HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Kwak Bier Hoe Te Drinken?

Een koetsiersglas van Pauwel Kwak in houten standaard. Man demonstreert hoe er ook zonder geknoei uit een koetsiersglas kan worden gedronken.

Hoe moet je Pauwel Kwak drinken?

Pauwel Kwak, het bier

De kleur van dit bier is goudgeel/rood, maar heeft volgens sommige ook wel wat weg van een sterke kop thee. Samen met een mooie schuimkraag in het koetsiersglas geeft dit samen een mooi geheel. Wanneer u het bier heeft ingeschonken kunt u genieten van de uitstraling.

Waarom Kwak glas?

Het glas en de naam

In de tijd van Napoleon was brouwer Pauwel Kwak uitbater van koetsiersherberg De Hoorn in Dendermonde. Omdat de koetsiers hun koets niet in de steek mochten laten, liet Kwak een speciaal glas maken met een bolle onderkant, dat in een houten houder hangt.

Waarom Kwak bier?

De koetsiers die de herberg aandeden dronken graag een glas bier, maar werden geacht bij hun koets te blijven. Speciaal voor hen ontwierp Pauwel Kwak een speciaal glas met een bolle onderkant in een houten houder. De houder werd aan de koets gehangen. De bolle onderkant zorgde ervoor dat het glas niet kon omkieperen.

Waarom noemt Kwak kwak?

De naam Kwak verwijst naar ene Pauwel Kwak, die in de napoleontische tijd bier brouwde in zijn afspanning op de weg van Mechelen naar Gent. Hij ontwierp dit glas speciaal voor de koetsiers, die volgens de nieuwe Code Napoléon niet van de bok mochten stappen als hun koets stopte aan zijn herberg.

Waar Cornet glazen kopen?

Bij Cookinglife ben je aan het juiste adres voor het kopen van bierglazen. Er is een uitgebreid assortiment aan zowel standaard bierglazen als merk bierglazen. Ook voor andere dranken vindt je bij Cookinglife het juiste glas. Neem daarvoor een kijkje bij ons aanbod glasservies.