HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Betekenen De Symbolen Op De Vaatwasser?

Symbool vaatwasser Het symbool links betekent dat je servies vaatwasserbestendig is. Soms mag het alleen in het bovenste rek, of op een lage temperatuur in de vaatwasser. Het symbool rechts, met het kruis erdoor, wil zeggen dat het niet in de vaatwasser mag.
Deze symbolen op je vaatwasser laten je alleen weten wat er op een bepaald moment gebeurt. Je hoeft verder geen actie te ondernemen. Symbolen voor een verbonden vaatwasser.

Wat is het tekentje van de vaatwasser?

Symbool vaatwasser

Het symbool links betekent dat je servies vaatwasserbestendig is. Soms mag het alleen in het bovenste rek, of op een lage temperatuur in de vaatwasser. Het symbool rechts, met het kruis erdoor, wil zeggen dat het niet in de vaatwasser mag.

Wat betekent pijltje vaatwasser?

Deze foutcode geeft aan dat de filters verstopt zijn en schoongemaakt dienen te worden. Zorg dat je de filters na het schoonmaken goed terugplaatst. De meeste filters moeten op hun plek worden vastgezet. Zorg hierbij dat de pijltjes recht tegenover elkaar staan.

Wat betekent sterretje bij Siemens vaatwasser?

Dit betekent waarschijnlijk dat zich een technische fout heeft voorgedaan of dat het programma werd onderbroken. Het kan zijn dat uw vaatwasser moet worden gerepareerd. Oplossing: Start uw vaatwasser opnieuw op voordat u contact opneemt met Siemens Service.

Wat betekent logo glas en vork?

Het glas met de vork aan de zijkant symboliseert dat de materialen waaruit het gebruiksvoorwerp of de container bestaat speciaal zijn vervaardigd om probleemloos in contact te komen met voedsel.

Was symbool?

Het wassymbool met de wasvoorschriften om je kleding te wassen kan je herkennen als de vorm van een wasteil met een watergolfje erin. Het waslabel met een kruis er doorheen geeft aan dat je dit kledingstuk beter niet kunt wassen, in dit geval moet je de kleding meestal stomen.

See also:  In Welk Brood Zit Het Minste Zout?

Wat betekenen symbolen op verpakkingen?

Alle plastic verpakkingen, van plastic bakjes tot en met plastic zakjes, zijn voorzien van symbolen. Deze symbolen kunnen iets zeggen over het soort materiaal, de bron van het materiaal van een verpakking of over de manier waarop er na gebruik met de verpakking moet worden omgegaan, de afvalfase.

Hoe moet je een vaatwasser resetten?

Een vaatwasser resetten kan op twee manieren: een technische reset of een gebruikers reset. Voor de technische reset haal je het stopcontact uit het topcontact. Voor de gebruikers reset hou je de start/stop toets 30 seconden ingedrukt. De afvoerpomp gaat in dat geval afpompen en dan is het programma gereset.

Kan baking soda in de vaatwasser?

De afwasmachine schoonmaken met baking soda

Doe één theelepel baking soda in het zeepbakje van de vaatwasser. Laat de machine op de meest intensieve stand draaien zonder dat er vaat in zit. Zorg er wel voor dat u niet meer dan één theelepel soda in het zeepbakje doet.

Hoe reset je een Bosch vaatwasser?

Een Bosch-vaatwasser resetten

Als een Bosch vaatwasser niet goed werkt is dit soms eenvoudig op te lossen door hem te resetten. Dit doe je door hem uit te schakelen, een paar minuten te wachten en hem vervolgens weer aan te zetten.

Hoe kan ik een Siemens vaatwasser resetten?

Een simpele oplossing voor deze storingen is het resetten van uw Siemens vaatwasser. Dit is heel simpel! Laat de vaatwasser aanstaan en druk de knoppen Voorspoelen en Snelprogramma tegelijk in en houdt dit vast voor vijf seconden. Als het goed is wordt uw vaatwasser nu gereset.

See also:  Waar Mix Je Rode Wodka Mee?

Hoe Aquastop resetten?

 1. Stap 1: draai de kraan dicht. Draai allereerst de waterkraan dicht.
 2. Stap 2: draai de waterslang los. Draai de waterslang los van de kraan.
 3. Stap 3: druk op het rode pinnetje. In de waterstop zit een rood pinnetje.
 4. Stap 4: bevestig de waterslang. Bevestig daarna de slang weer.

Wat is de gemiddelde levensduur van een vaatwasser?

Gemiddeld gaat een vaatwasser 2500 tot 5000 wasbeurten mee, dat hangt uiteraard af van de kwaliteit van de vaatwasser. Als je elke dag één programma draait, komt de levensduur van een machine neer op zo’n 6 tot 12 jaar.

Wat betekenen de tekens op de oven?

Soms hebben ovens bepaalde variaties op de generieke symbolen. Toch kunt u aan de hand van deze gids de functie weten. Een streep staat voor het verwarmingselement, de ventilator is hetelucht, en de kartel-streep staat voor de grillfunctie.

Wat mag wel en niet in de vaatwasser?

 • 7 dingen die je nooit in de vaatwasser mag stoppen. Opgepast!
 • Kristal. Kristal is erg kwetsbaar en kan breken door de warmte van de vaatwasser.
 • Aluminium, koper en tin.
 • Je goede koksmessen.
 • Houten keukenmateriaal.
 • Plastic keukenmateriaal.
 • Keramische pannen en pannen met antiaanbaklaag.
 • Gietijzeren pannen.
 • Wat betekent paraplu symbool?

  De paraplu heeft namelijk ook een symbolische betekenis. De paraplu staat dan symbool voor de overkoepelende bescherming, die zorgt dat alles wat zich daaronder bevindt beschut blijft. Het bekende kinderliedje ‘Onder moeders paraplu’ verwijst naar dit je veilig en beschermd weten.