In de originele pasta carbonara zitten geen groenten. Natuurlijk kun je wel variëren en de pasta combineren met verschillende groenten. Groene groenten en bladgroenten zijn een gouden match, bijvoorbeeld courgette of een salade van verse spinazie voor erbij.
Wat is een spaghetti carbonara gerecht?
Spaghetti carbonara is een simpel gerecht met eigenlijk maar vijf ingrediënten, te beginnen bij (natuurlijk) spaghetti. Daarnaast zijn verse eieren, Pecorino Romano (kaas), guanciale (wangspek) of pancetta (buikspek) en zwarte peper (véél zwarte peper) de hoofdrolspelers van het gerecht. Niks minder, niks meer en al helemaal geen room.
Wat is een pasta Carbonara met spinazie?
Pasta carbonara met spinazie | De ingrediënten. Pasta carbonara met spinazie heeft de volgende ingrediënten nodig (voor 4 personen ): 400 gram tagliatelle. 2 eetlepels pijnboompitten. 1 ui. 600 gram verse spinazie. 1 teentje knoflook. 250 gram magere spekjes. 2 eidooiers.
Wat is pasta carbanora?
Pasta carbanora is dé Italiaanse pastaklassieker uit Lazio. Oorspronkelijk was het een ‘armemensengerecht’ (cucina povera), met goedkope lokale ingrediënten, zoals buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale). Pecorino is de typische kaas bij dit gerecht en eieren zorgen voor de saus en de binding.