HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Welke Wijn Bij Rundertong?

Welke wijn bij rundstong in madeirasaus? Indien de saus gemaakt is met een roux, bouillon en madera zouden we je aanraden om voor een Bourgogne te kiezen of een lichte Rhônewijn, gedomineerd door de Grenache druif. Grenache wijnen passen hier ook goed bij. Hiermee bedoelen we een Châteuneuf du Pape of een gerijpte Gigondas of Lirac.
Rundstong op zich zou goed samengaan met een fijne pinot noir uit Bourgogne.

Welke wijn past bij varkenswangetjes?

Kies hier voor een volle kruidige rode wijn zonder al teveel tannines. Met rijpe fruittonen. Denk aan een rode Rhône, een sappige Zinfandel of Italiaanse Primitivo.

Welke wijn past bij Picanha?

Welke rode wijn bij Picanha? Aanraders zijn: krachtige en kruidige rode wijnen als Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot, Pinot Noir, Chianti Classico, Bourgogne, Amarone, Côtes de Provence of Barolo.

Welke wijn drink je bij parelhoen?

Wijn bij Parelhoen

De stelregel hier is, hoe verfijnder de wijn, des te sappiger het vlees. Rood: Om de parelhoen het beste uit te laten komen kiest u voor een verfijnde ronde wijn met weinig tannines. U kunt hierbij denken aan een lichte Pinot Noir, Cru du Beaujolais, Cabernet Franc of Merlot.

Welke wijn bij orgaanvlees?

Bij orgaanvlees ligt het iets anders. Bij de fijne smaak van zwezerik, meestal van het kalf, passen witte wijnen het best. Bij de intense smaak en zachte structuur van lever en niertjes doen opwekkende, soepele wijnen het goed. De kleur van de wijn ligt aan de bereiding en bijgerechten.

Wat drinken bij varkenswangetjes?

Welke wijn bij Varkenswangen met kriekbier? Het is een supermalse stoofpot met sappig vlees in een rinse zoetig-zurige saus met een volle smaak. Een prima bondgenoot is een sappig rode wijn met wat kruidige elementen. Kies bijvoorbeeld de Côtes du Rhône van Vinoblesse.

See also:  Hoe Lang Is Vacuum Verpakt Vlees Houdbaar?

Welke wijn is geschikt voor stoofvlees?

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een chardonnay, zoals de Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay uit Australië. Maar ook een Pinot Grigio uit Italië, een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of een Duitse Spätburgunder passen goed bij stoofschotels met een wat minder uitgesproken smaak.

Welke wijn bij Pata Negra?

Dan zijn er nog de rijke wijnen, waartussen we de fino en de manzanilla vinden (soorten sherry), die volgens velen de ideale combinatie vormen met een pata negra ham, door hun penetrante karakter die de smaak van de ham naar boven haalt en hem langer laat hangen in de mond.

Welke wijn bij osso bucco?

Welke wijn bij osso buco van kalf? Bij zo’n op-en-top Italiaans gerecht is een wijn uit Italië de allerbeste keus. Sangiovese kan perfect het vetje van het vlees en het zuur van de tomaat aan. Het aardse kantje in een Chianti Classico of Vino Nobile di Montepulciano pakken de kruidigheid van het gerecht moeiteloos op.

Wat drinken bij parelhoen?

Een parelhoen vraagt een sappige, fruitige rode wijn. Dit omdat een parelhoen vaak iets droger van smaak is. Voor een sappige wijn kunt u denken aan wijnen die vooral veel rood of zwart fruit heeft bij de eerste aanzet.

Welke wijn bij Wildstoof?

Het wijnadvies voor wild luidt grofweg: ‘klein wild’ gaat goed samen met elegant-ferme wijnen, en ‘groot wild’ schittert bij stevig, smaakvol rood. De snelle tips: Druivenrassen: cabernet sauvignon, merlot, syrah/shiraz, sangiovese, touriga nacional, zinfandel, pinot noir, grenache.

Welke wijn bij Wildbouillon?

Voor rode wijnen kom je bij soepele, fruitige soorten terecht als Rhône, Sangiovese, lichte Zweigelt, Tempranillo, Joven, Cru du Beaujolais, Bordeaux en meer. Gebruik je bij de bereiding wildbouillon, dan mag de wijn – zowel rood als wit – iets krachtiger van smaak zijn.

See also:  Hoe Lang Blijft Turks Brood Goed?

Wat drinken bij kalfszwezerik?

Denk bijvoorbeeld aan Bourgogne of Rhône voor wit en aan Franse Gamay, Pinot Noir of Cabernet Franc voor rood. Een Duitse of Oostenrijkse rode wijn van spätburgunder, blaufränkisch of sankt laurent kan ook heel goed. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een vintage Champagne in wit of rosé.

Welke wijn bij Kalfsrib?

Kalfsrib – Gegrild

  • Anjou (wit)
  • Bourgogne (rosé)
  • Côtes du Rhône(rood)
  • Welke wijn bij welk gerecht app?

    WineStein (Android en iOS)

    Je hebt altijd een sommelier bij de hand, die een passende wijn zoekt bij een gerecht. Je hoeft alleen het gerecht invoeren. Andersom werkt het ook: jij voert in welke wijn jij vandaag wilt schenken en de app zoekt er wat mooie gerechten bij.