HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waar Zit De Zekering In Een Vaatwasser?

Waar zit de zekering in een vaatwasser? De zekering bevindt zich niet inde vaatwasser maar in de stoppenkast. Indien in een handleiding ‘zekering’ wordt genoemd, refereert men naar de stop (of schakel) in de meterkast.

Heeft een vaatwasser een zekering?

De meeste afwasmachines hebben een zekering in het gedeelte van het bedieningspaneel. Om te bepalen of de zekering slecht is, verwijdert u het bedieningspaneel, lokaliseert u de zekering en test u deze of het nog werkt.

Welke zekering voor vaatwasser?

Voor een inbouwvaatwasmachine moet dit stopcontact zich in de kast naast de plaats van de vaatwasmachine bevinden zodat het makkelijk bereikbaar is. Het moet ook op meer dan 60 cm van een wateraftappunt worden geplaatst en worden beveiligd met een automatische zekering van 16 of 20 A.

Waarom gaat de vaatwasser niet aan?

Als het display niet gaat branden terwijl de stekker in het stopcontact zit, krijgt de vaatwasmachine mogelijk geen stroom. Controleer de lampen en andere elektrische apparaten in huis en kijk of de stroom is ingeschakeld. Als alle elektrische apparaten in orde zijn, is de zekering van het apparaat mogelijk defect.

Hoe moet je een vaatwasser resetten?

Een vaatwasser resetten kan op twee manieren: een technische reset of een gebruikers reset. Voor de technische reset haal je het stopcontact uit het topcontact. Voor de gebruikers reset hou je de start/stop toets 30 seconden ingedrukt. De afvoerpomp gaat in dat geval afpompen en dan is het programma gereset.

Hoe reset je een Bosch vaatwasser?

Een Bosch-vaatwasser resetten

Als een Bosch vaatwasser niet goed werkt is dit soms eenvoudig op te lossen door hem te resetten. Dit doe je door hem uit te schakelen, een paar minuten te wachten en hem vervolgens weer aan te zetten.

See also:  Welke Kaas Op Kapsalon?

Hoe kan ik een Siemens vaatwasser resetten?

Een simpele oplossing voor deze storingen is het resetten van uw Siemens vaatwasser. Dit is heel simpel! Laat de vaatwasser aanstaan en druk de knoppen Voorspoelen en Snelprogramma tegelijk in en houdt dit vast voor vijf seconden. Als het goed is wordt uw vaatwasser nu gereset.

Welke zekeringen gebruiken?

Er mogen maximum 8 stopcontacten (inclusief dubbele stopcontacten) per kring (zekering) worden geplaatst. De combinatie 1,5mm² en een 16 Ampère automaat wordt gebruikt voor de verlichtingskringen.

Welke kabel hoort bij welke automatische zekering?

Doorsnede in mm² Nominale stroom automaat (A) Nominale stroom smeltveiligheid (A)
2,5 20 16
4 25 20
6 32 25
10 40 32

Hoeveel schakelaars op 1 kring?

8 schakelaars per kring is toegelaten. Je moet natuurlijk wel naar het vermogen kijken. Als je 8 schakelaars telkens 20 spots van 50W laat bedienen, dan wordt het Wat veel hé. Maar in een doorsnee huis kan je toekomen met 1 lichtkring per verdieping.

Hoeveel watt op 1 zekering?

Houd altijd als vuistregel aan dat er maximaal 3500 Watt aan stroom door een groep mag lopen. Als je 3500 Watt als standaard aanhoudt zit je altijd goed. Wanneer je de officiële berekening erop los laat zijn verschillende uitkomsten mogelijk. De uitkomst is afhankelijk of 220 Volt of 230 Volt wordt aangehouden.

Wat is de gemiddelde levensduur van een vaatwasser?

Gemiddeld gaat een vaatwasser 2500 tot 5000 wasbeurten mee, dat hangt uiteraard af van de kwaliteit van de vaatwasser. Als je elke dag één programma draait, komt de levensduur van een machine neer op zo’n 6 tot 12 jaar.

See also:  Wanneer Room Toevoegen Aan Soep?

Wat te doen bij verstopte vaatwasser?

Strooi de soda in de verstopte afvoer van de vaatwasser. Giet er een liter kokend water bij en laat de soda in een half uur inwerken Spoel na met kokend water en controleer of de vaatwasser weer doorloopt. Als het vooral kalkaanslag is waardoor uw vaatwasser is verstopt, kunt u ook azijn met soda gebruiken.

Wat doen met kapotte vaatwasser?

Vaatwassers zijn duurzame apparaten en gaan niet snel kapot. Ook zijn de garantieperiodes aanzienlijk, variërend van 1 tot soms wel 8 jaar. Dit betekent wanneer je afwasmachine stukgaat in die periode, de fabrikant of winkel je vaatwasser kosteloos repareert of vervangt.

Waarom vaatwasser resetten?

Sensoren kunnen vies zijn waardoor de vaatwasser steeds denkt dat het water vies is. Maak ze schoon of draai een zwaar programma. Ook kan de machine een vorige, zeer vuile vaatwasbeurt in het geheugen hebben opgeslagen. Het kan helpen om te resetten.

Hoe controleer je een waterslot?

Controleer of je waterstop los of in de slang zit.

 1. Stap 1. Draai de kraan dicht.
 2. Stap 2. Draai de waterslang los.
 3. Stap 3. Druk op het rode pinnetje.
 4. Stap 4. Bevestig de waterslang.

Welk Vaatwasprogramma?

 • Verschillende vaatwasprogramma’s.
 • Standaard: voor de dagelijkse vaat.
 • Automatisch: kiest zelf het juiste programma.
 • Eco: reinigt je vaat energiezuinig.
 • Kort: voor een kleine en licht bevuilde vaat.
 • Intensief: voor zwaar bevuilde en aangekoekte vaat.
 • Behoedzaam: voor glas en porselein.
 • Nacht: reinigt je vaat stiller.