HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Lang Is Een Aangebroken Fust Bier Houdbaar?

Fustbier heeft een houdbaarheid van ca. 6 tot 12 weken wanneer het bier bij een constante temperatuur van 15 à 20º graden Celsius wordt bewaard. Is het fust eenmaal aangeslagen dan is een leegtaptijd van 4 dagen geen probleem. Is de leegtaptijd langer, dan loopt de kwaliteit van het bier terug.
,,Bij een fust hanteren we een houdbaarheidsdatum van drie tot zes maanden, bij tanks twee maanden. Maar als een onaangebroken fust goed gekoeld wordt bewaard, kan je het rustig een jaar laten liggen. Het is net als met kaas: in de koelkast blijft het langer goed dan in de zon.”
Hoe lang is een aangeslagen bierfust eenmaal aangeslagen nog houdbaar? En als het kan,moet de koolzuurdruk op het fust blijven? Rapporteren jos Walstra 22-04-2004 01:28 Beetje afhankelijk van de temperatuur waarop je het bewaard en helemaal en helemaal van de soort bier. Meestal gewoon pils een week of twee drie soms vier tot vijf week.

Hoe lang blijft een fust bier goed na openen?

Na het openen van het vat is het bier 30 dagen houdbaar zolang het vat koel blijft in de biertap wanneer het aangesloten is of in de koelkast (met de tapkraan).

Hoelang moet een fust koelen?

Het koelen van een vat in de machine kost tenminste 8 uur.

Kan ik bier over datum drinken?

Bier kun je na de houdbaarheidsdatum in veel gevallen nog wel nuttigen. Het verschilt per biersoort. Over het algemeen kun je relatief lichter bier (bijvoorbeeld blond bier met een alcoholpercentage van 5%) het beste zo snel mogelijk drinken, wanneer het nog relatief vers is.

See also:  Hoe Lang Kan Yoghurt Buiten De Koelkast?

Hoelang blijft een sub vat goed?

Zodra je je SUB Vat hebt geopend, blijft je bier gegarandeerd 15 dagen vers als je deze in een ingeschakelde SUB® laat zitten. Je kunt de houdbaarheidsdatum ook op de zijkant van je SUB Vat vinden.

Hoe koel je een fust bier?

Om het bier te koelen, kan het fust op de goede temperatuur gebracht worden, of wordt het bier gekoeld wordt door een koelunit (4), voordat deze naar de tapkraan gaat.

Hoe koud moet een bierfust zijn?

Het beste is dus om de temperatuur van het fust tussen de 15 en 20 graden te houden.

Hoe werkt koeling biertap?

Biertap droogkoelers

In de biertap zit een spiraal waar het bier doorheen stroomt. De spiraal wordt gekoeld door een compressor. Droogkoelers zijn na het aansluiten binnen enkele minuten op temperatuur. Een ander bijkomend voordeel is dat droogkoelers compacter zijn en lichter in gewicht.

Wat te doen met bier over de datum?

Opdrinken is natuurlijk reden nummer één voor een onvervalste pils, hieronder vind je nog zeven redenen.

 • Vlek uit je tapijt. Voor wie een wijnvlek in het tapijt heeft: bier is je beste vriend.
 • Malser kippetje.
 • Einde van de fruitvlieg.
 • Volume in het haar.
 • Roest van het zilver.
 • Glimmend hout.
 • Zachte voeten.
 • Is oud bier schadelijk voor de gezondheid?

  Oud bier is namelijk niet schadelijk voor de gezondheid. Enkele jaren geleden werden brouwers door de EU verplicht om houdbaarheidsdatums op hun bierflesjes te zetten. Iets waar veel protest op kwam, want bier bederft niet. Het kan wel anders gaan smaken en na lang bewaren kan er een vertroebeling optreden.

  See also:  Hoe Inbouw Koelkast Verwijderen?

  Waar kun je TORPs kopen?

  The TORP is makkelijk te openen en te laden in The SUB. Op the-sub.com bestel je The TORP makkelijk online en binnenkort zijn er ook TORPs verkrijgbaar bij ah.nl en Gall&Gall.

  Wat is de beste thuistap?

  De beste biertap voor thuis is de Heineken Blade Biertap. De Heineken Blade biertap is een professioneel en compact biertapsysteem, eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik. Alles wat je nodig hebt, is een stopcontact en 30 x 50 cm ruimte op je bar of aanrecht.

  Waar kan ik sub vaten kopen?

  Waar zijn de Sub vaten te koop

  Op dit moment kan dit alleen bij Beerwulf. Echter betekent dit niet dat het aanbod aan verschillende bieren laag is, integendeel zelfs. Beerwulf biedt veel verschillende bieren aan voor een relatief betaalbare prijzen.