HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Gebruik Je Een Staafmixer Voor Soep?

Verzamel de ingrediënten in een maatbeker of pan, zet de staafmixer aan en beweeg hem rustig omlaag. Gebruik de staafmixer voor soep, sauzen en drankjes, daarin blinkt hij uit. Met wat accessoires erbij kan een staafmixer pureren, hakken, kloppen en soms zelfs ijs vergruizen. De vraag is alleen of je dat allemaal moet vragen van één apparaat.
Gebruik een staafmixer en een beetje water. Een staafmixer kun je gebruiken om de groente te pureren in de pan waarin je ze gekookt hebt als je een klein beetje kookvocht in de pan laat zitten. Plaats de staafmixer zodanig in je pan of schaal met groente dat het mes zo’n 2,5 cm onder het oppervlak van de groente zit.

Hoe een staafmixer gebruiken?

Tip 2: gebruik de staafmixer niet te lang achter elkaar

Hiermee voorkom je dat de staafmixer oververhit raakt. Hoe krachtiger het vermogen, des te langer je mixt. In pulsen mixen houdt in dat je tussen het mixen door kort stopt. Merk je dat de staafmixer warm wordt of een raar geluid maakt, stop dan direct.

Hoe moet je soep pureren?

Met een blender of een staafmixer, vooral een staafmixer met een hakmolentje, wordt zelf koken een stuk makkelijker. Een soep, spread, saus of smoothie pureer je in een handomdraai. Bovendien zijn blenders en staafmixers handig om restjes te verwerken, dus ideaal tegen voedselverspilling.

Hoe soep mixen zonder staafmixer?

Voor het pureren gebruikt men in de keuken een keukenmachine, staafmixer of blender. Je kunt ook met de hand pureren. Hiervoor gebruik je een pureestamper of pureeknijper of een passe-vite. Een pureestamper of pureeknijper is een handig keukengereedschap om met de hand groente en fruit te pureren.

See also:  Welke Room Voor Pasta?

Welke staafmixer voor soep?

Welke staafmixer is geschikt voor soep? Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor. Een rvs staafmixervoet is fijn bij bijvoorbeeld tomatensoep, zodat jouw staafmixer niet rood kleurt.

Hoe lang mag een staafmixer draaien?

Voor zware klussen zoals bijvoorbeeld het kneden van brooddeeg geldt een maximale gebruiksduur van 1 minuut, terwijl de staafmixer voor lichtere klusjes zoals soep pureren maximaal 2 minuten achter elkaar gebruikt mag worden.

Kun je hete soep in de blender doen?

Hete vloeistof

Laat kokend hete soepen altijd even afkoelen voor je ze blendt. De stoom van de warme soep zou de druk in de blender anders zodanig kunnen verhogen, dat het deksel niet meer stevig vaststaat. Zo zou je je weleens ernstig kunnen verbranden.

Hoe pureer ik eten?

U kunt het met een staafmixer, keukenmachine of blender pureren en daarna verdunnen met jus, melk, room of bouillon tot het dun en vloeibaar is. Breng uw eten op smaak met kruiden, specerijen, klontje (dieet)margarine en/of een sausje.

Kan je soep in de blender doen?

Het is best verleidelijk om je soep in de blender te doen wanneer het recept je instrueert dat de soep gepureerd moet worden, maar jij geen staafmixer hebt. Een verstandig idee is dit alleen niet. Laat de soep eerst even afkoelen voordat je het in de blender doet.

Wat doe je met een Passeerzeef?

Een roerzeef heeft verschillende benamingen, zo wordt het ook wel een passe-vite, draaizeef en passeerzeef genoemd. Het is een handige keukenhulp dat voedsel maalt en pureert. Ideaal voor het maken van soep of jam.

See also:  Waar Komt Milsani Melk Vandaan?

Wat als je geen mixer hebt?

Voor de goede orde: veel mixwerk kan ook zonder een elektrische mixer. Met een garde kom je al een heel eind. Ik zou een elektrische mixer aanraden als je bijvoorbeeld eiwitten heel luchtig moet kloppen. In dat soort gevallen duurt het al lang met een elektrische mixer, laat staan met een simpele garde.

Waar kun je een keukenmachine voor gebruiken?

Een keukenmachine heeft een multifunctioneel karakter en kan hakken, mixen, raspen, snijden, blenden, mengen en als de allerbeste deeg en beslag maken. Het apparaat beschikt over een krachtige motor die de opzetstukken in het gewenste ritme beweegt en het voedsel verwerkt zoals u dat wenst.

Hoeveel watt staafmixer voor soep?

Het beste kies je voor een staafmixer van minimaal 600 Watt. Staafmixers met een lager vermogen hebben vaak moeite met klussen als pureren en hakken. Een staafmixer met afneembare voet is eenvoudig schoon te maken.

Wat is een fijne staafmixer?

Dan is de Bosch MSM67170 ErgoMixx staafmixer een goede keuze. De naam is een hele mond vol maar deze staafmixer is in juni door de Consumentenbond als beste getest. De Bosch MSM67170 ErgoMixx heeft 12 snelheden, een hakmolen, een maatbeker en een garde.

Wat is de beste staafmixer set?

Vergelijk staafmixers

Vergelijk staafmixers
# Product Snelheid mogelijkheden
1 Tefal Quickchef HB6598 Beste koop staafmixer 20 standen
2 Bosch MS8CM6120 Best geteste staafmixer 12 standen
3 Bosch MSM67140 ErgoMixx Beste staafmixer met hakmolen 12 standen