwaar en veel fraîcheur’ voldoen.

  Welke wijn bij King Crab?

  Krab is een nobel schaaldier met verfijnd, delicaat vlees en vraagt om een nobele, verfijnde witte wijn, zoals bourgogne uit Beaune, Chassagne-Montrachet of Puligny-Montrachet. Een zilte witte Pessac-Léognan zal het hier ook goed bij doen, net zoals een Chablis (van premier of grand cru-niveau).

  Welke wijn bij kip met roomsaus?

  Ga dan ook voor een zachte en soepele witte Chardonnay, Rhône, Viognier, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of Muscat of een soepele Rosé.

  Welke wijn is lekker bij antipasti?

  Antipasti kunnen natuurlijk van alles zijn, van vis tot vlees en groentehapjes. Je kunt bij antipasti het beste een toegankelijke witte of rode wijn kiezen, zonder al te felle zuren of uitgesproken tannines.

  See also:  Hoe Heet De Appelvormige Peer Met Op Meloen Lijkend Vruchtvlees?

  Welke witte wijn bij tomatensaus?

  Kies daarom voor een frisse lichte wijn zoals een pinot grigio of chardonnay.