HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Gebeurt Er Als Je Zout Snuift?

De twee chemische stoffen worden soms gebruikt in badzout, eetbaar zout of zelfs in meststoffen. Volgens de Amerikaanse gezondheidsorganisatie zijn de stoffen echter 4 keer straffer dan Rilatine en zijn ze even verslavend als amfetamines.

Waarom zout drinken in je lichaam?

Zout wordt in je lichaam door je nieren gefilterd en komt dan in het bloed terecht. Als je te veel zout in je lichaam hebt, wordt je bloedzoutgehalte hoger. De verhouding vocht/zout is dan uit evenwicht. Hierdoor krijg je dorst, waardoor je meer gaat drinken.

Waarom krijgen we meer zout binnen?

In principe krijgen we meer zout binnen dan we nodig hebben. 75 procent van al het zout dat je per dag binnenkrijgt, komt van bewerkte producten, 15 procent wordt toegevoegd aan het eten tijdens het koken en slechts 10 procent komt van onbewerkte, natuurlijke producten. Zout wordt in je lichaam door je nieren gefilterd en komt dan in het bloed

Waarom zou je te veel zout eten?

Te veel zout zal ertoe leiden dat het lichaam meer vocht vasthoudt. Er is te weinig onderzoek om een uitspraak te doen over het verband tussen zout en het risico op maagkanker. Botontkalking. Eet je te veel zout, dan plas je het teveel aan natrium samen met het calcium uit.